ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
*♥*Baklažánové vtáčiky*♥*
[ recept č. 14014 zo dňa 11.5.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 veľký baklažán, 6 veľkých strúčikov cesnaku, 1 stredná cibuľa, 9 pomenších zemiakov, 9 plátkov anglickej slaniny, vegeta, mčk, soľ, bazalka sušená alebo mrazená či čerstvá, hlavne aby bola :) rasca, 4 PL oleja, hladká múka, kúsok masla, asi pohár smotany na varenie a 2 PL kyslej smotany, Vitana - omáčka na zapekanie
POSTUP PRÍPRAVY
Baklažán nakrájame pozdĺžne na plátky, osolíme ich a necháme stáť asi pol hodinu. Medzitým očistíme zemiaky, nakrájame ich pozdĺžne na 1/4 - tiny a dáme ich variť do osolenej vody. Baklažány osušíme papierovými obrúskami, ochutíme ich vegetou a mčk. Len tak hala-bala ich pomúčime a dáme do panvice s horúcim olejom, kde ich krátko opečieme z obidvoch strán. Vyberieme ich na servítku, aby vsiakla prebytočný olej. Teraz sú baklažány dobre ohybné, budeme ich plniť a zakrúcať. Očistený a na menšie plátky pokrájaný cesnak položíme na plát baklažánu a prikryjeme plátkom anglickej slaniny, zavinieme a spojíme špáradlom. Do zapekacej misy vylejeme olej po opekaní a vložíme plátky cibule pokrájanej na tenké kolieska a zvyšný cesnak. Uvarené a scedené zemiaky vsypeme na cibuľovú vrstvu, posypeme rascou, uložíme niekoľko plátkov masla a na zemiaky uložíme baklažánové vtáčiky, ktoré posypeme bazalkou. Zo smotán a zo sáčka s práškom na prípravu zapekacej omáčky vyšľaháme zapekaciu omáčku, ktorou polejeme obsah zapekacej misy. Dáme zapekať celkov asi 25 minút, posledných 5 minút grilujeme.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Baklažán nakrájame pozdĺžne na plátky, osolíme ich a necháme stáť asi pol hodinu. |
![]() |
Medzitým očistíme zemiaky, nakrájame ich pozdĺžne na 1/4 - tiny a dáme ich variť do osolenej vody. |
![]() |
Baklažány osušíme papierovými obrúskami, ochutíme ich vegetou a mčk. |
![]() |
Len tak hala-bala ich pomúčime a dáme do panvice s horúcim olejom, kde ich krátko opečieme z obidvoch strán. |
![]() |
Vyberieme ich na servítku, aby vsiakla prebytočný olej. Teraz sú baklažány dobre ohybné, budeme ich plniť a zakrúcať.
Očistený a na plátky pokrájaný cesnak položíme na plát baklažánu |
![]() |
a prikryjeme plátkom anglickej slaniny, zavinieme |
![]() |
a spojíme špáradlom. |
![]() |
Do zapekacej misy vylejeme olej po opekaní a vložíme plátky cibule pokrájanej na tenké kolieska a zvyšný cesnak. |
![]() |
Uvarené a scedené zemiaky vsypeme na cibuľovú vrstvu, posypeme rascou, uložíme niekoľko plátkov masla |
![]() |
a na zemiaky uložíme baklažánové vtáčiky, ktoré posypeme bazalkou. |
![]() |
Zo smotán a zo sáčka s práškom na prípravu zapekacej omáčky vyšľaháme zapekaciu omáčku, |
![]() |
ktorou polejeme obsah zapekacej misy. |
![]() |
Dáme zapekať celkovo asi 25 minút, posledných 5 minút grilujeme. |
![]() |
Keďže sme nemali doma žiadne paradajky a mám pocit, že paradajky sú k baklažánu bezpodmienečne nutné, pridala som kečup (ale až na tanieri) + Kimbal (pikantná omáčka - kupujem v Česku, u nás som to nevidela). A ešte bol k tomu cviklový šalát. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Helena T. (helen2828) ID 115326 (16.8.2012, 13:40) |
Prave sme dojedli zapekane vtaciky-inspirovala som sa Vasim recept om, ktory som si trochu poupravila,hlavne omacku ... no jedna baaaaaaaaaaaaasen vsetci sa zalizovali ...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (16.8.2012, 18:34) |
Veľmi sa teším, že vám toto jedlo chutilo, lebo som si recept sama vymyslela a u nás teda chutil tiež. Aj som skoro na tento recept zabudla Jejda, veru že zas to niekedy urobím aj ja Možno by ste mohli sem do diskusie napísať, akú omáčku ste vy urobili , skúsila by som podľa vás Prajem všetko dobrééé  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |