končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,62 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
***Luxusný chlebík*** náš TOP 1POTREBNÉ PRÍSADY Tento receptík som našla na mmb.cz, zaujal ma,v komentároch bola sama chvála , tak som ho chcela hneď vyskúšať, ale už pri prvom pokuse som nemala potrebnú hlavnú ingredienciu, tak som ju zamenila a dodnes to takto robím :) Takže potrebujeme : 200ml voda, 200 ml biely jogurt /ten som ja zamenila za 200 ml acidofilného mlieka/, 1 PL olivový olej, 2 ČL trstinový cukor, 2, 5 ČL soľ, 300g polohrubá múka, 200g žitná chlebová múka /tú tiež obmieňam a kombinujem. Keď som dala čiste špaldovú múku, tak cesto bolo redšie, musela som počas miesenia dosýpať múku, ale výsledok bol tiež fantastický :)/ 1/4 čerstvého droždia a semiačka- sezam, ľan, slnečnica a drvený kmín....podľa vlastných možnosti a chutí...namiešam to tak , aby som po pípnutí pekárničky dala aspoň 3 PL semiačok POSTUP PRÍPRAVY všetky ingrediencie v poradí ako som napísala dáme do pekárničky. Nastavíme si základný program, kôrku Medium/ stredná/ , 900g. Po pípnutí pekárničky pridáme semiačka a po upečení chlebík zabalím do ľanovej utierky, dám na rošt a nechám vychladnúť. Je mi ťažko opísať tú fantastickú chuť chlebíka, tá striedka je vláčna, jemná -mňamková, ale čo je najdôležitejšie, vydrží dlho čerstvý, nemrví sa !!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov) Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (30) posledné: 15.6.2016, 11:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Vláčné majolkové houstičkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 ml mléka, 100 g majonézy ve vaničce nebo pytlíku, 1 lžička soli, 500 g hladké mouky, 1 lžička cukru a 1 1/2 lžičky suchého droždí. POSTUP PRÍPRAVY V uvedeném pořadí vložíme do pekárny program těsto.Po vykynutí upleteme houstičky potřeme bílkem či rozšlehaným vejcem,posypeme mákem, kmínem nebo sýrem. Tyto houstičky chutnají naší rodině nejvíce z těch co jsem zkoušela. Troubu zbytečně neotevíráme. Lze dělat i bez pekárny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov) Klára B. (Laho) ID 44942 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (39) posledné: 20.3.2012, 8:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
žemlePOTREBNÉ PRÍSADY recept nie je môj,,,je z inej stranky,,vyskušajte je vyborny ***ja som ich spravila pre detičky na zajtra na desiatu POTREBUJEME: 300ml mlieka 25g masla 1 čl soli 1 čl cukru 500g hladkej muky 1 čl sušeneho droždia POSTUP PRÍPRAVY ***všetko postupne pridame do DP a nastavime na program kysnutia ***po vykysnutí si cesto rozdelime na male bochničky ,,mne vyšlo 12 ks ***potom tvarujeme podla fantazie :)) ***nechame kysnuť este cca 30 minut ***potom potreme vajíčkom alebo mliekom,,a posypeme soľou alebo makom alebo sezamom ***pečieme pri 220° C cca 20 min ***dobruuuuuuu chuť OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) zaneta o. (zanka5) ID 15627 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (38) posledné: 29.1.2014, 16:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Úúúplne jednoduchý a VELMI chutný chlebík.POTREBNÉ PRÍSADY A nepotrebujete ani pekáren!!! *500g hladkej múky /250g obyčajnej a 250g T650/ *1 kocka kvasníc /42g/ + trošku mlieka a KL cukru /na kvások/ *250ml vlažnej vody *1KL soli *1KL kmínu *1PL octu POSTUP PRÍPRAVY Z trošky vlažneho mlieka ,kvasníc a trošky cukru urobíme kvások. Do misy si dáme múku a v strede si urobíme dieru,kde vylejeme hotový kvások . Pridáme sol, kmín, ocot a vlažnú vodu. Všetko spolu poriadne vymiesime a necháme prikryté utierkou vykysnút na teplom mieste. Po vykysnutí ešte premiesíme a vytvarujeme bochník chleba. Dáme na jemne vymastený plech,alebo papier na pečenie ,potrieme slanou vodou a pečieme asi tak pri 180 stupnoch 45-50min. Po 20min. môžte teplotu znížit tak na 160stupnov. Záleží na tom ako Vám pečie rúra. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov) Jana R. (RiJana) ID 54 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (37) posledné: 30.12.2020, 12:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Daktyla - grécky chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 350 g hladkej múky T-650, 75 g celozrnnej múky (stredná-špeciál), 75 g hladkej kukuričnej múky, 1 zarovnaná lyžička soli, 225 ml vody, 1 lyžica olivového oleja, 1 lyžica tekutého medu, 1 lyžica mlieka***kvások: 1 dl teplej vody, ½ kocky droždia (alebo 2 lyžičky sušeného), 1 lyžička cukru*** na potretie mlieko a na posypanie sezamové semienka POSTUP PRÍPRAVY Tradičný grécky domáci chlebík, ktorý sa pred jedením láme na malé kúsky. Jednotlivé diely cesta som ešte potrela olivovým olejom - dajú sa takto ľahšie od seba oddeliť. Upravila som si len množstvo vody a skrátila čas kysnutia na plechu - pri prvom pokuse sa mi cesto zlialo a upiekol sa ako klasický chlebík. Síce nižší, ale nám to vôbec nevadilo. Cesto som miesila ručne, ale môžete si ho pripraviť aj v domácej pekárničke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (33) posledné: 21.6.2010, 18:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Veľkonočné raňajkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cesto som robila podla receptiku Matky na "Velkonocny bochnik" :http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12494 POSTUP PRÍPRAVY Chutné zajačikovské raňajky,ktorými potešíte nielen detičky:):) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (33) posledné: 6.4.2010, 7:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
super chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY 500g hladkej múky, 350ml. vody, alebo mlieka, alebo mix ,(najlepšie je mix 200voda+150mlieko) 2 lyžičky soli, 2 lyžice oleja, 1 lyžička mletej rasce, 1 lyžička sušeného droždia Program : základný Váha : 1 kg Kôrka: stredná POSTUP PRÍPRAVY do nádobky nalejeme mlieko + vodu, olej, soľ, rascu, nasypeme múku, do stredu urobíme malú jamku a do nej nasypeme sušené droždie. Zapneme pekárničku a čakáme na výborný chlebík...... Môže sa do neho pridať slnečnica, alebo iné semiačka, prípadne zmiešať hladkú múku s celozrnnou.najlepšie v pomere 400 (350)g hladkej a 100 (150)g celozrnnej... Výborný je, keď na začiatku pridáte do mlieka 2 uvarené na jemno nastrúhané zemiaky...mňam OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 91 návštěvníkov) Viera F. (veqa) ID 13798 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (35) posledné: 26.8.2015, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Domáca knedľaPOTREBNÉ PRÍSADY 500g hrubej muky, 250ml mlieka, 1 vajicko, lyzicka oliv. oleja, lyzicka soli, cukru a suseneho drozdia (alebo 1/4 cerstveho) POSTUP PRÍPRAVY vsetko najdete tu http://www.schutou.sk/index.php/recepty/salaty-a-prilohy/73-domaca-knedla ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov) Zuzana C. (zch) ID 21747 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (33) posledné: 19.11.2010, 21:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlebík s extra chrumkavou korkouPOTREBNÉ PRÍSADY (1 pohar=2,5 dcl) 3 pohare hl.muky,1/2 drozdia,1 1/2 čl soli,3/4 pohara teplej vody,1/4 pohara piva,1 pl oleja,1 pl octu,rasca POSTUP PRÍPRAVY Je to americký chlebik bez miesenia,velmi jednoduchý a chutný..S pripravou začiname večer. Kto ma pekarničku tak nahadze všetko do nej a par minut nechame miesit (10-15 min).Kto nema, tak si da do velkej misy muku a prida všetko ostatne.Miesime varechou kym sa hmota pekne nespojí,netrva to dlho.Misu niečím zakryjeme a nechame cez noc (8-18 hodin) na linke.Po uplynutom čase si po mučime podložku,cesto opatrne vyklopime a par krat premiesime tak ze okraje tahame do stredu cesta.Vytvarujeme bochnik,dame naspat do misy a nechame v teple ešte 2 hodiny kysnut.Mriežku v rure si dame najnižšie,teplotu nadstavime na 220 st a vložime do nej pekač aj s vrchnakom.Ja som piekla v hlinenom pekači.Ked je rura dobre vyhriata opatrne vyberieme pekač a preložime do neho cesto,(opatrne ,aby ste sa nepopalili!!) zakryjeme a vložime do rury.Pečieme zakryte 25 minut,potom odokryjeme a pečieme ešte asi 20 minut alebo kym chlebik nechytí tmavu farbu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (32) posledné: 1.2.2010, 8:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
SCHIACCIATA-TALIANSKY CHLIEBPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg hladkej pšeničnej múky, 10g čertsvých kvasníc, 5g soli, 10ml extra panenského olivového oleja, 750ml vlažnej vody. Na ozdobu sušené bylinky, morská soľ+chilli paričky, sušené hríby. /možno dať olivy, sušené trajčiny, ančovičky...atď/. POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som si naštudovala a vyskúšala, Chlebík je výborný. Z cesta vydú tri kusy. Možno dať do mrazničky. Čerstvý sa dá jesť aj sám. Ja milujem tieto chlebíku odrthnúť a kúsky namáčať do olivového oleja s troškou octa balsamiko. Ingrediencie ručne, alebo v robote spracujeme na hladké cesto. Cesto sa lepí, tak to má byť. Po vypracovaní necháme csto odpočívať 30 minút. Potom ho rozdelíme na tri časti. Z každej časti urobíme peceň valcového tvaru. Položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 15 minút odpočívať. Potom prstami do cesta urobíme jamky. Postriekame olivovým olejom a rozotrieme. Povrch posypeme pripravenými ingredienciami. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (28) posledné: 28.7.2011, 20:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,62 ďalšie >> |