končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ovocný bábovkokoláč :o)POTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia,\\r\\n140 g masla (môžeme použiť aj cca deci oleja),\\r\\n140 g cukru,\\r\\n1 dl mlieka,\\r\\n180 g polohrubej múky,\\r\\nštipku soli,\\r\\nnastrúhanú kôru z dôkladne umytého citrónu,\\r\\n1 vanilkový cukor\\r\\nkypriaci prášok cca trištvrte sáčika\\r\\nhrsť hrozienok,\\r\\nhrsť mandlí (môžeme použiť aj rôzne kompóty alebo čerstvé ovocie podľa vlastnej chuti, treba však pozorne dávkovať, aby cesto ostalo ľahké),\\r\\ntuk a hrubú múku na vysypanie plechu POSTUP PRÍPRAVY Tento koláčik je výborny a chutí ako bábovka. Ja som do neho dala bobulové ovocie z Lidla a bolo to výborné. \r\n\r\nMaslo, žĺtky a cukor vymiešame do peny, pridáme citrónovú kôru, vanilku, vlažné mlieko a soľ. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Múku premiešame s kypriacim práškom a spolu so „snehom“ ju zľahka vmiešame do cesta.\\r\\n2.Pridáme v horúcej vode umyté a odkvapkané hrozienka, rozdrvene mandle a premiešame. Tortovú formu alebo formu na bábovku vymastíme tukom, vysypeme múkou a naplníme.\\r\\n3.Pečieme v mierne predhriatej (180-200 C) rúre cca 45 minút. Upečeny koláč vyklopíme a posypeme práškovým cukrom a vanilkou.\\r\\nHotové poprášime práškovým cukrom a ozdobíme šľahačkou. \\r\\nDobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 1.2.2010, 20:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
Tlakový hrniec - recepty a aky je dobryPOTREBNÉ PRÍSADY Tlakový hrniec POSTUP PRÍPRAVY Ahojte, uvazujem ze si kupim tlakovy hrniec nakolko udajne sa v nom dobre a rychlo vari. Mam z neho trosku strach kedze ho neviem ani ovladat tak by ma potesili Vase skusenosti s nim. Napr. nejake receptiky, www stranky kde sa daju kupit, Ako s nim treba zaobchadzat, naco treba pozerat pri kupe kedze su dost drahe. Vopred Vam dakujem. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (53) posledné: 30.9.2018, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Výborné tiramisu od ZofkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g mascarpone, 1 smotana na šľahanie, 90 g cukru, amaretto alebo vaječný likér , 2 vajíčka, cca 2 dcl instantnej kávy, 1 stužovač do šľahačky, podlhovasté piškóty, kakao na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Tento receptík je veľmi jednoduchý a rýchly. Uvaríme si kávu nescafe a necháme ju vychladiť. Prilejeme do nej podla chuti kolko chceme amareto alebo vaječný likér. Oddelime si žĺtka od bielkov. Žĺtka vymiešame s cukrom a z bielok spravíme hustý sneh. Vyšľaháme si šľahačku. Ja dávam do nej aj stužovač, ale nie je to nutné, len tiramisu pri krájaní lepšie drží pokope. K žĺtkam pridáme mascarpone a znovu premiešame, potom postupne zľahka primiešame vyšľahané bielka a šľahačku. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 20.11.2009, 14:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Plnené papriky na studeno podľa mňaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 papriky Syr lunex klasik obyčajné malé maslo saláma alebo šunka nebo vobojííí :o) reďkovka, olivy alebo cibuľka, vajko na tvrdo, kyslé uhorky, proste čo máte doma a chcete sa toho zbaviť a na čo máte chuť POSTUP PRÍPRAVY postup viď nižšie OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 16.11.2008, 19:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Ťapkine srdiečkové fašírky :o)POTREBNÉ PRÍSADY 500 g mletého mäsa ( hovädzie s bravčovým ) 5 starších rohlíkov 1 cibuľa niekoľko strúčikov cesnaku podľa chuti - ja som dala 5 ks 2 vajíčka cca 150 g údeného strúhaného syru lyžicu horčice medzi prsty mletej rasce asi lyžičku mletej červenej papriky soľ, korenie podľa chuti strúhanka na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY Najprv si namočíme našklbané rohliky do vody a necháme rozmočiť. Potom z nich rukami vytlačíme prebytočnú vodu a šup s nimi do väčšej misy. Pridáme mleté mäsko, vajká, pretlačený cesnak, ja pretláčam aj cibuľu, nastrúhaný syr, soľ, korenie, horčicu, rascu, červenú mletú papriku a všetko zmiešame dokopy aby sa vytvorila fašírková masa mäsa. :o) Najlepšie je nechať ju odležať aspoň 2 hodinky ale nie je to nutnosť. Tesne pred vysmážaním vytvoríme srdiečka pomocou strúhanky aby sa nám zmes nelepila na ruky aým vlastne srdiečka aj obalíme do strúhanky. Ja mám také silikónové formičky na volské oká, tak ja si vzorky vytvarujem pomocou nich. Mam macíka, srdiečko a hviezdičku. A šup s nimi do rozpáleného oleja. Ak prílohu k fašírke milujeme zemiakovú kašu. Našej Ťapke fašírky veeeeľmi chutia. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (5) posledné: 21.11.2008, 19:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkovo-maková štrúdľa s brusnicami - úúúúžasnááááPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie lístkového cesta, 1 kg jablká, mletý mak, za hrsť sušených brusníc, za 2 hrste detské piškóty, škoricový cukor, vanilkový cukor, a vajíčko na potretie POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto si vyvaľkáme na tenko cca 2-3 mm hrúbky, posypeme ho mletým makom, navrstvíme ho jablkami, znovu posypeme makom, vanilkovým a škoricovým cukrom. Voľne porozhadzujeme dopredu namočené brusnice a porozhadzujeme detské piškóty. Zavinieme štrúdľu a prehodíme ju na plech, buď vymastený a pomúčený alebo na papier na pečenie. Štrúdľu potrieme vajíčkom ( ja som doma nenašla ani jediné tak som ju potrela mliekom ) ..... a pečieme až kým ju neupečieme. :o) Normálne dávam do štrúdle hrozienka, ale doma som mala len brusnice a musím povedať že tej štrúdle dodali jemne kyselkavý šmrnc a bola úúúúúžasnááááá. Piškoty sa dávať nemusia ale len tým zväčšíte celkový objem štrúdle. Obrázkový postup som nestihla ale vo štvrtok budem piecť ďalšiu tak to nafotím. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 16.12.2010, 22:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Najrýchlejšia pečeňová paštéta od ZofkyPOTREBNÉ PRÍSADY Takže gazdinky pripravte si:500 g kuracej pečene ( 1 balenie mrazenej pečienky )250 g bravčovej mastičierne mleté korenie, mletá rasca, 1lyžičku soli, trochu vegety, alebo kari korenia kvôli peknej farbe3 strúčiky cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Poďme na to: Kuraciu pečienku si nakrájame na menšie kúsky a tak od nej oddelíme aj také tie škaredé blany čo z nej trčia :o) . Do hlbšej panvice dáme masť ( ja som použila bravčovú, ale kľudne dajte aj kačaciu alebo husaciu ), keď je rozpálené pridáme do nej pokrájanú pečienku, čierne mleté korenie a mletú rascu podľa chuti a restujeme až do zmaknutia. Panvicu neprikrývame. Ak to prská tak si radšej uberte oheň. Keď je pečienka hotová tak ju posolíme a necháme takých 5 minút postáť mimo sporáku. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) KOMENTÁRE (53) posledné: 26.5.2015, 10:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Rýchle pagáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 250 g polohrubej múky 250 g hery 250 g tvarohu alebo bryndze 1 kávová lyžička soli 1 vajíčko na potretie kmín, alebo sezam, mak, orechy ... podla chuti POSTUP PRÍPRAVY Z múky, hery, tvarohu alebo bryndze a soli vymiesime cesto. Rozvalkame na doske, vykrojime pagáčiky, potrieme vajíčkom, posypeme sezamom, makom alebo kmínom a dáme piecť na 200 stupňov. Sú jednoduché a výborné. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 18.12.2018, 15:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |