končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 356 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,36 ďalšie >> |
RYBY A DARY MORA |
RybkaPOTREBNÉ PRÍSADY úžasne rýchly, neuveriteľne chutný, zdravý a jednoduchý recept. takže potrebujeme: ryby (myslím, že skoro hocijaké, treska, filé.... ja robím z tresky), syr mozarella, paradajky - tie malé, masť na vymastenie plechu, olivový olej, soľ, bazalka, /ale môže byť aj mix korenín/ POSTUP PRÍPRAVY viď obrázkový postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Marcela K. (macaaa) ID 149502 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Zapečené filety s cesnakomPOTREBNÉ PRÍSADY Rybie filety, olivový olej, cesnak, žĺtok POSTUP PRÍPRAVY Rybie filety osolíme, dáme do zapekacej misy potretej olivovým olejom a potrieme žĺtkom. Potom dáme na vrch prelisovaný cesnak (alebo sušeným posypeme). Zapekáme cca 20 min. Ja som na konci dala na vrch ovčí neúdený syr. \r\nNepíšem množstvo cesnaku, pretože každý podľa seba, ako má rád. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Viera Š. (lentilka1305) ID 36041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 12.2.2012, 14:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Fašírky z krabích tyčiniekPOTREBNÉ PRÍSADY 375 g krabích tyčiniek 150 g tvrdého syra 1 cibuľa 1 PL sójovej omáčky štipka soli a korenia 1 PL bieleho jogurtu 1 PL plnotučnej horčice 2 vajcia 2 PL hladkej múky štipka sladkej papriky strúhanka na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY Krabie tyčinky nasekáme nadrobno, pridáme postrúhaný syr, nasekanú cibuľu a všetky ostatné prísady. Poriadne zamiešame a necháme hodinu odstáť v chladničke. Z hmoty potom tvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a vypražíme na oleji. Tento receptík mám z nejaké časopisu s receptami a tak nám doma všetkým zachutili, že sme ich museli pridať do nášho menu :) Chutia dobre čerstvo vypražené aj za studena. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Adriana Š. (adris) ID 106340 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 4.8.2014, 14:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Lososové rizotoPOTREBNÉ PRÍSADY 300g lososa (bez koze a kosti) * 250g ryze arborio (alebo normalne gulatej) * 2 pory * 2 strucky cesnaku * 750ml zeleninoveho bujou (dala som 2 bujony) * 30g tvrdeho syra * 150g baby spenatu * 2PLcitronovej stavy * morska sol, cierne mlete korenie * POSTUP PRÍPRAVY vid foto OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Maria M. (misqs17) ID 166394 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 6.2.2015, 13:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Krevety na bielom vine a cesnakuPOTREBNÉ PRÍSADY Krevety, biele vino, cesnak, olivovy olej, sol, korenie & cerstve petrzlenove listky POSTUP PRÍPRAVY Na oleji narychlo opecieme najemno nakrajany cesnak, len trosku kym nepusti vonu. Pridame krevety a opecieme z oboch stran kym nie su cele oranzovkaste. Potom pridame vino - len tak aby sme k nim mali nejaku stavu a nechame minutku povarit. Odstavime z varica, pridame najemno nakrajanu petrzlenovu vnat, sol a korenie, pomiesame a podavame. Dobru chut :-) PS: Krevety mozme takto upravit ocistene ako som ich robila ja alebo cele aj s hlavou a cistia sa az pri jedeni. Vravi sa ze vtedy su stavnatejsie... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Lenka L. (Rea666) ID 132298 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 23.12.2013, 9:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Spagety s krevetami a sampinonmiPOTREBNÉ PRÍSADY 300g spagiet * 30g masla, 30g muky * 400 ml polotucneho mlieka* 150g jemneho syra – natierky Philadelphia Light ( kto chce bohatu hustu omacku dajte bambino ) * cerstva posekana petrzlenova vnat * 150g kreviet * 1PL oleja * 300g sampinonov * 3-4 strucky cesnaku* sol,suseny cesnak ,citronova stava* POSTUP PRÍPRAVY vid foto - recept je tak na 4 - 6 porcii OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Maria M. (misqs17) ID 166394 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 4.6.2013, 22:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Pečená morská šťuka (hake , hekk) v cestíčkuPOTREBNÉ PRÍSADY na rybu: 1kg morskej štuky, 1/2 l mlieka, 4-7 strúčikov cesnaku (ja som dal 7 - boli zo záhrady a také menšie), 2 čaj.lyž. soli. Na cestíčko: 200g múky (hladká alebo polohrubá), 1-2 čaj.lyž. soli, 1 čaj.lyž. ml.červenej papriky, 1/2 čaj.lyž. ml.čier.k., 2 vajička, 2dcl mlieka alebo 2dcl piva ,-) POSTUP PRÍPRAVY podelím sa s vami o recept ktorý je veľmi populárny a obľúbený počas sezóny na Balatóne. tam to vtedy pečú na každom kroku :-) morskú šťuku dostať v hypermarketoch mrazenú, vypitvanú, bez hlavy, chvosta a plutiev. k príprave len toľko že ak sú ryby väčšie tak ich priečne rozrežeme na také akurát porcie. recept sa samozrejme hodí aj na iné ryby (treska, pstruh, pangas...). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Tomas K. (mracesk) ID 211869 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 18.12.2015, 6:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Novoročná lososová pena s uhorkovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY PENA: 180 ml tekutiny (šťava z olív + doliata voda), 30 g prášk. želatíny, 280 g tatárskej omáčky, 1,5 PL citrónovej šťavy, 1 PL nadrobno nakrájanej cibule, 1 vrecko zelených olív v slanom náleve, 1 ČL pikantnej omáčky či krému (u mňa Červené zlato), 1 ČL sladkej ml. papriky (príp. aj necelá pol ČL červeného tekutého/ gélového farbiva), 1 ČL soli, 450 g lososa vo vlastnej šťave z konzervy, 360 g neochutenej smotany na šľahanie (al. 2 prášk. šľahačky bez cukru a 300 ml vychladeného mlieka), 2 PL posekanej petržlenovej vňate (nepovinné) ++++ OMÁČKA: asi tretina šalátovej uhorky, 125 g kyslej smotany, 60 g tatárskej omáčky, pol PL citrónovej šťavy, 1 veľký strúčik pretlačeného cesnaku, väčšia štipka soli, 1 PL posekanej petržlenovej vňate POSTUP PRÍPRAVY PENA: 1. Scedenú šťavu z olív doplníme vodou po objem 180 ml, do nej vsypeme a rozmiešame želatínu, necháme nabobtnať po dobu 30 min. Potom ju pomaly a opatrne zohrievame za občasného premiešania, aby sa úplne rozpustila. Odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť. 2. Po dobu nabobtnania želatíny si zatiaľ vo väčšej miske zmiešame tatársku omáčku s citrónovou šťavou, nakrájanou cibuľou, pikant omáčkou, sladkou ml. paprikou (príp. aj farbivom) a soľou a dobre všetko premiešame. Za stáleho miešania prilievame vychladnutú želatínu. 3. Z konzervy lososa zlejeme šťavu a lososa medzi prstami nadrobno rozmrvíme. Pridáme ku zmesi v bode 2 spolu s vňaťou (ale tá nemusí byť) a olivami, ktoré sme si pokrájali na tenké krúžky. 4. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha (resp. do vychladeného mlieka vsypeme prášk. šľahačky a dotuha vyšľaháme) a po častiach naozaj dôkladne vmiešavame do želatínovej zmesi - nevadí, ak sa šľahačka úplne rozpustí v mase a stratí na objeme. 5. Formu s objemom 1,5 litra (alebo bábovkovú formu s priemerom 22 cm) vystelieme potravinovou fóliou či mikroténom, vlejeme lososovú penu a dáme do chladničky tuhnúť na min. 8 hodín, resp. cez celú noc. Servírujeme dozdobené nakrájaným citrónom, kolieskami uhorky, slanými krekrami, olivami s cibuľou či vetvičkami petržlenovej vňate. OMÁČKA: Uhorku nakrájame na tenké plátky (prípadnú šťavu z dužiny odoberieme) a zmiešame so zvyškom prísad. Dáme do chladničky na min. 1 hodinu. Podávame spolu s krekrami k lososovej pene. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jana S. (JaniS.) ID 159902 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 7.1.2012, 14:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
lososPOTREBNÉ PRÍSADY 4 plátky lososa, soľ,olej mleté čierne korenie, 3 lyžice balzamikového octu , 1 lyžica medu, 2 lyžice vody, 2 lyžičky horčice Dijon, 1 lyžička pomarančový džús ,cesnak POSTUP PRÍPRAVY receptík,z netu on má rozné obmeny aj s bielym vínom ..tento si ukladám (Janeausten) ruru na gril,rybu osoliť ,okoreniť,z prísad omáčku ,s nou potrieť rybu a piecť cca 20min ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 11.12.2011, 10:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Losos s hráškovým pyré ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY losos * mrazený hrášok * strúčik cesnaku * soľ * trochu kyslej smotany * olej * POSTUP PRÍPRAVY Keď sa vám nechce dlho variť a máte chuť na niečo špeciálne. Inšpirovala som sa NIGELLOU. Pyré má trochu inú chuť ako zemiakové. Treba vyskúšať. Mne to zachutilo tak som receptík nafotila. :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 6.12.2011, 11:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 356 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,36 ďalšie >> |