končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MLETÉ MÄSO |
Jana Š. (Jana1308) ID 13527 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Moje lasagne - nemusíte predvárať![ recept č. 41044 zo dňa 28.6.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY 2 krabičky rajčinového pretlaku (zvykla som si na krabičkový hustý pretlak, tuším je chorvátsky, je oveľa chutnejší ako ten z plechoviek) 13-15ks lasagní (závisá od plechu) 500g mletého mäsa (môžete použiť aj kuracie rezne) 2strúčiky cesnaku plátky syra, alebo môže byť aj eidam kt. sa potom postrúha. Na bechamel omáčku potrebujeme: 100g masla (olej), cca 300g hladkej múky na 1,8l vody (mlieka), bazalku, 2strúčiky cesnaku, soľ POSTUP PRÍPRAVY Najlepšie je deň pred tým si napacovať zmes z mletého mäsa + 1xpretlaku, 1lyžice oleja, cesnaku, dochutíme soľou a korením tak, ako zvyknete podľa seba robiť fašírky, kt. poriadne premiešame a necháme v chladničke aby sa nám všetky prísady do seba "navoňali"........... Na miesto mletého mäsa, môžete kľudne použiť aj kuracie rezne, kt. úplne ale úplne na tenulilinké plátky narežete a tiež ich môžete napacovať do rovnakej zmesi ako je vyššie uvedené, príp. ako zvyknete pacovať mäso ...čo chladnička dala ,-) (to robí skôr môj muž ,-) Lasagne nemusíte predvárať, mám to odskúšané a aspoň ušetríte čas ,-) Plech alebo jansku misu vytrieme pretlakom (ak nemáte, môžete použiť aj kečup, nič sa nestane) Na neho poukladame plátky lasagni tak, aby sa trochu prekrývali a hlavne pokryli celú plochu plechu. Bechamel omáčka je jemnejšia z masla a mlieka, ale môžete použiť aj olej a vodu. Bechamel omáčku si pripravíme z masla (oleja), mlieka (voda) a hl. múky.... na roztopene maslo pridávame múku a smažíme ju ako zásmažku a postupne pridávame mlieko (vodu) a múku, aby nám vznikla z 1,8l vody hmota ako keď robíte puding ale nie veľmi hustý. Vychádza to na 1,8l vody cca 300g múky, príp. dohusťujeme podľa potreby. Musíte to neustále miešať, aby hmota nezhrčkavela, ja používam metličku, ňou nikdy nič nepokazíte, len si treba pripraviť "svaly" miešame, miešame.... až kým nám hmota nebubloce a vtedy pridáme najemno nastrúhaný alebo pretlačený strúčik cesnaku, kto má rád môže aj dva a ochutíme soľou a trochou bazalky. Túto hmotu môžeme za horúca rovnomerne naniesť cca v 5mm vrstve alebo ako sa podarí, najlepšie väčšou žufánkou na poukladané lasagne. Potom ukladáme znovu lasagne a na ne hmotu z mletého mäsa, zase lasagne, bechamel, lasagne, ml. mäso a vrstvím , vrstvíme ako komu víde a vždy toto vrstvenie ukončíme nakoniec bechamelom a na to postrúhame alebo naukladáme plátky syra. Na obrázku sú plátky syra, lebo som nemala syr na strúhanie ale to uvidíte ako vám to bude lepšie chutiť. Môžete skúsiť pol na pol ,-) Samozrejme to korenenie je individuálne takže tak, ako má každý rád. Pečieme v predhriatej rúre na 180ºC cca 1hoďku. Samozrejme môžete použiť fantáziu, nabudúce sa chystám urobiť také skôr zeleninové lasagne, chutím si na brokolicu, karfiol, mrkvičku, hrášok a čo záhradka dá..... ......dúfam, že budete mať chuť si ho pripraviť, ....prajem Dobrú chuť! ....ďakujem za Vaše podnety, príp. ďalšie vylepšenia a rady :-) Jana OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (25.11.2012, 8:33) |
úžasnéééé ukladám medzi obľúbené |
ODPOVEDAŤ |
Lucia J. (sendik) ID 95680 (24.11.2012, 22:56) | |
ja si cesto na lasagne robim sama a nikdy som ich nepredvarala-vzdy vysli dobre.Dokonca mi moj frajer oznamil ze ich robim lepsie ako jeho mama (talianka) Inak taliani majo vo zvyku ponorit ich na par sekund do vriacej vody.Alebo sa daju kupit take na ktorych je uz oznacene ze sa nemusia varit | |
ODPOVEDAŤ |
galina v. (GalcaV) ID 212509 (10.9.2011, 12:24) |
no parada a ja sa furt stresujem s predvaranim furt sa mi zlepili tak ked mate odskusane vyskusami tieto, dakujem |
ODPOVEDAŤ |
Monika H. (monikapalo) ID 99779, mimibazar.sk/monikapalo (21.7.2011, 11:54) | |
Lasagne sme dnes dojedli a boli uuuuplne bombove, super . Tento recept odteraz patri medzi nase naj V piatok idem vyskusat Vasu panvicku. | |
ODPOVEDAŤ |
Jana Š. (Jana1308) ID 13527 (26.7.2011, 9:20) | ||
Ďakujem krásne veľmi sa teším že Vám padli na chuť a dúfam že aj panvička Vám zalahodí patrí medzi naše obľúbené jedlá Prajem ešte dúfam krásne leto | ||
ODPOVEDAŤ |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633, mimibazar.sk/emka (29.6.2011, 22:14) | |
Lasagne sa nikdy nepredvárajú, to je hlavná zásada pri robení lasagní. Treba ich celkom pozakrývať omáčkami, pod omáčkou lasagne zmäknú. Nikdy som lasagne nepredvárala, ak to urobíte, budú po zapečení rozvarené a slizké. | |
ODPOVEDAŤ |
Jana Š. (Jana1308) ID 13527 (21.7.2011, 10:55) | ||
Macka pozravujem Vás, Vy ste ak sa dobre pamätám Simonkina G. kamoška, dala mi u Vás vyrobiť obláčik na dvere keď sme sa sťahovali do nového: "Miškovi a Riškovi". Môj manžel je šéfkuchár v 4*hoteli tiež má skúsenosti že na návodoch je napísané, že treba predvárať lasagne ale ako píšete, nie je tomu tak | ||
ODPOVEDAŤ |