. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Monika S. (levelka) ID 3709
.
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 30.4.2006
Naposledy: 2.2.2016 21:50
Aktualizácia: 19.7.2013 23:05
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 34
RODINNÉ FOTOGRAFIE 241
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 3
RECEPTY 13
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zemiakové lokše



POTREBNÉ PRÍSADY

Zemiaky, hl. múka, soľ, maslo.

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené, uvarené zemiaky /so soľou/ popučíme na kašu i s maslom /len tak trošku masla/. Do vychladnutej kaše prisypeme múku a rukami vypracujeme pekné cestíčko. Z cesta si ušúľame valček. Z neho potom režeme kúsky, ktoré na dobre pomúčenej doske vyvaľkáme natenko do tvaru kruhu, alebo ako sa podarí :-). Tieto potom opekáme nasucho na panvici, alebo na liatinovom kruhu, čo sa dá položiť nad horáky šporáka. Opečieme ich z obidvoch strán, hotové potierame spraženým maslom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 13.3.2013, 23:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Zapekané rezne


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové, kuracie mäso (aké len chcete), soľ, čierne korenie, horčica, šunka, syr, kukurica, šampiňóny, zeleninový bujón, sladká smotana

POSTUP PRÍPRAVY

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14719

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.9.2011, 10:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Pórová polievka s haluškami



POTREBNÉ PRÍSADY

Plievka: pór, menšia cibuľa, hl. múka, 4 zemiaky, olej, vegeta, mletá červená paprika, soľ. Halušky: krupica, vajíčko, voda, olej, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

1./ Do hrnca, v ktorom budeme variť polievku dáme variť nadrobno nakrájané zemiaky a osolíme /je dobré keď sa rozvaria/. V druhom hrnci na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kolieska nakrájaný pór a krátko podusíme. Vlejeme to ku zemiakom. Ďalej si pripravíme z oleja a múky a mletej červenej papriky bledú zápražku, ktorú zalejeme vodou a tiež vlejeme ku zemiakom. Polievku dochutíme vegetou a soľou a povaríme.

2./ Priamo do polievky odoberáme z misky lyžičkou halušky, ktoré si pripravíme z krupice, vajíčka, vody, oleja a soli.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 15.1.2011, 11:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Huspenina



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg huspeninový balíček /bravč. kožky, koleno, nožky.../, 5 strúčikov cesnaku, mleté čierne korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

1./ Mäso si dobre umyjeme a dáme variť do 5l vody. Pridáme očistené strúčiky cesnaku, korenie a soľ podľa chuti.

2./ Varíme na slabom ohni 5 hodín /nesmie silno vrieť/ a občas premiešame, aby sa mäso neprichytilo na dne a nepripálilo.

3./ Do pripravených hlbokých tanierov dáme kúsky uvareného mäsa /ja dávam bez mastného a bez kostí/ a zalejeme precedeným vývarom.

4./ Huspeninku necháme vychladnúť a potom odložíme do chladničky stuhnúť.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Langoše



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 250g hladkej múky, 250g polohrubej múky, 1 kocka droždia, 1 kyslá smotana /200g/, 2 dl mlieka, štipka cukru, soľ. Navrch: 4 strúčiky cesnaku, soľ, olej, tatárska omáčka, tvrdý syr

POSTUP PRÍPRAVY

1./ Do vlažného mlieka dáme trošku cukru a rozdrvené kvasnice. Necháme vykvasiť a vlejeme k múke, pridáme kyslú smotanu a soľ a dobre premiešame. Cesto necháme asi hodinku kysnúť.

2./ Z cesta vypracujeme placky a opečieme ich v dostatočnom množstve oleja z obidvoch strán. Necháme ich prikryté napr. v jenskom skle, aby zmäkli.

3./ V troške oleja rozmiešame prelisovaný cesnak a soľ a ohrejeme. Langoše potrieme týmto cesnakom, tatárskou omáčkou a posypeme postrúhaným syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 3.4.2012, 23:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

Plnka



POTREBNÉ PRÍSADY

6 suchých rožkov, 7 vajec, 1 špekačka, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať, olej

POSTUP PRÍPRAVY

1./ Rožky nakrájame na malé kocky /alebo ako sa podarí :-)/, do toho pridáme na oleji popraženú cibuľu /aj s olejom/, prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájanú špekačku, vajíčka, posekanú zelenú petržlenovú vňať, soľ a čierne korenie.

2./ Všetko premiešame a zhrnieme k sebe. Je dobré si pripraviť plnku deň vopred a nechať ju v chladničke, aby rožky viac nasiakli.

3./ Ja ju plním do kuraťa, alebo do mikroténových sáčkov a varím v polievke. Môžete použiť aj gázovinu, z plnky je potom pekný bochníček. Ak ju plníte do sáčkov, dobre ju stlačte a zaviažte. Vidličkou urobte do sáčku pár dierok.

4./ Varí sa približne 40 minút. Najlepšie chutí so zemiačkami, ale je výborná aj na Veľkú noc so syrkom a údeným.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 20.9.2013, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

Francúzske zemiaky



POTREBNÉ PRÍSADY

3 kg zemiakov, 3 cibule, 8 vajec, 8 špekačiek, 5 dl mlieka, olej, soľ, čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

1./ Zemiaky si uvaríme v šupke, 5 vajíčok natvrdo, na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a tiež extra na asi 1/2 dl oleja opečieme na malé kocky nakrájané špekačky.

2/. Uvarené a vychladnuté zemiaky ošúpeme a pretlačíme cez sitko. Na pekáč vrstvíme: polovicu pretlačených zemiakov /osoliť, okoreniť/, na to pretlačíme vajíčka, dáme opečené špekačky a cibuľu /osoliť, okoreniť/ a navrch ďalšiu vrstvu zemiakov /osoliť a okoreniť/.

3./ Celé to polejeme výpekom, čo nám ostal zo špekačiek a cibule. V mlieku rozmiešame 3 vajíčka, osolíme a okoreníme to a zalejeme pripravené zemiaky.

4./ Pečieme v rúre pri 200°C. Ja ich dávam do rúry prikryté alobalom a až neskôr dám alobal dole a nechám trošku zapiecť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 2.5.2016, 15:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Citrónová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 5 vajíčok, 150g práškového cukru, 150g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, hlt oleja. Krém: 1 smotanový alebo vanilkový puding, 150g masla, 1 citrón, 100g kryštálového cukru. A ešte jahodový džem a mandarinkový kompót.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
1./ Dve tretiny cukru dobre vymiešame so žĺtkami. Bielka vyšľaháme, pridáme zvyšný cukor a celkom dohusta vyšľaháme ďalej. Ku žĺtkovej mase jemne miešajúc pridávame striedavo múku zmiešanú s práškom do pečiva a vyšľahané bielka. Nakoniec opatrne primiešame trošku oleja.
2./ Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme na 180°C približne 25 minút.

Krém:
1./ Puding uvaríme podľa návodu, ale s polovičným množstvom vody alebo mlieka. Dostaneme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Kašu, zmäknuté maslo, nastrúhanú kôru citróna, citrónovú šťavu a kryštálový cukor dáme do kuchynského robota a vymiešame na hladký, nadýchaný krém. Šťavu a cukor pridávame postupne, podľa chuti.
2./ Vychladnutý, napoly rozrezaný korpus natrieme krémom a druhý džemom a spojíme. Druhou polovicou krému ponatierame tortu zvonku a ozdobíme mandarinkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 26.8.2009, 20:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Morčacie závitky v uhorkovej omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg morčacie mäso /prsia/, 13 plátkov šunky, 13 plátkov slaniny, 3 vajcia, 3 zavárané uhorky do závitkov + 2 zavárané uhorky do vývaru, cibuľa, soľ, čierne korenie mleté, vegeta, červená mletá paprika, hladká múka, olej

POSTUP PRÍPRAVY

1./ Morčacie prsia nakrájame na rezne a cez mikroténový sáčok vyklepeme natenko /mne vyšlo 13 rezňov, preto som potrebné prísady upravila podľa toho/. Podľa chuti osolíme a okoreníme.

2./ Na vyklepané rezne naukladáme šunku, slaninu, štvrťku vajíčka a štvrťku uhorky. Mäso zrolujeme do závitku a prepichneme ihlou alebo špáradlom.

3./ Takto pripravené mäso obielime na oleji zo všetkých strán. Podlejeme ho vodou, pridáme cibuľu nakrájanú na hrubé kolieska, vegetu, červenú mletú papriku a dusíme do mäkka. Pred dodusením pridáme do vývaru 2 najemno nastrúhané uhorky, ešte spolu chvíľu podusíme a podľa potreby zahustíme s hladkou múkou rozmiešanou vo vode, dochutíme.

4./ Podávame s ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 7.12.2009, 14:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Kapustové karbonátky



POTREBNÉ PRÍSADY

Ja som robila z: 1 hlávka kapusty, 2 cibule, 4 špekačky, 3 strúčiky cesnaku, 5 vajec, 6 PL polohrubej múky, strúhanka, olej, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať. Úplne stačí urobiť polovičnú dávku, lebo z tohto to bolo pre celú armádu :-)

POSTUP PRÍPRAVY

1./ Kapustu uvaríme v slanej vode, necháme ju odkvapkať a potom najemno nakrájame /ja som ju mixovala ručným mixérom/.

2./ V rajnici speníme na oleji najemno nakrájanú cibuľu, drobné kocôčky špekačiek a rozotrený cesnak. Zmes premiešame s uvarenou kapustou, zašľaháme do nej žĺtky, múku, nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a podľa chuti dosolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Nakoniec vmiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov.

3./ Cesto naberieme lyžicou a obalíme v strúhanke. Vytvarované malé placky opečieme v rozpálenom oleji po oboch stranách.

4./ Kapustové karbonátky môžeme podávať so zemiakovou kašou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 13.3.2013, 22:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu