
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
BRAVČOVÉ MÄSO |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)Pečený bôčik s kapustou a zemiakovými knedľami[ recept č. 12660 zo dňa 28.3.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Prerastený bôčik, rasca, soľ, olej;cesnak°°°°Zemiakové knedličky: 1 kg zemiakov uvarených v šupke, soľ, hrubá múka a krupica°°°°Kapusta: kyslá kapusta, cukor, hl. múka POSTUP PRÍPRAVY Kožu bôčiku si narežeme na mriežku a môžeme naložiť už deň vopred do marinády z oleja, soli, rasce a roztlačeného cesnaku. Všetko to dáme do igelit. sáčku aj s bôčikom, zaviažeme a poriadne premiešame, aby sa dostala marináda na okolo celého bôčiku. Necháme postáť cez noc.V prípade, že sa až ráno rozhodneme, že budeme bôčik piecť, nič sa tomu nestane, keď sa nenamarináduje. Potom bôčik len posypeme rascou, soľou, a roztlač. cesnakom a dáme piecť pod alobal tak na 1,5 hod. Potom ho odokryjeme a dáme zapiecť. Kapusta: Kyslú kapustu udusíme, prilievame vodou, aby neprihorela, ocukrujeme a zahustíme troškou hl. múky s vodou.Nám chutí viac ako príloha kyslá kapusta, než hlávková. Knedľa: Podávame s klasickou knedľou, alebo zemiakovými knedličkami. Tie ešte ozdobujem orestovanou cibuľkou. (postup v obrázk. postupe) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Tu je namarinovaný bôčik pripravený na pečenie, podliaty pohárom vody. Piekla som ho v kuse a pred dopečením som ho pokrájala. Alebo sa môže nakrájať hneď pred pečením. Prikryjeme ho ešte alobalom a pečieme na 200-220°C cca 1,5 hod. ![]() Zemiakové knedličky si pripravíme z: roztlačené uvarené zemiaky v šupke, soľ, 2 vajíčka, hrubá múka a krupica podľa potreby, aby bolo cesto husté a dali sa tvarovať guľky. Aby guľky neboli mazľavé, keď sa vyberú z vody, ešte predtým ako ich hodíme do vody, ich obalíme v krupici. Varíme v osolenej vode, ale na slabšom plameni, pomaličky kým nevyplávajú na povrch. Po vytiahnutí sa môžu trošku pofŕkať olejom. ![]() Zo zemiakového cesta môžeme robiť okrem guliek aj podlhovastý valec, ktorý potom krájame ako klasickú knedľu. Ale neodporúčam robiť príliš hrubý valec, pretože by sa nemusel poriadne uvariť v strede, prípadne nechať ho dlhšie variť. ![]() Konečná fáza ... pivko musí byť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (27.5.2010, 21:40) |
uf....tak takej fajnotky by som sa dokazala nenormaaalne obzrat ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Martina C. (mg6683) ID 13550, mimibazar.sk/mg6683 (27.5.2010, 21:34) |
Mirka, to vyzerá mňáááám, a to ja veľmi bravčovinku nemusím ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Halina M. (anilah) ID 93483 (2.3.2010, 16:23) |
![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | anna t. (amanda1) ID 57482 (12.9.2009, 21:12) |
tak toto jedlo zbožnujeeeeeeeem....mnaaaaaaaaaaaam... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (27.7.2009, 11:23) |
ježíííííííííííš ,ake chute ste mi narobili...musim si očistit klavesnicu od slín... ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Miriam Š. (happyMia) ID 26271 (27.7.2009, 12:47) |
![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Janka T. (esmae) ID 47720 (27.7.2009, 11:06) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Miriam Š. (happyMia) ID 26271 (27.7.2009, 12:53) |
tak to som rada, že vám tak chutilo. ja toto jedlo tiež milujem, a hlavne s tymi zem. knedličkami je to báječné ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |