. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 548 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,55 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

žemle



POTREBNÉ PRÍSADY

recept nie je môj,,,je z inej stranky,,vyskušajte je vyborny ***ja som ich spravila pre detičky na zajtra na desiatu POTREBUJEME: 300ml mlieka 25g masla 1 čl soli 1 čl cukru 500g hladkej muky 1 čl sušeneho droždia

POSTUP PRÍPRAVY

***všetko postupne pridame do DP a nastavime na program kysnutia
***po vykysnutí si cesto rozdelime na male bochničky ,,mne vyšlo 12 ks
***potom tvarujeme podla fantazie :))
***nechame kysnuť este cca 30 minut
***potom potreme vajíčkom alebo mliekom,,a posypeme soľou alebo makom alebo sezamom
***pečieme pri 220° C cca 20 min
***dobruuuuuuu chuť

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

zaneta o. (zanka5) ID 15627 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (38) posledné: 29.1.2014, 16:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Úúúplne jednoduchý a VELMI chutný chlebík.



POTREBNÉ PRÍSADY

A nepotrebujete ani pekáren!!! *500g hladkej múky /250g obyčajnej a 250g T650/ *1 kocka kvasníc /42g/ + trošku mlieka a KL cukru /na kvások/ *250ml vlažnej vody *1KL soli *1KL kmínu *1PL octu

POSTUP PRÍPRAVY

Z trošky vlažneho mlieka ,kvasníc a trošky cukru urobíme kvások.
Do misy si dáme múku a v strede si urobíme dieru,kde vylejeme hotový kvások .
Pridáme sol, kmín, ocot a vlažnú vodu.
Všetko spolu poriadne vymiesime a necháme prikryté utierkou vykysnút na teplom mieste.
Po vykysnutí ešte premiesíme a vytvarujeme bochník chleba. Dáme na jemne vymastený plech,alebo papier na pečenie ,potrieme slanou vodou a pečieme asi tak pri 180 stupnoch 45-50min.
Po 20min. môžte teplotu znížit tak na 160stupnov.

Záleží na tom ako Vám pečie rúra.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov)

Jana R. (RiJana) ID 54 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (37) posledné: 30.12.2020, 12:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Daktyla - grécky chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

350 g hladkej múky T-650, 75 g celozrnnej múky (stredná-špeciál), 75 g hladkej kukuričnej múky, 1 zarovnaná lyžička soli, 225 ml vody, 1 lyžica olivového oleja, 1 lyžica tekutého medu, 1 lyžica mlieka***kvások: 1 dl teplej vody, ½ kocky droždia (alebo 2 lyžičky sušeného), 1 lyžička cukru*** na potretie mlieko a na posypanie sezamové semienka

POSTUP PRÍPRAVY

Tradičný grécky domáci chlebík, ktorý sa pred jedením láme na malé kúsky. Jednotlivé diely cesta som ešte potrela olivovým olejom - dajú sa takto ľahšie od seba oddeliť. Upravila som si len množstvo vody a skrátila čas kysnutia na plechu - pri prvom pokuse sa mi cesto zlialo a upiekol sa ako klasický chlebík. Síce nižší, ale nám to vôbec nevadilo. Cesto som miesila ručne, ale môžete si ho pripraviť aj v domácej pekárničke.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (33) posledné: 21.6.2010, 18:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

super chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hladkej múky, 350ml. vody, alebo mlieka, alebo mix ,(najlepšie je mix 200voda+150mlieko) 2 lyžičky soli, 2 lyžice oleja, 1 lyžička mletej rasce, 1 lyžička sušeného droždia Program : základný Váha : 1 kg Kôrka: stredná

POSTUP PRÍPRAVY

do nádobky nalejeme mlieko + vodu, olej, soľ, rascu, nasypeme múku, do stredu urobíme malú jamku a do nej nasypeme sušené droždie. Zapneme pekárničku a čakáme na výborný chlebík......

Môže sa do neho pridať slnečnica, alebo iné semiačka, prípadne zmiešať hladkú múku s celozrnnou.najlepšie v pomere 400 (350)g hladkej a 100 (150)g celozrnnej...
Výborný je, keď na začiatku pridáte do mlieka 2 uvarené na jemno nastrúhané zemiaky...mňam

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 91 návštěvníkov)

Viera F. (veqa) ID 13798 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (35) posledné: 26.8.2015, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Domáca knedľa



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hrubej muky, 250ml mlieka, 1 vajicko, lyzicka oliv. oleja, lyzicka soli, cukru a suseneho drozdia (alebo 1/4 cerstveho)

POSTUP PRÍPRAVY

vsetko najdete tu http://www.schutou.sk/index.php/recepty/salaty-a-prilohy/73-domaca-knedla

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)

Zuzana C. (zch) ID 21747 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (33) posledné: 19.11.2010, 21:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlebík s extra chrumkavou korkou



POTREBNÉ PRÍSADY

(1 pohar=2,5 dcl) 3 pohare hl.muky,1/2 drozdia,1 1/2 čl soli,3/4 pohara teplej vody,1/4 pohara piva,1 pl oleja,1 pl octu,rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Je to americký chlebik bez miesenia,velmi jednoduchý a chutný..S pripravou začiname večer. Kto ma pekarničku tak nahadze všetko do nej a par minut nechame miesit (10-15 min).Kto nema, tak si da do velkej misy muku a prida všetko ostatne.Miesime varechou kym sa hmota pekne nespojí,netrva to dlho.Misu niečím zakryjeme a nechame cez noc (8-18 hodin) na linke.Po uplynutom čase si po mučime podložku,cesto opatrne vyklopime a par krat premiesime tak ze okraje tahame do stredu cesta.Vytvarujeme bochnik,dame naspat do misy a nechame v teple ešte 2 hodiny kysnut.Mriežku v rure si dame najnižšie,teplotu nadstavime na 220 st a vložime do nej pekač aj s vrchnakom.Ja som piekla v hlinenom pekači.Ked je rura dobre vyhriata opatrne vyberieme pekač a preložime do neho cesto,(opatrne ,aby ste sa nepopalili!!) zakryjeme a vložime do rury.Pečieme zakryte 25 minut,potom odokryjeme a pečieme ešte asi 20 minut alebo kym chlebik nechytí tmavu farbu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (32) posledné: 1.2.2010, 8:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

SCHIACCIATA-TALIANSKY CHLIEB



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg hladkej pšeničnej múky, 10g čertsvých kvasníc, 5g soli, 10ml extra panenského olivového oleja, 750ml vlažnej vody. Na ozdobu sušené bylinky, morská soľ+chilli paričky, sušené hríby. /možno dať olivy, sušené trajčiny, ančovičky...atď/.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som si naštudovala a vyskúšala, Chlebík je výborný. Z cesta vydú tri kusy. Možno dať do mrazničky.
Čerstvý sa dá jesť aj sám. Ja milujem tieto chlebíku odrthnúť a kúsky namáčať do olivového oleja s troškou octa balsamiko.
Ingrediencie ručne, alebo v robote spracujeme na hladké cesto. Cesto sa lepí, tak to má byť.
Po vypracovaní necháme csto odpočívať 30 minút.
Potom ho rozdelíme na tri časti.
Z každej časti urobíme peceň valcového tvaru. Položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 15 minút odpočívať.
Potom prstami do cesta urobíme jamky.
Postriekame olivovým olejom a rozotrieme. Povrch posypeme pripravenými ingredienciami.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (28) posledné: 28.7.2011, 20:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Genialny artezsky chlieb (bez miesenia)



POTREBNÉ PRÍSADY

Cela davka: 6 a 1/2 pohara hl.muky (pohar=250ml), 2 sacky suseneho drozdia (1 sacok=7g), 1 a 1/2 CL soli, 3 pohare teplej vody. Polovicna davka: 3 a 1/4 pohara hl. muky, 1 sacok suseneho drozida, 3/4 CL soli, 1 a 1/2 pohara teplej vody. Muku mozete pouzit len hladku, alebo 1/2 hladkej a 1/2 polohrubej (podla toho co prave mame doma). Hrubu muku a celozrnu este nemam vyskusane.

POSTUP PRÍPRAVY

nizsie ...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov)

Zuzka W. (charlotte31) ID 76965 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (33) posledné: 9.7.2013, 21:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Cesnakové žemle



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: ( 1 šalka =2,5 dcl) 2 šalky hl.muky,1 š pšenično-ražnej alebo inej muky,1/2 pl cukru,1,5 čl inst.droždia, 1,5 čl soli,2 pl oliv.oleja,1/4 š vlažneho mlieka,1 š teplej vody,cela rasca Na potretie: 2 stručky cesnaku,3 pl masla,1 čl suš.oregana

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 56 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (29) posledné: 22.11.2016, 16:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

CHLIEB A DALAMANKY_TRI DRUHY MUKY_SO ZEMIAKOM*****



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladká múka špeciál,30 dg celozrnná špeciál stredná,20 dg rážna múka celozrnná,2 pl soľ,1 čl cukor,1 kocka droždie,1 pl rasca,3 stredné zemiaky,voda podľa potreby

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky pokrájame na drobné kocky a uvaríme v osolenej vode do mäkka.Múku preosejeme,pridáme soľ,rascu,cukor a droždie.Uvarené zemiaky pretrieme cez sitko a do múky vlejeme aj vodu,v ktorej sme ich varili.Najprv premiešame vareškou,potom poriadne vypracujeme rukou.Necháme 2-3 hodiny kysnúť,občas do cesta šťuchneme,aby padlo a znova vykyslo.Na dosku vsypeme hladkú múku,cesto na ňu vyklopíme a opatrne obalíme v múke.Preložíme do tvaru obálky,15 minút kysne.Opakujeme 3 krát.Na plech dáme pečiaci papier a cesto ,ktoré sme upravili do tvaru chleba,naň položíme.Teraz ho necháme 30 minút kľudne bublinkovať.Rúru si vyhrejeme,plech dáme na spodnú mriežku a pečieme pri 200 st.asi 15 minút,potom teplotu znížime na 170 st. a dopekáme.V priebehu pečenia si plech vytiahneme a bochník potrieme osolenou vodou.Upečený chlieb vyberieme na mriežku,potrieme slanou vodou a prikryjeme mokrou čistou utierkou,ktorú sme vyžmýkali.Necháme vychladnúť.

Vodu pridávame do cesta podľa potreby,nesmie byť riedke.Zemiaky chlebík zvláčňujú,ale cesto ich pridaním redne,preto múku pridáme aj pri skladaní,aby sa nám nelepilo na dosku.

Nie je to žiadna alchýmia,vedieť upiecť dobrý chlebík,len sa odvážte,ide to aj bez pekárničky.
Prajem vám veľa úspechov pri pečení a uvidíte,že vaši doma to patrične ocenia,ani kúsok neskončí v koši.

DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (30) posledné: 6.9.2010, 18:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 548 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,55 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu