Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Veronika H. (bonifac) ID 64036 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 297 návštěvníkov)
Vynikajúci domáci TRDELNÍK :)
[ recept č. 8256 zo dňa 26.10.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 500 g polohrubej múky 80 g masla 2 vajcia 3 lyžice práškového cukru 250 ml mlieka 1 droždie štipka soli Posýpka: olej, škoricový cukor, vanilkový cukor, orechy, kokos, kakao
POSTUP PRÍPRAVY
1. Do misky dáme múku, rozpustené maslo, práškový cukor, vajcia a štipku soli. Pripravíme si kvások- do zohriateho mlieka dáme lyžičku cukru a droždie. Kvások pridáme do zmesi a vypracujeme cesto (podľa potreby pridávame múku). Necháme vykysnúť cca 20-30 minút na teplom mieste.
2. Vykysnuté cesto si rozdelíme na bochníky, ktoré vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vyvaľkané cesto rozkrájame na 3 cm široké prúžky a pevne ich namotáme na valček tak,aby sa prekrývali. Ak máte drevený valček obaľte ho alobalom.
3. Namotaný trdelník potrieme olejom a obalíme v posýpke. Ja som použila škoricový cukor. Môžete použiť orechy, kokos, vanilkový cukor, kakao,...
4. Pripravený trdelník dáme na hlbší plech tak aby rúčky valčeka boli opreté o boky plechu- cesto sa nesmie dotýkať dna plechu. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 150-160 stupňoch 10-15 minút do zlatista. V plynovej rúre trdelník počas pečenia otáčame. V teplovzdušnej rúre nemusíme, upečie sa rovnomerne.
5. Po upečení opatrne stiahneme trdelník z valčeka ešte raz obalíme v posýpke a necháme vychladnúť. Ak sa nám nepodarí trdelník stiahnuť dáme ho dolu aj s alobalom a ten potom veľmi ľahko odstránime.
Z uvedeného množstva vyšlo 5 trdelníkov. Dobrú chuť!
PS: valček to prežil bez ujmy aj po niekoľkých trdelníkoch :)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
valček pred úpravou |
![]() |
do polovice upravený valček |
![]() |
upravený valček |
![]() |
trdelník pred pečením |
![]() |
výsledok |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 102 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
Jana B. (janabotka) ID 204168 (22.6.2011, 12:49) |
dnes idem skusat...dufam, ze sa podaria  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (27.6.2011, 15:16) |
určite sa podaria a taktiež verím že budú chutiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana H. (ifcatko) ID 27388 (11.4.2011, 15:09) |
............. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana H. (ifcatko) ID 27388 (11.4.2011, 15:09) |
.......super!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Hanka Z. (haha) ID 298, mimibazar.sk/haha (8.4.2011, 12:46) |
Veronika, veľká vďaka za tento recept, je uplne spickovy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (8.4.2011, 15:16) |
Ďakujeeem nemáš za čo dúfam, že ste si pochutili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (17.3.2011, 7:34) |
super recept, niekedy vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (17.3.2011, 14:58) |
odporúčam zamiluje si ho každý  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miroslava F. (mackopf) ID 5745 (16.3.2011, 14:44) |
waaaw. urcite vyskusam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (16.3.2011, 19:54) |
odporúčam nebudeš ľutovať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (16.3.2011, 19:54) |
som veľmi rada vydaril sa ti nádherne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Žofia K. (fialienka) ID 54662 (11.2.2011, 18:53) |
Aj my sme skúšali tento receptík, a boli sme veľmi spokojní. Bolo to super!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (24.2.2011, 20:48) |
To som rada Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarina B. (ja1818) ID 62040 (17.1.2011, 7:01) |
mnam, mnam uz viem co dnes upeciem pre moje . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (17.1.2011, 15:53) |
dobrá voľba verím,že bude chutiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (16.1.2011, 22:36) |
Veronika, trdelník je skutočne výborný a to cesto na nerozpoznanie od kupovaného dovolím si povedať že ešte lepšie...fakt super receptík a v mojom prevedení http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=771076...určite si ho ešte pár krát upečieme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (16.1.2011, 23:11) |
som rada, že tak veľmi chutil nám chutí tiež viac ako ten kupovaný pekne si ti podaril  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jarmila s. (Jami) ID 1476, mimibazar.sk/jami (6.11.2010, 14:53) |
Mne to cesto smrdelo po kvasniciach, Naozaj tam ide cela kocka? Alebo moze byt problem ze mi cesto prekyslo? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (13.11.2010, 21:35) |
Áno idem tam celá kocka. Je možné,že prekyslo alebo bola chyba v droždí mne sa ešte nič také nestalo |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
zelmira s. (zel) ID 166254 (26.9.2010, 19:38) |
trdelnik prave dopeceny a od svokry pochvaleny, pytala sa ma kde som ho kupyla taky bol vyborny dakujem za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (28.9.2010, 16:19) |
som rada a nie je za čo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dáša G. (Dolynka) ID 851, mimibazar.sk/dasa (upravené 18.9.2010, 18:49) |
No u nás bol jarmok, kupila som si jeden trdelník a hneď nato ma napadlo, že možno by sa dal aj doma upiecť, tak som si našla tento receptík a som úplne z neho hotová, lebo tento je snáď lepší ako originál, včera som napiekla, neostala ani omrvinka.... len uvádzam môj postup pri nakrúcaní, ktorý som odkukala na jarmoku: z cesta urobím 5 bochníčkov a z každého ušúľam takého hadíka cca dlhého ako doska na vaľkanie, potom to natoším na valšek s odstupom cca 1 cm a nakoniec rozvaľkám na valčeku v oleji, takže sa to pekne spojí, tak to robili presne na jarmoku.... mňam, možno aj dnes napečiem...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (24.9.2010, 23:15) |
Som rada,že mal úspech a tak chutil A ďakujem za tip a zlepšovák na vaľkanie nabudúce vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dáša G. (Dolynka) ID 851, mimibazar.sk/dasa (18.9.2010, 18:50) |
TAk som aj dnes napiekla a vymyslela som zlepšovák - urobila som 6 trdelníkov z toho polovicu na plechovke od piva, super, netreba dávať alobal, len treba mať nádobku, kte okraje nebudú padať, ja mám takú malú okruhlu misku. Nafotím, ak má niekto záujem....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (24.9.2010, 23:19) |
Vidím,že vás to pečenie trdelníkov uchvátilo to s plechovkou je dobrý nápad,podobné je to s konzervami napr. od kompótu a možno by sa dalo cez tú plechovku prestrčiť ihlicu na grilovanie a tak oprieť o plech  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Silvia D. (silviadur) ID 44335 (1.9.2010, 22:02) |
Zdravim, milujem trdelniky. Vyskusam tento receptik. A az taky hlboky pekac nemam. Rozmyslam ze to picnem na tortovu formu. Ta je dostatocne hlboka a som zvedava ci mi prezije valcek od svokry. Kazdopadne ozvem sa s mojim vysledkom. S pozdravom Silvia |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (4.9.2010, 16:04) |
My doma tiež milujeme trdelníky Verím,že valček to prežije a trdelníky sa podaria Budem rada ak napíšete ako to dopadlo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alena B. (ajsha365) ID 94181 (1.9.2010, 19:49) |
Dnes som to piekla podarilo sa mi to super, super recept- díky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (4.9.2010, 16:02) |
Som rada,že sa podarili Ďakujem a nemáte za čo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (25.8.2010, 18:15) |
to je super napad......  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 102 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |