. .. .. .. .. .. .
. .

Banica - RECEPT 1181

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 4972 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)


Banica


[ recept č. 1181 zo dňa  ]


Banica


POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie štrúdľového cesta (sú v ňom 4 kusy) * 200 g balkánskeho syra alebo bryndze * 1 vajce * 250 g mrazeného špenátu - kúsky, nie pretlak * olej

POSTUP PRÍPRAVY

Tip na večeru z bulharskej kuchyne

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Potrebné suroviny, špenát treba nechať rozmraziť a vytlačiť vodu, bryndzu (syr) zmiešame s vajíčkom.
2. Cesto potrieme olejom,
3. vidličkou rozotrieme 1/4 bryndzovej (syrovej) masy,
4. na to dáme 1/4 špenátu.
5. Cesto zvinieme navoľno a šup s ním na vymastený pekáč, toto treba zopakovať ešte 3x s ďalšími cestami a potom ešte všetky banice jemne potrieme olejom...
6. ... a pečieme v rúre do zlatohneda cca 15-20 min. na 180-200 °C.
7. Banica je výborná s acidofilným mliekom.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Musaka | Banica | Sójové mäso s brokolicou, zemiakovo-mrkvová kaša >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (upravené 16.2.2012, 14:36)
Ahoj Elenka. (L) Zostal mi slaný syr a trocha čerstvého špenátu. :-) :-)
Tak a bolo rozhodnuté. (Y) (Y) Cesto som použila lístkové, ale na chuti to neubralo.
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (15.4.2011, 14:12)
Ahoj Zlati, viem si predstaviť aká to bola dobrotka. My máme radi na slano aj palacinky, štrúdľu, páje, mafiny, dokonca aj (^).
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (14.9.2010, 20:46)
Eli, dnes sme mali na večeru banicu podľa Tvojho receptu. (pl) (pl) (pl) Robila som s bryndzou a s vlatnoručne dopestovaným listovým špenátikom. Bola to mňamka, nestihla som to ani nafotiť, lebo moji (Z) (Z) (Z) to všetko zjedli. (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (20.9.2010, 16:52)
To sa teším. :-) Tipujem, že pre Tvojich (cinky) (cinky) (cinky) sú aj 2 plechy málo. ,-) Pre nás je 1 plech tak-tak. Ale ja mám doma zatiaľ len (cinky) (Z) (Z).
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (28.7.2009, 13:19)
aaaj jaaaj Eli, toto vyzera strasne chutne :-p :-p ak zozeniem balkansky syr urcite spravim! :) to tenucke cesticko vyzera ako "filo cesto" co sa pouziva aj na baklavu..ked vyskusam, ozvem sa :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (29.7.2009, 0:33)
Evi, origoš tam ide balkánsky syr, v Bulharsku je to "sirene", moji rodičia ho pred x rokmi nahradili bryndzou. Keď som Banicu robila nedávno z originál bulharského cesta a zo sirene, zhodli sme sa s manželom, že naše slovenské cesto a bryndza nám chutia viac. ;-)
Tenučké cesto poznám len štrúdľové, Filo cesto nepoznám. Kde ho dostať kúpiť a v akom balení je?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Mandy N. (mandy 777) ID 100723 (28.7.2009, 13:24)
presne! je to "filo cesto" (pl)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Mandy N. (mandy 777) ID 100723 (28.7.2009, 13:13)
ja som robila pitu (dajte si do googla pita a pozrite obrazky) - je to podobne a na cely plech. ja som davala feta-syr a baby-spenat (take jemne listky). bolo to eno nuno |:o) |:o) |:o) :-) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (29.7.2009, 0:23)
Určite je to tiež fajn, variácií je veľa.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana B. (Baďurka) ID 105960 (28.7.2009, 13:03)
ahoj,

bolo to výborné (Y) (Y) (clamp) (clamp) chutilo to aj môjmu mužovi, ale naše ratolesti neboli tým očarené keď som im to nakrájala o gúľali :^) :^) :^) menší chodil okolo toho a robil sa že večera sa ho netýka, ale nakoniec sa k tomu posadil a niečo dal do úst pod hrozbou že nedostane svoju dávku (child4) (child4) a ten starší to okorenil poznámkou "maminka je to dobré, ale už to nevar", ale keď zistil že tam bol špenát bol rád že má veľké (cinky) ako Pepek námorník :-D :-D
bolo to super (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (29.7.2009, 0:17)
Ahoj, som rada, že vám chutilo. Tú fintu s Pepkom musím vyskúšať. :-D
O špenáte som Ti napísala v komentári na paradajkovú polievku. Z Banice náš Tomáš špenát vyberá, resp. pre neho robím Banicu bez špenátu.
(hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (upravené 11.8.2009, 18:58)
Ahoj Eli . Práve si pochutnávam na banici. (Y) (Y) (Y) Včera ju piekla mamina na chalupe. Bola výborná. Teraz ju papám studenú, tiež je super. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (3.7.2008, 15:28)
Jéééj Zlati, teším sa, že Ti chutí. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Nikol K. (Slabejka) ID 20063 (31.3.2008, 13:58)
Určite vyskúšam aj toto. (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana K. (Dudka) ID 610, mimibazar.sk/dudka (15.5.2007, 21:05)
Mnam, mnam, banica nam chutila. (clamp) (clamp) (clamp) Robila som ju dnes na veceru. Super receptik.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (15.5.2007, 22:39)
Ďakujem, takýto komentár vždy poteší. (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana L. (zuzanabed) ID 4955, mimibazar.sk/zuzanabed (20.4.2007, 12:38)
Elenka, aj ja ďakujem za super chutný a super rýchly receptík. Tá kombinácia bryndze a špenátu je naozaj skvelá. (Y) (Y) (Y) (PL) (PL) (PL)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (20.4.2007, 15:41)
Zuzka, rado sa stalo. :-) Super, že chutilo a ja ďakujem za super komentár. (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabi H. (gaha1) ID 4525 (27.3.2007, 22:14)
A to sú fakt v jednom balení štrúdľového cesta 4 kusy? To je také to vyvaľkané vo fólii? :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (1.4.2007, 20:41)
Je to ťahané cesto, všetky 4 kusy sú zložené spolu, takže najskôr tie cestá treba rozvinúť a po jednom oddeliť od ostatných. Balené sú v mikroténovom alebo igelitovom sáčku. Zabalené cestá sú odfotené na prvej fotke.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea K. (Adula76) ID 3471, mimibazar.sk/nosime (27.3.2007, 13:13)
Gabi H - ja som kupila spenat Findus, v nom uz cesnak bol, aj nejake korenie. Ale myslim, ze aj neochuteny spenat je ok. Ja som na to mala chut aj dnes, ale neviem co by mi povedala rodina - ved od soboty este neuplynuli ani 3 dni...
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabi H. (gaha1) ID 4525 (26.3.2007, 10:08)
A netreba ten špenát nejako ochutiť? Alebo dať nejaké koreniny alebo cesnak? Vyzerá to skvele, len či tá plnka nie je "fádna". *-) Ďakujem za odpoveď.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (26.3.2007, 16:07)
Gabika, samotný špenát by asi bol "fádny", ale v kombinácii s bryndzou už iné ochutenie nepotrebuje. Je to zase niečo iné ako s cesnakom. Dúfam, že bude chutiť.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alena N. (alena38) ID 2451, mimibazar.sk/alena38 (25.3.2007, 22:05)
receptik vyzerá skvele (Y) (Y) (Y) určite vyskúšam :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea K. (Adula76) ID 3471, mimibazar.sk/nosime (25.3.2007, 15:49)
Ja som ju robila vcera, chutila nam vsetkym. Bolo to rychle, jednoduche, mnam.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (25.3.2007, 17:32)
Andrejka, som rada, že Vám chutila. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Denisa O. (den) ID 2575, mimibazar.sk/den (25.3.2007, 15:37)
Ahoj Elenka,

dnes som robila na obed tvoju Banicu a bola super , vdaka za dobry a nenarocny recept.
Denisa (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (25.3.2007, 17:30)
Deniska, nie je zač, teším sa. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana P. (Ika) ID 2154, mimibazar.sk/ika (23.3.2007, 13:40)
Vyzerá to zaujímavo, musím vyskúšať (PL)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (24.3.2007, 9:54)
Robila som ju aj bez špenátu - len s bryndzou, ale so špenátom nám chutí viac. Môj manžel ju miluje aj napriek tomu, že v nej nie je mäso. :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu