kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)
*♥*Zapekaný baklažán*♥*
[ recept č. 13530 zo dňa 27.4.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
baklažán, olivový olej, mozzarella, paradajky, cesnak, zemiaky, soľ, mčk, bazalka
POSTUP PRÍPRAVY
Toto jedlo robím súčasne s pečenými zemiakmi, ktoré sa k baklažánu dobre hodia. Ich prípravu tu nebudem opisovať, ale vždy zopár zemiakov, ktoré sa už pečú, zoberiem a rozložím ich do pekáča, v ktorom bude baklažán. Samozrejme, pekáč je vymastený olejom. Baklažán pokrájame na kolieska, osolíme a necháme pol hodky stáť. Potom papierovou utierkou odsajeme z neho uvoľnenú vlhkosť. Kolieska rozložíme na zemiaky do pekáča, pomastíme ich olejom, okoreníme mčk, cesnakom, môžeme i ovegetiť. Poukladáme paradajky nakrájané na hrubšie plátky a roztrúsime na ne kúsky mozzarelly. Posypeme nasekanou bazalkou (čerstvou alebo mrazenou) a dáme piecť do rúry. (160°C asi 40 min)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
kolieska baklažánov uložíme na zemiaky do pekáča, pomastíme olivovým olejom, posypeme mčk (a vegetou) |
![]() |
naukladáme cesnakové plátky, paradajky a mozzarellu |
![]() |
posypeme nakrájanou bazalkou |
![]() |
pečieme cca 30 - 40 min (160°C) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
maria H. (Majusik) ID 42132 (19.8.2011, 22:31) |
Je to baklazan neni to cukina??? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (10.8.2010, 11:29) |
Natalka, teším sa, že chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína M. (topinka21) ID 65932 (25.5.2010, 0:14) |
no toto vyzerá fajn, baklažán som ešte nejedla, tak musím niekedy vyskúšať. Len neviem, že či môžem dať na plech surové zemiaky, na to baklažán a ostatné, či sa to stihne upiecť, alebo už zemiaky trochu upiecť dopredu a potom tam pridať baklažán na plech |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (25.5.2010, 11:21) |
Katka, ja to robievam s predpečenými (dá sa robiť aj s predvarenými) zemiakmi. Len nezabudni ten baklažán posoliť a nechať postáť. Z toho sa vylúči taká horká šťava, ktorú potom opláchneš alebo utrieš. Inak by bol horký. A je to dobrota. Tak držím palce a potom napíš, ako chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (20.6.2009, 17:30) |
Ale toto je tiež mňamka Veď zistíte, keď to urobíte. Alebo ste už robili?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (11.5.2009, 15:30) |
Mňamky...... Teraz už len zeleninku. Mali sme samé oslavy a prejedali sa.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |