končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 74 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ĽAHKÝ ORECHOVÝ KOLÁČIK / RECEPT MOJEJ MAMINKY/POTREBNÉ PRÍSADY 1 celé vajce, 5dkg masla, 250g pr.cukor, 2PL bohato ríbezľový lekvár, 2ČL kakao, 1ČL škorica, 250g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, cca 2 hrste nahrubo posekaných vlačských orechov, hrozienka+kand.ovocie namočené do rumu, cca 2,5dcl mlieka. POSTUP PRÍPRAVY Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme vajce, a postupne všetky ingrediencie a postupne aj mlieko. Masu, ktorá nám vznikne vylejeme do vymasteného a vysypaného plechu. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov. Koláčik je rýchly a jednoduchý, veľmi ľahký a chutný. Dobrú chuť :-)))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 3.7.2010, 7:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
JABLKOVÝ KOLÁČPOTREBNÉ PRÍSADY 45 dkg hladkej múky, 45dkg strúhaných jabĺk, 30dkg práškového cukru, 30dkg hery, 3 vajcia, 1 prášok do pečiva, 3PL kakao, 3PL rumu, mlieko na prípadné zriedenie /ako na lievance/. Citrón, 2 vanilkové cukry-do nastrúhaných jabĺk. Jablkový toping a 1PL rumu. Čokoládová poleva a čokoládové vločky. POSTUP PRÍPRAVY Olúpeme a nastrúhame jabĺčka, pridáme šťavu a kôru z citróna a 2 vanilkové cukry. Odložíme. Heru s cukrom vymiešame, pridáme žĺtka, rum, múku s práškom do pečiva a kakaom. Pridáme nastrúhané jabĺčka, ak treba zriediť, prilejeme mliečko a nakoniec pridáme sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov. Dávame pozor, aby sa koláčik príliš nevysušil. Po upečení na ešte teplý nanesieme jablkový toping rozmiešaný s rumom a necháme vychladnúť. Na vychladnutý koláčik dáme polevu a posypeme čokoládovými vločkami. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 13.5.2010, 19:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
LAHODNÝ DEZERTPOTREBNÉ PRÍSADY 4-5 balíčkov hnedých BeBe keksov, 2 šľahačky, 4 smotany, 8PLkryštáľového cukru, 4ks vanilkového cukru, vanilková esencia. POSTUP PRÍPRAVY Šľahačku vyšľaháme s 3PL cukru. V mise zmiešame smotany, vanilkové cukry a zvyšok kryštáľového cukru. Ľahko vmiešame šľahačku. Na veľký plech rozložíme keksy /ja som dávala 2 malé plechy/. Na keksy natrieme smotanovú zmes, zase poukladáme keksy. Toto opakujeme, aby sme mali tri vrstvy keksov a končíme smotanovou zmesou. Povrch nahusto posypeme grankom. Najlepšie robiť večer a na noc dať do chladničky aby sa vrvsty spojili. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (30) posledné: 11.11.2010, 16:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ANANÁSOVO-ČERNICOVÉ MINI MUFFINSPOTREBNÉ PRÍSADY 150g ananás konzervovaný, 3PL rumu, 50ml ananásovej šťavy, 250g polohrubá múka, 50g mleté mandle, 2ČL prášku do pečiva, O,5ČL sóda bikarbóna, 1vajce, 125g cukru, 80ml oleja, 200g černicový jogurt. POSTUP PRÍPRAVY Scedíme si ananás. Dužinu nakrájame na malé kúsky, zalejeme rumom s trochou šťavy. Múku, mandle, prášok do pečiva a sódru bikarbónu premiešame v jednej miske. V druhej rozšľaháme vajíčko, pridáme cukor a vymiešame do peny, prilejeme olej, potom jogurt. Nakoniec pridáme ananás so šťavou. Premiešame a postupne pridáme sypkú múčnu zmes a zľahka premiešame tak, aby sa všetko prepojilo. Len zľahka miešame, aby cesto bolo nadýchané. Naplníme košíčky, ktoré sme si pripravili do plechu /ja som použila mini maffins plech. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov cca 20 minút. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (8) posledné: 11.11.2013, 10:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
KVETINKOVÉ ŠIŠKYPOTREBNÉ PRÍSADY 5dkg masla, 5dkg cukru, 3 žĺtky, 40dkg polohrubej múky,cca 2,5 dcl mlieka, 3dkg kvasníc, 1PL rumu, štipka soli, citrónová kôra, vanilka. POSTUP PRÍPRAVY Urobíme si kvások, necháme pracovať. Maslo, cukor a žĺtky vyšľaháme do peny, pridáme rum, soľ, vanilku, citrónovú kôru, vykysnutý kvások a vlažné mlieko. Cesto zahustíme múkou a dobre vypracujeme, až sa nám na ňom robia "bublinky". Necháme na teplom mieste vykysnúť. Alebo ingrediencie dáme do pekárničky, zapneme program cesto a necháme vykysnúť. Po ruke si necháme trošku mlieka a múky, aby sme v prípade potreby mohli cesto buď zahustiť, alebo zriediť. Cesto vyvaľkáme cca na 2cm, vykrojíme, v strede urobíme priehlbinku. Necháme ešte trošku kysnúť a potom hornom stranou kladieme do rozpáleného tuku. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (18) posledné: 6.5.2010, 20:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
CASSATA SICILIANA / VYNIKAJÚCI DEZERT ZO SICÍLIEPOTREBNÉ PRÍSADY Základ mandľové piškótové cesto: 6 vajec, 200g cukru, 100g polohrubej múky, 100g olúpaných jemne zomletých mandlí, nastrúhaná kôra z limetky. Náplň: 750g ricotta, 250ml šľahačkovej smotany, po 1PL kandovaného ovocia-citrón, čerešne, ananás, pomaranč, 100g cukru, Cointreau /alebo iný pomarančový, či limetový likér/, štipka mletého hrebíčku, 1PL čokoladových vločiek. Povrch-vanilková šľahačka: dreň vanilkového lusku, 250ml šľahačkovej smotany ,2PL cukru. - trošku šľahačky Vám ostane aj do kávy :-))) POSTUP PRÍPRAVY Žĺtka zmiešame s cukrom do peny. Múku s citrónovou kôrou a mandľami postupne pridáme k žĺtkam a striedame s ušľahaným snehom, až nám vznikne ľahká piškóta. Plech vystelieme papierom na pečenie a naň rozložíme cesto. Pečieme na 180 stupňov do zlata. Kandované ovocie zalejeme likérom a necháme cca 1 hodinku preležať. Ricottu cez sitko prelisujeme, aby nám vznikla hladká konzistencia,pridáme cukor a zmiešame s ušľahanou šľahačkou. Do masy vmiešame kandované ovocie, hrebíček a čokoládu. Hlbšiu okrúhlu misu vystelieme piškótovým cestom,ktoré sme si rozdelili na diely, naplníme náplňou, uhladíme a prekryjeme zvyšným cestom. Prekryjeme fóliou, a dáme na min. 2 hodinky do chladničky. Je dobré pred vystlaním misy piškótou, dať fóliu aj na dno misy, lepšie sa Vám potom dezert vyklopí. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 26.4.2010, 21:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
JEDNODUCHÝ ORECHOVÝ KOLÁČIK K ČAJU/KÁVEPOTREBNÉ PRÍSADY 125g masla, 250g práškový cukor, 5 vajec, 250g polohrubej múky+1ČL prášku do pečiva, citrónová kôra, orechy. POSTUP PRÍPRAVY Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme žĺtk, citrónovú kôru.Vymiešame. Postupne zamiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka vložíme sneh z bielkov. Vypracované cesto dáme do vymastenej a vysypanej formy. Vrch pokryjeme posekanými orechami a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Po vytiahnutí môžete koláčik preliať orechovým likérom. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (6) posledné: 22.4.2010, 21:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
SPOMIENKA NA MAROKO-MEDOVÝ KOLÁČIK ZO SEMOLINYPOTREBNÉ PRÍSADY 200g semoliny, 100g trstinového cukru, 100g hladkej múky, 28g strúhaných mandlí, 1ČL prášku na pečenie, 50g roztopeného masla, 150ml mlieka. Na ozdobu: cca 50g sparených mandlí Sirup: 150g čistého medu, 100ml vody, 2PL vody z kvetov pomaranča. Na podávanie: silný marocký mätový čaj POSTUP PRÍPRAVY V mise zmiešame semolinu, cukor, múku, mleté mandle a prášok na pečenie. Pomaly vlejeme roztopené maslo a potom za neustáleho miešania postupne pridávame mlieko. Treba riadne miešať,až kým nebudeme mať pevnú, ale tvarovateľnú zmes. Do vymasteného štvorcového plechu zmes vložíme a zarovnáme povrch, aby bola všade rovnaká hrúbka. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 20-30 minút /záleží na rúre/, až kým povrch nie je zlatý. Pri dlhšom pečení získate chrumkavejší koláč, ale pozor, aby ste ho veľmi nevysušili :-)))) Na sirup zmiešame med a vodu v malom hrnci a privedieme do varu, chvíľku povaríme, pridáme pomarančovú vodu a postavíme nabok. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 18.4.2010, 22:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
MASCARPONE S BANÁNMIPOTREBNÉ PRÍSADY 500g mascarpone, 1 žĺtko, prisady podľa chuti: cukor, vanilková esencia, kôra z limetky /bio/, banán, alebo sezónne ovocie /momentálne nie je veľký výber, preto som dala banány/, kr.cukor+mletá škorica. POSTUP PRÍPRAVY Mascarpone vymiešame so žĺtkom a cukrom, pridáme vanilkovú esenciu, kôru z limetky, alebo citróna. Vymiešanú zmes vložíme do zapekacích misiek a ozdobíme ovocím. Kryšt.cukor zmiešame s mletou škoricou a nasypeme na vrch. Zapečieme v rúre, kým na povrch nechytí "kôrku", najlepšie pod grilom, alebo infra. pár minútiek. Možno dozdobiť mätovým lístkom, mäta u mňa putovala do konvice na čaj, pripravovala som marocký mätový čaj :-)) Veľmi chutné podávať teplé, ale aj po vychladení na druhý deň. Dávam synovi do práce, ako sladkú maličkosť pre pekný deň :-))) Dobrú chuť .... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 19.4.2010, 16:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
BAGETKY SO SYROMPOTREBNÉ PRÍSADY 170ml vody, 3/4 ČL soli, 1ČL oleja, 280g hladká múka, 12g čerstvých kvasníc, údený syr /oštiepok/, korenená hrubozrnná morská soľ. POSTUP PRÍPRAVY Do pekárničky vložíme: vodu, olej, droždie, pridáme múku, urobíme do nej dierku vložíme soľ-zahrnieme múkou. Zvolíme program bagetky, alebo cesto /podľa pekárničky. Po vykvasení cesta vytvarujeme bagetky, potrieme vodou, posypeme strúhaným syrom a hrubozrnnou soľou a vložíme piecť. Dobrú chuť..... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (10) posledné: 18.4.2010, 22:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 74 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |