. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 618 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,62 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Mliečna ryža z pekárne *****



POTREBNÉ PRÍSADY

700ml mlieka * 100g surovej guľatozrnnej ryže * 1 lyžica masla * vanilín, cukor, škorica - podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny dáme do peknárne, program Jam / Lekvár / Marmeláda (1h20min).
Ryža je super, len čo na ňu pomyslím, utieram slinky :) Z tohto množstva mi vyšli tri 2-decové misky. Robila som to prvýkrát, čiže to bolo len skúšobné množstvo, nabudúce MINIMÁLNE 2-násobok :)
Moja pekáreň: Tesco BM 07.
zdroj: http://domacipekarny.dama.cz/

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov)

Iwka Š. (iwka151) ID 42822 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (52) posledné: 17.9.2014, 10:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

výborná knedľa



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hrubej múky, 250 ml mlieka, 1 lyžička soli, 1 lyžička cukru, 1 lyžička sušeného droždia, 1 vajce, 1-2 hrste usušených rožkov nakrájaných na kocky (môžu ale nemusia byť)

POSTUP PRÍPRAVY

do pekárničky najprv dáme mlieko, vajce, soľ, cukor, pridáme múku, do stredu múky urobíme jamku,nasypeme droždie - zahrnieme múkou, ak chceme pridáme rožky a zapneme program "kysnuté cesto"
po vykysnutí vyberieme, rozdelíme na dve časti, vytvarujeme z nich oválne šišky, ktoré necháme ešte 10 minút podkysnúť. Varíme v pare 25 min.

sú vynikajúce

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov)

Viera F. (veqa) ID 13798 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 4.2.2010, 15:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

***Luxusný chlebík*** náš TOP 1



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento receptík som našla na mmb.cz, zaujal ma,v komentároch bola sama chvála , tak som ho chcela hneď vyskúšať, ale už pri prvom pokuse som nemala potrebnú hlavnú ingredienciu, tak som ju zamenila a dodnes to takto robím :) Takže potrebujeme : 200ml voda, 200 ml biely jogurt /ten som ja zamenila za 200 ml acidofilného mlieka/, 1 PL olivový olej, 2 ČL trstinový cukor, 2, 5 ČL soľ, 300g polohrubá múka, 200g žitná chlebová múka /tú tiež obmieňam a kombinujem. Keď som dala čiste špaldovú múku, tak cesto bolo redšie, musela som počas miesenia dosýpať múku, ale výsledok bol tiež fantastický :)/ 1/4 čerstvého droždia a semiačka- sezam, ľan, slnečnica a drvený kmín....podľa vlastných možnosti a chutí...namiešam to tak , aby som po pípnutí pekárničky dala aspoň 3 PL semiačok

POSTUP PRÍPRAVY

všetky ingrediencie v poradí ako som napísala dáme do pekárničky. Nastavíme si základný program, kôrku Medium/ stredná/ , 900g. Po pípnutí pekárničky pridáme semiačka a po upečení chlebík zabalím do ľanovej utierky, dám na rošt a nechám vychladnúť.
Je mi ťažko opísať tú fantastickú chuť chlebíka, tá striedka je vláčna, jemná -mňamková, ale čo je najdôležitejšie, vydrží dlho čerstvý, nemrví sa !!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov)

Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (30) posledné: 15.6.2016, 11:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Domáce bosniačiky zo zemiakového cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hladkej múky, v šupke varené zemiaky 3-4 väčšie (asi 200g) kocka droždia, trochu cukru, šálka teplej vody, lyžička soli

POSTUP PRÍPRAVY

z tohto cesta robievam aj zemiakový chlieb............................................
jedna šikulka na českom MMB upravila tento recept aj pre pekáreň a to..........
... RECEPT PRO PEKARNU -250ml mleka, vice mouky-tak 550-600g,1 majolka (100ml).....ostatni jako vy....teda este 3-4 zemiaky, trocha cukru, lyzicka soli a dava balicek suseneho drozdia - tak skuste aj takuto variantu

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov)

Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 26.6.2018, 13:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Výborné pletenky



POTREBNÉ PRÍSADY

recept podľa pani Kláry B (laho) ID 81508

POSTUP PRÍPRAVY

...takto sa podarili mne...super...doporucujem vsetkým...

RECEPT:

Vláčné majolkové houstičky
[21.1.2008]


Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov)

Jaroslava Z. (jazavka) ID 80567 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 22.8.2010, 18:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥*Parená knedľa - celkom jednoduché*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

*****15 PL kopcovitých polohr. múky (asi 310-320 g), 1/4 l vlažného mlieka, 1/2 kocky droždia, 1 čL kryš.cukru, 1a1/2 čL soli, 1 žĺtok, 1 PL oleja, 3 PL vlažnej vody , trocha múky na podsypanie**********Budeme potrebovať aj PARÁK a PAPIER NA PEČENIE (PNP). Ak nemáte parák, odporúčam kúpiť si ho, lebo ho využijete aj neskôr pri zohrievaní nakrájanej knedle, alebo pri príprave zeleniny v pare. Použitie PNP nám ušetrí trampoty pri vyberaní uvarených knedlí a navyše odpadne vymasťovanie hrnca i paráka a ich následné odmasťovanie :-)

POSTUP PRÍPRAVY

1) Do misy vložíme sito a naložíme doň múku, zároveň ju aj preosejeme. Môžeme ju dať na minútku
do MW zohriať, alebo ju dáme zohriať na iné teplé miesto.
2) Do misky (alebo hrnčeka) dáme vlažnú vodu, cukor a rozmiešame. Pridáme rozdrobené droždie
a zalejeme trochou mlieka. Prikryjeme servítkou a do 5 minút nám vzíde kvások.
3) Do nahriatej múky vlejeme kvások, zvyšné mlieko a premiešame. Pridáme soľ, olej a žĺtok a opäť
premiešame.
4) Potom dáme misu s múkou a hnetačom do silných rúk manžela, ktorý si iste rád :-D potrénuje
svoje svalstvo. Treba ho inštruovať, že miesiť sa musí poriadne, bez ulievania, žiadne flákanie :-)

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (53) posledné: 23.7.2017, 23:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Vláčné majolkové houstičky



POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml mléka, 100 g majonézy ve vaničce nebo pytlíku, 1 lžička soli, 500 g hladké mouky, 1 lžička cukru a 1 1/2 lžičky suchého droždí.

POSTUP PRÍPRAVY

V uvedeném pořadí vložíme do pekárny program těsto.Po vykynutí upleteme houstičky potřeme bílkem či rozšlehaným vejcem,posypeme mákem, kmínem nebo sýrem.
Tyto houstičky chutnají naší rodině nejvíce z těch co jsem zkoušela.



Troubu zbytečně neotevíráme.

Lze dělat i bez pekárny.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov)

Klára B. (Laho) ID 44942 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (39) posledné: 20.3.2012, 8:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

domáci celozrnný chlieb so semienkami



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g polohrubej múky, 150 g celozrnnej múky, 1/2 sáčka sušeného droždia alebo 1/2 kocky čerstvého droždia ,1/2 sáčka PDP, mlieko+ voda podľa potreby, 2 PL oleja, 1 PL octu, 1 KL cukru, 1 KL soli, 1 KL rasce, hrsť ovsených vločiek, hrsť slnečnicových semienok, hrsť ľanových semienok, hrsť ovsených vločiek, hrsť pšeničných otrúb

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky si dáme všetky suché suroviny, premiešame, pridáme ocot, vlažné mlieko alebo vodu a vymiesime cesto. Nakoniec pridáme olej, aby droždie lepšie pracovalo. Cesto pomúčime a necháme asi hodinku odpočívať na teplom mieste. Potom vytvarujeme bochník, môžme dať do formy, pravdaže nemusíme. Narežeme a dáme piecť do rúry do zlatista. Počas pečenia potrieme 2x slanou vodou a poslednýkrát,keď vyberieme z rúry. Necháme vychladnúť a môžme pochutnávať...Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)

Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (50) posledné: 13.9.2022, 17:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Pain de Seigle - francúzsky ražný chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g hladkej múky T-650, 300 g celozrnnej ražnej múky, 2 rovné lyžičky soli, 250 ml vody,*** kvások: 150 ml vody, 2 lyžičky sušených kvasníc /alebo½ kocky droždia /, 1 lyžička cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Nadýchaný a veľmi chutný chlebík s vláčnou striedkou. Cesto si môžete pripraviť aj v domácej pekárničke.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (47) posledné: 31.1.2015, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Celozrnné bagetky- Vynikajuce!!!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

400g hladkej muky, 100g celozrnnej psenicnej muky, 5PL oleja, 150ml mlieka, 200ml vody, 1CL soli, 1CL cukru, polku kocky drozdia. okrem toho slnecnica, lan a sezam

POSTUP PRÍPRAVY

Mlieko, vodu,olej, sol, cukor, muky a drozdie dame do DP a zapneme program cesto.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov)

Klaudia R. (kladika) ID 65067 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (116) posledné: 22.3.2013, 22:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 618 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,62 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu