
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Alena M. (Alinka) ID 18244 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Špenátové halušky so smotanovou omáčkou[ recept č. 10753 zo dňa 30.1.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Sú veľmi jednoduché na prípravu a určite si tiež pochutnáte. Dokonca chutili aj mojej dcére, ktorá normálny špenát do úst nedá a tu jej vôbec nevadil. Čo potrebujete: 1 balíček mrazeného špenátu, 1 vajce, hladkú múku, soľ, 50g masla, 125ml sladkej smotany, 1 tavený syr v črievku, hrsť mrazených alebo čerstvých hríbov, 100g oravskej alebo gazdovskej slaninky, olej POSTUP PRÍPRAVY Najprv si rozmrazte špenát. (Pokiaľ ste sa pre tento recept rozhodli práve teraz a nemáte čas čakať aspoň 2 hodiny, tak to spravte ako ja - ešte nerozbalený ho dajte do nádoby s horúcou, nie vriacou! vodou a za pár minút je rozmrazený). Špenát dajte do misky, pridajte vajce, trochu soli a toľko múky, aby ste vypracovali stredne husté cesto, z ktorého budete hádzať do vriacej vody halušky. Po uvarení ich vyberte a premyte v teplej vode. Maslo si roztopte, pridajte lyžicu hladkej múky a popražte, prilejte smotanu a tavený syr a nechajte roztopiť. V inej panvici si opražte na drobné plátky nakrájanú slaninku, pridajte hríbiky a uduste ich asi 10 minút. Do halušiek vlejte smotanovú omáčku, naservírujte na taniere a po vrchu naservírujte hríbiky so slaninkou. Dobrú chuť! |
![]() | Martina P. (rikinka) ID 16490 (31.7.2009, 19:48) |
Alenka, nedávno sme dojedli tvoje špenátové halušky. Špenát máme veľmi radi, špenátovú polievku jeme často, prívarok tiež a špenátové halušky oddnes taktiež. Boli vynikajúce a dosť sýte ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |