. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > OMÁČKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 152 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,16 ďalšie >>

OMÁČKY

Šampiónová omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g šampiónov, 1 smotana na šľahanie, 200 ml mlieka, 30 g masla, soľ, drvená rasca, 4 PL hladkej múky

POSTUP PRÍPRAVY

*Šampióny nakrájame na drobné kúsky, orestujeme ich na masle, osolíme, okoreníme, podlejeme cca 100 ml vody a podusíme do mäkka.
* Pridáme smotanu a 100 ml mlieka
* v 100 ml mlieka rozmiešame múku a zmes za stálehomiešania vlejeme k šampinónom. Necháme prejsť varom.
* Skvelo sa hodí k orestovaným kuracím prsíčkam s ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Jana F. (Toluf) ID 5651 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 25.2.2013, 19:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Rajčinova najlepšia omačka!!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

3x140g pretlaku v konzerve(alebo jeden väčší),2litre vody,2dcl oleja ,1cela menšia cibula,6polievkovych lyžic hladkej muky,sol,cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca dame olej, v ktorom poopekame cibulku,,doda omačke perfektnu vonu(vobec to nesmrdí),tolko aby nam ovšem neprihorela.Vyberieme cibulku,ked je už z prudka orestovana a dame muku,miešame a zalejeme studenou vodou.Chvilku povarime a pridame pretlak,musime stale miešať až pokial nieje omačka husta,ak prestanete miešať,može vam zhrčkavieť.Po zhustnutí ,chvilku nechať prajsť varom,odstavime a ochutíme,ak je treba ešte octom,cukrom a solou.Neskutočne dobra omačka-recept od mojej svokri.Najlepšia aku som jedla:-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Helena Š. (kvetinocka) ID 145542 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 30.11.2011, 15:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

"houskový knedlík" :)



POTREBNÉ PRÍSADY

Polohrubá múka, hladká múka, mlieko, kvasnice, cukor,soľ, vajíčka, rožok

POSTUP PRÍPRAVY

Vkladám do kategorie "omáčky", pretože skoro každá omáčka je najlepšia s knedlou:)

Vždy robím knedlu úplne od oka, ale aspoň približne.....tieto tri "krásavice" sú z cca 750g múky
Spravíme si kvások cca 250 ml mlieka, lyžička cukru, kvasnice (dávam tak 2/3 kocky)
Cca 500g polohrubej múky, 250g hladkej múky, lyžička soli, na malinké kúsky pokrájaný rožok - za sucha premiešame, pridáme celé vajíčko (ak sú malé vajíčka, pridám ešte jedno žltko) a kvások a začneme miešat, podľa hustoty pridáme mlieka - já robím cesto dosť tuhé, riadne miesime - netreba dlho, aby vznikol pekný "bochník", nechám kysnúť na teplom mieste tak 45 min. , premiešam a znova kysnúť cca 45 min. Po druhom vykysnutí vyklopím na pomúčený vál, urobím velký válec, ktorý rozkrojím na potrebný počet knedlí - dnes tri (ale z tohto množstva múky max 4 kusy) sformujem knedlík- robím to naolejovanými rukami, podľa mňa je to "čistá" robota. Cesto sa nemôže lepiť. Parím na paráčiku tak 15 - 20 minút každú.
Skúste!!! nie je to žiadna veda!!! treba si hneď zamiesiť a potom začať variť....napríklad "segedin" :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Miroslava G. (Miroslava11) ID 61027 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 30.6.2011, 17:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Pravá boloňská omáčka podľa starého Horácia



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g mletého mäsa (viď bližší popis v postupe) - 250 g kuracích pečienok - 1-2 dl polosladkého červeného vína - 1 veľká cibuľa - stopkový alebo buľvový zeler (trochu viac ako cibule) - 250 ml mäsového vývaru (bujón) - 500 g paradajkového pyré - soľ, cukor - olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Receptík som okukala z telky, kde to varil jeden taliansky šéfkuchár. Ten tvrdil, že ho má od 80-ročného Horácia, ktorý dlho pracoval v stredotalianskej krčmičke. Existuje vraj veľa variácií boloňskej omáčky, ale táto je vraj originálna a najchutnejšia. No proste, nechali sme sa zlákať - a bola famózna!!! Určite odporúčam vyskúšať aj ako slávnostnejšie jedlo pre návštevy, ale treba si naozaj dať záležať na kvalitných surovinách.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

Silvia M. (sikovnica) ID 5882 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 17.6.2015, 11:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Omáčka z hlivy ustricovej



POTREBNÉ PRÍSADY

hliva ustricová, cibuľa, olej, korenie, soľ, smotana, múka

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté hlivy pokrájame na drobno, pridáme k cibuľke opraženej na oleji a ešte chvíľku spolu opekáme.
Pridáme soľ a korenie.
Keď sú hlivy upražené, zalejeme ich zátrepkou zo smotany a múky.
Všetko spolu povaríme a dochutíme.

Odporučená príloha: knedľa

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Peťka B. (Korinna) ID 45364 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 16.1.2018, 2:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

ČÍNA



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia,mrazená zelenina,pór,soľ,vegeta,sójová omáčka,korenie na čínu,kari korenie

POSTUP PRÍPRAVY

na horúci olej hodíme mäso pokrájané na kocky
soľ,vegeta,4 lyžičky sójovej omáčky,2 lyžičky korenia na čínu,1lyžičku kari korenia-orestujeme
pridáme trošička vody-nezalejeme
keď bude mäso mäkké pridáme mrazenú zeleninu-dusíme cca 10min
keď bude aj zelenina mäkká pridáme nakrájaný pór-podusíme asi 3min

dochutiť-soľ,vegeta podľa potreby

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Alexandra K. (sasa12alexandra) ID 32541 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 25.2.2012, 18:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Majonéza alebo tatarska omáčka.



POTREBNÉ PRÍSADY

1šálka mlieka, olej podľa potreby, ak chceme tatarku tak pridám čierne korenie, soľ, plnotučnú horčicu, podľa chuti zaváranú uhorku ktoru potrieme prípadne posekáme na maličke kocky, to isté platí o cibuľke.

POSTUP PRÍPRAVY

Ja používam mlieko, skúste.......
Takáto majonéza je oveľa ľahšie stráviteľná ako vajíčková. Mieko si nalejeme do mixéra a za stáleho miešania pridávame olej, ak je majonéza dostatočne hustá vypneme a dáme aspoň na pol hodinku do chladničky. Ak nemáme čas nič sa nedeje, nemusíme ju chladiť no schladená je chutnejšia. Ak chceme tatarku tak iba pridáme ostatné prísady.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Monika R. (mamina31) ID 1143 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 20.10.2008, 16:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Tsatsiky, Zaziky, Tzatziky



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre cca 4 osôbky : 1 šalátová uhorka, 1 kysla smotana, 1 lyžička Zaziky korenia, 1 lyžička oleja ( pozn. Zaziky korenie som kupila v tesku za 60 centov...je v tom aj suseny kopor ..ale su aj ine korenia tsatsiky, tzatziky...a neviem ešte ake...ale v niektorých nie je kopor a treba dat takmer cely sačok toho korenia...) a ked nemate korenie, staci cesnak, sol a trocha kopru.

POSTUP PRÍPRAVY

Nastrúhame na jemno uhorku,vytkačíme z nej šťavu. Uhorku zmiešame so smotanou, pridáme korenie a olej. Hotovo. Dobru chut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Maťa Říčková (mata.r) ID 137080 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 14.4.2010, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Rajcinova omacka s masovymi gulickami (na sposob plnenej papriky)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 vacsia cibulka * 3 lyzice muky * 1 vacsi rajcinovy pretlak * 1 lyzicu cukru * sol * mleta skorica * sladka smotana (70ml)* 500 dkg mleteho bravcoveho masa * uvarenu ryzu (polovica z hmotnosti masa) * 1 vajco * korenie *vegeta * cesnak * olej

POSTUP PRÍPRAVY

OMACKA: cibulku najemno nakrajame a oprazime do zlatista * pridame 3 lyzice muky * zalejeme vodou (1l) * rajcinovy pretlak * cukor,sol a trochu mletej skorice* pridme sladku smotanu a varime 5-7 minut* odstavime*

MASOVE GULICKY: maso zmiesame s uvarenou ryzou * pridame vajicko, sol, korenie, 2 strucky cesnaku a vegetu * zmiesame dokopy a vytvorime gulky * tie poukladame na vymasteny plech, posypeme nadrobno nakrajanou cibulkou * podlejeme troska vodou a vlozime do rury zapiect na 180C cca na 35 minut * ked su gulky hotove, vyberieme ich a vlozime do omacky * podavame s knedlou

Bru chut (ja robim takto, pretoze niak papriku nemusim)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Maria M. (misqs17) ID 166394 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 17.2.2011, 22:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Šampionová omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

šampiony,olej,šunka (salam),sol,mčk,smotana na varenie,(cely syr bambino alebo tri až štyri trojuholnikove syry),lubovolna cestovina

POSTUP PRÍPRAVY

postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Anna K. (klaymanova) ID 50952 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 12.8.2014, 12:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 152 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,16 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu