končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 393 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,40 ďalšie >> |
RYBY A DARY MORA |
Fašírky z krabích tyčiniekPOTREBNÉ PRÍSADY 375 g krabích tyčiniek 150 g tvrdého syra 1 cibuľa 1 PL sójovej omáčky štipka soli a korenia 1 PL bieleho jogurtu 1 PL plnotučnej horčice 2 vajcia 2 PL hladkej múky štipka sladkej papriky strúhanka na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY Krabie tyčinky nasekáme nadrobno, pridáme postrúhaný syr, nasekanú cibuľu a všetky ostatné prísady. Poriadne zamiešame a necháme hodinu odstáť v chladničke. Z hmoty potom tvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a vypražíme na oleji. Tento receptík mám z nejaké časopisu s receptami a tak nám doma všetkým zachutili, že sme ich museli pridať do nášho menu :) Chutia dobre čerstvo vypražené aj za studena. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Adriana Š. (adris) ID 106340 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 4.8.2014, 14:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Losos na masle s holandskou omáčkouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY tento recept som objavila na Facebboku....v Irenkiných dobrotách.I keď som všetko robila podľa nej,nedovolím si písat recept,preto prikladám link: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=321272494549751&set=a.321272431216424.87541.114447195232283&type=1&theater Fotka je moja vlastná.......moje dielo. POSTUP PRÍPRAVY holandskú omáčku som si vygooglila na nete...je tam viac druhov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Bozena M. (bombiska) ID 79911 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 15.2.2012, 19:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Lososové rizotoPOTREBNÉ PRÍSADY 300g lososa (bez koze a kosti) * 250g ryze arborio (alebo normalne gulatej) * 2 pory * 2 strucky cesnaku * 750ml zeleninoveho bujou (dala som 2 bujony) * 30g tvrdeho syra * 150g baby spenatu * 2PLcitronovej stavy * morska sol, cierne mlete korenie * POSTUP PRÍPRAVY vid foto OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Maria M. (misqs17) ID 166394 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 6.2.2015, 13:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Krevety na bielom vine a cesnakuPOTREBNÉ PRÍSADY Krevety, biele vino, cesnak, olivovy olej, sol, korenie & cerstve petrzlenove listky POSTUP PRÍPRAVY Na oleji narychlo opecieme najemno nakrajany cesnak, len trosku kym nepusti vonu. Pridame krevety a opecieme z oboch stran kym nie su cele oranzovkaste. Potom pridame vino - len tak aby sme k nim mali nejaku stavu a nechame minutku povarit. Odstavime z varica, pridame najemno nakrajanu petrzlenovu vnat, sol a korenie, pomiesame a podavame. Dobru chut :-) PS: Krevety mozme takto upravit ocistene ako som ich robila ja alebo cele aj s hlavou a cistia sa az pri jedeni. Vravi sa ze vtedy su stavnatejsie... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Lenka L. (Rea666) ID 132298 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 23.12.2013, 9:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Spagety s krevetami a sampinonmiPOTREBNÉ PRÍSADY 300g spagiet * 30g masla, 30g muky * 400 ml polotucneho mlieka* 150g jemneho syra – natierky Philadelphia Light ( kto chce bohatu hustu omacku dajte bambino ) * cerstva posekana petrzlenova vnat * 150g kreviet * 1PL oleja * 300g sampinonov * 3-4 strucky cesnaku* sol,suseny cesnak ,citronova stava* POSTUP PRÍPRAVY vid foto - recept je tak na 4 - 6 porcii OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Maria M. (misqs17) ID 166394 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 4.6.2013, 22:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Pečená morská šťuka (hake , hekk) v cestíčkuPOTREBNÉ PRÍSADY na rybu: 1kg morskej štuky, 1/2 l mlieka, 4-7 strúčikov cesnaku (ja som dal 7 - boli zo záhrady a také menšie), 2 čaj.lyž. soli. Na cestíčko: 200g múky (hladká alebo polohrubá), 1-2 čaj.lyž. soli, 1 čaj.lyž. ml.červenej papriky, 1/2 čaj.lyž. ml.čier.k., 2 vajička, 2dcl mlieka alebo 2dcl piva ,-) POSTUP PRÍPRAVY podelím sa s vami o recept ktorý je veľmi populárny a obľúbený počas sezóny na Balatóne. tam to vtedy pečú na každom kroku :-) morskú šťuku dostať v hypermarketoch mrazenú, vypitvanú, bez hlavy, chvosta a plutiev. k príprave len toľko že ak sú ryby väčšie tak ich priečne rozrežeme na také akurát porcie. recept sa samozrejme hodí aj na iné ryby (treska, pstruh, pangas...). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Tomas K. (mracesk) ID 211869 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 18.12.2015, 6:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Novoročná lososová pena s uhorkovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY PENA: 180 ml tekutiny (šťava z olív + doliata voda), 30 g prášk. želatíny, 280 g tatárskej omáčky, 1,5 PL citrónovej šťavy, 1 PL nadrobno nakrájanej cibule, 1 vrecko zelených olív v slanom náleve, 1 ČL pikantnej omáčky či krému (u mňa Červené zlato), 1 ČL sladkej ml. papriky (príp. aj necelá pol ČL červeného tekutého/ gélového farbiva), 1 ČL soli, 450 g lososa vo vlastnej šťave z konzervy, 360 g neochutenej smotany na šľahanie (al. 2 prášk. šľahačky bez cukru a 300 ml vychladeného mlieka), 2 PL posekanej petržlenovej vňate (nepovinné) ++++ OMÁČKA: asi tretina šalátovej uhorky, 125 g kyslej smotany, 60 g tatárskej omáčky, pol PL citrónovej šťavy, 1 veľký strúčik pretlačeného cesnaku, väčšia štipka soli, 1 PL posekanej petržlenovej vňate POSTUP PRÍPRAVY PENA: 1. Scedenú šťavu z olív doplníme vodou po objem 180 ml, do nej vsypeme a rozmiešame želatínu, necháme nabobtnať po dobu 30 min. Potom ju pomaly a opatrne zohrievame za občasného premiešania, aby sa úplne rozpustila. Odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť. 2. Po dobu nabobtnania želatíny si zatiaľ vo väčšej miske zmiešame tatársku omáčku s citrónovou šťavou, nakrájanou cibuľou, pikant omáčkou, sladkou ml. paprikou (príp. aj farbivom) a soľou a dobre všetko premiešame. Za stáleho miešania prilievame vychladnutú želatínu. 3. Z konzervy lososa zlejeme šťavu a lososa medzi prstami nadrobno rozmrvíme. Pridáme ku zmesi v bode 2 spolu s vňaťou (ale tá nemusí byť) a olivami, ktoré sme si pokrájali na tenké krúžky. 4. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha (resp. do vychladeného mlieka vsypeme prášk. šľahačky a dotuha vyšľaháme) a po častiach naozaj dôkladne vmiešavame do želatínovej zmesi - nevadí, ak sa šľahačka úplne rozpustí v mase a stratí na objeme. 5. Formu s objemom 1,5 litra (alebo bábovkovú formu s priemerom 22 cm) vystelieme potravinovou fóliou či mikroténom, vlejeme lososovú penu a dáme do chladničky tuhnúť na min. 8 hodín, resp. cez celú noc. Servírujeme dozdobené nakrájaným citrónom, kolieskami uhorky, slanými krekrami, olivami s cibuľou či vetvičkami petržlenovej vňate. OMÁČKA: Uhorku nakrájame na tenké plátky (prípadnú šťavu z dužiny odoberieme) a zmiešame so zvyškom prísad. Dáme do chladničky na min. 1 hodinu. Podávame spolu s krekrami k lososovej pene. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jana S. (JaniS.) ID 159902 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 7.1.2012, 14:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
lososPOTREBNÉ PRÍSADY 4 plátky lososa, soľ,olej mleté čierne korenie, 3 lyžice balzamikového octu , 1 lyžica medu, 2 lyžice vody, 2 lyžičky horčice Dijon, 1 lyžička pomarančový džús ,cesnak POSTUP PRÍPRAVY receptík,z netu on má rozné obmeny aj s bielym vínom ..tento si ukladám (Janeausten) ruru na gril,rybu osoliť ,okoreniť,z prísad omáčku ,s nou potrieť rybu a piecť cca 20min ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 11.12.2011, 10:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Losos s hráškovým pyré ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY losos * mrazený hrášok * strúčik cesnaku * soľ * trochu kyslej smotany * olej * POSTUP PRÍPRAVY Keď sa vám nechce dlho variť a máte chuť na niečo špeciálne. Inšpirovala som sa NIGELLOU. Pyré má trochu inú chuť ako zemiakové. Treba vyskúšať. Mne to zachutilo tak som receptík nafotila. :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 6.12.2011, 11:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Pangasius na zelenine s kuskusom.POTREBNÉ PRÍSADY pangasius, cibula, cesnak, paradajky, cuketa, olej, maslo, sol, chilli korenie, drvena rasca, biele korenie, petrzlenova vnat POSTUP PRÍPRAVY Platok pangasiusa ochutime mletym chilli, drvenou rascou, solou a bielym korenim a orestujeme na teflonovej panvici (ktora ma pokrievku) na zmesi masla a oleja. Potom odlozime bokom. Do vypeku nasypeme cibulku, chvilku restujeme, pridame nakrajanu cuketu a paradajky, mierne posolime a trosku podlejeme vodou. Pridame jeden vacsi strucik cesnaku nakrajany na platky. Podusime pat minut a pridame rybu. Zeleninovu zmes posypeme petrzlenovou vnatou. Nechame prehriat asi 5 minut. Podavame s kuskusom a platkom citrona ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Katarína P. (katarinnka) ID 69116 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 393 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,40 ďalšie >> |