Dominika Š. (nina56556) ID 147306 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 414 návštěvníkov)
Najlepšie veterníky na svete!!!
[ recept č. 43317 zo dňa 10.10.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Ja som robila plnky z dvojitej davky pretoze sa mi to zdalo malo na tolko cesta a nebanujem. Takze recept je uz upraveny podla mna. A ked som si to preratala tak ma to vyslo okolo 6eur 35 kusov veternikov. Cesto: 60dkg vody, 30dkg palmarin, 30dkg hladkej muky, 8 vajec\r\nPlnka I. 4 zlate klasy, 1,5l mlieka, 2 vanilkove cukry, 7 lyzic pras. cukru, 1 slahacka + stuzovac\r\nPlnka II. 20 lyzic krys. cukru, 4 slahacky \r\nPoleva : 5 lyzic krys. cukru, pol dcl mlieka, 250dkg pras. cukru
POSTUP PRÍPRAVY
Dam aj obrazkovy postup, ked bude viac casu :-) Cesto, vodu s palmarinom nechame zovriet a do toho zavarime muku. Miesame asi tak 3 min, nech sa cesto odliepa od hrnca, potom ho treba nechat vychladnut a do vychladnuteho vmiesavat po jednom vajci. Na pomasteny plech tvarujeme ozdobnym vreckom veterniky, ja som mala priemer okolo 7 cm a vyslo ich 35kusov. Ruru predhrejeme na 250 stupnov a dame piect tak 10 minut, zapla som aj vrtulu a potom znizime na 170 stupnov a dopecieme tak 20 min uz bez vrtule.
Plnka I. Z pudingov, cukru a mlieka uvarime pudnig a nechame dobre vychladnut, ja si ho davam do mixera a kazdu chvilku premiesavam nech nieje koza a hrudky. Do vychladnuteho primiesam vyslahanu slahacku so stuzovacom.
Plnka II. Cukor upalime na karamel a zalejeme pomaly slahackami a nechame zovriet, posom odstavime a nechame vychladnut a dame do chladnicky na 24 hodin. Na druhy den, vyslahame mixerom.
Poleva: Cukor upalime na karamel a pridame mlieko, potom zmes vylejeme do misky s cukrom a vymiesame, ak je husta dame este trosku mlieka, ale treba davat pozor az nieje riedka.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Tu varime palmarin s vodou. |
|
Pridame muku a miesame. |
|
Takto by to malo vyzerat, cesto sa pekne odliepa od hrnca. Nechame vychladnut. |
|
Do vychladnute po jednom prislahavame el. slahacom vajcia. |
|
Tak a cesto mame hotove. |
|
Ja som zvolila takyto ozdobovac. |
|
Nastriekame veterniky, toto bol prvy taky na skusku plech inac som davala po tri vedla seba a ak si vsimnete plech je poliaty vodou, niekde som sa to docitala no sa prilepili takze druha varka bola klasika dobre vymasteny plech a osvedcilo sa. Su v priemere 7 cm. |
|
A takto vyzeraju v trube, oni tak rychlo vyskocia pri vysokej teplote a potom treba znizit presne tak ako som pisala, mne sa to osvedcilo takto. |
|
A tu uz su upecene, este horuce rozrezeme. |
|
Den vopred si urobime tu karamelovu slahacku. Urcite to nepodcenujte, uz sa mi stalo ze som ju nenechala do druheho dna v chladnicke a nevislahala sa. Takze upalime karamel. |
|
Pridame pomaly slahacky a miesame kym sa nezacne varit. Odstavime, nechame vychladnut a dame do chladnicky do druheho dna. |
|
Na druhy den vyslahame a naozaj dobre vychladene sa vyslahalo paradne. |
|
Uvarime si puding so zlatych klasov a mlieka |
|
Tu uz je hotovy. |
|
Ja si ho este horuci davam do mixera a kazdu chvilku ho zapnem a premiesam aby sa nerobila koza a neboli hrudky az kym nevychladne, ale vela ludi robi aj tak ze da do studenej vody a rychlejsie vychladne. |
|
Vyslahame si slahacku so stuzovacom. |
|
Pridame ju do vychladnuteho pudingu. |
|
A pekne spolu zmiesame. |
|
Veterniky naplnime najprv pudingom a potom karamelovou slahackou.
Ja som zvolila ten isty odzobovac ako pri ceste. |
|
Upalime si znova karamel na polevu. Davala som take mensie lyzice ale kludne dajte aj take plnsie pretoze tu polevu som mala potom taku bledsiu. |
|
Prilejeme pomaly mlieko az kym sa karamel nerozpusti a potom vlejeme do misky s pras. cukrom. Ak sa Vam zda husta prilejte este trosku mlieka, no lepsia je hustejsia sa potom tak nerozlieva a hned polievame veterniky. |
|
A je to, velmi vsetkym chutili a verim, ze budu aj Vam! A hlavne ze sa vydaria :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 84 (zobrazuje sa 61-80) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
Andrea C. (andrejka 12) ID 195582 (4.11.2011, 15:03) |
Chcela by som sa spýtať na tie 4 šľahačky, aké majú byť. Môžu byť aj práškové? Alebo radšej klasické na šľahanie. |
ODPOVEDAŤ |
| Dominika Š. (nina56556) ID 147306, mimibazar.sk/nina56556 (6.11.2011, 13:15) |
Ja som nikdy nepouzivala praskove slahacky, je pravda ze mozno vydrzia dlhsie ale chutovo sa nidky nevyrovnaju. Takze klasika |
ODPOVEDAŤ |
| | Andrea C. (andrejka 12) ID 195582 (6.11.2011, 20:09) |
Ďakujem za odpoveď , včera som ich robila, cesto sa mi vydarilo perfektne , ale plnky za to ani jedna, mala som veľmi riedke, aj keď som použila smotanu 33%, tak neviem prečo . Možno že aj preto lebo som mixérom vmiešala šlahačku do pudingu. A tú karamelovú plnu nechápem, nechala som ju aj v chladničke, možno som ju málo šľahala . Ale zato karamelová poleva bola ako z cukrárne, krásnej farby a chuti . Snáď nabudúce to už vyjde. Super recept. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Dominika Š. (nina56556) ID 147306, mimibazar.sk/nina56556 (17.2.2012, 7:16) |
Vobec som si nevsimla komentarik tak odpisujem az teraz, mozno este pomoze. Tu karamelovu slahacku treba slahat na najvyssom stupni a az do stuhnutia, je to vsetko to iste ako ked sa slaha normalna. No a ten krem ak bol riedky tak sa moze pridat este zlaty klas s troskou mlieka a zhustne. Neviem ci som poradila, no pokus to ete stoji |
ODPOVEDAŤ |
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (3.11.2011, 19:56) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Andrea M. (andrejina74) ID 174295 (2.11.2011, 21:32) |
... ajajaj ... kedy ja už naberiem úplnú odvahu na túto nádheru ... ... |
ODPOVEDAŤ |
| Eva L. (evka*) ID 15 (2.11.2011, 14:48) |
Zase ďalšia čo mi ide na nervy V živote by sa mi toto nepodarilo Krásne sú a určite aj chutné |
ODPOVEDAŤ |
Mária J. (ajka120) ID 80283 (31.10.2011, 15:17) |
Dakujem velmi pekne za dokonalý postup dnes som ich práve dorobila a musím povedat, že konečne sa mi veterníky podarili už som ich skúšala ale vôbec sa mi nedarili od vtedy som pov edala, že veterníky nikdy viac ale ked som zbadala tvoj recept a postup tak som neodolala a musela som skúsit lebo je to náš najoblubenejší zákusok. A hurá podarili sa ten postup je fakt dokonalý a na nič si nezabudla. Ešte raz dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Dominika Š. (nina56556) ID 147306, mimibazar.sk/nina56556 (6.11.2011, 13:12) |
Teda som sa poriadne potesila komentaru, aj ja velmi pekne dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Janka H. (domcek32) ID 48997, mimibazar.sk/domcek32 (upravené 29.10.2011, 19:18) |
Dominika dnes som vyskusala recept nikdy som este nerobila veterniky ale možem povedat su vynikajuce lepsie ak z cukrárne dakujem za recept a super postup |
ODPOVEDAŤ |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (28.10.2011, 18:27) |
Jaaaj, vyzerajú nádherne Snáď si niekedy na ne trúfnem... Je to môj najobľúbenejší zákusok |
ODPOVEDAŤ |
| MILADA R. (miladka7) ID 22901, mimibazar.sk/miladka7 (27.10.2011, 21:27) |
tento recept by som skôr nazvala veterníky tisícich hrncov ale inak sú vysoko žravé |
ODPOVEDAŤ |
| | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (27.10.2011, 21:58) |
no hadam aj ja si nan trufnem, vyzera moc dobree |
ODPOVEDAŤ |
| Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (26.10.2011, 21:18) |
|
ODPOVEDAŤ |
marta l. (hotentot) ID 75425 (25.10.2011, 11:40) |
výborný recept. chcem len poradiť: Aby sa neurobila kožka na pudingu stačí položiť na vrch pudingu mikrotenový sáčok tak aby sa dotýkal pudingu. kožka nebude a nemusíme každú chvíľu premiešavať. |
ODPOVEDAŤ |
| Dominika Š. (nina56556) ID 147306, mimibazar.sk/nina56556 (26.10.2011, 8:41) |
Super dakujem pekne, dalsia skvela rada |
ODPOVEDAŤ |
Miroslava M. (Miamac) ID 53831 (25.10.2011, 10:13) |
60 dkg vody ??? |
ODPOVEDAŤ |
| Dominika Š. (nina56556) ID 147306, mimibazar.sk/nina56556 (26.10.2011, 8:40) |
Ano to je tak 6 dcl vody |
ODPOVEDAŤ |
| Miroslava M. (Miamac) ID 53831 (25.10.2011, 20:18) |
prosim vysvetlite mi tu vodu dakujem |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana K. (suzzanne) ID 124825 (24.10.2011, 10:11) |
Ďakujem za výborný recept robila som tento víkend a všetkým veľmi chutili, takže budem určite ešte robiť a tiež super obrázkový postup, musím si pekne nanovo vytlačiť recept, lebo sa mi veľmi páči |
ODPOVEDAŤ |
| Dominika Š. (nina56556) ID 147306, mimibazar.sk/nina56556 (26.10.2011, 8:42) |
Supeeeeeeer som velmi rada, ze sa vydarili |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana S. (zuzca264) ID 104827 (22.10.2011, 15:59) |
Netrúfala som si na tento recept lebo pečiem málokedy,ale riskla som to a neľutujem. Veterníky boli vinikajúce . Dnes som ich upiekla a už je aj po nich. Určite ich ešte urobím. Odporúčam a ďakujem za receptík |
ODPOVEDAŤ |
| Dominika Š. (nina56556) ID 147306, mimibazar.sk/nina56556 (26.10.2011, 8:38) |
Tak to ma velmi tesiiiiiiiiiii, urcite pridam viac receptov aj na Vianoce |
ODPOVEDAŤ |
| zuzana krajcovicova (truetka) ID 57113, mimibazar.sk/truetka (18.10.2011, 21:22) |
TO JE FANTAZIA.... URCITE NIEKEDY VYSKUSAM |
ODPOVEDAŤ |
Maria M. (misqs17) ID 166394 (18.10.2011, 21:10) |
hned by som si dala, vyzeraju fantasticky, ale ja si netrufam na to |
ODPOVEDAŤ |
| Dominika Š. (nina56556) ID 147306, mimibazar.sk/nina56556 (21.10.2011, 7:37) |
Tak som pridala obrazkovy postup pre tych co si netrufaju, mozno si trufnu |
ODPOVEDAŤ |
| | Maria M. (misqs17) ID 166394 (23.10.2011, 18:30) |
vdaka,snad sa jeden den odhodlam na to |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana D. (avanka) ID 14337 (13.10.2011, 13:37) |
Dominika, vyzeraju fantasticky mohla by som ich upiect zajtra na sobotnajsiu oslavu? budu chutne aj na druhy den? |
ODPOVEDAŤ |
| Dominika Š. (nina56556) ID 147306, mimibazar.sk/nina56556 (14.10.2011, 15:03) |
Zuzka nevsimla som si tak pisem az teraz, ja som cesto robila den vopred aj tie slahacky som varila den vopred a na druhy den rano som dorabala ostatne, tym ze tam niesu ziadne umele prisady tak nevydrzia tolko, ale do druheho dna urcite Drzim palce nech sa vydaria |
ODPOVEDAŤ |
| Beáta M. (mečiarka) ID 145382 (13.10.2011, 13:21) |
Vydarene! |
ODPOVEDAŤ |
| Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (10.10.2011, 20:35) |
|
ODPOVEDAŤ |
| dada t. (cica-mica) ID 102843 (10.10.2011, 20:30) |
|
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 84 (zobrazuje sa 61-80) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |