. .. .. .. .. .. .
. .

Moje lasagne - nemusíte predvárať! - RECEPT 41044

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MLETÉ MÄSO

ID 13527 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)


Moje lasagne - nemusíte predvárať!


[ recept č. 41044 zo dňa  ]


Moje lasagne - nemusíte predvárať!


POTREBNÉ PRÍSADY

2 krabičky rajčinového pretlaku (zvykla som si na krabičkový hustý pretlak, tuším je chorvátsky, je oveľa chutnejší ako ten z plechoviek) 13-15ks lasagní (závisá od plechu) 500g mletého mäsa (môžete použiť aj kuracie rezne) 2strúčiky cesnaku plátky syra, alebo môže byť aj eidam kt. sa potom postrúha. Na bechamel omáčku potrebujeme: 100g masla (olej), cca 300g hladkej múky na 1,8l vody (mlieka), bazalku, 2strúčiky cesnaku, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Najlepšie je deň pred tým si napacovať zmes z mletého mäsa + 1xpretlaku, 1lyžice oleja, cesnaku, dochutíme soľou a korením tak, ako zvyknete podľa seba robiť fašírky, kt. poriadne premiešame a necháme v chladničke aby sa nám všetky prísady do seba "navoňali"...........

Na miesto mletého mäsa, môžete kľudne použiť aj kuracie rezne, kt. úplne ale úplne na tenulilinké plátky narežete a tiež ich môžete napacovať do rovnakej zmesi ako je vyššie uvedené, príp. ako zvyknete pacovať mäso ...čo chladnička dala ,-) (to robí skôr môj muž ,-)

Lasagne nemusíte predvárať, mám to odskúšané a aspoň ušetríte čas ,-)

Plech alebo jansku misu vytrieme pretlakom (ak nemáte, môžete použiť aj kečup, nič sa nestane)
Na neho poukladame plátky lasagni tak, aby sa trochu prekrývali a hlavne pokryli celú plochu plechu.
Bechamel omáčka je jemnejšia z masla a mlieka, ale môžete použiť aj olej a vodu.
Bechamel omáčku si pripravíme z masla (oleja), mlieka (voda) a hl. múky.... na roztopene maslo pridávame múku a smažíme ju ako zásmažku a postupne pridávame mlieko (vodu) a múku, aby nám vznikla z 1,8l vody hmota ako keď robíte puding ale nie veľmi hustý. Vychádza to na 1,8l vody cca 300g múky, príp. dohusťujeme podľa potreby. Musíte to neustále miešať, aby hmota nezhrčkavela, ja používam metličku, ňou nikdy nič nepokazíte, len si treba pripraviť "svaly" miešame, miešame.... až kým nám hmota nebubloce a vtedy pridáme najemno nastrúhaný alebo pretlačený strúčik cesnaku, kto má rád môže aj dva a ochutíme soľou a trochou bazalky.

Túto hmotu môžeme za horúca rovnomerne naniesť cca v 5mm vrstve alebo ako sa podarí, najlepšie väčšou žufánkou na poukladané lasagne. Potom ukladáme znovu lasagne a na ne hmotu z mletého mäsa, zase lasagne, bechamel, lasagne, ml. mäso a vrstvím , vrstvíme ako komu víde a vždy toto vrstvenie ukončíme nakoniec bechamelom a na to postrúhame alebo naukladáme plátky syra. Na obrázku sú plátky syra, lebo som nemala syr na strúhanie ale to uvidíte ako vám to bude lepšie chutiť. Môžete skúsiť pol na pol ,-)

Samozrejme to korenenie je individuálne takže tak, ako má každý rád.

Pečieme v predhriatej rúre na 180ºC cca 1hoďku.

Samozrejme môžete použiť fantáziu, nabudúce sa chystám urobiť také skôr zeleninové lasagne, chutím si na brokolicu, karfiol, mrkvičku, hrášok a čo záhradka dá.....

......dúfam, že budete mať chuť si ho pripraviť,
....prajem Dobrú chuť! ....ďakujem za Vaše podnety, príp. ďalšie vylepšenia a rady :-)
Jana


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

sú trošku hrbolaté, lebo som mala takú mäsovú zmes, ale keď máte mleté mäso tak treba ho rovnomerne naniesť, budete ich mať krajšie - rovnejšie....držím palce!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Sviatosť birmovania | Moje lasagne - nemusíte predvárať! | Ríbezle ako brusnice (recept manželovej babky - naozaj vynikajúci) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (25.11.2012, 8:33)
úžasnéééé ukladám medzi obľúbené (pusa) (pusa) (pusa)
ODPOVEDAŤ
Lucia J. (sendik) ID 95680 (24.11.2012, 22:56)
ja si cesto na lasagne robim sama a nikdy som ich nepredvarala-vzdy vysli dobre.Dokonca mi moj frajer oznamil ze ich robim lepsie ako jeho mama (talianka) Inak taliani majo vo zvyku ponorit ich na par sekund do vriacej vody.Alebo sa daju kupit take na ktorych je uz oznacene ze sa nemusia varit
ODPOVEDAŤ
galina v. (GalcaV) ID 212509 (10.9.2011, 12:24)
no parada a ja sa furt stresujem s predvaranim *-)furt sa mi zlepili :´( tak ked mate odskusane vyskusami tieto, dakujem (Y) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Monika H. (monikapalo) ID 99779, mimibazar.sk/monikapalo (21.7.2011, 11:54)
Lasagne sme dnes dojedli a boli uuuuplne bombove, super (Y). Tento recept odteraz patri medzi nase naj (clamp) (sampus) V piatok idem vyskusat Vasu panvicku. ,-)
ODPOVEDAŤ
Jana Š. (Jana1308) ID 13527 (26.7.2011, 9:20)
Ďakujem krásne :-)veľmi sa teším :-)že Vám padli na chuť (jidlo) a dúfam |:o) že aj panvička Vám zalahodí (zajic) patrí medzi naše obľúbené jedlá (pl) Prajem ešte dúfam [A]krásne leto (plaz) (child2) (leto)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633, mimibazar.sk/emka (29.6.2011, 22:14)
Lasagne sa nikdy nepredvárajú, to je hlavná zásada pri robení lasagní. Treba ich celkom pozakrývať omáčkami, pod omáčkou lasagne zmäknú. Nikdy som lasagne nepredvárala, ak to urobíte, budú po zapečení rozvarené a slizké.
ODPOVEDAŤ
Jana Š. (Jana1308) ID 13527 (21.7.2011, 10:55)
(hello)Macka pozravujem Vás, Vy ste ak sa dobre pamätám Simonkina G. kamoška, dala mi u Vás vyrobiť obláčik na dvere keď sme sa sťahovali do nového: "Miškovi a Riškovi". Môj manžel je šéfkuchár v 4*hoteli tiež má skúsenosti že na návodoch je napísané, že treba predvárať lasagne ale ako píšete, nie je tomu tak :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu