
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Takže gazdinky pripravte si:500 g kuracej pečene ( 1 balenie mrazenej pečienky )250 g bravčovej mastičierne mleté korenie, mletá rasca, 1lyžičku soli, trochu vegety, alebo kari korenia kvôli peknej farbe3 strúčiky cesnaku
POSTUP PŘÍPRAVY
Poďme na to:
Kuraciu pečienku si nakrájame na menšie kúsky a tak od nej oddelíme aj také tie škaredé blany čo z nej trčia :o) .
Do hlbšej panvice dáme masť ( ja som použila bravčovú, ale kľudne dajte aj kačaciu alebo husaciu ), keď je rozpálené pridáme do nej pokrájanú pečienku, čierne mleté korenie a mletú rascu podľa chuti a restujeme až do zmaknutia. Panvicu neprikrývame. Ak to prská tak si radšej uberte oheň.
Keď je pečienka hotová tak ju posolíme a necháme takých 5 minút postáť mimo sporáku.
Všetko rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme pretlačený cesnak.
Cesnak sa tam dávať nemusí, ale dá paštéte výbornú chuť a vôňu. Vrelo odporúčam.
Poprípade miesto cesnaku skúste provensálske korenie počas varenia. Je to len na Vás.
Prelejeme ju do malých zaváracích pohárov napr. od horčice a necháme vychladnúť neuzavreté, aby sa nesparili. Vyjde Vám to tak do 2 pohárov.
Keď sú vychladnuté, tak ich uzavrieme a šupneme do chladničky.
Vydržia v chladničke tak týždeň - teda pokiaľ ich nezjete skôr samozrejme.
Je to výborná a rýchla paštéčka na leto. K tomu keď si dáte čerstvý chlebík a rajčinky zo záhradky, tak je to jedna báseň.
A keď mám doma lokše tak ich plním tiež touto pečienkou.
Prajem Vám dobrú chuť. :o)