. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 168 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,17 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Viktoriánsky mliečny chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

* 2 ČL sušených kvasníc alebo 15g čerstvých * 1 ČL kryštálového cukru * 350ml vlažného mlieka * 500g hladkej alebo celozrnnej múky (ja dávam 250g špaldovej a 250g pšeničnej) 1 a 1/2 ČL soli (ja pridávam aj 3 PL rôznych semienok -sezam, slnečnica, ľanové) * na glazúru 1 vajce a 1 PL mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Tento chlebík má veľmi jemnú kôrku i striedku, vďaka trvácnosti sa výborne skladuje a hrianky z neho majú orechovú príchuť. Klasická verzia má tvar písmena S, no môžete upiecť aj iný bochník podľa pekáčiku.
Tak ideme na to: * Vo veľkej mise zmiešame múku a soľ (a teoreticky semená)* Uprostred spravíme jamku a do nej vlejeme mliečko, vsypeme rozdrobené kvasnice, ktoré necháme chvíľku rozpúšťať a nasypeme cukor * V kuchynskom robotkovi miesime 10 minút na najpomalšom stupni pokým nie je cesto hladké a pružné * Vložíme do čistej misy a prikryjeme utierkou * Necháme kysnúť cca 45 minút * Vykysnuté cesto zrazíme na pôvodnú veľkosť (prekladáme a naťahujeme v rukách) a necháme kysnúť ďalších 45 minút kým nezdvojnásobí svoj objem * Vymastíme formu na 500g chlebík, vytvarujeme z cesta valček dlhý asi 40 cm, ktorý pozahýbame do tvaru S a vložíme do nej * Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť asi hodinu, kým nie je cesto nad okrajom formy * Vyhrejte rúru na 200 st.C * Pripravte glazúru z 1 PL mlieka a 1 rozšľahaného vajca a potrite ňou bochník * Pečieme cca 45 minút, pokým nie je chlebík zlatistý (asi po 30 minútach ho môžete preventívne zakryť obdĺžnikom z alobalu aby sa vám náhodou zvrchu neprichytil kým sa dopečie spodok * Po upečení vyberieme z formy a necháme chladnúť na kovovej mriežke

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 3.4.2011, 15:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Viaczrnný chlieb pre MOULINEX



POTREBNÉ PRÍSADY

300 ml vody o izbovej teplote, 1 veľká odmerka kryštálového cukru, 1 malá odmerka sušeného droždia s modrou lastovičkou, 25 g ovsených vločiek, 2 veľké odmerky pšeničných otrúb, 450 g hladkej múky T650 chlebovej, 2 malé odmerky kuchynskej soli, 30 g zmäknutého masla, 1 1/2 veľkej odmerky sezamových semien, 1 1/2 veľkej odmerky ľanových semien, 1 1/2 veľkej odmerky slnečnicových semien, 1 1/2 veľkej odmerky tekvicových semien (skúšala som chýbajúce nahradiť rovnakým množstvom lúpaných plátkových mandlí a tiež super), NA DOKONČENIE: 1 strúčik cesnaku, 1/2 ČL soli, troška vody

POSTUP PRÍPRAVY

Konečne mám odladený chlieb v pekárni Moulinex HOME BREAD XXL BAGUETTE a tak si tu uložím recept, kým ho zase nestratím. Je to recept od mojej skvelej kolegynky, ktorá máva chlieb vždy jedna báseň, vláčny a chuťovo fantastický, akurát má inú pekáreň, však Lili? :-) Čiže každý jej recept musí u nás prejsť ešte malými úpravami, aby aspoň čiastočne konvergoval k jej dielam :-), no mám do jej chlebíkov ešte na hony ďaleko.

1. Suroviny v poradí, v akom sú uvedené v potrebných surovinách, nasúkam do pekárničky. Soľ dávam nakoniec a schovám ju do múky po nasypaní do DP, dávam pozor, aby prvotne neprišla soľ do kontaktu s droždím, zastavuje do proces kysnutia.
2. Zrná si nadávkujem do misky a odložím bokom, DP si sama vypýta ich pridanie piskľavým signálom.
3. Pustím program č. 11, hmotnosť chleba 750 g, stredná kôrka a pustím DP.
4. Po pípnutí pridám zrná a nechám dobehnúť program miesenie - čo je cca 30 minút od začiatku pustenia programu - prejaví sa to dlhšou odmlkou. Potom resetnem DP a opätovne nastavím tie parametre ako v bode 3 a už len nechám zbehnúť celú časť programu na miesenie a prípravu cesta. Celé to je preto, že programy v pekárňach sa líšia a Moulinex nemá žiadny približujúci sa dĺžkou prípravy pekárňam Panasonic. Tak som skúsila tento variant a podarilo sa :-).
5. Ja sa snažím vždy po ukončení časti programu príprava cesta vybrať z DP háky, rozložiť cesto v nádobe rovnomerne a narezať zárezy na chlebíku. V prípade tejto DP je to, keď mi na displeji svieti cas 2:06 - príde posledné premiesenie a vtedy otvorím DP, rýchlo vyberiem háky, pomúčenou rukou rozložím cesto rovnomerne a dobre ostrým nožom narežem 3-4 zárezy.
6. Po dopečení sa chlebík ohlasi pípaním, vyberiem ho a položím na mriežku.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Dagmar H. (dasula) ID 6034 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 5.6.2012, 22:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Bezlepkový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

* 0,5 kg Mix B alebo kombinácia Promix CH, FORTE a UNI * ½ kocky kvasníc alebo 1 balenie sušeného drožďia * 1 PL oleja * 1 PL vínneho octu * 1 ČL soli * 1 PL cukru * 5 dcl vody * semienka (slnečnicové ,ľanové) * 1 varený zemiak

POSTUP PRÍPRAVY

Do väčšej nádoby nalejeme 1 dcl vlažnej vody, do ktorej pridáme kvasnice, cukor a štipku múky. Spravíme kvások, do ktorého pridáme 4 dcl vlažnej vody, ocot, olej, soľ a semiačka podľa uváženia a pridáme zvyšok múky, rozdrvíme varený zemiak a zmiešame dokopy. Cesto necháme 10-15 min kysnúť zakryté utierkou. Po nakysnutí vložíme cesto do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre 1hod. na 240 °C.Recept je dobrý aj na pečenie v automatickej pekárni. Doba pečenia je tiež 1 hodina.Cesto môžete použiť aj na pečenie pečiva a bagiet.Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Nikoleta N. (Nikol2204) ID 206927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 29.1.2012, 16:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlieb so slnkom-sušenými rajčinkami a rozmarínom



POTREBNÉ PRÍSADY

1ČL suchého droždia, 350 g bielej chlebovej múky, 150 g grahámovej múky, 1 ČL morskej soli, 320 ml vody, 55 g slnkom-sušených rajčín v oleji = sun dried tomatoes, 2 PL oleja v ktorom sú rajčiny, 1 PL posekaného čerstvého rozmarínu

POSTUP PRÍPRAVY

Dajte všetky ingrediencie do pekárničky v správnom poradí pre vašu pekáreň. Zvoĺte základný program na biely chlieb, strednú kôrku, vyberte vhodnú veľkosť a pečte.
Chlebík má jemnú chuť a je velmi dobrý, krásne vonia a u nás sa po ňom len tak zapráši.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Saska M. (Saska_uk123) ID 97207 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 17.8.2009, 15:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Kukuričny chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

240ml mlieka, 120gr masla, 1vacsie al 2 mensie jajka, 1čl soli, 1čl suš.droždia al 25gr suroveho,350gr hl.muky, 200g kukuričnej muky

POSTUP PRÍPRAVY

V uvedenom poradi dame do domacej pekarničky-dobrej pomocnčky a zapneme na program-ja program 2 rapid celkovy čas 2.45h a 750gr.Tak neviem aky je u vas je fajnovy pa

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 13.1.2009, 12:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Špaldový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

200 ml vody, 150 ml mlieka, 350 g hladkej múky T650, 150 g špaldovej múky, 2 ČL soli, 1 ČL cukru 2 PL oleja, 1 PL jablčného octu, 1/4 kocky čerstvého droždia, mletá rasca, slnečnicové semienka, 2 PL ovsenných vločiek

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárničky dáme vodu a mlieko, zasypeme múkou. Do jedného rohu dáme ocot, do druhého olej, do tretieho rascu a do posledného soľ. V strede urobíme do múky jamku, rozdrobíme do nej droždie, zasypeme múkou a navrch dáme cukor. Chlebík som piekla na základnom programe, veľkosť stredná, kôrka tmavá. Po pípnutí pridáme ovsenné vločky a semienka. Ja som tentokrát vyberala aj háky po poslednom miesení a cesto som posypala slnečnicovými semienkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Denisa B. (DenaB) ID 3225 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 5.5.2009, 20:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Ošatkový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

350 ml vody, 1 PL octu, 1 PL olivového oleja, 1 ČL cukru, 1,5 ČL soli, 100 g ražnej múky ( vyrážková alebo celozrnná, prípadne pšenično-ražná zmes z Kauflandu ), 450 g T650, 24 g čerstvých kvasníc

POSTUP PRÍPRAVY

Do DP vložíme suroviny, zapneme program CESTO a necháme vymiesiť aj vykysnúť. Po zapípaní si cesto preložíme na pomúčenú dosku, opatrne vyformujeme bochník a vložíme do múkou vysypanej ošatky, kde necháme cesto ešte vykysnúť ... pokiaľ nie je cesto povrch ošatky.

Potom cesto veľmi opatrne vyklopíme na plech s papierom na pečenie alebo ak má niekto nepriľnavý plech, tak bez papiera ... pečieme najprv 10 min. pri 270 st., ( alebo 250 st., kto má takúto max.teplotu ) potom stíšime na 180 st. a dopekáme. Ja posledných asi 5-10 min. znova pridám na 270 ... dokopy pečiem 1 hodinu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 25.4.2010, 13:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Slniečkový chlieb - koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebné suroviny:70 dkg múky, 250 ml mlieka, 125 ml olej, 2 vajíčka, 4 dkg droždie, 1 kl cukor, 2 kl soľ Ďalej:70-80 g roztopeného masla, 1 žĺtok, 30 ml mlieka, ľanové semienka(alebo akékoľvek iné...podľa chuti)

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín si spravíme hustejšie kysnuté cesto. Keď nám cesto zdvojnásobilo svoj objem pustíme sa do tej príjemnejšej časti práce:-)

Cesto si rozdelíme na dve časti. Jednu časť na 5 ďalších a druhú na 6 ďalších častí.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Elena B. (eli77) ID 32714 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 2.8.2011, 13:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Pivný chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

2 poháre ražnej múky, 1 1/2 pohára svetlého 10 ° piva izbovej teploty, 1/2 sáčku sušeného droždia, 2 PL krupicového cukru, 1 PL soli, 1 vajce, 2 PL rozpusteného masla, 3 poháre hladkej múky, 1 PL kmínu, 2 PL sušenej restovanej cibule (nemusí byť), 1 PL kukuričnej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Výborný chlieb, milo ma prekvapil nielen svojou chuťou, ale najmä tým, že bol super šťavnatý a mäkký aj na druhý a tretí deň.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Andrea D. (Adusha22) ID 135731 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 26.7.2010, 18:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Vegetariánsky arabský chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

olej*cibuľa*baklažán*cuketa*cherry paradajky*korenie"grilovaná zelenina"*arabský chlieb*polotučná tvaroh*tvrdý syr na strúhanie

POSTUP PRÍPRAVY

v obr.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 21.11.2010, 9:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 168 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,17 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu