končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 49 (zobrazuje sa 41-49) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoládové muffins s príchuťouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 nastrúhaná mliečna čokoláda Milka s príchuťou, 200 g hladkej múky, 2 ČL pdp, 160 g práškového cukru, 3 PL kakaa, 150 ml oleja, 150 ml bieleho smotanového jogurtu alebo 1 kyslá smotana, 2 vajcia POSTUP PRÍPRAVY V jednej miske si zvlášť zmiešame preosiate suché suroviny. V druhej miske si vyšľaháme mokré suroviny, do ktorých prišľaháme tie suché. Dáme do vymastených a pomúčených papierových košíčkov v muffinovom plechu. Pečieme pri 180 °C, pokiaľ sa nám hore nevytvorí zvráskavený klobúčik, teda asi 20-30 minút podľa rúry. Potom ich aj s košíčkami necháme vychladnúť na podnose - keďže košíčky po vychladnutí idú krásne z muffín dole. Možno ich ešte za tepla jemne poprášiť práškovým cukrom zmiešaným so škoricovým cukrom. - dávka vyjde na asi 14-16 muffín - na jednu dávku som použila malinovú čokinu a na druhú dávku zasa toffee čokinu (ich obaly vidieť aj na obrázku), avšak výzorovo sú si oba druhy muffín rovnaké - pre čokoholikov radím pridať horkú alebo várovú čokoládu namiesto mliečnej - ak je cesto príliš husté, možno doň priliať 3 - 5 PL mlieka ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 12.4.2013, 19:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ČOKOLÁDOVNÍKPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 6 vajec (žĺtka oddeliť od bielkov), 250 g prášk. cukru, 1 Hera alebo Palmarín, 100 g hladkej múky, polovíca balíčka pdp, 200 g nastrúhanej horkej / várovej čokolády POLEVA: 100 g prášk. cukru, 100 g masla, 2 PL kakaa, 2 PL mlieka, 2 ML Zlatého klasu POSTUP PRÍPRAVY 1. Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh. 2. Cukor a Heru šľaháme do hustého krému a postupne zašľahávame žĺtka, až vznikne hladká hmota. 3. Pridáme postrúhanú čokoládu a preosiatu múku zmiešanú s pdp. 4. Na konci opatrne varechou vmiešame sneh z bielkov a cesto nalejeme do 22 cm formy a pečieme pri 180 °C asi 40 minút (test špajdľou). 5. Po dopečení vyberáme cesto z formy až po jeho úplnom vychladnutí, prerežieme ho napoly, dolný plát potrieme riedkym pikantným džemom a 3 PL polevy. Priklopíme druhým plátom a polejeme zvyškom polevy, prípadne ešte dozdobíme. Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustíme kakao, cukor, maslo, mlieko a Zlatý klas. Dobre vymiešame na homogénnu masu a ihneď použijeme na koláč. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 6.2.2011, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Nugátová torta s citrónovým krémomPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 120 g polohr. múky, 6 vajec (oddelíme žĺtka od bielkov), 3 bielka, 150 g kryšt. cukru (75g+75g), 1,5 ČL pdp, 3 PL kakaa, 75 ml mlieka, 2 ČL rumu, postrúhaná kôra z veľkého pomaranča +++ CITRÓNOVÝ KRÉM: šťava z 3 vytlačených citrónov + obyčajná voda = spolu 700 ml tekutiny, 2 vanilkové pudingové prášky, 3 žĺtky, 12 PL kryšt. cukru, 3 maslá po 125 g +++ NUGÁTOVÝ KRÉM: 20 g kukuričného škrobu, 2 žĺtky, 50 g kryšt. cukru, 300 ml mlieka (50ml+250ml), 250 g masla, 100 g nutely, 50 g horkej čokolády, 1-2 PL rumu +++ POLEVA: 125 g horkej čokolády, 1,5 PL vody, 1,5 PL medu POSTUP PRÍPRAVY 1. CESTO: Všetkých 9 bielkov si so 75 g cukru vyšľaháme dotuha a dáme do chladničky. 6 žĺtkov si zvlášť vyšľaháme so zvyšným cukrom dopenista, pridáme preosiatu múku s pdp a kakaom. Všetko dobre vyšľaháme. Pridáme rum a postrúhanú kôru. Masu potom zjemníme mliekom. Nakoniec vareškou opatrne vmiešavame vychladnutý tuhý sneh z bielkov., aby cesto nestratilo na objeme. Pečieme ho vo vymastenej a pomúčenej 26 cm forme (dno si môžte ešte aj vyložiť papierom na pečenie) pri 180 °C asi 30-35 minút (test špajdľou). Po dopečení necháme korpus tak 3 hodiny chladnúť. 2. CITR. KRÉM: Citrónovú šťavu odmeriame v odmerkovom pohári a prilievame vodu, aby sme dosiahli 700 ml, do ktorých potom zamiešavame pudingové prášky s cukrom. Z tohto uvaríme hustý sirup, ktorý necháme vychladnúť. Zvlášť si vyšľaháme žĺtky s vidličkou a zamiešame ich do studeného sirupu, príp. ešte to celé aj prešľaháme. Nakoniec prišľaháme k vymiešaným zmäknutým maslám a krém necháme tuhnúť v chladničke zhruba 40-50 minút. 3. NUGÁT. KRÉM: Škrob si rozpustíme v 50 ml mlieka. Doň pridáme ešte aj žĺtky s cukrom a všetko dobre zmiešame. Zvyšné mlieko privedieme do varu a začneme po lyžiciach pridávať ochutených 50 ml mlieka. Za stáleho miešania varíme dovtedy, pokiaľ sa nevytvorí hustý puding. Odstavíme ho a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Zatiaľ si zvlášť vyšľaháme maslo a to následne vmiešame do vychladnutého pudingu a opäť všetko prejdeme šľahačom. Nakoniec si ešte vo vodnom kúpeli rozpustíme nutelu a čokoládu a zašľaháme do pudingu. Pridáme rum a znova chvíľu šľaháme. Krém potom odložíme do chladničky na asi 30 minút. 4. CESTO: Vychladnutý korpus si uložíme na podnos a prerežieme na trikrát, dostaneme tak 4 pláty. Najspodnejší plát potrieme 3 PL sladkého riedkeho džemu a 1/3 citr. krému, ktorý zakryjeme druhým plátom. Naň navrstvíme celý nugátový krém. Pridáme tretí plát a opäť potrieme 3 PL džemu a druhou tretinou citr. krému, na ktorý položíme štvrtý vrchný plát. Tortu dlaňami trochu "poťapkáme", aby nezostal prázdny priestor medzi vrstvami. Tortu potom polejeme polevou, boky dozdobíme poslednou 1/3 citr. krému, mletými orechami, príp. aj šlahačkou či čokohmotou, ako tomu bolo u mňa. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 30.4.2011, 19:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Skvelý cestovinový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY na 4 - 6 porcií potrebujeme: 220 g špaldových krátkych cestovín (u mňa sú to vždy fussilli zn. Biomila z DM-ky), 3 veľké mäsité paradajky s minimom šťavy, 2 veľké zelené papriky, 1 menšiu cibuľu, 1 veľkú konzervu kukurice, 1 menšiu šalátovú uhorku, 160-180 g syru feta alebo balkánskeho syra, 120 g bieleho jogurtu bez príchute (napr. Activia od Danone), príp. kto chce, tak ešte aj 120-150 g údeného tvrdého syra POSTUP PRÍPRAVY 1. Paradajky, papriky, uhorku a syr(y) si pokrájame na kocky o veľkosti 1 centimetra. Cibuľu si nakrájame na tenké slížiky, ktoré môžme ešte aj rozmrviť v rukách, aby jej bolo viac a dostala sa do každého kúta v šaláte. 2. Cestoviny si uvaríme v osolenej vode do mäkka (tým mojim stačí na to asi 5-6 minút). Potom zlejeme vodu, hneď pridáme biely jogurt, všetku zeleninu spolu s odkvapkanou kukuricou, k tomu ešte syr(y) a jemne všetko premiešame ( no ja zvyknem celú masu miešať zakaždým, keď tam pridám novú prísadu). Add.: Bohužiaľ foto sem tak ľahko nedám, keďže už krátky čas po jeho dokončení zmizol z povrchu zemského, čiže som nemala šancu ho ešte aj naservírovať a odfotiť, ak som chcela z neho vôbec ochutnať. A toto sa deje vždy, keď ho spravím :o) Add2.: Žiadnu prísadu nesolíme, lebo syr je sám o sebe dosť slaný. Ale ak ľúbime soľ, radšej ňou dochutíme šalátik úplne na záver a dáme odpočívať aspoň na hodinku do chladničky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 2.10.2010, 10:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Varená - pečená bábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 125 g masla, 1 vajce rozhabarkované v pohári, 1 PL kakaa, 300 ml mlieka, 1 vanilínový cukor, 1 pdp POSTUP PRÍPRAVY Mlieko uvaríme s práškovým cukrom, maslom, kakaom a necháme trochu vychladnúť. Potom do tejto masy vmiešame vajce, múku zmiešanú s pdp a s vanilínovým cukrom. Dobre to vymiešame a cestom naplníme vymastenú a vymúčenú formu. Pečieme pri 180 °C asi 35-40 minút v teplovzdušnej rúre, prípadne otestujeme špajdľou. Po vybratí z rúry možno bábovku ihneď vyklopiť z formy. Add.: Ja si vždy preosejem múku a aj pdp cez hustejšie sito na prevzdušnenie a rozbitie drobných hrčiek, a až potom k tomu už len prisypem vanilínový cukor. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 24.9.2010, 20:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kura á la stroganovPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY olej, 2 stredne veľké cibule, 1 kg vykostených kuracích pŕs bez kože, 3 PL horčice, 6 PL kečupu, 5 stredne veľkých zaváraných uhoriek, 2 PL hladkej múky, 200 ml smotany na šľahanie 30%-tnej, soľ a ml.č.korenie podľa chuti, 2 PL worchestrovej omáčky, 2 PL sójovej omáčky, 1 veľká konzerva odkvapkanej sterilizovanej kukurice POSTUP PRÍPRAVY V hlbšom hrnci si na oleji opražíme nahrubo nakrájané cibule do sklovita. Pridáme na 1 cm hrubé slížiky pokrájané kura a dusíme takmer do mäkka za občasného premiešania, príp. podliatia vodou (cca 40 min). Potom pridáme horčicu, kečup, najemno nasekané uhorky a dusíme do mäkka (ešte asi 15-20 min). Nakoniec poprášime múkou, zamiešame a všetko zalejeme smotanou. Necháme prevrieť, dochutíme soľou a ml.č.korením, oboma omáčkami a nakoniec pridáme kukuricu. Podávame s krátkymi cestovinami (fussilli, farfalle), s ryžou alebo so zemiakmi. Add.: Kto nechce, nemusí dávať kukuricu - tá je tam len pre zahustenie a pridanie chrumkavosti. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 23.1.2015, 8:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bábovka s chuťou VianocPOTREBNÉ PRÍSADY 260 g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 4 kopcové KL prášku DO PERNÍKA, 2 biele smotanové jogurty (dávam z Billy Zvolenský jogurt od firmy Senoble) , 100 ml oleja, 1 celé vajce, 3 kopcové PL kakaa, 1 PL kyslejšieho a nie veľmi tuhého džemu (slivkový, ríbezľový...), 1 KL čistej mletej škorice, príp. aj 2 hrste sušených hrozienok, ktoré sme si vopred namočili do vody / pár lyžíc čučoriedkového kompótu aj so šťavou / 1/2 nastrúhanej mliečnej čokolády POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame sypké suroviny v jednej miske a mokré suroviny v druhej miske. Potom postupne pridávame tie sypké do tekutých a dôkladne vyšľaháme. Cesto vlejeme do vymastenej a pomúčenej formy a pečieme pri 180 °C asi 35 minút ( ja dávam v rúre zn. MORA mriežku na druhú priečku zdola, lebo keď som dávala na najspodnejšiu, tak to cesto sa pieklo dlhšie - taký malý tip). Na konci otestujeme špajdľou, či je cesto všade prepečené. Po vybratí z rúry možno ihneď vyklopiť bábovku na tácku. Add.: Vždy, keď túto bábovku jem v takýto usmoklený a zachmúrený čas, pripomenú sa mi vianočné chvíle strávené pri pečení medovníkov a počúvaní kolied s padajúcimi vločkami snehu za oknom ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 14.9.2010, 20:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta s minimom cholesteroluPOTREBNÉ PRÍSADY Pre tých, ktorí musia dodržiavať takúto diétu, prikladám recept na skvelú, chutnú a šťavnatú tortičku: CESTO: 180 g ovsenných vločiek, 150 g vlašských orechov, 3 PL hnedého cukru, 3 bielky / 2 bielka + 1 žĺtok, 1 ČL sódy bikarbóny, 4 PL mlieka+++PLNKA: 2 ricotty alebo 2 jemné tvarohy (ja kupujem výlučne len tvaroh zn. KAPUCÍN v Bille), 2 actívie sladké biele, 4 bielka, citrónová šťava + trstinový cukor + škorica čistá mletá podľa chuti+++ovocie na obloženie torty, 1 cukrárenské želé ( v mojom prípade žlté) POSTUP PRÍPRAVY 1. Ovsenné vločky a orechy nasekáme v mixéri. Pridáme bielky, príp. žĺtok, cukor a sódu bikarbónu. Všetko premiešame, pridáme mlieko podľa toho, ako je zmes mäkká, resp. tuhá na vystlanie tortovej formy, ktorú si vopred len trošku vymažeme a pomúčime. 2. Cestom vystelieme pomocou prstov dno formy o priemere 22 cm a dáme predpiecť na 180 °C v teplovzdušnej rúre asi na 10 minút. (Cesto zostane akoby vysušené a tvrdé) 3. Zatiaľ si vymiešame ricottu / tvaroh s jogurtami. Do toho možno pridať škoricu, hrozienka, ovocie. Sem pridáme ešte aj citrónovú šťavu a hnedý cukor podľa ľubovôle. 4. Bielka z PLNKY si dotuha vyšľaháme a jemne primiešame ku zmesi v bode 3. 5. Túto zmes rozotrieme na predpečený korpus a pečieme dalej pri rovnakej teplote asi 15-20 minút, kým nám tvarohová zmes na povrchu nespevnie. 6. Na hotovú tortu poukladáme ovocie - v mojom prípade to boli pomaranče a mandarínky. 7. Pripravíme si cukrárenské želé podľa návodu na obale a vychladené, no ešte tekuté ho opatrne lejeme na tortu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 27.8.2010, 18:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
ŠŤAVNATÁ ORECHOVÁ TORTAPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 220 g pomletých vlašských orechov, 60 g strúhanky, 280 g práškového cukru, 60 g hrozienok namočených v rume/ rumovej aróme zmiešanej s vodou, 8 vajec (oddeliť žĺtka od bielkov), 1 vanilínový cukor, 4 PL vody, 4 PL detskej dehydrovanej krupice, 1 ČL pdp+++okrem toho ešte: 500 ml mlieka, 1 Zlatý klas, rum / rumová aróma, ríbezľový džem / kyslejší jahodový džem+++ČOKO KRÉM: 125 g zmäknutého masla, 100 g čokolády na varenie, 70 g kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 celé vajce+++ŽĹTKOVÝ KRÉM: 125 g zmäknutého masla, 2 žĺtky, 5 PL práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 PL mlieka POSTUP PRÍPRAVY CESTO: Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme mleté orechy, strúhanku a odkvapkané hrozienka. Premiešame a pridáme preosiatu krupicu, pdp, vodu a sneh z bielkov. Cesto vlejeme do vymastenej a strúhankou / krupicou vysypanej formy (mala som formu s odnímateľným bokom o priemere 22 cm, ale tá mi na cesto nestačila, a tak som musela zopár lyžíc cesta vyhodiť. Preto odporúčam formu s väčším priemerom, keďže cesto dosť vyskočí v rúre). Pečieme 35-40 min pri 160 °C (pichneme do torty špajľou, aby sme zistili, či už je torta aj zvnútra upečená). Cesto po upečení necháme vychladnúť vo forme. Vychladnutý korpus potom odstránime z formy a prerežieme vodorovne na 3 časti (cesto sa trochu drolí, tak si to vyžaduje kúsok trpezlivosti). Každú časť z jednej strany pokvapkáme rumom / rumovou arómou a nahrubo natrieme džemom. Spodný diel korpusu potom z tej namočenej strany natrieme polovicou čoko krému, zakryjeme druhým dielom korpusu, ktorý pre zmenu natrieme žĺtkovým krémom (prípadne dáme najprv polovicu krému, na to naukladáme Bebe keksy a na to dáme druhú polovicu krému) a naň dáme tretiu časť korpusu. Celú tortu potom potrieme zvyšnou polovicou čoko krému a dozdobíme orechami, šľahačkou či mandlovými lupienkami. ZÁKLAD PRE OBA KRÉMY: 400 ml mlieka si dáme variť na sporák. Zatiaľ si v 100 ml mlieka vymiešame Zlatý klas a vlejeme ho do 400 ml vriaceho mlieka. Po zhustnutí necháme chvíľu chladnúť (nie však veľmi dlho, lebo potom sa ťažko šľahá v krémoch, resp. zostávajú kusy pudingu v inak hladkom kréme) a rozdelíme ho na 2 polovice. ČOKO KRÉM: Maslo si vymiešame s cukrom, pridáme rozpustenú čokoládu, vanilínový cukor, vajce a polovicu vychladnutého Zlatého klasu a chvíľu šľaháme. ŽĹTKOVÝ KRÉM: Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme vanilínový cukor a mlieko. Zmes zohrejeme v teplom vodnom kúpeli. Prelejeme to potom do hrnca a necháme vychladnúť. V druhej miske si zatiaľ vymiešame maslo s vidličkou a vychladnutú žĺtkovú zmes k nemu postupne zašľahávame. Nakoniec ešte pridáme druhú polovicu vychladnutého Zlatého klasu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 23.11.2010, 22:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 49 (zobrazuje sa 41-49) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 |