Veronika H. (bonifac) ID 64036 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 297 návštěvníkov)
Vynikajúci domáci TRDELNÍK :)
[ recept č. 8256 zo dňa 26.10.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 500 g polohrubej múky 80 g masla 2 vajcia 3 lyžice práškového cukru 250 ml mlieka 1 droždie štipka soli Posýpka: olej, škoricový cukor, vanilkový cukor, orechy, kokos, kakao
POSTUP PRÍPRAVY
1. Do misky dáme múku, rozpustené maslo, práškový cukor, vajcia a štipku soli. Pripravíme si kvások- do zohriateho mlieka dáme lyžičku cukru a droždie. Kvások pridáme do zmesi a vypracujeme cesto (podľa potreby pridávame múku). Necháme vykysnúť cca 20-30 minút na teplom mieste.
2. Vykysnuté cesto si rozdelíme na bochníky, ktoré vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vyvaľkané cesto rozkrájame na 3 cm široké prúžky a pevne ich namotáme na valček tak,aby sa prekrývali. Ak máte drevený valček obaľte ho alobalom.
3. Namotaný trdelník potrieme olejom a obalíme v posýpke. Ja som použila škoricový cukor. Môžete použiť orechy, kokos, vanilkový cukor, kakao,...
4. Pripravený trdelník dáme na hlbší plech tak aby rúčky valčeka boli opreté o boky plechu- cesto sa nesmie dotýkať dna plechu. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 150-160 stupňoch 10-15 minút do zlatista. V plynovej rúre trdelník počas pečenia otáčame. V teplovzdušnej rúre nemusíme, upečie sa rovnomerne.
5. Po upečení opatrne stiahneme trdelník z valčeka ešte raz obalíme v posýpke a necháme vychladnúť. Ak sa nám nepodarí trdelník stiahnuť dáme ho dolu aj s alobalom a ten potom veľmi ľahko odstránime.
Z uvedeného množstva vyšlo 5 trdelníkov. Dobrú chuť!
PS: valček to prežil bez ujmy aj po niekoľkých trdelníkoch :)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
valček pred úpravou |
|
do polovice upravený valček |
|
upravený valček |
|
trdelník pred pečením |
|
výsledok |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 102 (zobrazuje sa 41-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
Annamária J. (Amy1) ID 139575 (25.5.2010, 8:03) |
Včera som robila tieto trdelníky a vyšli fakt super a všetkým veľmi chutili. Neboli síce také hrubšie, ale to sa mi na nich práve páčilo, boli ľahulinké a rozplývali sa na jazyku akurát ja som si zvýšila trocha dávku, takže mi vyšlo až 8 trdelníkov a kedže som mala iba 1 valček tak to trvalo trocha dlhšie, takže teraz zvažujem kúpu ďalšieho valčeka, nech to ide rýchlejšie ďakujem za super recept |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (29.5.2010, 13:28) |
teším sa,že sa podaril a chutil kúpa ďalšieho valčeka je určite dobrá investícia ja mám tiež dva a ušetrí sa tým veľa času,ktorý sa potom dá vyžiť na jedenie tejto dobroty |
ODPOVEDAŤ |
| alena t. (ajat) ID 26909 (22.5.2010, 19:18) |
Veronika, kedže tento víkend je u nás pivný jarmok a na ňom stráááášne rozvoniavali trdelníky, rozhodla som sa spraviť ich podľa tvojho receptu.... Robila som ich prvýkrát, fantasticky sa mi pracovalo s cestom, žiaden problém s váľkom-toho som sa obávala ....No a tá chuť.......supeeeeer Ďakujem pekne za recept, určite budem robiť častejšie . Toto sú moje výtvory http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=699891 |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (29.5.2010, 13:21) |
pekne sa ti podarili teším sa,že chutili |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana H. (zuzu69) ID 87892, mimibazar.sk/zuzu69 (17.3.2010, 15:53) |
Veronika ... Tak práve som dopiekla druhý trdelník..piekla som prvý krát a fakt sa mi vydarili... klobúk dolu...fakt super receptík... ...cestíčko jemnučké, rozplývalo sa na jazyku..ďakujem za skvelú inšpiráciu Zuzana |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (17.3.2010, 17:58) |
to som rada že sa vydaril na prvý krát ďakujem veľmi pekne to cesto je univerzálne a používam ho aj na iné kysnuté dobroty práve preto že je jemné a dobre sa s nim pracuje a a nie je za čo |
ODPOVEDAŤ |
| Eva Š. (eva333) ID 10128 (17.3.2010, 11:26) |
piekla som, bol i ked nie ako z obchodu, ale dal sa, na valčeku mi nedržal, ale čo už., budem skúšať dalej, raz sa musí podariť teraz idem skúsiť ten druhý čo je tu medzi receptami, na plech. |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (17.3.2010, 17:53) |
to som rada sice nie je ako z obchodu ale je chutný je mi ľúto že sa neudržal na valčeku ale treba skúšať ďalej a nabudúce sa určite podarí |
ODPOVEDAŤ |
Alena Kovencova (alka2404) ID 20456 (10.2.2010, 22:24) |
waaaw urcite coskoro vyskusam! |
ODPOVEDAŤ |
| Alena Kovencova (alka2404) ID 20456 (14.2.2010, 19:56) |
prave som dopiekla druhy kusok a po prvom sa len zaprasilo...je to super! |
ODPOVEDAŤ |
| | | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (18.2.2010, 16:32) |
dakujem zenicky za vsetky pozitivne reakcie. som rada ze sa vydaril a chutil... vyzera to zlozito ale da sa to zvladnut... este raz vdaka a vela vydarenych trdelnikov |
ODPOVEDAŤ |
Katarína N. (katajka) ID 137482 (10.2.2010, 22:13) |
Skvely receptik, trdelniky som robila cez vikend a na to, ze v peceni som zaciatocnik mi vysli vyborne nie je to vobec zlozite |
ODPOVEDAŤ |
Robert L. (noobay) ID 79545 (5.2.2010, 16:41) |
Noo teraz akurat sa chystam robit cesto dufam ze sa to vydari.. |
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (Jolana) ID 36903 (31.1.2010, 17:19) |
Minulý týždeň som aj ja pokúšala šťastie a vydaril sa nad moje očakávanie. Ten zlepšovák s valčekom je 100 bodový a vynálezcovi patrí moje veľké ĎAKUJEM |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana S. (alish) ID 39861, mimibazar.sk/alish (31.1.2010, 17:17) |
Včera som našla tento skvelý receptík a dnes som to poobede nevydržala a musela som skúsiť, či to dokážem urobiť aj ja . A dokážem. Je úžasný |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana P. (wighy) ID 12107 (31.1.2010, 15:52) |
Dakujem za recept, dnes som ho vyskusala a trdelniky su uzasne este lespie ak tie co vonku predavaju ani som netusila ze to je take jednoduche,este raz dakujem dakujem a dakujeeeeem |
ODPOVEDAŤ |
| Mária P. (džidža) ID 107630, mimibazar.sk/dzidza (29.1.2010, 18:15) |
Bezpochyby slovenské ženy sú skrátka gazdinky s veľkým " G " Ja som čo sa skalického trdelníka týka začiatočník a niektorý sa ešte aj napodarí, ale u nás to bol jednoznačne hit tohtoročných vianoc ( išli na dračku aj nepodarky.) |
ODPOVEDAŤ |
| jolly l. (jolly12) ID 85990 (1.1.2010, 16:06) |
Dievcata pri citani komentarov ma tiez cosi napadlo. Ja som doteraz piekla na trubickach na samrony- myslim ze budem vyuzivat aj svoj stary sposob, len ich navleciem obalenene na tyc z grilu a polozim na plech nech sa nedotykaju dna, co som doteraz nerobila. A dalsie na valcek cim bude pecenie rychlejsie. |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (4.1.2010, 16:06) |
na trubičkách som ešte nepiekla ale vyskúšam aj ja na ušetrenie času je to skvelé |
ODPOVEDAŤ |
| jolly l. (jolly12) ID 85990 (1.1.2010, 15:51) |
Tak a mam tip ako vyuzit stary valcek po babke. Trdelniky milujem. |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (4.1.2010, 16:01) |
každý valček treba neajko využiť |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (4.1.2010, 16:01) |
každý valček treba neajko využiť |
ODPOVEDAŤ |
| Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (1.1.2010, 9:22) |
a tu je výsledok: chcela som sem dat odkaz, ale nechce mi to vložiť?! |
ODPOVEDAŤ |
| Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (19.12.2009, 18:28) |
práve pečiem! trdelníky sú také úžasné!!!! moje deti žiaria od radosti a ja tiež cestíčko je báječné. ako surové mi vyšlo redšie, ale dá sa s ním dobre manipulovať. veľmi som sa bála obtáčania na valček, ale ide to na jednotku! krásne sa pečú. po upečení je cestíčko lahodné, makučké, jedna báseň veľmi pekne všetci dakujeme za receptík a dodanie odvahy konečne sa do toho pustiť! a ešte otázka: ako sa Vám darí tak pekne stiahnuť trdelník z valčeka? mne bud zíde dole alobal alebo sa mi rozlomí. |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (29.12.2009, 11:12) |
dakujem za pochvalu. zo zaciatku sa ani mne nedarilo dat ho dole z valceka. ked je teply tak je prilepeny. teraz davam dva x alobal a jednu vrstvu stiahnem spolu s trdelnikom. alobal potom len vytiahnem cez prostriedok a opat namotam na valcek. ... tesim sa ze vsetkym chuti |
ODPOVEDAŤ |
Katerin Z. (Katerin) ID 125926 (2.12.2009, 15:45) |
Ahoj Veronika,vidim,ze tvuj recept na trdelniky je uz vic nez osvedceny,tak ho musim skusit..Ja ziju ve spanelsku a tady to neznaji.Naposled jsem ho jedla v 2006-mam ho velice rada.Pak dam vedet jak to dopadlo a jak chutnalo spanelum. Jeste mala otazecka,tady neni polohruba mouka,dovazim si ju z domu jak jedu na dovolenu,ale uz nemam ani zrnicko,je mozne delat trdelniky z hladke mouky??? |
ODPOVEDAŤ |
| Milada M. (markosko) ID 31422 (2.12.2009, 17:40) |
Ja robím cesto na trdelníky iba z hladkej múky a sú super. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (2.12.2009, 17:44) |
nabudúce vyskúšam aj ja z hladkej múky možno budú ešte lepšie |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (2.12.2009, 17:30) |
čo sa týka tej múky tak ja robím kysnuté cesto z polohrubej múky a z hladkej som neskúšala ale viem,že veľa gazdiniek robí z hladkej múky takže by v tom nemal byť problém porpípade ak máš k dispozícii hladkú a hrubú múku možeš ich zmiešať pomerom 1:1 verím,že sa podarí a že,bude chutiť aj španielom |
ODPOVEDAŤ |
lubica s. (marnaty) ID 53484 (7.11.2009, 14:53) |
Tiež sa chystám vyskušať, u nás v pekárni podobné predávaju, ale robia ich na valček. formičkách čo sa používaju na šamrole. O bčas ich kupujem deťom a strašne im chutia. |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (8.11.2009, 23:41) |
verím,že budú chutiť aj tieto |
ODPOVEDAŤ |
| | lubica s. (marnaty) ID 53484 (9.11.2009, 23:02) |
Chutili véééééľmi. ich jedli aj na ranajky aj na desiatu |
ODPOVEDAŤ |
Jana Karičková (Jana.K) ID 39897 (29.10.2009, 15:34) |
Ako Skaličanka konšatujem, že tvar pekný,ale trdelník nikdy nie je škoricový,ale iba cukor a orechy, nájdem niekde originál recept na trdelníkové rožky a pošlem. |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (7.11.2009, 12:56) |
my máme radi škoricu tak robím škoricový ale orechový je tiež výborný a ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Mária D. (gitara) ID 40318 (23.10.2009, 22:07) |
Recept je super, dokonca našim chutil viac ako kupovaný. V "stánkoch" robia trdelník tak, že ho vôbec nevaľkajú, len si urobia z cesta "šulčeky", tie namotajú na valček, pričom medzi jednotlivými prúžkami nechávajú medzeru. Až potom cesto vyvaľkajú priamo namotané na valčeku. (jednotlivé prúžky sa spoja, ale nie tak, aby sa "zliali" Tým pádom odpadá nutnosť zháňať náhradný valček. Maja |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (29.10.2009, 14:19) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Patrícia L. (Mina989) ID 114363 (17.10.2009, 15:20) |
Ďakujeme za super receptík. Dnes sme ho s dcérkou piekli. Prvý mi nejako nešiel dole z valčeka, ale ostatne už boli ok. http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=606704 |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (18.10.2009, 12:26) |
podaril sa ti |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 102 (zobrazuje sa 41-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |