. .. .. .. .. .. .
. .

Jemné domáce pečeňové paté - RECEPT 5947

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

NÁTIERKY

ID 5882 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Jemné domáce pečeňové paté


[ recept č. 5947 zo dňa  ]


Jemné domáce pečeňové paté


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g kuracích pečienok (dá sa použiť aj bravčová pečeň) - 1 maslo (125 g) - 200 ml šľahačkovej smotany min. 30% - soľ, korenie podľa chuti - iné prísady podľa chuti, napr. cesnak, provensálske bylinky, sekané mandle, brusnice...

POSTUP PRÍPRAVY

Pečeňová paštéta, pri ktorej viete, čo jete. Tu už jeden podobný recept je, ale tento je o dosť iný a minimálne tak chutný. Chuť je veľmi jemnučká a príprava jednoduchá. Ja som robila z polovičnej dávky, to je akurát pre 2-3 ľudí na raňajky. Tá fotka nie je ktoviečo, fotila som večer pri umelom svetle, v skutočnosti je farba omnoho krajšia ;)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Pečienky dáme variť na 10-15 minút do vriacej vody. Vodu nesolíme, lebo inak by pečienky stvrdli.
2. Po uvarení scedíme a necháme poriadne vychladnúť - naozaj poriadne, lebo potom by to pri mixovaní robilo neplechu.
3. Vychladené pečienky dáme do mixéra spolu s pár kúskami masla. Nedávajte hneď celé maslo, radšej postupne - množstvo závisí od toho, akú intenzívnu chuť pečene máte radi. Ja dávam takmer celé maslo.
4. Rozmixujte na kašu a pomaly prilievajte šľahačkovú smotanu, tak do 2 dl. Nebojte sa, môže to byť máličko tekuté, lebo to v chladničke potom stuhne. V tejto fáze môžte pridať soľ, korenie a niečo na dochutenie. My máme radi klasické provensálske korenie, ale super je aj cesnak, alebo brusnice, teraz aj ríbezle a podobne.
5. Dáme do chladničky trochu odpočinúť, stačí aj hodinka. Je to veľká mňamka a hlavne ma hreje ten pocit, že zaručene viem, čo som tam dala (aj keď, ktovie, čo je v tých pečienkach). Dobrú chuť!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Pravá boloňská omáčka podľa starého Horácia | Jemné domáce pečeňové paté | Narodeninová >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (18.3.2017, 11:45)
(Y) (Y) (Y)vynikajúca (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Dada M. (odeure) ID 35266 (14.5.2010, 13:08)
Sylvi, veľmi , veľmi, dobrá, je na to naozaj potrebný dobrý šľahač- robot , najlepšie ten , kde sa šľahajú koktaily a bude fantastická. Naša bola super, bolo jej veľa a moji muži si ju veľmi chválili. ĎAkujem. (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
daniela rusnakova (herni) ID 45470, mimibazar.sk/herni (22.10.2008, 16:04)
(Y) (Y)TROšKA NAM TO šLO TAžšIE,LEBO MáME LEN OBYč.MIXéR TAKžE SOM ICH MUSELA ZDRVIT RUKAMI ^o) ^o)ALE VýSLEDOK JE SUPER (jidlo) (jidlo) (Y)
ODPOVEDAŤ
Mária P. (Mayka) ID 13577 (6.7.2008, 19:33)
Vyzera super. SKuste aj tuto moju.
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5610&user=13577
:-$
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (23.6.2008, 8:20)
Dobrá inšpirácia na raňajky (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu