Najlepšie veterníky na svete!!!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ja som robila plnky z dvojitej davky pretoze sa mi to zdalo malo na tolko cesta a nebanujem. Takze recept je uz upraveny podla mna. A ked som si to preratala tak ma to vyslo okolo 6eur 35 kusov veternikov. Cesto: 60dkg vody, 30dkg palmarin, 30dkg hladkej muky, 8 vajec\r\nPlnka I. 4 zlate klasy, 1,5l mlieka, 2 vanilkove cukry, 7 lyzic pras. cukru, 1 slahacka + stuzovac\r\nPlnka II. 20 lyzic krys. cukru, 4 slahacky \r\nPoleva : 5 lyzic krys. cukru, pol dcl mlieka, 250dkg pras. cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Dam aj obrazkovy postup, ked bude viac casu :-)
Cesto, vodu s palmarinom nechame zovriet a do toho zavarime muku. Miesame asi tak 3 min, nech sa cesto odliepa od hrnca, potom ho treba nechat vychladnut a do vychladnuteho vmiesavat po jednom vajci.
Na pomasteny plech tvarujeme ozdobnym vreckom veterniky, ja som mala priemer okolo 7 cm a vyslo ich 35kusov. Ruru predhrejeme na 250 stupnov a dame piect tak 10 minut, zapla som aj vrtulu a potom znizime na 170 stupnov a dopecieme tak 20 min uz bez vrtule.

Plnka I.
Z pudingov, cukru a mlieka uvarime pudnig a nechame dobre vychladnut, ja si ho davam do mixera a kazdu chvilku premiesavam nech nieje koza a hrudky.
Do vychladnuteho primiesam vyslahanu slahacku so stuzovacom.

Plnka II.
Cukor upalime na karamel a zalejeme pomaly slahackami a nechame zovriet, posom odstavime a nechame vychladnut a dame do chladnicky na 24 hodin. Na druhy den, vyslahame mixerom.

Poleva:
Cukor upalime na karamel a pridame mlieko, potom zmes vylejeme do misky s cukrom a vymiesame, ak je husta dame este trosku mlieka, ale treba davat pozor az nieje riedka.

Tu varime palmarin s vodou.
Pridame muku a miesame.
Takto by to malo vyzerat, cesto sa pekne odliepa od hrnca. Nechame vychladnut.
Do vychladnute po jednom prislahavame el. slahacom vajcia.
Tak a cesto mame hotove.
Ja som zvolila takyto ozdobovac.
Nastriekame veterniky, toto bol prvy taky na skusku plech inac som davala po tri vedla seba a ak si vsimnete plech je poliaty vodou, niekde som sa to docitala no sa prilepili takze druha varka bola klasika dobre vymasteny plech a osvedcilo sa. Su v priemere 7 cm.
A takto vyzeraju v trube, oni tak rychlo vyskocia pri vysokej teplote a potom treba znizit presne tak ako som pisala, mne sa to osvedcilo takto.
A tu uz su upecene, este horuce rozrezeme.
Den vopred si urobime tu karamelovu slahacku. Urcite to nepodcenujte, uz sa mi stalo ze som ju nenechala do druheho dna v chladnicke a nevislahala sa. Takze upalime karamel.
Pridame pomaly slahacky a miesame kym sa nezacne varit. Odstavime, nechame vychladnut a dame do chladnicky do druheho dna.
Na druhy den vyslahame a naozaj dobre vychladene sa vyslahalo paradne.
Uvarime si puding so zlatych klasov a mlieka
Tu uz je hotovy.
Ja si ho este horuci davam do mixera a kazdu chvilku ho zapnem a premiesam aby sa nerobila koza a neboli hrudky az kym nevychladne, ale vela ludi robi aj tak ze da do studenej vody a rychlejsie vychladne.
Vyslahame si slahacku so stuzovacom.
Pridame ju do vychladnuteho pudingu.
A pekne spolu zmiesame.
Veterniky naplnime najprv pudingom a potom karamelovou slahackou. Ja som zvolila ten isty odzobovac ako pri ceste.
Upalime si znova karamel na polevu. Davala som take mensie lyzice ale kludne dajte aj take plnsie pretoze tu polevu som mala potom taku bledsiu.
Prilejeme pomaly mlieko az kym sa karamel nerozpusti a potom vlejeme do misky s pras. cukrom. Ak sa Vam zda husta prilejte este trosku mlieka, no lepsia je hustejsia sa potom tak nerozlieva a hned polievame veterniky.
A je to, velmi vsetkym chutili a verim, ze budu aj Vam! A hlavne ze sa vydaria :-)