ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)
*♥*Tvarohový koláčik s marhuľami*♥*
[ recept č. 14565 zo dňa 26.5.2009 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
podľa receptu Zdenky R. (Zdenka67) ID 65214 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13690
Tak tu je recept pre istotu, pre tie, ktoré návod nenašli pomocou uvedeného linku:
Cesto: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 PDP, 1 hrnčk kryštáľ. cukru, 1/2 hrnčeka oleja, 1 vajíčko, 1 hrnček mlieka, do zvyšku cesta - viď v postupe ( 1 PL kakaa+ 2 PL mlieka)
Náplň: 500 g tvarohu, 2 vajcia, 1 vanilkový cukor, 3 PL kryšt.cukru, 250 ml mlieka, 1 Zlatý klas (alebo sáčok vanilk.pudingu), 1 veľký marhuľový kompót ( ale mohli by byť jahody, ríbezle, vykôstkované višne ap. )
POSTUP PRÍPRAVY
Všetky suroviny na náplň, okrem kompótu, rozmiešame v mixéri na hladkú hmotu. Náplň si odložíme do inej nádoby a do mixéra (netreba umyť :)) vložíme všetky ingrediencie na cesto. Zamixujeme ho, premiešame ešte stierkou a pre istotu znova zmixujeme. Rúru zapneme, nastavíme na 190°C. Pekáč asi 30 x 40 cm vystelieme papierom a vylejeme naň asi 2/3 cesta. Naň nalejeme tvarohovú hmotu a roztiahneme po celom povrchu. Marhule si nakrájame na hrubšie pásiky a rovnomerne ich pokladieme do tvarohu. Ku zvyšku cesta, k tej 1/3 v mixéri pridáme 1 PL kakaa + 2 PL mlieka a všetko zmixujeme. Túto tmavú časť cesta vylejeme na koláča silikónovou stierkou ho roztiahneme po povrchu (netreba nejako dôkladne, stačí len tak hala-bala). Dáme piecť na cca 30 -35 minút pri 190°C (pre istotu treba skúsiť špajdlou). Po vychladnutí koláč posypeme práškovým cukrom. |
katarina h. (katka01) ID 18377 (24.6.2009, 23:58) |
mne sa nepodaril  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (28.6.2009, 19:18) |
a čo konkrétne sa nepodarilo? Lebo tu sa nemá čo nepodariť, akurát keď na niečo zabudneš... dať nejakú ingredienciu ... PDP, alebo pripáliš...inak neviem. Veď prisady na plnku zmixuješ, odložíš si ju. Prísady na cesto zmixujes taktiež a 2/3 ho dáš na plech s PNP. Na to naleješ tú plnku, uložíš ovocie a potom to cesto z 1/3 čo zvýšilo + kakao... nalejes navrch. Skús to znova, nehádž flintu do žita, je fakt dobrý  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (5.6.2009, 15:00) |
kolacik som dnes piekla a je vybornyyyyyyyyyyyyyyyy. ozaj nenarocny a chutovo je mnam mnam. mozete mi ale niekto poradit ci bude ok ho zamrazit?nejak neviem teraz ci take cesto bude po rozmrazeni ok. dakujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (16.6.2009, 0:11) |
Slávka, akosi som nezbadala, že je tu vaša reakcia, pardon Teším sa, že sa vydarilo toto na prácu nenáročné osvieženie ale poradiť neviem, čo sa týka mrazenia. nemrazila som to. Len tak teoretizujem, že celkom sa to asi na mrazenie nehodí, očakávala by som, že po rozmrazení z toho bude patlanica Ak ste to skúsili a osvedčilo sa, napíšte, pls. Pá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
helena j. (helen1) ID 89202 (27.5.2009, 17:11) |
prepacte, ale neviem najst ten recept.Môze mi ho niekto preslat?Velmi pekne dakujem.Pekny den |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
petra k. (petuska05) ID 97773 (26.5.2009, 20:32) |
vypadaju dobre!!!!!a kde je recept??? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (26.5.2009, 20:40) |
jj, presne on to je  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |