
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) *♥*Zapekaný baklažán*♥*[ recept č. 13530 zo dňa 27.4.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY baklažán, olivový olej, mozzarella, paradajky, cesnak, zemiaky, soľ, mčk, bazalka POSTUP PRÍPRAVY Toto jedlo robím súčasne s pečenými zemiakmi, ktoré sa k baklažánu dobre hodia. Ich prípravu tu nebudem opisovať, ale vždy zopár zemiakov, ktoré sa už pečú, zoberiem a rozložím ich do pekáča, v ktorom bude baklažán. Samozrejme, pekáč je vymastený olejom. Baklažán pokrájame na kolieska, osolíme a necháme pol hodky stáť. Potom papierovou utierkou odsajeme z neho uvoľnenú vlhkosť. Kolieska rozložíme na zemiaky do pekáča, pomastíme ich olejom, okoreníme mčk, cesnakom, môžeme i ovegetiť. Poukladáme paradajky nakrájané na hrubšie plátky a roztrúsime na ne kúsky mozzarelly. Posypeme nasekanou bazalkou (čerstvou alebo mrazenou) a dáme piecť do rúry. (160°C asi 40 min) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() kolieska baklažánov uložíme na zemiaky do pekáča, pomastíme olivovým olejom, posypeme mčk (a vegetou) ![]() naukladáme cesnakové plátky, paradajky a mozzarellu ![]() posypeme nakrájanou bazalkou ![]() pečieme cca 30 - 40 min (160°C) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
maria H. (Majusik) ID 42132 (19.8.2011, 22:31) |
Je to baklazan neni to cukina??? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (19.8.2011, 23:16) |
Je to baklažán... ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Natália J. (natalustek) ID 52647, mimibazar.sk/natalustek (10.8.2010, 0:10) |
vyborny recept ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (10.8.2010, 11:29) |
Natalka, teším sa, že chutilo ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína M. (topinka21) ID 65932 (25.5.2010, 0:14) |
no toto vyzerá fajn, baklažán som ešte nejedla, tak musím niekedy vyskúšať. Len neviem, že či môžem dať na plech surové zemiaky, na to baklažán a ostatné, či sa to stihne upiecť, alebo už zemiaky trochu upiecť dopredu a potom tam pridať baklažán na plech |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (25.5.2010, 11:21) |
Katka, ja to robievam s predpečenými (dá sa robiť aj s predvarenými) zemiakmi. Len nezabudni ten baklažán posoliť a nechať postáť. Z toho sa vylúči taká horká šťava, ktorú potom opláchneš alebo utrieš. Inak by bol horký. A je to dobrota. Tak držím palce ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (20.6.2009, 17:30) |
Ale toto je tiež mňamka ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (11.5.2009, 15:30) |
Mňamky...... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |