
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
RYŽA A CESTOVINY |
Jana S. (JaniS.) ID 159902 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Skvelý cestovinový šalát[ recept č. 32237 zo dňa 30.9.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY na 4 - 6 porcií potrebujeme: 220 g špaldových krátkych cestovín (u mňa sú to vždy fussilli zn. Biomila z DM-ky), 3 veľké mäsité paradajky s minimom šťavy, 2 veľké zelené papriky, 1 menšiu cibuľu, 1 veľkú konzervu kukurice, 1 menšiu šalátovú uhorku, 160-180 g syru feta alebo balkánskeho syra, 120 g bieleho jogurtu bez príchute (napr. Activia od Danone), príp. kto chce, tak ešte aj 120-150 g údeného tvrdého syra POSTUP PRÍPRAVY 1. Paradajky, papriky, uhorku a syr(y) si pokrájame na kocky o veľkosti 1 centimetra. Cibuľu si nakrájame na tenké slížiky, ktoré môžme ešte aj rozmrviť v rukách, aby jej bolo viac a dostala sa do každého kúta v šaláte. 2. Cestoviny si uvaríme v osolenej vode do mäkka (tým mojim stačí na to asi 5-6 minút). Potom zlejeme vodu, hneď pridáme biely jogurt, všetku zeleninu spolu s odkvapkanou kukuricou, k tomu ešte syr(y) a jemne všetko premiešame ( no ja zvyknem celú masu miešať zakaždým, keď tam pridám novú prísadu). Add.: Bohužiaľ foto sem tak ľahko nedám, keďže už krátky čas po jeho dokončení zmizol z povrchu zemského, čiže som nemala šancu ho ešte aj naservírovať a odfotiť, ak som chcela z neho vôbec ochutnať. A toto sa deje vždy, keď ho spravím :o) Add2.: Žiadnu prísadu nesolíme, lebo syr je sám o sebe dosť slaný. Ale ak ľúbime soľ, radšej ňou dochutíme šalátik úplne na záver a dáme odpočívať aspoň na hodinku do chladničky. |
![]() | Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (2.10.2010, 10:34) |
no mňaaam znie to uplne .. na zožratie, určite ho pripravím ďakujem za receptík a prajem krásny víkend ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Jana S. (JaniS.) ID 159902 (2.10.2010, 10:49) |
veruže máš pravdu Luci, dala by som si ho teraz, namiesto toho tu tlačím nechutnú bagetu do seba ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |