končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |
POLIEVKY |
Krémová šampiónová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Očistené a na plátky nakrájané šampióny, cibuľa, zemiaky, olej, hladká múka, soľ, červená paprika, štipka korenia alebo čili, bobkový list. Na zvýraznenie hubovej chuti môžeme pridať trošku sušených húb pomletých na prášok. POSTUP PRÍPRAVY Na malom množstve oleja speníme na drobno nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájané šampióny. Zalejeme vodou, pridáme zemiaky, soľ, koreniny, bobkový list a povaríme. Keď sú zemiaky mäkké pridáme zátrepku zo smotany a múky, prípadne miesto múky použijeme kukuričný alebo zemiakový škrob a privedieme do varu. Polievku podávame s opekaným na kocky nakrájaným chlebíkom - najlepšie zapečený v rúre bez oleja. Takto pripravené krutónky Vám vydržia dlho aj v pohári do zásoby. Tatinom môžeme polievku vylepšiť opekanou slaninkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 15.2.2012, 19:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Čokoládová torta s lieskovcovým krémomPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 6 vajec, štipka soli, 150 g cukru,150 g polohrubej múky, 50 g škrobovej múčky, 25 g instantného čokoládového prášku, 1 ČL prášku do pečiva Plnka: 200 ml mlieka, 100 g kryštálového cukru, 20 g maizeny, 1 žĺtok, 150 g masla, 50 g opražených mletých lieskový orieškov POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Z bielkov a soli vyšľaháme sneh, pridáme polovicu cukru a ďalej šľaháme, aby sme získali veľmi tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s dvoma PL vody a so zvyškom cukru na penu. Pridáme múku, škrobovú múčku, kakaový prášok a prášok do pečiva a dôklane premiešame. Na koniec opatrne primiešame sneh z bielkov, cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 30 minút. Po vychladnutí korpus rozrežeme na tri časti, naplníme plnkou a zdobíme zvyšným krémom, čokoládovou polevou, alebo marcipánovou hmotou Plnka: V mlieku rozmiešame maizenu, cukor, žĺtok a uvaríme hustý puding. Maslo vymiešame na penu a postupne ho vmiešame do vychladnutého pudingu. Na obrázku je torta zdobená marcipánom, ktorý je farbený potravinárskou farbou. Čiernu som získala zmiešaním čevenej, zelenej a modrej ;o). Tykadlá sú ušúlané z marcipánu a vypchaté špáratkom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 24.8.2009, 18:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Pečená kačica s dusenou kapustou a knedľouPOTREBNÉ PRÍSADY Kačica, olej, slanina, pečienka, 4 párky, 2-3 rožky, 2 vajíčka, niekoľko madlí alebo vlašských orechov, soľ, č. korenie, č. paprika, štipka chilli, majoránka, sušené slivky Červená kapusta, olej, cibuľa, šťava z jedného citróna, soľ, korenie, rasca, cukor Knedľa: 500 g hrubej múky, kocka droždia, 2 žĺtky, 1/2 ČL soli, kvapka medu, vlažná voda POSTUP PRÍPRAVY Kačicu umyjeme, osušíme, okoreníme, osolíme, obložíme plátkami slaninky, naplníme plnkou, ak je chudšia podlejeme troškou oleja. Zopár sliviek môžeme dať buď do tela kačky, alebo ich obložíme okolo. Pečieme v rúre 2 - 3 hodiny, podlievame vodou a potom vlastnou šťavou. Podávame s knedľou, dusenou červenou kapustou a zapíjame červeným vínkom ;o) Plnka: na oleji opražíme na drobno nakrájanú pečienku, pridáme k nej na kocky nakrájané párky. Potom pridáme na kúsky nakrájané rožky, zopár nasekaných mandlí alebo vlašských orechov. Keď rožky dostanú zlatistú farbu, odstavíme, pridáme vajíčka, mlieko, soľ, korenie, majoránku a dobre premiešame. Touto zmesou naplníme kačku. Kapusta: na oleji opražíme cibuľku do sklovita, pridáme nakrájanú červenú kapustu, osolíme, okoreníme, pridáme rascu, cukor. Zalejeme troškou vody a dusíme do mäkka. Na koniec dochutíme šťavou z jedného citróna (prípadne octom) a podľa potreby dosolíme a docukríme. Knedľa z mikrovlnky: múku nasypeme do misky (ja miešam bielu so špaldovou v pomere 1:1), v strede vyhĺbime jamku, do nej namrvíme droždie, pokvapkáme troškou medu aby sa rozpustilo a zalejeme troškou vody. Droždie necháme vykysnúť. Potom pridáme žĺtky, soľ a toľko vlažnej vody, aby bolo cesto vláčne, nie tuhé. Cesto dobre vymiesime a necháme vykysnúť. Nalejeme do silikónovej formy a dáme "vlniť" do mikrovlnnej rúry na mierny výkon asi 8-10 minút. Toto treba len odskúšať podľa typu rúry - ja robím knedľu pri výkone 350 asi 9 minút. Knedľa je hotová keď do nej pichneme špajdlu a po vytiahnutí sa nelepí na ňu cesto. Ak sa Vám zdá knedľa vo vnútri ešte surová, znovu ju vložte do formy a na minútku dajte znovu do rúry. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 12.12.2009, 12:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Orechová torta s orechovou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY Orechové cesto: 5 vajec, 100 g práškového cukru, 1/2 vrecúška vanilkového cukru, 250 g mletých orechov, 2 PL piškótovej strúhanky alebo polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva. Orechová plnka: 10 dkg mletých orechov, 3/4 dl mlieka, 10 dkg práškového cukru, 10 dkg masla. POSTUP PRÍPRAVY Korpus: Žĺtky vymiešať s cukrom, postupne pridávať orechy a strúhanku, nakoniec prášok do pečiva a natuho ušľahaný sneh z bielkov. Pečieme v tortovej forme (alebo forme na srnčí chrbát, alebo na plechu...) v rúre vyhriatej na 180 stupňov 30 - 35 minút. Plnka: Orechy obariť vriacim mliekom, pridať cukor a maslo a vyšľahať až kým plnka celkom nezbelie. Plnka je veľmi chutná a ľahká. K orechovému korpusu sa dajú kombinovať aj iné plnky, napr. čokoládová.... Tortu môžeme ozdobiť tak, že ju potrieme zvyšným krémom, boky obsypeme mletými orechami a vrch polejeme roztopenou čokoládou, obalíme marcipánom... Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 10.4.2013, 16:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zemiakový, tvarohový, alebo cmarový celozrnný chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY 600 g hladkej špaldovej múky, 1 kocku droždia (42 g), 2 PL oleja, 1 KL medu, 2 KL soli, vlažnú vodu, 3 menšie zemiaky uvarené v šupke, rôzne semienka - rascové, sezamové, ľanové, slnečnicové, tekvicové... POSTUP PRÍPRAVY Do misky dáme múku (kto nie je zvyknutý na chuť špaldovej múky, doporučujem miešať s klasickou bielou v pomere 1:1). Do nej vyhĺbime jamku, do jamky namrvíme droždie, pokvapkáme ho medom a zalejeme troškou vlažnej vody. Misku zakryjeme a necháme kvások vykysnúť. Do múky nastrúhame zemiak, pridáme soľ, semienka, olej a trochu vlažnej vody. Cesto ručne miesime a podľa potreby dolievame vodu. Cesto by malo byť tuhé, aby sa z neho dal vytvarovať bochník. Necháme v prikrytej nádobe kysnúť. Keď cesto vykysne, znovu ho premiesime, vytvarujeme do tvaru bochníka a dáme na plech. Zakryjeme a necháme ešte chvíľu podkysnúť. Na vrch bochníka môžeme narezať niekoľko zárezov ostrým nožom. Bochník dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme asi 30-40 minút. Ak je chlebík dosť upečený, po poklopkaní na kôrku vydáva dutý zvuk. Ešte horúci chlebík pomašľujeme vodou, aby kôrka trošíčku zmäkla a necháme vychladnúť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 25.2.2009, 14:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bielkový suchárPOTREBNÉ PRÍSADY 6 bielkov, 150 g práškového cukru, 150 g hladkej múky, 120 g posekaných lieskových orechov alebo mandlí. POSTUP PRÍPRAVY Bielky s práškovým cukrom vyšľaháme do tuha. Do snehu opatrne primiešame múku a lieskové orechy. Masu vylejeme do formy na srnčí chrbát a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov, až kým suchár nedostane ružovú farbu. Ešte horúci suchár vyklopíme z formy a zabalíme do alobalu alebo do mikroténového sáčku a necháme odležať aspoň 1/2 dňa. Suchár nakrájame na tenké plátky, poukladáme na suchý plech a dáme sušiť do rúry vyhriatej na 100 stupňov. Hotové sucháriky uchovávame na suchom mieste. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Lístkové prasačie ušká s tvarohomPOTREBNÉ PRÍSADY Balenie lístkového cesta (400 g), 250 g tvarohu, tmavý cukor, mletá škorica, práškový cukor na posypanie dosky, 2 žĺtka, trošku mlieka POSTUP PRÍPRAVY Plátky mrazeného lístkového cesta dáme na pocukrovanú dosku vedľa seba a necháme rozmraziť. Pláty rozvaľkáme na obdĺžnik veľký asi 20 x 30 cm. Dosku aj cesto pri vaľkaní posýpame len práškovým cukrom. Rozvaľkané pláty potrieme vajíčkom rozhabarkovaným s trochou mlieka, na to rovnomerne navrstvíme tvaroh, posypeme tmavým cukrom a škoricou. Cesto zrolujeme od dvoch protiľahlých strán do stredu a jemne ich spolu stlačíme. Rolky prikryjeme a dáme na 30 minút do chladničky. Zo zrolovaného lístkového cesta nakrájame ostrým nožom plátky na hrúbku asi 1 cm a poukladáme na plech, pričom necháme medzi nimi väčšie medzery a potrieme žĺtkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 220 stupňov asi 15-20 min, kým nedostanú zlatistú farbu. Ešte teplé ušká posypeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 24.1.2009, 17:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Čokoládová torta s vaječným likéromPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 4 vajcia, 1 bielok, štipka soli, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 75 g polohrubej múky, 30 g solamylu, 4 PL kakaa, štipka prášku do pečiva. Plnka: 300 ml mlieka, 30 g hrubej múky, 1 žĺtok, 120 g práškového cukru, 180 g masla, 200 ml vaječného likéru. Zdobenie:30 g opražených sekaných mandlí, 30 g čokolády. POSTUP PRÍPRAVY 4 žĺtky ušľaháme s vanilkovým cukrom, polovicou práškového cukru a kakaom. Prilejeme 4 PL horúcej vody a prešľaháme. Pridáme múku, solamyl, prášok do pečiva a sneh ušľahaný natuho so zvyšným cukrom. Cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 25 minút. Mlieko zohrejeme, rozmiešame so žĺtkom, hrubou múkou a uvaríme kašičku. Maslo s cukrom vymiešame do peny postupne primiešame do vychladnutej kašičky a prilejeme 100 ml vaječného likéru. Vychladnutý korpus rozkrojíme, spodný plát natrieme polovicou krému, prikryjeme druhým plátom a celú tortu potrieme krémom, ozdobíme mandľami. Zvyškom krému ozdobíme okraj torty. Stred torty pofrckáme zvyškom vaječného likéru a okraje posypeme čokoládovými hoblinkami. Na fotke je to ešte dozdobené šľahačkou ;oP. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 16.10.2008, 13:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |