. .. .. .. .. .. .
. .

Pečený bôčik s kapustou a zemiakovými knedľami - RECEPT 12660

Miriam Š. (happyMia) ID 26271
.
Oblasť: Topoľčany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.11.2007
Naposledy: 1.12.2021 23:27
Aktualizácia: 17.1.2016 22:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 11
RODINNÉ FOTOGRAFIE 10
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 59
NÁVODY 0

BRAVČOVÉ MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Pečený bôčik s kapustou a zemiakovými knedľami


[ recept č. 12660 zo dňa  ]


Pečený bôčik s kapustou a zemiakovými knedľami


POTREBNÉ PRÍSADY

Prerastený bôčik, rasca, soľ, olej;cesnak°°°°Zemiakové knedličky: 1 kg zemiakov uvarených v šupke, soľ, hrubá múka a krupica°°°°Kapusta: kyslá kapusta, cukor, hl. múka

POSTUP PRÍPRAVY

Kožu bôčiku si narežeme na mriežku a môžeme naložiť už deň vopred do marinády z oleja, soli, rasce a roztlačeného cesnaku. Všetko to dáme do igelit. sáčku aj s bôčikom, zaviažeme a poriadne premiešame, aby sa dostala marináda na okolo celého bôčiku. Necháme postáť cez noc.V prípade, že sa až ráno rozhodneme, že budeme bôčik piecť, nič sa tomu nestane, keď sa nenamarináduje. Potom bôčik len posypeme rascou, soľou, a roztlač. cesnakom a dáme piecť pod alobal tak na 1,5 hod.
Potom ho odokryjeme a dáme zapiecť.
Kapusta:
Kyslú kapustu udusíme, prilievame vodou, aby neprihorela, ocukrujeme a zahustíme troškou hl. múky s vodou.Nám chutí viac ako príloha kyslá kapusta, než hlávková.
Knedľa:
Podávame s klasickou knedľou, alebo zemiakovými knedličkami. Tie ešte ozdobujem orestovanou cibuľkou. (postup v obrázk. postupe)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Tu je namarinovaný bôčik pripravený na pečenie, podliaty pohárom vody. Piekla som ho v kuse a pred dopečením som ho pokrájala. Alebo sa môže nakrájať hneď pred pečením. Prikryjeme ho ešte alobalom a pečieme na 200-220°C cca 1,5 hod.


Zemiakové knedličky si pripravíme z: roztlačené uvarené zemiaky v šupke, soľ, 2 vajíčka, hrubá múka a krupica podľa potreby, aby bolo cesto husté a dali sa tvarovať guľky. Aby guľky neboli mazľavé, keď sa vyberú z vody, ešte predtým ako ich hodíme do vody, ich obalíme v krupici. Varíme v osolenej vode, ale na slabšom plameni, pomaličky kým nevyplávajú na povrch. Po vytiahnutí sa môžu trošku pofŕkať olejom.


Zo zemiakového cesta môžeme robiť okrem guliek aj podlhovastý valec, ktorý potom krájame ako klasickú knedľu. Ale neodporúčam robiť príliš hrubý valec, pretože by sa nemusel poriadne uvariť v strede, prípadne nechať ho dlhšie variť.


Konečná fáza ... pivko musí byť :-)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Kuracie prsia s kešu | Pečený bôčik s kapustou a zemiakovými knedľami | ľadová káva - Eis Kaffee >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (27.5.2010, 21:40)
uf....tak takej fajnotky by som sa dokazala nenormaaalne obzrat :-p vyzera to paradne,a chutovo urcite nezaostava za vizazou :-$ (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina C. (mg6683) ID 13550, mimibazar.sk/mg6683 (27.5.2010, 21:34)
Mirka, to vyzerá mňáááám, a to ja veľmi bravčovinku nemusím ,-) ,-) To asi tie moje hormóny ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Halina M. (anilah) ID 93483 (2.3.2010, 16:23)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
anna t. (amanda1) ID 57482 (12.9.2009, 21:12)
tak toto jedlo zbožnujeeeeeeeem....mnaaaaaaaaaaaam... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (27.7.2009, 11:23)
ježíííííííííííš ,ake chute ste mi narobili...musim si očistit klavesnicu od slín... :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miriam Š. (happyMia) ID 26271 (27.7.2009, 12:47)
:-D :-D (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janka T. (esmae) ID 47720 (27.7.2009, 11:06)
(Y) (Y) (Y) uz davno som robila papanicko podla tohto receptiku a bolo to terno (Y) (Y) (Y) dnes som si Vas receptik vyhladala zasa, lebo moji chlapci dostali chut na tuto lakotku (F) (F) (F) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miriam Š. (happyMia) ID 26271 (27.7.2009, 12:53)
tak to som rada, že vám tak chutilo. ja toto jedlo tiež milujem, a hlavne s tymi zem. knedličkami je to báječné |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu