. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 168 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,17 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Olivovo-orechovo-cibulový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

500g polohrubej muky, 20g drozdia, 1/2CL cukru, 2dl vody, 1dl oleja, 1CL soli, 50g posekanych vlasskych orechov, 80g oliv s kapiou, 1/3 cibule, 1PL olivoveho oleja, polohruba muka na plech, voda na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Vodu, muku, drozdie, cukor, olej, sol dame do pekarnicky a zapneme program cesto. Dalej v obrazkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Klaudia R. (kladika) ID 65067 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 24.4.2013, 14:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Pšenično -ražný,vyrážkový chlieb SUPROVÝ



POTREBNÉ PRÍSADY

200ml mlieka , 150ml vody , 3čl soli morskej ( normálnej soli 2čl ) , 1 1/2 čl mletej rasce , 1PL octu , 1PL medu , 2PL oleja , 300g hladkej múky LIDL,mám s ňou najlepšie skúsenosti , 250g ražnej vyrážkovej múky zn.AboMill ja kupujem v Kauflande , 1/4 kocky čerstvého droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Ingrediencie pridávať postupne ako je v recepte.Múky som rozpísala preto lebo s týmito mi chleba najlepšie vychádza a samozrejme bez čerstvých kvasníc ho ani nerobím. Cesto vyzerá redšie ale tak to má byť nepridávajte múku lebo potom chlebík bude oveľa hutnejší.

Nastavenie:
program základný môj trvá 3:20min , kôrka stredná , veľkosť na 1000g - ale ja ho mám vždy plnú pekáreň,a to mám možnosť voľby až na 1300g

Tento chlebík sa mi najviac podobá na ten z obchodu. Je krásne nadýchaný a mäkučký.Čerstvý vydrží aj viac dní čoho sa ale málokedy dožije ha,ha,ha

Budem veľmi rada ak si receptík obľúbite určite neoľutujete :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Katarína P. (mamušík) ID 37209 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 19.4.2009, 22:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlieb babičky Evy



POTREBNÉ PRÍSADY

200 ml mlieka, 150 ml vody, 2 lyžičky octu, 2 lyžičky oleja, 360 g hladkej múky, 150g celozrnnej žitnej múky, 50g celozrnnej pšeničnej múky /ja dávam len 200 g celozrnnej pšeničnej múky/, 2 lyžičky cukru, 2,5 lyžičky soli, 1,5 lyžičky sušeného droždia, alebo 1/2 čerstvého, 2 lyžičky rôznych semiačok, kmín, slnečnica, ľanové semiačka, sézam, tekvica

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady v uvedenom poradí, najskôr tekuté a potom sypké dáme do pekárne na program ZÁKLADNÉ, MEDIUM,

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Zuzana A. (dina02) ID 52407 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 4.8.2010, 20:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

220g ražnej múky chlebovej,110g pšeničnej múky chlebovej,2 čl rasce,polovica balenia sušeného droždia,1 čl soli,250 ml vody,1 čl octu,1/4 dcl slnečnicového oleja,prídávam aj za hrsť orechov

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept mám od mojej tety a je fantastický,cesto poriadne vymiesime,necháme kysnúť,kysne pomaly,nechávam asi tak 1-1.30h.,misku kisku nemám,potom nakysnuté cesto dáme na plech s papierom na pečenie a rúru zohrejeme na 250st.,pečieme 15 min na 250 st. a potom stíšime na 180 st. cca 40min,po upečení potrieme chceba vodou a necháme vychladnúť,dobrú chuť

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Viera Š. (visi) ID 41265 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 11.10.2013, 10:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Domáci chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg chlebovej múky – na trhu ich je niekoľko druhov, ja som kúpila T 650 * pol balíčka chlebového korenia – ak nemáte chlebové korenie, pridajte rascu, koryander, ... * 1 kocka kvasníc * 2 PL oleja * 1 PL octu * 1 PL soli * veľa trpezlivosti a trošku súcitu od Vašej rodinky, ak by sa Vám chlieb na prvýkrát náhodou nevydaril *

POSTUP PRÍPRAVY

Milé mamičky, ak neviete, čo urobiť s voľným časom počas celého doobedia :-)) skúste upiecť chlieb. Je to výborný spôsob, ako sa votrieť do pozornosti čuchovým bunkám Vašich susedov – pečúci sa chlieb rozvoniaval skoro po celej ulici, a taktiež je to výborný spôsob, ako si overiť, že trojkilový chlieb sa dá zjesť za desať minút. Verte mi, je to možné. U nás vydržal ozaj iba chvíľku, nestihol ani vychladnúť a nakoniec som bola rada, že sa mi ušlo iba veľmi veľmi máličko, pretože výborný chlieb je nešťastný mechanizmus, ako naládovať do seba zo päť krajcov.
Ak si chcete upiecť chlieb doma, vedzte, že neušetríte nič, pečiete ho vyše 1,5 hodiny, musíte kúpiť kvalitnú chlebovú múku, kvalitné voňavé chlebové korenie, k tomu pripočítame čas, ktorý strávite behaním za nakysnutým bochníkom, pečenie a v týchto horúčavách bezprostredné osprchovanie po každom otvorení rúry.
Múku som najprv dvakrát preosiala, prevzdušnila, cesto kyslo priam kozmickou rýchlosťou na dvore na slniečku a to už bola od kvasníc riadna provokácia – nevedela som, či je to dobre, alebo zle... Stará múdrosť hovorí, že „na chlieb sa ťažko robí“, ale verte, že až tak ťažko sa chlieb nerobí.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 18.1.2011, 17:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Zemiakový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

2 stredné v šupke uvarené zemiaky, 1,5 čl soli , 1 čl mletej rasce , 1 pl oleja 1 pl octu, 300 ml vody , 500g múky (ja dávam 400g hladkej, 100g celozrnnej) 1,5 čl sušeného droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky postrúhame, pridáme soľ, rascu, ocot, olej, zalejeme vodou a pridáme múku a droždie. Pečieme na programe 1, cca. 3 hodiny 20 minút, tmavá kôrka, 1 Kg (ja mám pekáreň Moulinex Home bread baguette).Piekla som ho prvý krát predvčerom a ešte dnes je super, ako čerstvý a chutí naozaj výborne, vyskúšajte....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)

Katarína H. (Katkahor) ID 111598 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 12.4.2012, 12:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Banánový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

1H(hrncek) vlašských orechov, 1 3/4H hladkej múky (ja som dala 1H špaldovej hladkej a 3/4H špaldovej celozrnnej) ,1/4H hnedého cukru, 1/2 bal. vanilkového cukru alebo vanilková aróma, 1ČL prášku do pečiva 1/4ČL sódy ,1/4 ČL soli, 2ČL škorice, 3 banány, 2 vajcia, 1/2H jablkového džúsu (v origináli bolo roztopene máslo), 1/2H hrozienok

POSTUP PRÍPRAVY

Orechy opečte na panvici (prípadne na plechu v rúre pri 175C asi 8-10min).
Zmiešajte suché ingrediencie - múku,cukor,orechy, prášok do pečiva, sódu,soľ, škoricu.
Roztlačte banány a primiešajte vajcia, džús. Obe zmesi spolu zľahka premiešajte - netreba zbytočne veľa, stačí varechou.
Nalejte do obdĺžnikovej formy (vymazanej a vysypanej múkou alebo vyloženej papierom na pečenie) a pečte na 175C asi 50-60minút.

Chlebík je úžasný na raňajky, desiatu alebo olovrant...či už samý alebo s lekvárom či lemon curd.
Receptom som sa inšpirovala na stránke http://zoomyummy.com/2010/02/09/banana-bread kde je aj krásny fotopostup, akurát som si ho prispôsobila na trošku zdravšiu verziu:)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Zuzana S. (zunicka) ID 114201 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 24.5.2015, 8:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Celozrnný zemiakový chlieb :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g hladkej múky,150 g celozrnnej múky, 450 ml vody, 1/2 kocky droždia alebo 2 ČL sušeného, 2 uvarené zemiaky, 2 PL olivového oleja, 1 PL octu, 2 ČL morskej soli ( ak nemáte,tak jedlej ), 1 ČL mletej rasce, 1/2 ČL cukru alebo medu

POSTUP PRÍPRAVY

Žijeme dlhodobo v zahraničí a keďže sme mali už dosť toustového a bicarbónového chleba a pečených bagiet,rozhodla som sa pieť chlieb.Po viacerých pokusoch - aj úspešných,ale z mojej strany neskojných,som sa konečne dopracovala a nakombinovala som si recept,ktorý mne osobne vyhovuje a tiež aj chutí,keďže ho pečiem 3 x za týždeň.Je krásne makkučký,výborný aj na tretí deň - teda ak Vám ostane a čo je najdoležitejšie,je domáci a bez pridaných E-čiek!Ak sa tu už nejaký podobný recept nachádza,tak sa ospravedľňujem,ale ja nekopírujem,ale skúšam a kombinujem podľa svojich možností.Pretože múka tu je iná a o zemiakoch a kvasniciach radšej písať nebudem,to je iná story.Ale k receptu:

Ak mám čerstvé droždie,tak si pripravím kvások.Do 250 ml teplej vody dám trošku hl.múky,trochu cukru a droždie.Nechám asi 10 min.kvasiť.Zatiaľ si pripravím ostatné suroviny.Do misy preosejem hladkú múku,pridám celozrnnú,olej,prelisované zemiaky,ocot,soľ,rascu.Prilejem kvások - pozor nie priamo k soli a dolejem zvyšných 150 ml teplej vody.S vodou radšej opatrne,radšej menej a podľa potreby.Začnem miešať varečkou a potom ručne asi 5 min.Cesto by sa malo pekne oddeliť od dlane,ak nie,pridajte ešte múku.Správne cesto je tuhšie a v ruke sa nerozteká.Troška poprášim hl.múkou,prikryjem čistou utierkou a dám na teplé miesto 1 hod. kysnúť.V mojom prípade do trúby :-D inú možnosť nemám.Po hodine cesto zdvojnásobí svoj objem a keď do neho strčíme prst,tak nám v ceste ostane jamka.Vtedy ho vysypem na pomúčenú dosku a zľahka vyformujem do ovaľného tvaru,alebo do tvaru podľa vašej formy.Cesto moc nemiesim,aby som neporušila bublinky,len podkladám a naťahujem zhora pod chleba.Prenesiem do formy,v mojom prípade do zapékacej keramickej misy,ktorú som si zo všetkých strán naolejovala.Nechám ešte pod utierkou 1/2 hod.kysnúť.Zapnem trúbu a hneď na dno vložím starý pekáč asi s 0,5 l vody,aby sa vytvárala para.Po 1/2 hod. chlebík potriem slanou vodou ( asi 1 dcl vody a 1/3 ČL soli ) a urobím pár zárezov,aby sa chlebík počas pečenia netrhal.Vložím do vyhriatej trúby na stred a pečiem 15 min. na 220 *C a potom znížim na 180 *C ešte 30min.Trúbu neotváram.Po 45 min. chlebík vyberiem,vyklopím z formy,preložím na mriežku,potriem slanou vodou a ešte asi 10 min.dopekám.Samozrejme čas pečenia záleží od Vašej trúby,preto radšej sledujte!Po upečení chlebík vyberiem a potriem slanou vodou.Prikryjem utierkou a uskladňujem tiež len v utierke,žiaden chlebník alebo sáčok.Prajem dobrú chuť!

Vyskúšala som aj bez zemiakov,aj bez celozrnnej múky a aj viac g celoz.múky,ale tento pomer surovín mi najviac sedí.

Pár rád k pečeniu chleba:Hladkú múku preosievame - prevzdušňujeme!Voda na kvásom musí mať optimálnu teplotu.Droždie nikdy nesmie prísť do priameho kontaktu so soľou!!!Príliš málo soli môže spôsobiť, že cesto príliš vykysne - potom pri pečení poklesne!Príliš veľa soli spomaľuje proces kysnutia!Cukor a med dodáva chlebu zlatkavú kôrku!Olej a olivový olej dodáva jemnejšiu,chutnejšiu chuť chleba a zvyšujú jeho trvanlivosť.Uvarené zemiaky dodajú chlebu vláčnosť.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 4.11.2011, 16:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

"Sourdough" bread - chlieb bez droždia



POTREBNÉ PRÍSADY

SOURDOUGH STARTER : Chlebová múka ražná alebo ražno-pšeničná, filtrovaná voda, 3 bobuľky čerstvého hrozna. CHLEBÍK: Chlebová múka, 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžička soli, 1 lyžička cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

Nepodarilo sa mi nájsť slovenský preklad pre sourdough :( , tak sa pokúsim vysvetliť o čo ide :o) Sourdough je špeciálny druh "kyslého" kysnutého cesta, ktoré sa používa na výrobu chlebíku, pizze ci koláča BEZ použitia klasického potravinárskeho drožia. Kusnutie sa zabezpečí pomocou prírodných kvasníc, ktoré si sami vykultivujeme jednoduchým zmiešaním múky a vody. Túto zmes necháme pár dní na teplom mieste za občasného premiešania a "kŕmenia" cesta a máme hotový tzv. sourdough starter, za pomoci ktorého potom môžeme začať vypekať. Recept na "sourdough starter" je v princípe veľmi jednoduchý, pripájam podrobný návod, ale myslím, že prax pri pečení z takéhoto cesta je ešte dôležitejšia. Môj prvý sourdough chlebík teda nevyzerá úplne ideálne :o), no verím, že ďalšie pokusy budú krajšie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Natalia L. (Natinka22) ID 86833 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 8.10.2010, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Výražkový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

7 PL oleja 300 ml mlieka 11/2 PL citrónovej šťavy 11/2 PL kyslej smotany 300 g výražkovej žitnej múky 300 g hladkej pšeničnej múky 2 kL soli 1 KL cukru 1 1/2PL kmínu 1 v šupke uvarený zemiak, nastrúhať ,ja davam surovy 1/2 kocky čerstvého droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárne dávam najprv tekuté zložky, cukor, múku a ostatné. Je dobré najprv naliať olej priamo na miešace háky po upečení potriem studenou vodou..Program klasik,stredny,II,

750g chlieb

200 ml mlieka
5 PL oleja
1 PL citrónovej šťavy
1 PL kyslej smotany

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

alena k. (pajo) ID 9224 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 22.4.2009, 10:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 168 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,17 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu