končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 194 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,20 ďalšie >> |
HOVÄDZIE MÄSO |
Pikantna mexicka pochutkaPOTREBNÉ PRÍSADY 4 porcie: 600g hovadzieho masa, 2 konzervy cervenej fazule, 2 farebne papriky, 500ml piva, 1 paradajkovy pretlak, 1 cibula, 5-6 stucikov cesnaku, pol chili papricky, majoranka, korenie, sol POSTUP PRÍPRAVY Cibulu ocistime a nakrajame na drobno. Posmazime na oleji, potom pridame hovadzie maso nakrajane na kocky. Trochu oprazime, posolime, okorenime a zalejeme vodou. Nechame dusit do makka. Ked je uz maso makke, pridame pol chili papricky, prelisovany cesnak a dve farebne papriky nakrajane na pruzky. Zalejeme 500ml pivom. Ked papriky trochu pomaknu, pridame dve konzervy cervenej fazule (bez nalevu) a zamiesame. Povarime este 10 minut. Potom pridame paradajkovy pretlak a dochutime majorankou. Odstavime a nechame odstat este cca 10 minut a podavame s ryzou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Jana S. (gidzejn) ID 242307 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Výborná sviečkováPOTREBNÉ PRÍSADY Hovädzie mäsko, mrkva, zeler, petržlen, cibuľa, guličky čierneho aj nového korenia, smotanový jogurt alebo kyslá smotana, soľ, cukor alebo stévia. POSTUP PRÍPRAVY Zeleninu nakrájame na kúsky, opražíme na troche oleja, osmažíme aj mäsko aby sa zatiahlo, pridáme osmaženú zeleninku, zalejeme vodou zhruba do polovice mäsa. Najlepšie je variť to v tlakovom hrnci, trvá to takú hodinku. Otvoriť hrniec, ak je mäsko uvarené, vybrať ho, ak je v zeleninke veľa vývaru, tak ho odoberieme a máme vývar na polievku, zvyšok rozmixujeme so zeleninou na hustú omáčku. Omáčku dochutíme trochou jogurtu, soli, pár kvapkami stévie alebo cukrom, prevaríme a podávame s nakrájaným mäskom. Na fotke je omáčka len osolená a rozmixovaná. Podávala som so slovenskou ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Martina G. (merykey) ID 87523 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 14.4.2012, 22:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Mäsko na rajčinách a hríbochPOTREBNÉ PRÍSADY 150 g mäsa(ja som mala teraz hovädzie,ale už som robila aj z bravčového a kuracieho),2 rajčiny,hrsť sušených hríbov,korenie na kura 7 bylín(ale dajte,aké milujete),cibuľka,olej POSTUP PRÍPRAVY Orestujte cibuľku a pridajte na kocky nakrájané mäso.Nechajte ho zatiahnuť a aby pustilo šťavu.Pridajte koreniny,dnes som dala len korenie 7 bylín na kura.Duste do polomäkka.Ak treba,pridajte priebežne trochu vody.Potom pridajte prepláchnuté hríby,ktoré sa kúpali v teplej vode,aby zmäkli.Opäť nezabudnite kontrolovať vodu,nech vám mäsko neprihorí.Ked je krásne mäkké,pridajte nakrájané rajčiny a nechajte ich prehriať.Občas ich nechám,aby zmäkli úplne a rozpadli sa,vtedy vznikne "rajčinová" omáčka,ale super to je aj ak ich necháte len prehriať,aby zostali v celku.Podávajte,s čím máte radi,Ja som mala dnes zemiaky uvarené v šupke.Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika M. (monci81) ID 46679 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Taliansky gulášPOTREBNÉ PRÍSADY Olej, 3 veľké cibule, trocha červeného vína - cca 150ml, 500g hovadzie masko, rajčinový pretlak a rajčiny v konzerve, soľ. Ako príloha sa hodia ňoky, alebo špecle. Ja som robila špecle z celozrnnej múky, vajca, vody a soli. POSTUP PRÍPRAVY Originálny recept od origiálneho taliana:-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Paola W. (Velcikova) ID 9522 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Uruguajsky steak so zelenymi fazulkamiPOTREBNÉ PRÍSADY NA STEAKY POTREBUEME: steakove maso, chilli papricky, ruzove a zelene korenie, sol, oivovy olej NA FAZULKY POTREBUJEME: cerstve zelene fazulky, cesnak, olivovy olej, slaninu NA SMAZENE ZEMIAKY POTREBUJEME: zemiaky, struhanku, pikantnu zmes korenia na zemiaky, olej na smazenie NA AVOKADOVY DIP POTREBUJEME: 4 lyžice majonezy ,1 zrelé avokádo,1 lyžicu pálivej sladkej thajskej omáčky,1 malú cibuľu,1 strednú rajčinu,Šťavu z polky limetky,Štipku soli,Čerstvé mleté korenie POSTUP PRÍPRAVY STEAKY: nasolime, polejeme olivovym olejom a polozime navrch prerezanu, jadierok zbavenu chilli papricku. Po cca pol hodinke mozeme dat smazit na panvicu. z kazdej strany cca minutu a potom do vopred vyhriatej rury 200stupnov vlozime na 6-8 min dopiect. zalezi od hrubky steakov a od toho ako ich mate radi, ci uz krvavsie alebo uplne prepecene (na tie budete potrebovat viac ako 8min) FAZULKY: vlozime do vriacej vody na par minut, dokym nemaju chut varenych nie vsak rozvarenych!!!! scedime a okamzite vlozime do LADOVEJ VODY. takto nam lusky zostanu ako cerstve a nebudu gumene a bez farby. scedime po par minutach a nechame odkvapkat. na panvicu si dame trochu olivoveho oleja a pridame cesnak, slaninku a osmazime. Na koniec pridame scedene lusky a spolu jemne osmazime. Staci len zo 3 minutky. .........................................................................................................................................................SMAZENE ZEMIAKY: zemiaky si osupeme, nakrajame na kocky a sparime. Struhanku si zmiesame so zmesou korenia a zemiaky v nej vyvalame. Nasledne dame smazit na oleji a odkvapkat v sitku alebo na servitke. Zemiaciky su krasne chrumkave:-) .....................................................................................................................AVOKADOVY DIP: avokado si osupeme, zbavime kostky a roztlacime vydlickou. Pridame na drobunko nakrajanu cibulku a na male kocky nakrajanu paradajku. Dalej pridame stavu z limety, thajsku omacku a majonezu. sol a korenie je lepsie na koniec a podla chuti. ................................................................................................................VERIM ZE VAM BUDE CHUTIT AKO AJ NAM VCERA CHUTILO, Mozno pre niekoho trosku slavnostnejsie, no ja som mala vsetko doma tak to nejako extra naklady neboli. Prajem dobru chut. a obrazky pridam len ich musim pozmensovat:-D ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Monika H. (Monique2008) ID 209826 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 7.6.2012, 18:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Bavorská roštenkaPOTREBNÉ PRÍSADY Výborná a jednoduchá pochúťka,dá sa povedať,že z jedného hrnca.Určite mnohé poznáte a dáte mi za pravdu.Mäsko je šťavnaté,mäkučké,výborná kombinácia všetkých ingrediencii.Recept je písaní na 1kg mäsa,ja som dala menej,lebo pre dvoch sa mi zdalo veľa.Takže aj vy si váhu mäska kľudne prispôsobte.Vychádzala som z tohoto receptu: 1 kg hovädzej roštenky,2,5-3 kg zemiakov,2 veľké cibule,ml. štipľavú papriku,250 ml smotany na šľahanie,soľ, mleté čierne korenie,masť na namazanie pekáča POSTUP PRÍPRAVY :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 1.6.2013, 13:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovadzie maso s mrkvou a žemľovou knedľou - pečeňová a žlčníková diéta (bez tuku a bez žĺtka)POTREBNÉ PRÍSADY Hovadzie chudé zadné 500 g (uvarené z polievky), na dusenú mrkvu: 2 veľké mrkvy, 1 PL hladkej múky, 1/4 malej cibule, soľ, na knedľu: 1 starší vodový rožok, 200 ml nízkotučného mlieka, 200 g hrubej múky, 1/2 kávovej lyžičky prášku do pečiva, 2 bielky, soľ, maslo na vymastenie, šálky. POSTUP PRÍPRAVY Vhodné pri diéte bez tukov (povolené minimum masla resp. oleja pridať do hotového pokrmu a nevariť) a bez žĺtka (bielok sa neobmedzuje). Hovadzie maso si uvarím vopred, pridám zeleninu, soľ a mám zároveň polievku. Mrkvu očistíme a nakrájame na kocky alebo postrúhame na hrubom strúhadle, vložime do suchého hrnca a opražíme. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a poprášime lyžicou múky. Ešte chvíľu opražíme a keď sa začne múka lepiť na hrniec zalejeme vodou, tak aby bola mrkva ponorená. Osolíme, prikryjeme a dusíme do makka. Suchý rožok si pokrájame na malé kocky a dáme do misky s mliekom, múkou a práškom do pečiva a spracujeme. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme k cestu. Šálky vymastíme kúskom masla naplníme do 3/4 cestom, vložíme do hrnca s vriacou vodou a varíme prikryté cca 30-35 minút. Po uvarení vyklopíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Miriam D. (Tili) ID 6544 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 17.8.2017, 15:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie zadné s oblohouPOTREBNÉ PRÍSADY Hovädzie zadné, (ale môže byť akékoľvek, ale z hovädzieho je to najlepšie), cibulka,čierne mleté korenie, šampióny - konzerva, sojóva omáčka, maggi omáčka, soľ, olej, zemiaky, ryža, voľské oko, uhorka, kápia a cvikla - zavárané a trošičku kečupíku. POSTUP PRÍPRAVY Na rozpálenom oleji orestujeme hovädzie pátky , trošku vyklepane, osolené a okorenené MČK. Keď sa orestujú, tak ich vyberieme a vo výpeku osmažíme na drobno nakrájanú cibulku. Potom pridáme plátky mäsa, trošku podlejeme vodou a dusíme. Ja asi tak po pol hodine dam tekuté omacky, vždy tak 4 krát s tým poprskám, neviem ci to je čajová lyžička, tak podľa chuti...a dusíme a dusíme...potom pridáme šampióny a dusíme, sem tam si ochutnajte ak vám tam chýba soľ, dosoľte si alebo dochuťte omáčkami. \\\\r\\\\nZatiaľ, kým sa mäso dusí si naškrábeme zemiaky, umyjeme, narežeme na hranolky a nechame odkvapkat od vody. V hrnci si dáme tak trištvrte litra oleja, záleží aký hrniec máte a necháme rozpáliť olej. Keď je pripravený, tak tam vložíme zemiaky tak aby boli ponorené. Prvá dávka sa smaží tak vyše 20 min. ale druhé sú rýchlejšie. sem tam premiešame. Tieto hranolky sú oveľa lepšie ako kupované. :D\\\\r\\\\nĎalej si spravíme ryžu. Keď je mäsko udusené zahustime zátriepkou (voda rozšľahaná s hladkou múkou). \\\\r\\\\nNazáver si spravíme voľské oká. A servírujeme s kopčekom ryže, hranolkami (sú výborné osolené aj vegetou), volským okom a plátkom uhorky, trochou cvikle a kápie. Na volské očko šuplneme trošku kečupu. Robila som to aj s bravčoveho, ale nie je to ono, tá hovädzinka si pustí takú svojskú chuť. \\\\r\\\\nPrajem dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Veronika P. (zabenka) ID 139101 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 2.2.2012, 10:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
HOVADZIE RIZOTOPOTREBNÉ PRÍSADY hovädzie mäso,ryža,zelenina,cibuľa,soľ,vegeta,červená paprika,kocka hov.bujónu POSTUP PRÍPRAVY Na oleji popražíme cibuľku do zlatista.Pridáme mäso a z prudka orestujeme.Trošku soli,vegety a lyžičku červenej papriky.Chvíľku miešame.Mäso zalejeme troškou vody,pridáme kocku bujónu a dusíme.Keď je mäso mäkké,pridáme zeleninu(mrkva,hrach,kukurica).Keď aj zelenina zmäkne,prídáme ryžu.Zamiešame,poprípade dochutíme ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Alexandra K. (sasa12alexandra) ID 32541 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzí guláš od ZdenityPOTREBNÉ PRÍSADY Hovädzie mäso (500-600 g), 4-5 cibúľ, paradajkový pretlak (malá konzerva), masox (1 kocka), bobkový list, cesnak, mletá červená paprika, celé čierne korenie, chilli papričky, soľ. POSTUP PRÍPRAVY Tento recept mám od svojej bývalej kolegynky, Zdenky. Je výýýýýborný. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Lucia H. (Loulou) ID 9887 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 4.1.2012, 18:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 194 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,20 ďalšie >> |