končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) *♥*Zapekaný baklažán*♥*[ recept č. 13530 zo dňa 27.4.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY baklažán, olivový olej, mozzarella, paradajky, cesnak, zemiaky, soľ, mčk, bazalka POSTUP PRÍPRAVY Toto jedlo robím súčasne s pečenými zemiakmi, ktoré sa k baklažánu dobre hodia. Ich prípravu tu nebudem opisovať, ale vždy zopár zemiakov, ktoré sa už pečú, zoberiem a rozložím ich do pekáča, v ktorom bude baklažán. Samozrejme, pekáč je vymastený olejom. Baklažán pokrájame na kolieska, osolíme a necháme pol hodky stáť. Potom papierovou utierkou odsajeme z neho uvoľnenú vlhkosť. Kolieska rozložíme na zemiaky do pekáča, pomastíme ich olejom, okoreníme mčk, cesnakom, môžeme i ovegetiť. Poukladáme paradajky nakrájané na hrubšie plátky a roztrúsime na ne kúsky mozzarelly. Posypeme nasekanou bazalkou (čerstvou alebo mrazenou) a dáme piecť do rúry. (160°C asi 40 min) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI kolieska baklažánov uložíme na zemiaky do pekáča, pomastíme olivovým olejom, posypeme mčk (a vegetou) naukladáme cesnakové plátky, paradajky a mozzarellu posypeme nakrájanou bazalkou pečieme cca 30 - 40 min (160°C) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
maria H. (Majusik) ID 42132 (19.8.2011, 22:31) |
Je to baklazan neni to cukina??? |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (19.8.2011, 23:16) | ||
Je to baklažán... Cukinu mám v receptoch, ale trocha inak... treba pozrieť http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41661&user=32120 a http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41733&user=32120 | ||
ODPOVEDAŤ |
Natália J. (natalustek) ID 52647, mimibazar.sk/natalustek (10.8.2010, 0:10) | |
vyborny recept | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (10.8.2010, 11:29) | ||
Natalka, teším sa, že chutilo | ||
ODPOVEDAŤ |
Katarína M. (topinka21) ID 65932 (25.5.2010, 0:14) |
no toto vyzerá fajn, baklažán som ešte nejedla, tak musím niekedy vyskúšať. Len neviem, že či môžem dať na plech surové zemiaky, na to baklažán a ostatné, či sa to stihne upiecť, alebo už zemiaky trochu upiecť dopredu a potom tam pridať baklažán na plech |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (25.5.2010, 11:21) | ||
Katka, ja to robievam s predpečenými (dá sa robiť aj s predvarenými) zemiakmi. Len nezabudni ten baklažán posoliť a nechať postáť. Z toho sa vylúči taká horká šťava, ktorú potom opláchneš alebo utrieš. Inak by bol horký. A je to dobrota. Tak držím palce a potom napíš, ako chutilo | ||
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (20.6.2009, 17:30) | |
Ale toto je tiež mňamka Veď zistíte, keď to urobíte. Alebo ste už robili? | |
ODPOVEDAŤ |
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (11.5.2009, 15:30) | |
Mňamky...... Teraz už len zeleninku. Mali sme samé oslavy a prejedali sa. | |
ODPOVEDAŤ |