. .. .. .. .. .. .
. .

Pečená morská šťuka (hake , hekk) v cestíčku - RECEPT 45534

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYBY A DARY MORA

ID 211869 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Pečená morská šťuka (hake , hekk) v cestíčku


[ recept č. 45534 zo dňa  ]


Pečená morská šťuka (hake , hekk) v cestíčku


POTREBNÉ PRÍSADY

na rybu: 1kg morskej štuky, 1/2 l mlieka, 4-7 strúčikov cesnaku (ja som dal 7 - boli zo záhrady a také menšie), 2 čaj.lyž. soli. Na cestíčko: 200g múky (hladká alebo polohrubá), 1-2 čaj.lyž. soli, 1 čaj.lyž. ml.červenej papriky, 1/2 čaj.lyž. ml.čier.k., 2 vajička, 2dcl mlieka alebo 2dcl piva ,-)

POSTUP PRÍPRAVY

podelím sa s vami o recept ktorý je veľmi populárny a obľúbený počas sezóny na Balatóne. tam to vtedy pečú na každom kroku :-)
morskú šťuku dostať v hypermarketoch mrazenú, vypitvanú, bez hlavy, chvosta a plutiev. k príprave len toľko že ak sú ryby väčšie tak ich priečne rozrežeme na také akurát porcie. recept sa samozrejme hodí aj na iné ryby (treska, pstruh, pangas...).


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

väčšina ingrediencií
tajomstvo celeho receptu spočíva v tomto bode :-) cesnak roztlačíme do mlieka a pridáme soľ. Ja som to riešil tak že som tie strúčiky cesnaku aj soľ dal do mlieka a tyčovým mixérom rozmixoval :-) kúsky rýb vložíme do ochuteného mlieka a dáme odstáť na noc do chladničky - kľudne sa dá aj tak že ešte nerozmrazené ryby dáme do toho mlieka nech v tom cez noc rozmrznú.
pripravíme si cestíčko z uvedených ingrediencií. tu je na vás či použijete mlieko alebo pivo... oboje je super ,-) na obrázku som robil cestíčko z polovičného množstva - najlepšie je upiecť len toľko koľko sa zje - čerstvo upečené chutí samozrejme najlepšie
cestíčko by sa malo takto nejako zadariť - toto konkretne je s pivom :-)
ryby vyberieme z mliečneho kúpeľa, osušíme papierovou utierkou, vyzvŕtame v cestičku, nadbytok necháme odkvapkať a vložíme do horúceho oleja piecť. ja ma el.sporák stupnica do 6, piekol som na 4-ke. sem-tam otočíme a pečieme do zlatohneda. u mňa to bolo asi 15 minút.
keď sú upečené, tak ich vložíme do misy ktorú sme vystlali papierovými utierkami - aby odsali nadbytočný olej.
tak a už to len zjesť. príloha zemiakové pyré, zemiaky na masle, ale stačí aj čerstvý chlieb. a samozrejme čalamáda alebo iné kyselé.
keď som vypiekol všetky ryby, ostalo mi ešte z toho cestíčka. rozmýšľal so čo s ním - tak som doň nastrúhal 2 zemiaky a 2 strúčiky cesnaku, pridal trocha majoránu a vyrobil pár placiek (su trocha tmavsie z tej ml.papriky)... a rozšíril prílohu na tanieri :-) uff.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< zemiakove placky plnene kuracim sote | Pečená morská šťuka (hake , hekk) v cestíčku | Krstinová tortička >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
lydia strakova s. (hateras) ID 316725 (18.12.2015, 6:30)
[A]
ODPOVEDAŤ
lydia strakova s. (hateras) ID 316725 (18.12.2015, 6:28)
[A
oooooooooooooooooooooooooooooooo
ODPOVEDAŤ
lydia strakova s. (hateras) ID 316725 (18.12.2015, 6:28)
[A
oooooooooooooooooooooooooooooooo
ODPOVEDAŤ
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (4.5.2012, 8:42)
perfektné (clamp), výborná inšpirácia (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (3.5.2012, 22:25)
receptík výborný a kuchár šikovný... (Y)
ODPOVEDAŤ
Tomas K. (mracesk) ID 211869 (8.5.2012, 2:24)
:-p dakujeeem :-)
ODPOVEDAŤ
Gertruda V. (Gerduška) ID 202878 (3.5.2012, 22:13)
Jój, práve som vyhladla. Takéto ja môžem. Vyzerá to mňam a pridávam k obľúbeným.
ODPOVEDAŤ
Monika H. (Monique2008) ID 209826 (14.2.2012, 11:05)
Pan Tomas perfektneeeeeeeeeeeeee (clamp) vcera sme vdaka receptu od vas mali uzasnu veceru. hake bol stavnaty a jemnucky no neskutocna dobrota :-)
ODPOVEDAŤ
Miriam P. (grepka205) ID 211003 (24.1.2012, 15:49)
jejda skvelé, hakov milujem, isto vyskúšam |:o)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu