končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 361 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,37 ďalšie >> |
MLETÉ MÄSO |
Koložvarska kapustaPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: • 1 kg kyslej kapusty • 150 g ryže • 600 g mletého bravčového mäsa • 1 veľkú cibuľu • drvenú rascu • 1 lyžičku mletej sladkej červenej papriky • 1 lyžicu masla • 4 strúčiky cesnaku • 150 g domácej klobásy • 300 ml kyslej smotany • 150 ml smotany na šľahanie • masť • tuk na vymastenie misky POSTUP PRÍPRAVY Postup: 1.Prebratú ryžu prepláchneme, zalejeme ju len 400 ml vody, osolíme a dáme variť. Keď sa voda celkom odparí, ryžu odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Ryža nemusí byť celkom uvarená, pretože ju budeme ešte zapekať. 2.Kým varíme ryžu, nakrájame nadrobno cibuľu, speníme ju na oleji a pridáme mleté mäso. Opečieme, osolíme a necháme 20 minút dusiť. Podľa potreby mäso podlejeme vodou. K mäsu pridáme drvenú rascu a papriku a dusíme ešte 10 až 15 minút. Na záver ešte primiešame prelisovaný cesnak a lyžicu masla. 3. Kapustu prepláchneme pod tečúcou vodou, scedíme a pokrájame. V hrnci roztopíme 1 až 2 lyžice masti a kapustu udusíme do mäkka. Ak treba, podlejeme ju vodou alebo vývarom. 4.Hlbšiu ohňovzdornú misu vymastíme tukom a uložíme do nej vrstvu asi tretiny kapusty, ale nesmie v nej byť veľa šťavy. Na ňu dáme polovicu uduseného mäsa, polovicu klobásy nakrájanej na kolieska a znovu vrstvu z ďalšej tretiny kapusty. Kyslú smotanu zmiešame so smotanou na šľahanie a polovičným množstvom zalejeme kyslú kapustu. 5. Na tento základ dáme vrstvu ryže, druhú polovicu mäsa a klobásy. Potom uložíme vrstvu zvyšnej kapusty. Naplnenú misu zase polejeme zvyšnou zmesou kyslej smotany a smotany na šľahanie. Kapustu polejeme roztopenou masťou rozmiešanou s červenou paprikou. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 °C pečieme asi 45 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Slava K. (mravvcek) ID 12166 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 13.9.2013, 12:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Boloňské špagetyPOTREBNÉ PRÍSADY 800 dkg mleté mäso, 1-2 rajčinové pretlaky ... mne sa veľmi osvedčil v sklenenej fľaši z LIDL, 1 veľkú cibulu, cesnak, čierne korenie, soľ, bazalka, hladká múka, tvrdý syr. POSTUP PRÍPRAVY cibuľu a cesnak očistíme, cibuľu pokrájame na kocky, cesnak na plátky alebo roztlačíme. Na oleji osmahneme do zlatista, pridáme osolené a okorenené mleté mäso a opekáme kým sa nám pekne nerozpadne na drobné :o)) cca 5 minút. Potom podlejeme tak do 2/3 a dusíme do mäkka. Keď máme mäsko mäkké pridáme cca 1 až 1 a 1/2 pretlaku, rozmiešame, prilejeme vodu /prilievam od oka tak aby bola výsledná omáčka hustá ako má byť, zo začiatku radšej menej priliať vodu a nebude problém :o)))), zahustíme zátrepkou ... ale nemusíme, pridáme bazalku /podľa chuti/ a necháme prevrieť. Kto chce môže pridať ešte tymian a bôbkový list. Mne to ale tak nechutí :-) Podávame so špagetami a strúhaným syrom. Keď budem najbližšie robiť doplním aj fotečky :o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Hanka K. (Kohan) ID 315 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 24.1.2012, 15:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Sarma, alebo plnená kapustaPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5- 2 l rajčinovej šťavy (džús, domáci pretlak), 1stredne veľká kapusta, 1 kg kyslej kapusty, 300 g guľatej ryže, 600 g mletého mäsa, 1 väčšia cibuľa, olej, čierne korenie, soľ,1 vajce, kyslá smotana POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si urobíme hmotu ako do plnenej papriky: Upražte cibuľu, pridajte mleté mäso, smažte do siva, osoľte a okorente, ešte smažte a pochvíli odstavte a dajte vychladnúť. V druhom hrnci osmažte cibuľu pridajte opláchnutú a odkvapkanú ryžu, osmažte a zalejte vodou asi 1,5 cm nad ryžou. Na najnižšom ohni varte ryžu. Má byť lepkavá. Uvarenú ryžu zmiešajte s osmaženým mäsom, dajte vychladnúť. Pridajte vajce, premiešajte a urobte stredne veľké guľky, alebo šulce. Oddelte si kapustové listy, tie krátko ovarte vo vriacej vode, aby zmäkli. Do listov zabalte guľky. Na dno plechu alebo Jenskej misy dajte polovicu kyslej kapusty. Na ňu poukladajte tesne vedľa seba guľky v kapustných listoch, prikryte ich druhou polovicou kyslej kapusty a zalejte zvrchu paradajkovou šťavou. Pečte v trúbe až kým sa to dobre neprepečie a rajčinová šťava nevsiakne do guliek, t. j asi 30 - 40 minút. Podľa potreby. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Miroslava H. (mirečka) ID 110954 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 17.8.2010, 15:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Mäsové krokety s kari omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY cca 750 g mletého bravčového mäsa, 2 rožky, 4 dl mlieka, 2 navŕšené lyžice ovsených vločiek, 4-5 navŕšených lyžíc strúhanky, 1 menšia cibuľa, korenie na pečené kura, 1 lyžička mletej rasce, soľ, 1 vajíčko***hladká múka na obaľovanie, olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY *** OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 19.4.2010, 13:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Roláda z mletého mäsaPOTREBNÉ PRÍSADY mleté mäso * vajce * chlieb alebo rožky * opražená cibuľa * sušený cesnak * soľ * mleté čierne korenie _____ Praženica: olej * cibuľa * šunka * vajíčka * soľ * petržlenová vňať _____ vývar POSTUP PRÍPRAVY ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 9.3.2010, 19:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Moje lasagne - nemusíte predvárať!POTREBNÉ PRÍSADY 2 krabičky rajčinového pretlaku (zvykla som si na krabičkový hustý pretlak, tuším je chorvátsky, je oveľa chutnejší ako ten z plechoviek) 13-15ks lasagní (závisá od plechu) 500g mletého mäsa (môžete použiť aj kuracie rezne) 2strúčiky cesnaku plátky syra, alebo môže byť aj eidam kt. sa potom postrúha. Na bechamel omáčku potrebujeme: 100g masla (olej), cca 300g hladkej múky na 1,8l vody (mlieka), bazalku, 2strúčiky cesnaku, soľ POSTUP PRÍPRAVY Najlepšie je deň pred tým si napacovať zmes z mletého mäsa + 1xpretlaku, 1lyžice oleja, cesnaku, dochutíme soľou a korením tak, ako zvyknete podľa seba robiť fašírky, kt. poriadne premiešame a necháme v chladničke aby sa nám všetky prísady do seba "navoňali"........... Na miesto mletého mäsa, môžete kľudne použiť aj kuracie rezne, kt. úplne ale úplne na tenulilinké plátky narežete a tiež ich môžete napacovať do rovnakej zmesi ako je vyššie uvedené, príp. ako zvyknete pacovať mäso ...čo chladnička dala ,-) (to robí skôr môj muž ,-) Lasagne nemusíte predvárať, mám to odskúšané a aspoň ušetríte čas ,-) Plech alebo jansku misu vytrieme pretlakom (ak nemáte, môžete použiť aj kečup, nič sa nestane) Na neho poukladame plátky lasagni tak, aby sa trochu prekrývali a hlavne pokryli celú plochu plechu. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Jana Š. (Jana1308) ID 13527 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 25.11.2012, 8:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Gulky v paradajkovej omackePOTREBNÉ PRÍSADY Gulky: 500g bravcove mlete maso, 2 vajicka, 1 strucik cesnaku, sol, cierne korenie a mletu papriku, 1 krajec chleba. Omacka: 2pl hladkej muky, 3PL olej, 500ml vody, paradajkovy pretlak, koreniny podla chuti.Ja som dala aj 1 kocku zel. bujonu, nove korenie a bobkovy list a trosku cukru. POSTUP PRÍPRAVY Masove gulky: Vsetko spolu dobre premiesat, vytvarovat gulky obalit v hladkej muke, poukladat na vymasteny plech, podliat 2dcl vody prikryt alobalom a ja som potom takto piekla pri 215 stupnoch 30 min a potom som dala alobal prec a nechala zapiect z vrchu na 10 min. Omacka: Z oleja a múky spravíme zásmažku .Zalejeme vodou a poriadne rozmiešame metličkou aby sa nám nespravili hrudky z múky.Pridáme pretlak,korenie,soľ,bobkový list a cukor.Rozmiešame metličkou,privedieme k varu. Mozu sa dat gulky ked su upecene do hrnca s omackou ale ja ich mam zvlast vacsinov varim na dva dni, tak sa mi to lahsie potom ohrieva a nie su rozmocene. Dobrú chuť... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Martina S. (rejoice1) ID 182936 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 13.1.2015, 16:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Tacos ako ich máme radiPOTREBNÉ PRÍSADY Mleté mäso (ja som dala kuracie psia), 3 rajčiny, 1 cibuľa, strúhaný syr, kyslá smotana, šalát. SALSA : 2 veľké rajčiny, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 2 jalapenos, soľ, čierne korenie. MARINÁDA : 1,5 čaj. lyž. mletej rasce, 1/4 čaj. lyž. oregána, 1/4 čaj. lyž. mletého bieleho korenia, 1/4 čaj. lyž. mletého čierneho korenia, 1 pol. lyž. mletého chilli, 2 strúčiky cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Tacos som už dávno nerobila a dnes u mäsiara ma napadlo dať si pomlieť kuracie psia, tak hneď pridávam receptík, bo žiaden som tu na MMB nenašla. Ak máte radšej hovädzie či teľacie mäso, určite kuracinku nahraďte, ale nám asi najviac chutí takto :o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Natalia L. (Natinka22) ID 86833 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 2.5.2014, 22:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
KOTBULAR - mäsové guľky s omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY GUĽKY: 500g mletého hov. mäsa 1 str.cesnaku, soľ ml.čierne korenie hladká muka na obaľovanie olej na vprážanie OMÁČKA :1 lyžica masla 2 lyžice hl. múka 2,5 dl hov.vývaru 2,5 dl mlieka čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok 2 lyžičky sójovej omáčky mleté čierne korenie soľ POSTUP PRÍPRAVY GUĽKY: Mäsové guľky, všetký suroviny okrem múky spojíme a vytvarujeme malé guľky s priemerom cca 2 cm (ja na tvarovanie používam odmerku so Sunaru), následne ich obalíme v múke a vyprážame pri strednej teplote vo vyššej vrstve rozpáleného oleja asi 10 min. Vyberieme na papierovú utierku a vysajeme prebytočný tuk. Preložíme do misky a prikryjeme, aby navychladli. OMÁČKA: V hrnci rozohrejeme lyžicu masla + lyžicu oleja z vyprážania a zasypeme hl. múkou. premiešame, zalejem mliekom a vývyrom a uvedieme do varu. Dochutíme sójovou omáčkou, muškátovým orieškom, korením, prípadne soľou. Podávame so zemiakmi, hranolkami, alebo knedlou + múžeme pridať brusnicový džem. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Eva Č. (evu_lienka) ID 85347 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 17.2.2018, 12:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Super fašírky z MKPOTREBNÉ PRÍSADY recept je od Lencyca z MK, ukladám si pre seba POSTUP PRÍPRAVY 500gr ml.masa,2 vajcia,1 kysla smotana,asi 5dkg struh.eidamu,1 postruh.cibula,cesnek,majoran,sol,korenie,struhanka na zahustenie-vsetko spolu zmiesas,urobis si fasirky,ak sa ti to bude lepit,este daj struhanku,potom to obalis v struhanke,vo vajicku,vyprazis,ulozis do zapekacej misy,podlejes ochutenou vodou-1l vody,3PL kecupu,3PL horcice,1 PL soj,omacky,sol,trocha vegety-podla chuti pridas,1PL susen.cesneku,fasirky do 3/4 zalejes,zakryjes,das do vyhriatej rury na 180 c piect-45minut,potom odokryjes,nechas asi 5min pripiect ,vypnes ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Martina G. (merykey) ID 87523 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 1.5.2013, 11:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 361 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,37 ďalšie >> |