Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)
SCHIACCIATA-TALIANSKY CHLIEB
[ recept č. 41177 zo dňa 3.7.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1kg hladkej pšeničnej múky, 10g čertsvých kvasníc, 5g soli, 10ml extra panenského olivového oleja, 750ml vlažnej vody. Na ozdobu sušené bylinky, morská soľ+chilli paričky, sušené hríby. /možno dať olivy, sušené trajčiny, ančovičky...atď/.
POSTUP PRÍPRAVY
Tento recept som si naštudovala a vyskúšala, Chlebík je výborný. Z cesta vydú tri kusy. Možno dať do mrazničky. Čerstvý sa dá jesť aj sám. Ja milujem tieto chlebíku odrthnúť a kúsky namáčať do olivového oleja s troškou octa balsamiko. Ingrediencie ručne, alebo v robote spracujeme na hladké cesto. Cesto sa lepí, tak to má byť. Po vypracovaní necháme csto odpočívať 30 minút. Potom ho rozdelíme na tri časti. Z každej časti urobíme peceň valcového tvaru. Položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 15 minút odpočívať. Potom prstami do cesta urobíme jamky. Postriekame olivovým olejom a rozotrieme. Povrch posypeme pripravenými ingredienciami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 220 stupňov cca 25-30minút. Piekla som v horkovzdušnej
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
...tieto vecičky potrebujeme...
po vypracovaní a odležaní cesta urobíme tri vlacové bochníky a položíme na plech necháme ešte odpočinúť...
...potom prstami urobíme v ceste jamky..
..pokropíme olejom a rozotrieme...
..povrch posypeme ja som dala zmes sušených byliniek, sušené hríby, a morskú soľ rozdrvenú s chilli papričkami.. potom už dáme piecť..
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Hana Š. (sisi4) ID 15032 (28.7.2011, 13:11) |
Mhmmm, ja som tiez robila, ale vobec sa mi nedali vyformovat valceky musela som dat zabrany z alobalu, aby sa to neroztekalo, ale aj tak to boli skor osuchy.... Mozno este dam receptu druhu sancu |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (28.7.2011, 20:30) |
Hanka, mala si cesto veľmi tekuté, ono má byť hutné aj keď trošku mazľavé, nemalo by sa roztekať |
ODPOVEDAŤ |
| jana s. (janka256) ID 66443 (23.7.2011, 20:30) |
uz ho aj papame je vynikajuci dali sme si ho s rybacou pomazankou a detom velmi chutiiiiiiii |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (23.7.2011, 20:50) |
Ďakujem Janka som rada, že chutí a hlavne deťom a s rybacou pomazánkou no mňáááááááááám |
ODPOVEDAŤ |
| jana s. (janka256) ID 66443 (23.7.2011, 19:55) |
akurat som ho dopiekla krasne rozvoniava dufam ze aj chutit bude tak |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (23.7.2011, 20:04) |
Janka, nám chutil véééééľmi aj na grilovačke si pochvaľovali |
ODPOVEDAŤ |
| Anna T. (babuš) ID 7831, mimibazar.sk/caldera (6.7.2011, 8:37) |
vyzerá úžasne...a určite aj tak chutí vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
| Darina B. (danda3) ID 104195 (5.7.2011, 21:39) |
Úžasný chlebíček, hneď by som si jeden uchmatla!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (6.7.2011, 8:10) |
Darinka, ešte je jeden kus v mrazáku, vyberiem ho? urobím k tomu nejakú dobrú pomazánku |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana D. (avanka) ID 14337 (5.7.2011, 11:03) |
vyzera uzasne...dala by sa cast muky nahradit napr. spaldovou? aby bol zdravsi? |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (5.7.2011, 13:27) |
Áno,, ja som používala aj celozrnnú Potom ale treba sledovať, aby cesto nebolo príliš hutné, pridať trošku viac vody |
ODPOVEDAŤ |
| alije k. (alka36) ID 79302 (4.7.2011, 21:40) |
vyzerajuuu fantasticky urcite vyskusam ...aj ja zboznujem talianske chlebiky |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (5.7.2011, 10:23) |
Ďakujem daj vedieť, ako sa vydarili |
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (4.7.2011, 11:35) |
Katka, parádne sú, len sa slinky zbiehajú, na leto ako stvorené |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (4.7.2011, 20:48) |
Ďakujem Irenka, od Teba si to vážím |
ODPOVEDAŤ |
Beáta P. (Bejulík) ID 171264 (4.7.2011, 10:18) |
Určite sú mňamkové Mohla by som použiť aj sušené droždie? |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (4.7.2011, 10:36) |
Beatka v tom Ti neporadím, ja ho nepoužívam pri týchto chlebíkoch sa používa čerstvé, alebo kvások |
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (evik evik) ID 62536 (4.7.2011, 9:39) |
vyzerajú super |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (4.7.2011, 9:44) |
Ďakujem Evi sú iné, ako sme zvyknuté pri slovenskom chlebíku ale ja ich milujem, sú fantastické a hlavne zdravé |
ODPOVEDAŤ |
| Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (4.7.2011, 7:50) |
mňaaaam, určite vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (4.7.2011, 7:52) |
Janka, to isté som si povedala, keď som ten recept čítala ešte mám v pláne dva vyskúšať |
ODPOVEDAŤ |
| | | Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (4.7.2011, 8:41) |
no možno ich urobím skusmo už zajtra ...ak ma nepremôže lenivosť |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (4.7.2011, 9:45) |
Jani, napíš potom ako sa Ti vydarili som zvedavá |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (6.7.2011, 7:34) |
Katka, robila som tieto úžasné chleby, aj som polovičku zamrazila, lebo toho bolo veeeeľa a sú naozaj veľmi mňam, len dám nabudúce troška menej soli a určite budem robiť napr. na grilovačku k dobrému šalátu..ja som ich jedla len tak s maslom, a skoro som sa zadrhla |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (6.7.2011, 8:09) |
Jani, ja som tiež dala so mrazáku na polovice a pomaly vyťahujem som rada, že sa vydarili a že chutili |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (3.7.2011, 20:10) |
mňaaaaaaaaaaam, ja takéto veci milujem |
ODPOVEDAŤ |