. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Eva T. (Evulqa) ID 33802
.
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.1.2008
Naposledy: 9.6.2021 21:23
Aktualizácia: 28.9.2013 18:26
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 347
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 177
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 177 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,18 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Čoko muffiny s hrozienkami



POTREBNÉ PRÍSADY

1H ( hrnček ) polohrubej múky, 1H hladkej múky, 1/2 PDP ( prášok do pečiva ) , 100g práškového cukru, 2 PL kakaa, 150ml oleja, 3/4H mlieka, 2 žltky a 1 vajíčko, hrozienka

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto mufinky pridávam špeciálne na žiadosť Mirky ( Myrca ) ID 22115. Tento recept vznikol, tak, že som si pomýlila hladkú múku s polohrubou , preto je len jeden hrnček hladkej . Cesto sa mi zdalo také čudné a riedke, že som si myslela, že z toho muffiny ani nemôžu byť, ale riskla som to a nakoniec boli fajn. Boli také tuhšie ako len z hladej múky, no práve také Mirke viac chutia. Joj a žltky môžte nahradiť kľudne celým vajíčkom, mne sa zvýšili z tých zdravých mufiniek. Tak ja som klasicky zmiešala sypké suroviny aj s hrozienkami a tie riedke som vyšľahla mixerom, potom som to zmiešala dokopy, ale už len varechou som premiešala a ďalej klasickým spôsobom naplnila košíčky vo forme a upiekla na 180°C 25-30 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 30.3.2009, 20:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Zdravé muffiny



POTREBNÉ PRÍSADY

200g kukuričnej múky, 100g pšeničných klíčkov, 1/2 hrnčeky hnedého cukru, 1 PL prášku do pečiva, 1 PL škorice, 2 bielka, 1 hrnček sojového mieka, sušené slivky, slivkový lekvár

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto muffinky som si piekla na večeru v uhľohydrátový deň , nie sú chuťovo ako klasické sladučké, ale sú zdravé a chutili aj mojim deťom. Tak kuk do postupu, možno aj vám zachutia.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 29.11.2009, 8:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIETY

Strúhankové špirálky s kaparami do 90 DD - UH deň



POTREBNÉ PRÍSADY

120g cestovín, 1 PL masla , 2 PL jemnej strúhanky, kapary

POSTUP PRÍPRAVY

Milé dievčence , vyskúšla som ďalší recept vhodný na uhľohydrátový deň pre tie, čo bojujú s kilami podľa 90 dňovej diety. Priznám sa nešla som sa s nimi zadusiť ako keby boli zasypané kopou práškovým cukrom a zaliate riadnou dávkou poraženým masielkom, ale boli chutné , zasýtili a kto má rád kapary ako ja , tak ten bude aj spokojný a pochutná si. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Tak poďme na to.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 31.8.2011, 17:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Marinovaná bravčová krkovička so sladkou kapustou a zemiakovými knedličkami



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčová krkovička, olej, cibuľa, cesnak, soľ, 4 PL kečupu, 1PL medu, 1PL sojovej omáčky, 1PL oregána, 1PL bazalky, 1čl mletej škorice........... hlávková kapusta, olej, soľ, mletý kmín, cibuľa, hladká múka, cukor, ocot..............zemiakové cesto v prášku, žltok, petržlenová vňať, pažítka, potravinová folia

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso ( môže byť aj iné vhodné na pečenie ), si nakrájame na plátky , urobíme si marinádu z nadrobno nakrájanej cibule, pretlačeného cesnaku, sojovej omáčky, soli, kečupu, oregána, bazalky, škorice , medu a necháme v nej mäsko, najlepšie na noc. Do pekáča nalejeme olej ,vložíme namarinované mäsko , zalejeme trochou vody, prikryjeme alobalom a pečieme. Takto sa to má urobiť správne, keďže ja som mäso vyberala z mrazničky ráno a deviatej a nemala som ani potuchy, čo z neho uvarím, môj postup nájdete v obrázkovom postupe, aj napriek tomu, že mne sa nemarinovalo, bolo vynikajúce.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (42) posledné: 22.1.2016, 12:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Fantastický farebný tvarohový koláčok



POTREBNÉ PRÍSADY

Kakaové linecké cesto: 300g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva ( pdp ), 1 vanilkový cukor, 100g práškového cukru, 125g Palmarinu, 2PL kakaa, 2 vajcia, 4 PL lyžice mlieka...................... Tvarohová plnka: 500g tvarohu ( 2 vaničky Vian z Kauflandu s 1,1% tuku ), 2 vajíčka, 1 PL solamylu, 1 malinový puding, 3PL kryštálového cukru, 450 ml mlieka......................... Svetlá piškota: 200g polohrubej múky , 200g práškového cukru , ½ prášku do pečiva , 2 vajíčka, 100 ml olej , 5PL studenej vody, kôra a šťava z pol citróna, 1 vanilkový cukor....................... Na vrch: citrónová poleva, 200 g práškového cukru, 1 čl oleja, 5 PL studenej vody

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame múku, s kakaom, pdp, cukrom a vanilkou. Pridáme vajíčka, Palmarin a mlieko a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v chlade odpočívať, kým si uvaríme puding.
Zapneme rúru na 180-200°C, vymastíme a vysypeme plech. Uvaríme puding a za občasného premiešania vychladíme. Zmiešame tvaroh s vajíčkami solamylom. Oddelíme bielka od žltkov, vyšľaháme žltka s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme olej, vodu, nastrúhanú kôru a šťavu z citrona, múku zmiešanú s pdp a nakoniec jemne primiešame vyšľahané bielka. Zmiešame tvaroh s polovychladnutým pudingom. Do plechu dáme kakaové cesto a rukami ho roztlačíme po celej ploche, ja som si pomohla takým malým valčekom. Na kakaové cesto vylejeme tvarohovú plnku a na ňu dáme svetlé piškotové cesto. Koláč strčíme do rúry a pečieme 30 a možno až do 45 minút. Chcela som si to presne stopnúť, ale už prišla návšteva a zabudla som si pozrieť čas, kedy som ho vybrala z rúry. Koláč necháme trochu vychladnúť. Pripravíme si polevu a môžeme ju natrieť aj na vlažný koláč. Necháme ho celkom vychladnúť, pokrájame ho navlhčeným nožom a podávame.***** Na záver: určite budete protestovať, že tento koláč už tu je niekoľko krát a máte pravdu. Je to mix koláčov od Silvia K. (silviakov) ID 45553 a Dana B. (tawa) ID 47716 , dievčatá ďakujem za receptík a ešte som ho trochu upravila aj podľa seba. Tentoraz je recept bez obrázkového postupu – večne vybité baterky do foťáka, keď ho potrebujem ja.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 30.6.2015, 16:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Mandarínková roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

Na piškotové cesto: 3 vajíčka, 125g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 60g solamylu, 60g polohrubej múky, 1 čl prášku do pečiva, papier na pečenie, práškový cukor na posypanie....................... Na náplň: 100g ovsených vločiek, 4 PL masla, 4 PL kryštálového cukru, pomarančová marmeláda, 3 PL pomarančovej šťavy- ja som použila šťavu z mandarinkového pompotu...................... Na polevu: šťava z kompotu, číre tortové želé, 2 PL kryštálového cukru, mandarínkový kompot

POSTUP PRÍPRAVY

Na piškotové cesto si oddelíme bielky od žltkov. Z bielkov a 3 PL vody ušľaháme sneh, pridáme cukor, vanilkový cukor a postupne žltky. Premiešame si múku s práškom do pečiva a solamylom a primiešame zľahka k bielkam. Cesto vylejeme do papierom vystlaného plechu a upečieme . V recepte píše elektircká rúra na 225°C 10-15 minút, čo je hlúposť , skoro mi zhorela piškota, takže každý podľa vlastných skúseností a rúry.

Na náplň si opražíme na roztopenom masle ovsené vločky a pridáme cukor, odstavíme a preložíme na tanier. Zmiešame si šťavu s marmeládou .

Posypeme si utierku práškovým cukrom, upečenú piškotu preložíme na utoierku, stiahneme papier. Na teplú piškotu natrieme marmeládu a posypeme popraženými vločkami. Roládu stočíme do utierky a necháme vychladnúť. Vychladnutú roládu nakrájame na plátky, uložíme si ich na podložku. Pripravíme si zo šťavy z mandaríniek, ktorú doplníme do 250ml vodou , tortového želé a cukru želatínu. Za stáleho miešania necháme trochu vychladnúť a potrieme ňou roládky. Želatínu si môžeme viac krát nahriať, lebo rýchlo tuhne. Na želatínu uložíme mandarínky, tie tiež potrieme želatínou a necháme vychladiť. Ja som ešte prizdobila zelenými marcipánovými lístkami, tie ale nemusia byť, poprípade prizdobíme podľa vlastnej fantázie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (5) posledné: 22.1.2016, 12:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Gitara : Harley Benton - k 15-tke pre krstného syna



POTREBNÉ PRÍSADY

štyri svetlé piškoty , každá z 5 vajec: 5 bielka, 5 PL kryšt. cukru, 5 žltok, 5 PL polohrubej múky, 1/2 prdopeču, 1 PL oleja ,..............krém: 3 šľahačkové smotany, 3x200g mliečne čokolády ( stačili by aj dve smotany, ale aby bola plnka tuhá, použila by som všetky uvedené čokolády ), ..................na dokončenie: 1 palmarín, 200g práškového cukru, maripán podľa Ariel, potravinové gelové farby , ja som nemala hnedú, tak som použila kakao, do marcipánu som pridala mandľovú príchuť, na pomoc ešte dve šikovné ruky

POSTUP PRÍPRAVY

Upečieme si piškoty: vyšľahať bielka, pridať cukor a vyšľahať do tuha , vmiešať žltka, 5 PL polohrubej múky, 1/2 prdopeču, 1 PL oleja, vyliať na plech vystlatý papierom na pečenie a upiecť. Na krém si do šľahačkovej smotany nalámeme čokoládu a varíme pomaly, kým sa čokoláda nerozpustí, nesmie vrieť. Necháme vychladnúť, môžeme si ho uvariť aj deň pred plnením torty. Pripravíme si marcipán podľa Ariel a vyšľaháme palmarín s maslom, táto plnka pôjde pod marcipán. Túto tortu som nepiekla celkom sama , mala som šikovnú asistentku * moju mladšiu sestru a kmotru v jednej osobe. Zistila som , že to je celkom príma vec prenechať pomocné práce niekomu inému, ale musím povedať, že vo finále ma prekvapovala radami a chytrými nápadmi. Vôbec nechcem, aby to vyzeralo, že je nešikovná, ale vždy ma presviedčala, že ona by sa s tortami toľko nepatlala ako ja a nakoniec ju to tak chytilo, že radila ona mne.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (13) posledné: 19.7.2009, 8:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Vianočná torta " Vizes diós " mojej nagymamy



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajíčka, 250g kryštálového cukru, 200g polohrubej múky, 100g pomletých orechov, 1 prášok do pečiva, ( pdp ), 10PL vody........... Krém: 250g masla, 200g práškového cukru, pomletá zrnková káva ( ja som ale do krému uvarila aj jeden zlatý klas v mlieku )...........Stromčeky: čokoláda na varenie, papier na pečenie formička na vykrajovanie cukroviniek

POSTUP PRÍPRAVY

Vyšľaháme 4 žltka s ukrom a vodou. Potom pridáme múku a orechy zmiešané s pdp, premiešame a pridáme postupne vyšľahaný sneh zo 4 bielkov . Cesto vylejeme do formy, ja som dala do 22cm, vyloženej papierom na pečenie, ale boky formy som potrela studenou vodou a dáme piecť. V polovici pečenia som piškotu prikryla papierom na pečenie. Ak si pamätám, tak som ju piekla asi 45 minút na 180°C, ale tieto údaje berte len orientačne, každý podľa vlastnej rúry. Po upečení necháme riadne vychadnúť, prerežeme , najlepšie na tri pláty, ja som z časovej tiesne prerezala len raz. Krém: uvarila som zlatý klas s mliekom, vyšľahla som maslo s cukrom , postupne po lyžiciach zamiešavala vychladnutý zlatý klas. Odobrala som si 1/3 plnky. Do zvyšných 2/3 som dala asi 1PL kávy. Kávovou plnkou potrieme vnútro torty, podľa toho na koľko častí sme si ju rozrezali. Vrch a boky torty potrieme bielou plnkou, ale nezabudneme si ( ako ja ) z tej bielej odložiť na ďobky, do ktorých zasadíme stromčeky. No a nielenže som si nenechala na ďobky, ale som ten vrch, čo mal byť krásny biely, zababrala piškotou, takže som musela narýchlo vyrobiť trochu marcipánu podľa Ariel, tak som zakryla vrch a dorobila som ešte trochu Palmarínu s cukrom na tie ďobky. Ešte pred tým ako budeme zdobiť vrch , tak boky ozdobíme strúhanou čokoládou. Na stromčeky si roztopíme čkoládovú polevu, vylejeme na papier na pečenie, alebo ju nanesieme štetcom na papier a necháme stuhnúť. Čokoláda by mala mať hrúbku asi 2mm. Potom formičkou vykrojíme stromčeky a jemne ich z formičiek vytlačíme.

Táto torta má v našej rodine svoje nezastúpiteľné miesto. Nik z našej rodiny, kým žila naša nagymama si nevedel predstaviť rodinnú oslavu bez jej torty. Samozrejme jej zdobenie bolo úplne jednoduché. Nagymama len vymiešala maslo s cukrom, dochutila kávou, potrela každý plát plnkou , vlastne celú aj z vonku potrela touto plnkou, trochu si nechala aj na zdobenie, hore na torte urobila ďobky, do ktorých dala polovičky orechov a boky osypala pomletými orechmi. Ja som na svojej torte prispôsobila zdobenie vianociam.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 22.8.2010, 14:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Zázvorníky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 vajce, 1 žltok, 140g práškového cukru, šťava z 1/2 citrona, 20g nastrúhaného zázvoru, 160g hladkej múky ( podľa potreby viac ) ................Na zdobenie : cukrová poleva, podrvené pistácie

POSTUP PRÍPRAVY

Vajce, žltok a cukor miešame nad parou asi 10 minút. Potom odstavíme a miešame do vychladnutia. Do vychladeného pridáme citronovú šťavu, zázvor, múku a vypacujeme cesto. Na doske posypanej múkou vyvaľkáme cesto a formičkou povykrajujeme rôzne tvary, ktoré poukladáme na vymastený plech a necháme ich 12 hodín schnúť - odpočívať. Potom ich v rúre pri miernej teplote upečieme. Vychladnuté keksy ozdobíme cukrovou polevou a podrvenými pistáciami.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 24.12.2010, 13:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Orieškové tyčinky



POTREBNÉ PRÍSADY

5 bielkov, 300g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 250g najemno pomletých lieskových orieškov, papier na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne zašľaháme cukor a vanilkový cukor. Dáme si bokom 5-7 PL vyšľahaného snehu. Do väčšej časti snehu opatrne vmiešame pomleté oriešky ( môžme zmiešať aj s vlašskými, alebo použiť len vlašské ). V pôvodnom recepte treba navlhčenými rukami tvarovať tyčinky. Raz som to takto robila a nikdy viac, takže ja som si dala tých odložených 5-7 PL snehu do jedného zdobiaceho sáčku a orieškový sneh na tyčinky do druhého a pomocou neho som striekala malé, asi 5 cm dlhé tyčinky na papier na pečenie. Hneď som ich nazdobila odloženým snehom a odloženými lieskovými orieškami. Tyčinky dáme piecť do predhriatej rúry na 150°C a pečieme asi 20 minút, v polovici pečenia som ich prikryla papierom na pečenie, aby ostali pekne biele. Z tohto množstva vyjde asi 40 kúskov. Tých odobratých 40 kúskov orieškov na zdobenie som nahradila do 250g vlašskými orechami.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 27.12.2008, 15:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 177 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,18 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu