. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Iveta S. (yvett) ID 11052
.
Oblasť: Senica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2007
Naposledy: 22.6.2021 16:37
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 69
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 146
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 146 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,15 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Višňové kostky s mascarpone



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 4 vajcia, 18 dkg polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 20 dkg práškového cukru, 5 lyžíc teplej vody, 5 lyžíc oleja, 2 lyžice kakaa. Na višňovú plnku: 1 višňový kompót, 1 Zlatý klas. Na krém: 250 g tvarohu, 250 g mascarpone, 8 dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 3 lyžice umu (alebo Amaretta), 250 ml šľahačkovej smotany, želatínový stužovač. Okrem toho detské piškóty, um (alebo Amaretto).

POSTUP PRÍPRAVY

Ako prvé upečieme piškótu. Oddelíme bielka od žĺtkov. Žĺtka spolu s práškovým cukrom vyšľaháme do biela, pridáme vodu, olej a znovu vyšľaháme. Potom vmiešame múku rozmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho primiešame do vaječnej zmesy. Rovnomerne vylejeme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme na 180 C. Po upečení z piškóty stiahneme papier na pečenie a vrátime ju naspäť na plech. Medzitým si uvaríme višňovú plnku. Z višňového kompótu si odlejeme 0,5 dl šťavy. Odkôstkované višne so zvyšnou šťavou nasypeme do odmerky a dolejeme do 8 dcl vodou.
Vylejeme ich do hrnca, troška šťavy dáme bokom a dáme variť. V odloženej šťave rozmiešame Zlatý klas a keď višňová zmes vrie, prilejeme a varíme do zhustnutia. Mierne vychladnuté nalejeme na korpus. Piškóty vykúpeme v ume alebo v likére Amaretto a rovnomerne ich naukladáme na višňovú plnku. Necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme zmes s mascarpone. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme. Tvaroh, mascarpone, cukor, vanilkový cukor vyšľaháme a zľahka primiešame šľahačku. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu a pridáme do tvarohovo mascarponovo šľahačkovej zmesy. Túto plnku rovnomerne rozotrieme na višňovú plnku. Do odloženej šťavy (0,5 dcl) vmiešame práškovú želatínu, necháme troška naboptnať a potom pri nízkej teplote rozpustíme - pozor za žiadnych okolností nesmieme nechať prejsť varom. Vznikne nám poleva, ktorú vylejeme na koláč. Povrch prejdeme ozdobne vidličkou. Necháme riadne stuhnúť najlepšie do druhého dňa.
Tento koláčik som objavila na www.mimibazar.cz - Spero. Recept som mierne upravila.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (13) posledné: 9.5.2014, 21:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kvetinky



POTREBNÉ PRÍSADY

150 ml zakysanky, 110 ml pomarančového džúsu, 1 vajce, 100 ml oleja, 350 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 8 polievkových lyžíc cukru, 1 vanilka, 25 g droždia, štipka soli. Na plnku: vanilkový puding, 400 ml mlieka, trocha cukru. Na ozdobu jahody alebo sušené brusnice. Okrem toho potrebujeme vajíčko na potieranie.

POSTUP PRÍPRAVY

Pôvodne som mala v pláne piecť úplne iný koláč, ale akonáhle som zbadala na www.dama.cz tento recept od Želka, tak som si povedala, že ich vyskúšam. Sú to výborné koláčiky. Recept som mierne upravila. Ešte by som chcela povedať, že koláčiky sú pomerne veľké, druhý krát vykrojím väčší počet menších koliesok a kúskov urobím viacej ako 20.
Postup prípravy - viď obrázkový postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (45) posledné: 6.10.2010, 19:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Slavonické koláčiky plnené tvarohom a s výbornou jabĺčkovou plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

50 dkg polohrubej múky, 3 lyžice práškového cukru, štipka soli, 5-6 lyžíc rozpusteného masla, cca 2 dcl vlažného mlieka, 1 žĺtok, 3 dkg kvasníc, nastrúhaný muškátový oriešok + nastrúhaná citrónová kôra. Na tvarohovú plnku: 250 g tvarohu z alobalu, 2 žĺtka, cukor podľa chuti, vanilkový cukor. Jabĺčková plnka: 2 - 4 jabĺčka nakrájané na kocky, cukor podľa chuti, Zlatý klas. Na drobenku: maslo, hrubá múka, cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Viď obrázkový postup.

Tento recept mám z českého MMB od ID 33716 calexaci. Píše, že ich má od babičky. Neľutujem, že som ich vyskúšala, pretože sú to výborné koláčiky, istotne som ich nepiekla posledný krát.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (30) posledné: 6.5.2013, 19:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkovo-rebarborový koláč s tvarohovým krémom a drobenkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Jablkovo-rebarborový kompót: 1 citrón, 0,5 kg jabĺk, 0,5 kg rebarbory, 3 lyžice medu. Tvarohové cesto: 150 g tvarohu, 4 lyžice oleja, 75 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 2-3 lyžice mlieka podľa potreby. Krém: 3 vajcia, 1 balíček vanilkového cukru, 1 lyžička citrónovej šťavy, 70 g cukru, 250 g tvarohu alebo ricotty, 2 vrchovaté lyžice detskej krupice. Drobenka: 175 g hrubej múky, 80 g cukru, štipku prášku do pečiva, 1 lyžica mletej škorice, 80 g masla.

POSTUP PRÍPRAVY

Na kompót vylisujeme šťavu z citróna. Jablká a rebarboru ošúpeme a nakrájame na kocky. Ihneď pokvpakáme jabĺčka citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Jablká aj s rebarborou dáme do hrnca, pridáme 3 lyžice vody a 3 lyžice medu. Prikryté dusíme cca 8 minút. Kompót precedíme a necháme vychladnúť. Do misy dáme všetky suroviny na prípravu tvarohového cesta a dôkladne spracujeme. Plech vystelieme papierom na pečenie a cesto priamo na plechu vyvaľkáme. Snažíme sa zdvihnúť okraje. Plech by mal byť menší ako klasický. Na krém oddelíme žĺtka od bielkov. Z bielkov a vanilkového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka, cukor, tvaroh a krupicu vyšľaháme. Potom opatrne primiešame sneh. Túto hmotu natrieme na cesto, po celej ploche uložíme kompót . Z hrubej múky, škorice, cukru, prášku do pečiva a masla vypracujeme drobenku. Drobenkou rovnomerne posypeme koláč a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pomaličky na 160 C cca 50 minút - ale je to individuálne podľa rúry. Po upečení necháme vychladnúť a krájame na kocky.


Recept na tento koláč som získala z časopisu Nejlepší recepty. Kombinácia tvarohu, jabĺčok a rebarbory je výborná.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Koláčik s tvarohom a ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

I. cesto: 100 g polohrubej múky, 250 g hladkej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 100 g práškového cukru, 100 g Hery, 2 lyžice kakaa, 2 lyžice rumu, 100 ml mlieka, trocha citrónovej kôry. II. cesto: 4 vajcia, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 5 lyžíc oleja, 4 lyžice horúcej vody, 1/2 prášku do pečiva, 200 g polohrubej múky. Náplň: 500 g tvarohu, 2 lyžice rumu, 2 vanilkové cukre, práškový cukor podľa chuti, 1 lyžica detskej krupice. Okrem toho piškóty, ovocie, džem.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny na prvé cesto spracujeme a odložíme do chladu aspoň na 15 minút. A ideme na prípravu druhého cesta. Žĺtka vyšľaháme s cukrom, olejom a vodou, pridáme múku, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Náplň pripravíme vyšľahaním všetkých surovín.
Plech vystelieme papierom na pečenie a priamo na plechu vyvaľkáme prvé cesto. Natrieme džemom - je lepšie použiť pikantnejší. Poukladáme piškóty a rovnomerne rozotrieme tvarohovú zmes. Navrstvíme ovocie - v mojom prípade broskyne. Nakoniec rozotrieme druhé cesto. Pečieme pri miernej teplote - v mojom prípade to bolo 180 C - cca 40 minút - ale to je individuálne, treba koláčik sledovať.
Po upečení môžeme posypať práškovým cukrom a krájame až po vychladnutí.

Podľa mňa bude výborný aj s rebarborou alebo ríbezľami.

Tento koláčik som objavila na www.dama.cz - Želka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 15.7.2010, 8:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Koláčiky plnené slivkovým lekvárom a pečené v plechu na muffiny



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g hrubej múky, 250 g hladkej múky, 70 g cukru, 200 ml mlieka, 20 ml smotany na šľahanie, 100 g masla, 2 žĺtka, droždie, štipku soli. Slivkový lekvár na plnenie, vajce na potretie a hrubo nasekaný cukor na posypanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Obe múky dáme do misy, urobíme jamku, nasypeme cukor, prilejeme vlažné mlieko a rozdrobíme droždie. Necháme vzísť kvások. Potom pridáme soľ, smotanu, žĺtka a tuk. Dôkladne vypracujeme cesto, ktoré dáme na teplé miesto kysnúť. Počas kysnutia cesto viac krát premiesime. Po vykysnutí cesto vyvaľkáme a vykrojíme kolieska. Je potrebné ich urobiť väčšie o priemere cca 10 cm. Do stredu každého kolieska dáme lekvár, ja som na časť dala lekvár a na časť nutelu. Kolieska s náplňou voľne zhrnieme - urobíme niečo podobné mešcu a vložíme do plechu na muffiny. Necháme ešte chvíľku podkysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme hrubo nasekaným kryštálovým cukrom. Pečieme pri teplote 180 C.

Inšpirovala som sa na www.dama.cz - u kvetka.tp

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (46) posledné: 17.2.2017, 18:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jabĺčková roláda tak trošku netradične


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 150 g práškového cukru, 150 g polohrubej múky, 250 g strúhaných jabĺčok, škorica, vanilkový cukor, hrozienka. Okrem toho papier na pečenie, tuk na vymastenie papiera a múka na vysypanie papiera.

POSTUP PRÍPRAVY

Táto roláda je úplne prvá roláda, ktorú som v živote upiekla. A nebanujem, že som ju vyskúšala. Prvý krát som ju videla na www.dama.cz. Je veľmi rýchlo hotová, finančne nenáročná a veľmi veľmi dobrá.
Najskôr vyšľaháme bielka, pridáme k nim cukor a vyšľaháme veľmi tuhý sneh. Potom jemne do nich vmiešame žĺtka a nakoniec múku. Plech vystelieme papierom na pečenie. Papier dôkladne vymastíme a vysypeme múkou - ja som dala hrubú múku. Jabĺčka ošúpeme a nastrúhame priamo na vymastený a múkou vysypaný papier na pečenie na plechu. Môžeme pridať hrozienka. Posypeme vanilkovým cukrom a škoricou. Na jabĺčka rovnomerne rozotrieme piškótovú zmes a dáme piecť do rúry na 180 C - ja som piekla cca 20 minút. Upečenú a ešte horúcu piškótu rýchlo preklopíme na čistý papier na pečenie, odstránime papier, na ktorom sa piekla a ihneď zamotáme do rolády - jabĺčkami dovnútra. Necháme dôkladne vychladnúť a až potom krájame. Môžeme pocukrovať.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (13) posledné: 2.11.2011, 20:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rebarborový koláč s mriežkou z tvarohu



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžica umu, 6 lyžíc oleja, 1/8 l vody, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 2 vajcia. Okrem toho 3 -4 dlhé stvoly rebarbory, 3-4 lyžice práškového cukru. Na mriežku: 250 g tvarohu z alobalu alebo vaničky, 1 vajíčko, 2 lyžice práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 lyžička citrónovej šťavy.

POSTUP PRÍPRAVY

Očistíme rebarboru a nakrájame ju na plátky - asi 3 mm hrubé. Tvaroh vyšľaháme, máličko rozriedime mliekom, pridáme ostatné ingrediencie a dôkladne vymiešame. Všetky suroviny na cesto dôkladne vyšľaháme - z vajíčok použijeme len žĺtka. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý na koniec zamiešame do cesta.. Cesto rozotrieme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Na cesto poukladáme rebarboru, ktorú posypeme práškovým cukrom, môžeme pridať aj vanilkový. Na vrch ozdobne do mriežok nastriekame tvaroh. Dáme piecť - ja som piekla na 180 C.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 17.5.2010, 20:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkový koláč s tvarohovo šľahačkovou perinkou



POTREBNÉ PRÍSADY

25 dkg hladkej múky, 25 dkg polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 vajcia, 250 g Hery, 20 dkg práškového cukru. Plnka: 6 - 7 jabĺk podľa veľkosti, škorica. Krém: 500 g tvarohu, 500 ml mlieka, 2 Zlaté klasy, 2 vanilkové cukry, 20 dkg práškového cukru, 1 šľahačková smotana. Okrem toho piškóty.

POSTUP PRÍPRAVY

Múky premiešame s práškom do pečiva - ja som použila prášok do perníka, pridáme Heru, vajcia, práškový cukor a vypracujeme hladké cesto, ktoré na 1 hodinu odložíme do chladničky. Jablká nastrúhame na hrubo a pridáme k ním škoricu. Cesto po 1 hodine vyberieme z chladničky a priamo na plechu na papiery na pečenie vyvaľkáme. Boky a kraje zdvihneme. Keďže som mala šťavnaté jablká, tak som na cesto rovnomerne rozložila piškóty. Na piškóty navrstvíme jablká. Tvaroh, mlieko, Zlatý klas, práškový cukor, vanilkový cukor vyšľaháme na jednoliatu hmotu. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme a opatrne primiešame k tvarohovej zmesy.
Krém nalejeme rovnomerne na jabĺčka. Pečieme pomaly pri 160 C cca 45 minút - záleží od rúry.
Upečený koláčik necháme vychladnúť a až potom krájame.

Zdroj: www.toprecepty.cz - autor Besty - mierne upravené

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 17.5.2010, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Slivkový koláčik z tvarohového cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 250 g tvarohu v kostke, 8 lyžíc oleja, 6 lyžíc mlieka, 450 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 100 g práškového cukru, 1 vajce, 2 žĺtka. Náplň: 60 g práškového cukru, 2 bielky, 100 g vlašských orechov. Poleva: 1 - 2 lyžice cukru, 1 balíček ovocného pudingu, 450 ml šťavy z kompótu.

POSTUP PRÍPRAVY

Tvaroh, mlieko, vajce, cukor vyšľaháme, postupne pridáme olej a znovu vyšľaháme. Pridáme polovicu múky, dobre vymiešame, do druhej polovice múky pridáme prášok do pečiva a vyvaľkáme. Plech vystelieme papierom na pečenie a cesto vyvaľkáme priamo na plechu. Orechy nasekáme, alebo pomelieme. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého zamiešame orechy. Ja som dala orechy+mak. Rozotrieme na cesto, na sneh husto poukladáme slivky a dáme piecť pri 150 C na cca 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť a polejeme polevou. Tú pripravíme tak, že zo šťavy troška odlejeme, vmiešame pudingový prášok a dobre vymiešame. Ostatnú šťavu spolu s cukrom dáme variť a keď šťava začne vrieť, tak prilejeme rozmiešaný puding a krátko povaríme. Odstavíme, necháme trocha vychladnúť a polejeme upečený koláč.

Zdroj: www.vareni.cz

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 9.8.2011, 9:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 146 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,15 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu