ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Kakaovo-šľahačková tortička
[ recept č. 15512 zo dňa 22.6.2009 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
kakaový korpus, krém z bielej čokolády, šľahačkový krém so stužovačom šľahačky
POSTUP PRÍPRAVY
inšpirácia na víkendovú rýchlovku :-) |
yveta m. (študentka) ID 90145 (23.6.2009, 8:59) |
No Alenka , ta tvoja nielen výborne vyzerá, ale musí byť aj chuťovo . Už si ma raz inšpirovala svojou so štyridsiatkou, ale aj táto vyzerá , asi ju tiež urobím.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | alena č. (alustek) ID 39585 (23.6.2009, 10:51) |
Ahoj Yvetka Veľká vďaka za toľké slová chvály. Občas si zakreujem a táto trubičková metóda sa mi zapáčila, lebo ju budem používať na poťahované poschodové torty, ktoré chcem naplniť ovocnou želatinou nezáleží či jogurtovou alebo čírou /poprípade ľahším šľahačkovým krémom/ .......v tých dierkach to parádne vydrží aj na spodnom poschodí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (23.6.2009, 8:44) |
Alenka,no ty si ale velkaaa sikulka torticka je uuuplne super,ale co ma dostalo ,je tvoj vyrok,ze "od oka"...moja torta od oka by asi putovala do kosa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | alena č. (alustek) ID 39585 (23.6.2009, 10:44) |
Martinka ďakujem ti veľmi pekne A od "oka" si trúfam, ked tortička ostáva doma a nikomu ju nejdem venovať a ked nič nevážim, tak ako na potvoru to najlepšie dopadne!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | alena č. (alustek) ID 39585 (23.6.2009, 8:11) |
Ďakujem veľmi pekne... Postup žiaľ nestíham fotiť a množstvá tiež nestíham vážiť...ak vám pomôže nasledujúci popis, budem rada Korpus som robila v piatok zaspávajúc o polnoci systémom "přimněřene" ... takže na 5 vajec do 26 cm formy som odhadom nahádzala cca 250 g kryšt. cukru, 2dcl oleja, tak isto aj vlažnej vody, asi 4 lyžice kakaa som najprv rozpustila v troche rumu-tak vyzerá cesto viac kakaovo .... ďalej polohrubá múka-cca 300g, PDP a maizena ale to neviem ani približne kolko-od oka! A kým sa piekol korpus, roztopila som na miernom ohni v jednej šľahačke jednu bielu čokoládu a potom dala chladiť... Na druhý deň som korpus rozkrájala na 4 časti ( korpus sa lepšie krája, keď sa viac hodín nechá odpočívať). Spodnú som nechala vcelku a ostatné tri som naraz predierkovala kovovou trubičkou na šamrole. Pekne po celej ploche /žiaľ nemám nafotené ale skúste kuk na moju bodkovanú tortu z minulého týždňa-tam vidno nadierkovaný korpus aj tie výkrojky z trubičky / Takže ostanú tri ementálu podobné diely...spodný korpus natrieť vyšľahaným krémom z bielej čoko /ten čo som večer dala chladiť /, položiť naň prvý ementál a dierky vyplniť pekne krémom. Zas položiť na to druhý ementál ale o dierku pootočiť a pokračovať krémom. Mne množstvo z jednej šľahačky a jednej čoko nestačil, tak som rýchlo dorobila iba šľahačkový zo Želatinového stužovača /urobiť podľa návodu na na obale-ja som šľahačku vyšľahala aj s práškovým cukrom/. Dokončila som ním natieranie ementálov potrela vrch aj boky a posypala grankom. Aspoň na hodinku do chladničky a papať. Snáď to bude zrozumiteľné...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | hana h. (hankazk) ID 90615 (22.6.2009, 23:46) |
je velmi pekná... aj ja by som pristala na postup..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | vladimíra O. (vlaďka89) ID 26755 (22.6.2009, 16:40) |
- krásna - aj ja sa pripájam k žiadosti o recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Dr. Zdenka P. (zdenka131) ID 12491 (22.6.2009, 16:03) |
torta vyzerá perfektne, prosím si recept. Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |