
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MLETÉ MÄSO |
Slava K. (mravvcek) ID 12166 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Koložvarska kapusta[ recept č. 47982 zo dňa 21.5.2012 ] POTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: • 1 kg kyslej kapusty • 150 g ryže • 600 g mletého bravčového mäsa • 1 veľkú cibuľu • drvenú rascu • 1 lyžičku mletej sladkej červenej papriky • 1 lyžicu masla • 4 strúčiky cesnaku • 150 g domácej klobásy • 300 ml kyslej smotany • 150 ml smotany na šľahanie • masť • tuk na vymastenie misky POSTUP PRÍPRAVY Postup: 1.Prebratú ryžu prepláchneme, zalejeme ju len 400 ml vody, osolíme a dáme variť. Keď sa voda celkom odparí, ryžu odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Ryža nemusí byť celkom uvarená, pretože ju budeme ešte zapekať. 2.Kým varíme ryžu, nakrájame nadrobno cibuľu, speníme ju na oleji a pridáme mleté mäso. Opečieme, osolíme a necháme 20 minút dusiť. Podľa potreby mäso podlejeme vodou. K mäsu pridáme drvenú rascu a papriku a dusíme ešte 10 až 15 minút. Na záver ešte primiešame prelisovaný cesnak a lyžicu masla. 3. Kapustu prepláchneme pod tečúcou vodou, scedíme a pokrájame. V hrnci roztopíme 1 až 2 lyžice masti a kapustu udusíme do mäkka. Ak treba, podlejeme ju vodou alebo vývarom. 4.Hlbšiu ohňovzdornú misu vymastíme tukom a uložíme do nej vrstvu asi tretiny kapusty, ale nesmie v nej byť veľa šťavy. Na ňu dáme polovicu uduseného mäsa, polovicu klobásy nakrájanej na kolieska a znovu vrstvu z ďalšej tretiny kapusty. Kyslú smotanu zmiešame so smotanou na šľahanie a polovičným množstvom zalejeme kyslú kapustu. 5. Na tento základ dáme vrstvu ryže, druhú polovicu mäsa a klobásy. Potom uložíme vrstvu zvyšnej kapusty. Naplnenú misu zase polejeme zvyšnou zmesou kyslej smotany a smotany na šľahanie. Kapustu polejeme roztopenou masťou rozmiešanou s červenou paprikou. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 °C pečieme asi 45 minút. |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (13.9.2013, 12:07) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Andrea Nagyová S. (andika131) ID 104286, mimibazar.sk/andika131 (13.9.2013, 11:31) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Silvia B. (Pata1) ID 49979 (28.9.2012, 13:56) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() škoda, že som zabudla na klobásu, ale aj tak je to výborné ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Silvia B. (Pata1) ID 49979 (28.9.2012, 13:13) |
práve je to v rúre...len som až doma prišla na to, že nemám klobásu ![]() Ale iste sa budeme všetci zalizovať ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Simona T. (ciniminis) ID 43286, mimibazar.sk/ciniminis (4.9.2012, 23:40) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |