Helena Š. (kvetinocka) ID 145542 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)
Rajčinova najlepšia omačka!!!!
[ recept č. 37150 zo dňa 11.2.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
3x140g pretlaku v konzerve(alebo jeden väčší),2litre vody,2dcl oleja ,1cela menšia cibula,6polievkovych lyžic hladkej muky,sol,cukor
POSTUP PRÍPRAVY
Do hrnca dame olej, v ktorom poopekame cibulku,,doda omačke perfektnu vonu(vobec to nesmrdí),tolko aby nam ovšem neprihorela.Vyberieme cibulku,ked je už z prudka orestovana a dame muku,miešame a zalejeme studenou vodou.Chvilku povarime a pridame pretlak,musime stale miešať až pokial nieje omačka husta,ak prestanete miešať,može vam zhrčkavieť.Po zhustnutí ,chvilku nechať prajsť varom,odstavime a ochutíme,ak je treba ešte octom,cukrom a solou.Neskutočne dobra omačka-recept od mojej svokri.Najlepšia aku som jedla:-) |
Michala B. (mishellll) ID 100661 (8.10.2011, 15:50) |
mozem sa spytat na kolko porci je tento recept? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Helena Š. (kvetinocka) ID 145542, mimibazar.sk/kvetinocka (30.11.2011, 15:06) |
myslím,že tak na dobrych 10-12 porcii  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
zuzana k. (zuzankakla) ID 116696 (12.2.2011, 11:36) |
sranda- ja takto robim paradajkovu polievku ale pouzit ju ako omacku je zaujimavy napad- klobuk dole  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |