. .. .. .. .. .. .
. .

Najrýchlejšia pečeňová paštéta od Zofky - RECEPT 5610

NÁTIERKY

ID 13577 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)


Najrýchlejšia pečeňová paštéta od Zofky


[ recept č. 5610 zo dňa  ]


Najrýchlejšia pečeňová paštéta od Zofky


POTREBNÉ PRÍSADY

Takže gazdinky pripravte si:500 g kuracej pečene ( 1 balenie mrazenej pečienky )250 g bravčovej mastičierne mleté korenie, mletá rasca, 1lyžičku soli, trochu vegety, alebo kari korenia kvôli peknej farbe3 strúčiky cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

Poďme na to:

Kuraciu pečienku si nakrájame na menšie kúsky a tak od nej oddelíme aj také tie škaredé blany čo z nej trčia :o) .

Do hlbšej panvice dáme masť ( ja som použila bravčovú, ale kľudne dajte aj kačaciu alebo husaciu ), keď je rozpálené pridáme do nej pokrájanú pečienku, čierne mleté korenie a mletú rascu podľa chuti a restujeme až do zmaknutia. Panvicu neprikrývame. Ak to prská tak si radšej uberte oheň.

Keď je pečienka hotová tak ju posolíme a necháme takých 5 minút postáť mimo sporáku.

Všetko rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme pretlačený cesnak.
Cesnak sa tam dávať nemusí, ale dá paštéte výbornú chuť a vôňu. Vrelo odporúčam.
Poprípade miesto cesnaku skúste provensálske korenie počas varenia. Je to len na Vás.

Prelejeme ju do malých zaváracích pohárov napr. od horčice a necháme vychladnúť neuzavreté, aby sa nesparili. Vyjde Vám to tak do 2 pohárov.

Keď sú vychladnuté, tak ich uzavrieme a šupneme do chladničky.
Vydržia v chladničke tak týždeň - teda pokiaľ ich nezjete skôr samozrejme.

Je to výborná a rýchla paštéčka na leto. K tomu keď si dáte čerstvý chlebík a rajčinky zo záhradky, tak je to jedna báseň.

A keď mám doma lokše tak ich plním tiež touto pečienkou.

Prajem Vám dobrú chuť. :o)
<< Zapekané nové zemiačky | Najrýchlejšia pečeňová paštéta od Zofky | Torta s oblátkou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 26 (zobrazuje sa 21-26)<< predošlé 1, 2
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (3.6.2008, 21:33)
Majka, je výborná (Y) (Y) (Y) a hlavne rýchla. Dnes podvečer som ju robila z cca 800g, prsknúť sa neopovážila ani raz. Ledva stihla vychladnúť a bola aj druhá večera - koštovka aj s čerstvou zeleninkou (jidlo) (L)
ODPOVEDAŤ
Mária P. (Mayka) ID 13577 (4.6.2008, 14:42)
Jednou skusiiis porad budes... :-D
ODPOVEDAŤ
alena t. (ajat) ID 26909 (3.6.2008, 19:27)
Mňam,mňam-jednoducho VYNIKAJÚCE (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Mária P. (Mayka) ID 13577 (3.6.2008, 19:44)
Alenka, skusala si ju? Ja sa ju jednoducho neviem dojest... (hello)
ODPOVEDAŤ
alena t. (ajat) ID 26909 (3.6.2008, 20:32)
áno, dnes som tento recept našla a hned som ho musela aj urobiť *-) Ledva to stihlo vychladnúť a už sme to natierali na chlebík ;-) Fantastická, naozaj (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Mária P. (Mayka) ID 13577 (3.6.2008, 20:36)
to ma velmi tesi. Ked budes robit langose alebo lokse skus ich potriet touto pomazankou a uvidis ako sa bude rodinka oblizovat. (pl)
ODPOVEDAŤ
Maja G. (mrka2) ID 29128 (2.6.2008, 20:06)
ale mi tecu slinky... :-p :-p (L)
ODPOVEDAŤ
Gabi H. (gaha1) ID 4525 (2.6.2008, 15:00)
Mňam,mňam - to určite skúsim. Ďakujem za inšpiráciu - ja síce tiež robím jednu fantastickú, ale tam ide aj zelenina a trvá to trošku dlhšie. Tak pre zmenu skúsim túto. (clamp)
ODPOVEDAŤ
Mária P. (Mayka) ID 13577 (3.6.2008, 7:07)
je to taka prava nefalsovana pečeňovka. Odkedy ju robievam tak tu z obchodu nekupujem .Neporovnatelne. (hotdog)
ODPOVEDAŤ
Žofia N. (žofík) ID 71139 (26.5.2015, 10:06)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (upravené 2.6.2008, 21:59)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=473
ODPOVEDAŤ
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (2.6.2008, 21:36)
(L)
ja uz inu ani nerobievam a ani to neprska ;-)
ODPOVEDAŤ
Mária P. (Mayka) ID 13577 (1.6.2008, 17:19)
vyzera to tiez zaujimavo. Ale toto je klasika. Teda aspon pre mna. (Y)
ODPOVEDAŤ
Mária P. (Mayka) ID 13577 (1.6.2008, 14:07)
Túto pečienkovú pomazánku robievam hlavne v lete keď je veľa zeleninky v záhrade a manžel ju má veľmi rád.
Ale plním nimi aj lokše alebo natieram tým langoše.
Skúste ju a určite Vám zachutí.
ODPOVEDAŤ
Celkom: 26 (zobrazuje sa 21-26)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu