. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Jana S. (JaniS.) ID 159902
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.7.2010
Naposledy: 26.10.2018 19:00
Aktualizácia: 21.10.2015 15:40
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 28
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 49
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 49 (zobrazuje sa 41-49)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoládové muffins s príchuťou



POTREBNÉ PRÍSADY

1 nastrúhaná mliečna čokoláda Milka s príchuťou, 200 g hladkej múky, 2 ČL pdp, 160 g práškového cukru, 3 PL kakaa, 150 ml oleja, 150 ml bieleho smotanového jogurtu alebo 1 kyslá smotana, 2 vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

V jednej miske si zvlášť zmiešame preosiate suché suroviny. V druhej miske si vyšľaháme mokré suroviny, do ktorých prišľaháme tie suché. Dáme do vymastených a pomúčených papierových košíčkov v muffinovom plechu. Pečieme pri 180 °C, pokiaľ sa nám hore nevytvorí zvráskavený klobúčik, teda asi 20-30 minút podľa rúry. Potom ich aj s košíčkami necháme vychladnúť na podnose - keďže košíčky po vychladnutí idú krásne z muffín dole. Možno ich ešte za tepla jemne poprášiť práškovým cukrom zmiešaným so škoricovým cukrom.

- dávka vyjde na asi 14-16 muffín
- na jednu dávku som použila malinovú čokinu a na druhú dávku zasa toffee čokinu (ich obaly vidieť aj na obrázku), avšak výzorovo sú si oba druhy muffín rovnaké
- pre čokoholikov radím pridať horkú alebo várovú čokoládu namiesto mliečnej
- ak je cesto príliš husté, možno doň priliať 3 - 5 PL mlieka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 12.4.2013, 19:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ČOKOLÁDOVNÍK



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 6 vajec (žĺtka oddeliť od bielkov), 250 g prášk. cukru, 1 Hera alebo Palmarín, 100 g hladkej múky, polovíca balíčka pdp, 200 g nastrúhanej horkej / várovej čokolády POLEVA: 100 g prášk. cukru, 100 g masla, 2 PL kakaa, 2 PL mlieka, 2 ML Zlatého klasu

POSTUP PRÍPRAVY

1. Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh.
2. Cukor a Heru šľaháme do hustého krému a postupne zašľahávame žĺtka, až vznikne hladká hmota.
3. Pridáme postrúhanú čokoládu a preosiatu múku zmiešanú s pdp.
4. Na konci opatrne varechou vmiešame sneh z bielkov a cesto nalejeme do 22 cm formy a pečieme pri 180 °C asi 40 minút (test špajdľou).
5. Po dopečení vyberáme cesto z formy až po jeho úplnom vychladnutí, prerežieme ho napoly, dolný plát potrieme riedkym pikantným džemom a 3 PL polevy. Priklopíme druhým plátom a polejeme zvyškom polevy, prípadne ešte dozdobíme.

Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustíme kakao, cukor, maslo, mlieko a Zlatý klas. Dobre vymiešame na homogénnu masu a ihneď použijeme na koláč.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.2.2011, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Nugátová torta s citrónovým krémom



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 120 g polohr. múky, 6 vajec (oddelíme žĺtka od bielkov), 3 bielka, 150 g kryšt. cukru (75g+75g), 1,5 ČL pdp, 3 PL kakaa, 75 ml mlieka, 2 ČL rumu, postrúhaná kôra z veľkého pomaranča +++ CITRÓNOVÝ KRÉM: šťava z 3 vytlačených citrónov + obyčajná voda = spolu 700 ml tekutiny, 2 vanilkové pudingové prášky, 3 žĺtky, 12 PL kryšt. cukru, 3 maslá po 125 g +++ NUGÁTOVÝ KRÉM: 20 g kukuričného škrobu, 2 žĺtky, 50 g kryšt. cukru, 300 ml mlieka (50ml+250ml), 250 g masla, 100 g nutely, 50 g horkej čokolády, 1-2 PL rumu +++ POLEVA: 125 g horkej čokolády, 1,5 PL vody, 1,5 PL medu

POSTUP PRÍPRAVY

1. CESTO: Všetkých 9 bielkov si so 75 g cukru vyšľaháme dotuha a dáme do chladničky. 6 žĺtkov si zvlášť vyšľaháme so zvyšným cukrom dopenista, pridáme preosiatu múku s pdp a kakaom. Všetko dobre vyšľaháme. Pridáme rum a postrúhanú kôru. Masu potom zjemníme mliekom. Nakoniec vareškou opatrne vmiešavame vychladnutý tuhý sneh z bielkov., aby cesto nestratilo na objeme. Pečieme ho vo vymastenej a pomúčenej 26 cm forme (dno si môžte ešte aj vyložiť papierom na pečenie) pri 180 °C asi 30-35 minút (test špajdľou). Po dopečení necháme korpus tak 3 hodiny chladnúť.

2. CITR. KRÉM: Citrónovú šťavu odmeriame v odmerkovom pohári a prilievame vodu, aby sme dosiahli 700 ml, do ktorých potom zamiešavame pudingové prášky s cukrom. Z tohto uvaríme hustý sirup, ktorý necháme vychladnúť. Zvlášť si vyšľaháme žĺtky s vidličkou a zamiešame ich do studeného sirupu, príp. ešte to celé aj prešľaháme. Nakoniec prišľaháme k vymiešaným zmäknutým maslám a krém necháme tuhnúť v chladničke zhruba 40-50 minút.

3. NUGÁT. KRÉM: Škrob si rozpustíme v 50 ml mlieka. Doň pridáme ešte aj žĺtky s cukrom a všetko dobre zmiešame. Zvyšné mlieko privedieme do varu a začneme po lyžiciach pridávať ochutených 50 ml mlieka. Za stáleho miešania varíme dovtedy, pokiaľ sa nevytvorí hustý puding. Odstavíme ho a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Zatiaľ si zvlášť vyšľaháme maslo a to následne vmiešame do vychladnutého pudingu a opäť všetko prejdeme šľahačom. Nakoniec si ešte vo vodnom kúpeli rozpustíme nutelu a čokoládu a zašľaháme do pudingu. Pridáme rum a znova chvíľu šľaháme. Krém potom odložíme do chladničky na asi 30 minút.

4. CESTO: Vychladnutý korpus si uložíme na podnos a prerežieme na trikrát, dostaneme tak 4 pláty. Najspodnejší plát potrieme 3 PL sladkého riedkeho džemu a 1/3 citr. krému, ktorý zakryjeme druhým plátom. Naň navrstvíme celý nugátový krém. Pridáme tretí plát a opäť potrieme 3 PL džemu a druhou tretinou citr. krému, na ktorý položíme štvrtý vrchný plát. Tortu dlaňami trochu "poťapkáme", aby nezostal prázdny priestor medzi vrstvami. Tortu potom polejeme polevou, boky dozdobíme poslednou 1/3 citr. krému, mletými orechami, príp. aj šlahačkou či čokohmotou, ako tomu bolo u mňa.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 30.4.2011, 19:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Skvelý cestovinový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

na 4 - 6 porcií potrebujeme: 220 g špaldových krátkych cestovín (u mňa sú to vždy fussilli zn. Biomila z DM-ky), 3 veľké mäsité paradajky s minimom šťavy, 2 veľké zelené papriky, 1 menšiu cibuľu, 1 veľkú konzervu kukurice, 1 menšiu šalátovú uhorku, 160-180 g syru feta alebo balkánskeho syra, 120 g bieleho jogurtu bez príchute (napr. Activia od Danone), príp. kto chce, tak ešte aj 120-150 g údeného tvrdého syra

POSTUP PRÍPRAVY

1. Paradajky, papriky, uhorku a syr(y) si pokrájame na kocky o veľkosti 1 centimetra. Cibuľu si nakrájame na tenké slížiky, ktoré môžme ešte aj rozmrviť v rukách, aby jej bolo viac a dostala sa do každého kúta v šaláte.

2. Cestoviny si uvaríme v osolenej vode do mäkka (tým mojim stačí na to asi 5-6 minút). Potom zlejeme vodu, hneď pridáme biely jogurt, všetku zeleninu spolu s odkvapkanou kukuricou, k tomu ešte syr(y) a jemne všetko premiešame ( no ja zvyknem celú masu miešať zakaždým, keď tam pridám novú prísadu).

Add.: Bohužiaľ foto sem tak ľahko nedám, keďže už krátky čas po jeho dokončení zmizol z povrchu zemského, čiže som nemala šancu ho ešte aj naservírovať a odfotiť, ak som chcela z neho vôbec ochutnať. A toto sa deje vždy, keď ho spravím :o)

Add2.: Žiadnu prísadu nesolíme, lebo syr je sám o sebe dosť slaný. Ale ak ľúbime soľ, radšej ňou dochutíme šalátik úplne na záver a dáme odpočívať aspoň na hodinku do chladničky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.10.2010, 10:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Varená - pečená bábovka



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 125 g masla, 1 vajce rozhabarkované v pohári, 1 PL kakaa, 300 ml mlieka, 1 vanilínový cukor, 1 pdp

POSTUP PRÍPRAVY

Mlieko uvaríme s práškovým cukrom, maslom, kakaom a necháme trochu vychladnúť. Potom do tejto masy vmiešame vajce, múku zmiešanú s pdp a s vanilínovým cukrom. Dobre to vymiešame a cestom naplníme vymastenú a vymúčenú formu. Pečieme pri 180 °C asi 35-40 minút v teplovzdušnej rúre, prípadne otestujeme špajdľou. Po vybratí z rúry možno bábovku ihneď vyklopiť z formy.

Add.: Ja si vždy preosejem múku a aj pdp cez hustejšie sito na prevzdušnenie a rozbitie drobných hrčiek, a až potom k tomu už len prisypem vanilínový cukor.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (8) posledné: 24.9.2010, 20:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kura á la stroganov


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

olej, 2 stredne veľké cibule, 1 kg vykostených kuracích pŕs bez kože, 3 PL horčice, 6 PL kečupu, 5 stredne veľkých zaváraných uhoriek, 2 PL hladkej múky, 200 ml smotany na šľahanie 30%-tnej, soľ a ml.č.korenie podľa chuti, 2 PL worchestrovej omáčky, 2 PL sójovej omáčky, 1 veľká konzerva odkvapkanej sterilizovanej kukurice

POSTUP PRÍPRAVY

V hlbšom hrnci si na oleji opražíme nahrubo nakrájané cibule do sklovita. Pridáme na 1 cm hrubé slížiky pokrájané kura a dusíme takmer do mäkka za občasného premiešania, príp. podliatia vodou (cca 40 min). Potom pridáme horčicu, kečup, najemno nasekané uhorky a dusíme do mäkka (ešte asi 15-20 min). Nakoniec poprášime múkou, zamiešame a všetko zalejeme smotanou. Necháme prevrieť, dochutíme soľou a ml.č.korením, oboma omáčkami a nakoniec pridáme kukuricu. Podávame s krátkymi cestovinami (fussilli, farfalle), s ryžou alebo so zemiakmi.

Add.: Kto nechce, nemusí dávať kukuricu - tá je tam len pre zahustenie a pridanie chrumkavosti.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 23.1.2015, 8:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Bábovka s chuťou Vianoc



POTREBNÉ PRÍSADY

260 g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 4 kopcové KL prášku DO PERNÍKA, 2 biele smotanové jogurty (dávam z Billy Zvolenský jogurt od firmy Senoble) , 100 ml oleja, 1 celé vajce, 3 kopcové PL kakaa, 1 PL kyslejšieho a nie veľmi tuhého džemu (slivkový, ríbezľový...), 1 KL čistej mletej škorice, príp. aj 2 hrste sušených hrozienok, ktoré sme si vopred namočili do vody / pár lyžíc čučoriedkového kompótu aj so šťavou / 1/2 nastrúhanej mliečnej čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame sypké suroviny v jednej miske a mokré suroviny v druhej miske. Potom postupne pridávame tie sypké do tekutých a dôkladne vyšľaháme. Cesto vlejeme do vymastenej a pomúčenej formy a pečieme pri 180 °C asi 35 minút ( ja dávam v rúre zn. MORA mriežku na druhú priečku zdola, lebo keď som dávala na najspodnejšiu, tak to cesto sa pieklo dlhšie - taký malý tip). Na konci otestujeme špajdľou, či je cesto všade prepečené. Po vybratí z rúry možno ihneď vyklopiť bábovku na tácku.


Add.: Vždy, keď túto bábovku jem v takýto usmoklený a zachmúrený čas, pripomenú sa mi vianočné chvíle strávené pri pečení medovníkov a počúvaní kolied s padajúcimi vločkami snehu za oknom ...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (21) posledné: 14.9.2010, 20:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta s minimom cholesterolu



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre tých, ktorí musia dodržiavať takúto diétu, prikladám recept na skvelú, chutnú a šťavnatú tortičku: CESTO: 180 g ovsenných vločiek, 150 g vlašských orechov, 3 PL hnedého cukru, 3 bielky / 2 bielka + 1 žĺtok, 1 ČL sódy bikarbóny, 4 PL mlieka+++PLNKA: 2 ricotty alebo 2 jemné tvarohy (ja kupujem výlučne len tvaroh zn. KAPUCÍN v Bille), 2 actívie sladké biele, 4 bielka, citrónová šťava + trstinový cukor + škorica čistá mletá podľa chuti+++ovocie na obloženie torty, 1 cukrárenské želé ( v mojom prípade žlté)

POSTUP PRÍPRAVY

1. Ovsenné vločky a orechy nasekáme v mixéri. Pridáme bielky, príp. žĺtok, cukor a sódu bikarbónu. Všetko premiešame, pridáme mlieko podľa toho, ako je zmes mäkká, resp. tuhá na vystlanie tortovej formy, ktorú si vopred len trošku vymažeme a pomúčime.
2. Cestom vystelieme pomocou prstov dno formy o priemere 22 cm a dáme predpiecť na 180 °C v teplovzdušnej rúre asi na 10 minút. (Cesto zostane akoby vysušené a tvrdé)
3. Zatiaľ si vymiešame ricottu / tvaroh s jogurtami. Do toho možno pridať škoricu, hrozienka, ovocie. Sem pridáme ešte aj citrónovú šťavu a hnedý cukor podľa ľubovôle.
4. Bielka z PLNKY si dotuha vyšľaháme a jemne primiešame ku zmesi v bode 3.
5. Túto zmes rozotrieme na predpečený korpus a pečieme dalej pri rovnakej teplote asi 15-20 minút, kým nám tvarohová zmes na povrchu nespevnie.
6. Na hotovú tortu poukladáme ovocie - v mojom prípade to boli pomaranče a mandarínky.
7. Pripravíme si cukrárenské želé podľa návodu na obale a vychladené, no ešte tekuté ho opatrne lejeme na tortu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 27.8.2010, 18:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

ŠŤAVNATÁ ORECHOVÁ TORTA



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 220 g pomletých vlašských orechov, 60 g strúhanky, 280 g práškového cukru, 60 g hrozienok namočených v rume/ rumovej aróme zmiešanej s vodou, 8 vajec (oddeliť žĺtka od bielkov), 1 vanilínový cukor, 4 PL vody, 4 PL detskej dehydrovanej krupice, 1 ČL pdp+++okrem toho ešte: 500 ml mlieka, 1 Zlatý klas, rum / rumová aróma, ríbezľový džem / kyslejší jahodový džem+++ČOKO KRÉM: 125 g zmäknutého masla, 100 g čokolády na varenie, 70 g kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 celé vajce+++ŽĹTKOVÝ KRÉM: 125 g zmäknutého masla, 2 žĺtky, 5 PL práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 PL mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme mleté orechy, strúhanku a odkvapkané hrozienka. Premiešame a pridáme preosiatu krupicu, pdp, vodu a sneh z bielkov. Cesto vlejeme do vymastenej a strúhankou / krupicou vysypanej formy (mala som formu s odnímateľným bokom o priemere 22 cm, ale tá mi na cesto nestačila, a tak som musela zopár lyžíc cesta vyhodiť. Preto odporúčam formu s väčším priemerom, keďže cesto dosť vyskočí v rúre). Pečieme 35-40 min pri 160 °C (pichneme do torty špajľou, aby sme zistili, či už je torta aj zvnútra upečená). Cesto po upečení necháme vychladnúť vo forme. Vychladnutý korpus potom odstránime z formy a prerežieme vodorovne na 3 časti (cesto sa trochu drolí, tak si to vyžaduje kúsok trpezlivosti). Každú časť z jednej strany pokvapkáme rumom / rumovou arómou a nahrubo natrieme džemom. Spodný diel korpusu potom z tej namočenej strany natrieme polovicou čoko krému, zakryjeme druhým dielom korpusu, ktorý pre zmenu natrieme žĺtkovým krémom (prípadne dáme najprv polovicu krému, na to naukladáme Bebe keksy a na to dáme druhú polovicu krému) a naň dáme tretiu časť korpusu. Celú tortu potom potrieme zvyšnou polovicou čoko krému a dozdobíme orechami, šľahačkou či mandlovými lupienkami.

ZÁKLAD PRE OBA KRÉMY: 400 ml mlieka si dáme variť na sporák. Zatiaľ si v 100 ml mlieka vymiešame Zlatý klas a vlejeme ho do 400 ml vriaceho mlieka. Po zhustnutí necháme chvíľu chladnúť (nie však veľmi dlho, lebo potom sa ťažko šľahá v krémoch, resp. zostávajú kusy pudingu v inak hladkom kréme) a rozdelíme ho na 2 polovice.

ČOKO KRÉM: Maslo si vymiešame s cukrom, pridáme rozpustenú čokoládu, vanilínový cukor, vajce a polovicu vychladnutého Zlatého klasu a chvíľu šľaháme.

ŽĹTKOVÝ KRÉM: Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme vanilínový cukor a mlieko. Zmes zohrejeme v teplom vodnom kúpeli. Prelejeme to potom do hrnca a necháme vychladnúť. V druhej miske si zatiaľ vymiešame maslo s vidličkou a vychladnutú žĺtkovú zmes k nemu postupne zašľahávame. Nakoniec ešte pridáme druhú polovicu vychladnutého Zlatého klasu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 23.11.2010, 22:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 49 (zobrazuje sa 41-49)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu