. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Jednoduchý MAKOVNÍK (50) 21.4.2024, 10:55
Rýchla jednoduchá torta (3) 15.3.2024, 13:03
jednoduchý kurací perkelt (23) 16.2.2024, 23:10
Nepečená"ZEBRA" (32) 22.12.2023, 9:27
Domáce rezance (niťovky) (12) 7.12.2023, 22:29
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 43 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Domáca parená knedľa



POTREBNÉ PRÍSADY

Kvások:\\r\\njedno droždie, cca 2,5 dcl vlažného mlieka, trošku cukru\\r\\n\\r\\nCesto: 500g hladkej múky, 2 vajcia, štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Do mierne teplého(vlažného) mlieka nadrobíme droždie, prisypeme cukor, poriadne vymiešame a vo vhodnej nádobe prikryjeme, odložíme na teplé miesto a počkáme kým nám nakysne.***\r\nPreosejeme hladkú múku do väčšej nádoby, pridáme dve vajcia, štipku soli a kvások. Poriadne rukou cesto prepracujeme. Ak by bolo cesto tuhé, suché, pridáme vlažného mlieka. Cesto sa bude zo začiatku lepiť, ale to prejde, neskôr sa bude v pohode od náboby odlepovať. Dôležité je poriadne prepracovanie, jemne tak aby sa cesto prevzdušnilo (bude trošku akoby fučať)***\r\nOdložíme na teplé miesto a prikryté necháme poriadne vykysnúť. ***\r\nPo vykysnutí rozdelíme na dve polovice, ešte rukou prepracujeme. Druhú časť necháme stále na teplom mieste prikrytú.\\r\\nCesto vytvarované do bochníka alebo valca dáme do hrnca s horúcou vodou, položíme na parák, voda stačí ak sa jemne dotýka cesta, nie aby bola knedla pod vodou. Prikryté paríme 20 minút. Neotvárať, aby knedľa nepadla. Potom už len vyberieme, položíme na tanier a necháme prikrytú vlhkou utierkou, aby nevyschla a nestvrdla.\\r\\n\\r\\nDobrú chuť:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Hana D. (sharmana) ID 135570 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PARNÝ HRNIEC

knedľa



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg polohrubej múky, 4 dcl mlieka, 1 balíček francúzskeho sušeného droždia, soľ, 1 vajce

POSTUP PRÍPRAVY

Zamiesim v miske rýchlokyske, Po vykysnutí (cca 45 minút) vyformujem knedle - z toho množstva vyjdú 3 také ako na obr., po vyformovaní ešte raz nechám kysnúť cca 20 minút.
Parím v parnom hrnci - neskutočná mašinka - 30 minút.
Sú výborné !
Cesto s riadnym šplechom oleja vhodné aj na koláče.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Gertruda V. (Gerduška) ID 202878 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 2.4.2014, 16:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

celozrnná parená knedľa



POTREBNÉ PRÍSADY

200g celozrnnej hladkej muky, 200 g polohrubej muky, 200 ml mlieka, 1/2 kocky drozdia, 1 a 1/2 lyzicky soli, vajce, 2 lyzice oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto som dala vyhnietit do pekarne na program priprava ale kto nema da sa i rucne. Zarobit kvasok a potom pridat suche i mokre prisady a premiesat. Po vykysnuti (1h) premiestnit na pomucenu dosku, rozdelit na 2 casti a kazdu vyformovat do tvaru knedle( bez valceka nic nevalkat). Mne sa velmi dobre pracovalo s cestom. Nechat 30 min nakysnut pod utierkou . Parila som na utierke natiahnutej na velky hrniec na spodok som dala vodu, prikrila dalsim velkym hrncom.(tak ako si pamatam ako to robi moja mama) Ked voda vrie cesto opatrne prelozime na utierku na paru a zakrime hrncom. Parila som 23 min. Pre istotu som ju po dopareni prerezala nitkou bola v strede akurat. Potom som ich este poolejovala. Vobec sa na utierku neprilepili, boli fajn nadychane . Bola to moja prva a nie posledna knedla. Mame radi celozrnne veci a velmi nam chutila. Vysli 2 stredne knedle z cesta.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Monika D. (monikaskorica) ID 116840 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 10.4.2014, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Maso v paradajkovej omáčke s knedlami



POTREBNÉ PRÍSADY

Olej, strúhanku, mleté maso, paradajkový pretlak, lyžička hladkej múky, 200 ml studenej vody, mlieko, soľ, cibuľa, 2 vajcia, m.č. korenie, knedle

POSTUP PRÍPRAVY

Mleté maso zmiešame s vajciami, nakrájanou nadrobno cibuľou a obalíme do strúhanky. Na oleji opražíme maso, na malom plyne. Na oleji vypražíme lyžičku hladkej múky, zalejeme 2 ml studenou vodou a zalejeme paradajkovým pretlakom. Ak je omáčka hustá pridáme mlieko, ak je riedka pridáme mlieko s hladkou múkou. Keď máme maso a omáčku urobenú, na tanierik k masu kt. je zaliate paradajkou omáčkou pridáme knedle.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥*Parená knedľa - celkom jednoduché*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

*****15 PL kopcovitých polohr. múky (asi 310-320 g), 1/4 l vlažného mlieka, 1/2 kocky droždia, 1 čL kryš.cukru, 1a1/2 čL soli, 1 žĺtok, 1 PL oleja, 3 PL vlažnej vody , trocha múky na podsypanie**********Budeme potrebovať aj PARÁK a PAPIER NA PEČENIE (PNP). Ak nemáte parák, odporúčam kúpiť si ho, lebo ho využijete aj neskôr pri zohrievaní nakrájanej knedle, alebo pri príprave zeleniny v pare. Použitie PNP nám ušetrí trampoty pri vyberaní uvarených knedlí a navyše odpadne vymasťovanie hrnca i paráka a ich následné odmasťovanie :-)

POSTUP PRÍPRAVY

1) Do misy vložíme sito a naložíme doň múku, zároveň ju aj preosejeme. Môžeme ju dať na minútku
do MW zohriať, alebo ju dáme zohriať na iné teplé miesto.
2) Do misky (alebo hrnčeka) dáme vlažnú vodu, cukor a rozmiešame. Pridáme rozdrobené droždie
a zalejeme trochou mlieka. Prikryjeme servítkou a do 5 minút nám vzíde kvások.
3) Do nahriatej múky vlejeme kvások, zvyšné mlieko a premiešame. Pridáme soľ, olej a žĺtok a opäť
premiešame.
4) Potom dáme misu s múkou a hnetačom do silných rúk manžela, ktorý si iste rád :-D potrénuje
svoje svalstvo. Treba ho inštruovať, že miesiť sa musí poriadne, bez ulievania, žiadne flákanie :-)

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (53) posledné: 23.7.2017, 23:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PARNÝ HRNIEC

Moja prvá knedľa - priamo z parného hrnca



POTREBNÉ PRÍSADY

Robila som len malé knedle - 2ks a na to je potrebné: 250 g polohrubej múky, štipka soli, 1 vajíčko, 1 stará žemľa, pol kocky droždia (alebo pol sáčku instantného droždia), cca 1,5 dcl mlieka, 2 malé lyžičky cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv som si dala zohriať trochu mlieka a rozmiešala som v ňom cukor, pridala rozdrvené droždie a dala na teplo, kým sa mi nezarobil pekne kvások.
Medzi tým som si pokrájala jednu žemľu na malé kocky. V rýchlokyske som si zmiešala múkú, veľkú štipku soli, pridala vajíčko a zarobený klások a pekne spracovala cesto, aby nebolo ani moc tuhé a ani moc mäkké. Keďže sa mi zdalo tuhšie, pridala som trochu vlažnej vody a nakoniec som zamiešala ku koncu kocky zo žemličky. Nechala som vykysnúť. Keď cesto vykyslo, na vymúčenej doske som ho spracovala, rozdelila na 2 časti a vytvarovala som z nich bochníky. Cesto som nechala ešte asi pol hodinu prikryté odpočívať.

Spodok nádob parného hrnca som vyolejovala a knedlíky som preložila do hrnca. Parila som cca 22 minút.

Knedlíky zostali krásne a veľmi chutné. Želám dobrú chuť!!! :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Eva M. (Pohodovka) ID 30428 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Viedenská knedľa



POTREBNÉ PRÍSADY

* 10 ks starších rožkov * 4 ks vajcia * 2 dcl vlažneho mlieka * 1 dcl oleja * 2 dcl hrubej múky * soľ * petržlenova vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Rožky nakrájame na malé kocky,asi 1 cm.Pridáme všetky ostatné suroviny ,dobre premiešame a nechame 20-30 minut postát.Potom mokrými rukami tvarujeme väčšie guľe (asi ako tenisove loptičky) a dáme varit do vriacej vody 15 minut.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 100 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (41) posledné: 4.11.2014, 15:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Hrnčeková rohlíková nekysnutá knedla



POTREBNÉ PRÍSADY

Rohlíky - 3, mlieko,voda, vajcia - 2, soľ, vegeta, mleté čierne korenie, kypriaci prášok - 1/2bal, polohrubá múka, masť, 2dcl hrnčeky

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájať rohlíky na kocky a zaliať 2 dcl mlieka, nechať postáť, dve vajíčka, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, 1/2 prášku do pečiva, polohrubá múka, voda ...
Hrnčeky povytierať masťou (dá sa aj olejom, ale po uvarení nevyskočia tak ľahko) , naplniť hrnčeky zmesou a dať variť do hrnca, v ktorom je vody do polovice hrnčekov zvonku ...
Varia sa zakryté pokrievkou aspoň 20 min.
Potom samé vyskočia uvarené z hrnčeka.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 75 návštěvníkov)

Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (31) posledné: 11.1.2017, 14:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Knedľa :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

500g polohr.múky, 3 dcl mlieka, 1 a 1/2 PL oliv.oleja, 1/2 sáčku suš.droždia ( alebo 20g čerstvého), 2 KL soli,2 KL kryšt.cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Táto knedľa je veľmi jednoduchá a určite sa Vám podarí.Recept som našla už dávnejšie niekde na nete a odvtedy používam len tento.Tak sa milé dámy nebojte a skúste receptík!

Do preosiatej múky,pridáme cukor,soľ, droždie,oliv.olej a letné mlieko.Poriadne vymiešame,cesto by nemalo byť ani riedke ani husté!Necháme v teple asi 1/2 hod.nakysnúť.Potom cesto rozdelíme na tri časti a jemne vyformujeme do tvaru bochníka.Necháme znova v teple kysnút.Pripravíme si hrniec,najlepšie vysoký a široký na dno dáme vodu,pridáme parák-sitko na knedľu.Voda nesmie presahovať sitko a necháme zovrieť vodu.Ak je cesto vykysnuté opatrne prenesieme na parák.Bochník a aj parák jemne potrieme obyč.olejom,zakryjeme pokrievkou,stlmíme plameň na min.a stopneme 20 min.Doležité je,aby sme sa vobec nepozerali do hrnca.Po 20 min. opatrne odokryjeme - dávame pozor,aby nám voda z pokrievky nekvapla na vykysnutú knedľu.Hotovú knedľu prenesieme na tanier,prepichneme 3- 4x páratkom a jemne potrieme olejom.Dolejeme do hrnca vodu,ktorá sa nám predtým vyparila a opakujeme!Z tohoto cesta sú tri menšie alebo dve vačšie knedle.Na druhý deň prihrievam nakrájanú knedľu pod fóliou v mikrovlnke.Je super!

Mám už parný hrniec,tak robím knedľu v ňom: nechám cesto 1 hod. nakysnúť,potom ho rozdelím na 2 alebo 3 časti,vyformujem tvar knedle.Nechám ešte asi 30 min podkysnúť a uložím do poriadne vymastených nádob.Keď podkysnú natriem olejom a dám pariť na 20 min.Po naparení hneď poprepichujem každú knedľu páratkom a natriem jemne olejom.Prihrievam v parnom hrnci už nakrájanú.

Prajem veľa šťastia a dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 58 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 27.1.2015, 12:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Dusená červená kapusta na skaramelizovanej cibuľke, plus domáca knedľa



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: cca 800 g červenej kapusty, 2 ML soli, 1 veľká cibuľa alebo 2 malé, 3 PL kryštálový cukor, trocha oleja, 2 dcl vývaru alebo vody, šťava z 1/2 citróna...na zahustenie: 1 dcl vody, 2 ML solamylu a 1/2 ML domáca knedľa: 2 H mlieka /2 dcl/, 2 vajcia /žĺtka oddelíme a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh/, 2 ML soli, 2 ML petržlenová vňať, 2 rohlíky z predchádzajúceho dňa /opražené do chrumkava na plátku masla a 1 PL oleja/ a 400 g hrubá múka

POSTUP PRÍPRAVY

...jednoduchá ale zato skvelá príloha k pečeným mäskám alebo kačičke ktorú zbožňujeme a receptík nájdete v mojich receptoch...
..na žiadosť jednej maminy pridávam i receptík na domácu knedľu varenú v hrnčekoch, mnohé ju určite poznáte /bola som doma nútena urobiť domácu lebo som si v obchodíku objednala knedle ale aj napriek tomu ako naschvál nedošli xixixi :o))/

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 152 návštěvníkov)

Anna L. (anka29) ID 111855 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (60) posledné: 11.12.2018, 10:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 43 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu