
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Andrea Lackovičová (drobcekovia) ID 51653 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Pečená kačica s dusenou kapustou a knedľou[ recept č. 8609 zo dňa 12.11.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Kačica, olej, slanina, pečienka, 4 párky, 2-3 rožky, 2 vajíčka, niekoľko madlí alebo vlašských orechov, soľ, č. korenie, č. paprika, štipka chilli, majoránka, sušené slivky Červená kapusta, olej, cibuľa, šťava z jedného citróna, soľ, korenie, rasca, cukor Knedľa: 500 g hrubej múky, kocka droždia, 2 žĺtky, 1/2 ČL soli, kvapka medu, vlažná voda POSTUP PRÍPRAVY Kačicu umyjeme, osušíme, okoreníme, osolíme, obložíme plátkami slaninky, naplníme plnkou, ak je chudšia podlejeme troškou oleja. Zopár sliviek môžeme dať buď do tela kačky, alebo ich obložíme okolo. Pečieme v rúre 2 - 3 hodiny, podlievame vodou a potom vlastnou šťavou. Podávame s knedľou, dusenou červenou kapustou a zapíjame červeným vínkom ;o) Plnka: na oleji opražíme na drobno nakrájanú pečienku, pridáme k nej na kocky nakrájané párky. Potom pridáme na kúsky nakrájané rožky, zopár nasekaných mandlí alebo vlašských orechov. Keď rožky dostanú zlatistú farbu, odstavíme, pridáme vajíčka, mlieko, soľ, korenie, majoránku a dobre premiešame. Touto zmesou naplníme kačku. Kapusta: na oleji opražíme cibuľku do sklovita, pridáme nakrájanú červenú kapustu, osolíme, okoreníme, pridáme rascu, cukor. Zalejeme troškou vody a dusíme do mäkka. Na koniec dochutíme šťavou z jedného citróna (prípadne octom) a podľa potreby dosolíme a docukríme. Knedľa z mikrovlnky: múku nasypeme do misky (ja miešam bielu so špaldovou v pomere 1:1), v strede vyhĺbime jamku, do nej namrvíme droždie, pokvapkáme troškou medu aby sa rozpustilo a zalejeme troškou vody. Droždie necháme vykysnúť. Potom pridáme žĺtky, soľ a toľko vlažnej vody, aby bolo cesto vláčne, nie tuhé. Cesto dobre vymiesime a necháme vykysnúť. Nalejeme do silikónovej formy a dáme "vlniť" do mikrovlnnej rúry na mierny výkon asi 8-10 minút. Toto treba len odskúšať podľa typu rúry - ja robím knedľu pri výkone 350 asi 9 minút. Knedľa je hotová keď do nej pichneme špajdlu a po vytiahnutí sa nelepí na ňu cesto. Ak sa Vám zdá knedľa vo vnútri ešte surová, znovu ju vložte do formy a na minútku dajte znovu do rúry. |
Jakub B. (kubuldo) ID 115533 (12.12.2009, 12:16) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (25.12.2008, 12:38) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Mária P. (Mayka) ID 13577 (25.12.2008, 8:52) |
fuuha tak to vayzera vyborne. Ja sa chystam piect kacku zajtra. uz slintam... ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |