. .. .. .. .. .. .
. .

Pečená kačica s dusenou kapustou a knedľou - RECEPT 8609

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 51653 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)


Pečená kačica s dusenou kapustou a knedľou


[ recept č. 8609 zo dňa  ]


Pečená kačica s dusenou kapustou a knedľou


POTREBNÉ PRÍSADY

Kačica, olej, slanina, pečienka, 4 párky, 2-3 rožky, 2 vajíčka, niekoľko madlí alebo vlašských orechov, soľ, č. korenie, č. paprika, štipka chilli, majoránka, sušené slivky Červená kapusta, olej, cibuľa, šťava z jedného citróna, soľ, korenie, rasca, cukor Knedľa: 500 g hrubej múky, kocka droždia, 2 žĺtky, 1/2 ČL soli, kvapka medu, vlažná voda

POSTUP PRÍPRAVY

Kačicu umyjeme, osušíme, okoreníme, osolíme, obložíme plátkami slaninky, naplníme plnkou, ak je chudšia podlejeme troškou oleja. Zopár sliviek môžeme dať buď do tela kačky, alebo ich obložíme okolo. Pečieme v rúre 2 - 3 hodiny, podlievame vodou a potom vlastnou šťavou. Podávame s knedľou, dusenou červenou kapustou a zapíjame červeným vínkom ;o)

Plnka: na oleji opražíme na drobno nakrájanú pečienku, pridáme k nej na kocky nakrájané párky. Potom pridáme na kúsky nakrájané rožky, zopár nasekaných mandlí alebo vlašských orechov. Keď rožky dostanú zlatistú farbu, odstavíme, pridáme vajíčka, mlieko, soľ, korenie, majoránku a dobre premiešame. Touto zmesou naplníme kačku.

Kapusta: na oleji opražíme cibuľku do sklovita, pridáme nakrájanú červenú kapustu, osolíme, okoreníme, pridáme rascu, cukor. Zalejeme troškou vody a dusíme do mäkka. Na koniec dochutíme šťavou z jedného citróna (prípadne octom) a podľa potreby dosolíme a docukríme.

Knedľa z mikrovlnky: múku nasypeme do misky (ja miešam bielu so špaldovou v pomere 1:1), v strede vyhĺbime jamku, do nej namrvíme droždie, pokvapkáme troškou medu aby sa rozpustilo a zalejeme troškou vody. Droždie necháme vykysnúť. Potom pridáme žĺtky, soľ a toľko vlažnej vody, aby bolo cesto vláčne, nie tuhé. Cesto dobre vymiesime a necháme vykysnúť. Nalejeme do silikónovej formy a dáme "vlniť" do mikrovlnnej rúry na mierny výkon asi 8-10 minút. Toto treba len odskúšať podľa typu rúry - ja robím knedľu pri výkone 350 asi 9 minút. Knedľa je hotová keď do nej pichneme špajdlu a po vytiahnutí sa nelepí na ňu cesto. Ak sa Vám zdá knedľa vo vnútri ešte surová, znovu ju vložte do formy a na minútku dajte znovu do rúry.
<< Focaccia farcita - plnený taliansky chlieb | Pečená kačica s dusenou kapustou a knedľou | Pat a mat >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jakub B. (kubuldo) ID 115533 (12.12.2009, 12:16)
(dance) (^) |-) (santa)
ODPOVEDAŤ
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (25.12.2008, 12:38)
;-) ;-)a..já... (pl) (pl) (pl) (child12) (child12) (child12)aké..dobré.to..bude (child12) (child12) (child12)
ODPOVEDAŤ
Mária P. (Mayka) ID 13577 (25.12.2008, 8:52)
fuuha tak to vayzera vyborne. Ja sa chystam piect kacku zajtra. uz slintam... ^o) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu