. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 49651-49660)<< predošlé 1,.,4961, 4962, 4963, 4964, 4965, 4966, 4967, 4968, 4969, 4970, 4971,.,5120 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Paradajky plnené tvarohovo-šunkovou plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

5 väčších paradajok * 1 nízkotučný mäkký tvaroh * bylinková soľ * mleté čierne korenie * šunka * 1 paprika * 1 PL dijonskej horčice * 1 PL majonézy * ozdoba: petržlenová vňať * ľanové semiačka

POSTUP PRÍPRAVY

Tvarohová nátierka so šunkou a paprikou naprataná do vypitvaných brušiek paradajok. Samozrejme, platí staré známe otrepané: "Fantázii sa medze nekladú", a tak urobte ľubovoľnú nátierku, ktorú máte radi a ktorá sa chuťovo hodí k paradajkám.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 8.8.2007, 16:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie pečienky so šampiňónmi



POTREBNÉ PRÍSADY

olej * dve cibule * 500 g kuracích pečienok * šampiňóny * soľ * mleté čierne korenie * PRÍLOHA: zemiaková kaša * zeleninový šalát

POSTUP PRÍPRAVY

Pre tie dievčence, ktoré recept nepoznajú :-))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 20.9.2008, 12:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Moje lievance



POTREBNÉ PRÍSADY

Hladká múka podľa potreby asi 200g, 20 g droždia (polovička kocky), 1/2 l mlieka, 1 kocka cukru do kvásku, za hrsť cukru práškového - asi 1-1,5 polievkovej lyžice, 1 vajce, štipka soli.

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si spravíme kvások, do hrnčeka dáme mlieko, kocku cukru a zohrejeme na ohni, do teplého mlieka rozmrvíme droždie a vymiešame vidličkou, necháme trochu nakysnúť. Do misy alebo stredného kastróla dame múku asi 4 hrste ( ja dám vždy za hrsť aj polohrubej )-spolu 5 hrstí to je asi 200g, za hrsť práškového cukru, celé vajce, štipku soli a vylejeme kvások, vymiešame elektrickým šľahačom a necháme aspoň 1/2 hodiny kysnúť na teplom mieste. Cesto musí byť hustejšie ako na palacinky, takže zistíme, či pridáme múku alebo mlieko, po nakysnutí cesto zväčší objem a oddeľuje sa od nádoby. Pripravíme si panvicu na lievance, potrieme olejom, zohrejeme a malou naberačkou lejeme cesto na panvicu, pečieme na miernom ohni. Asi po minúte otočíme pomocou drevených plochých varešiek, ďalšiu minútu opečieme z druhej strany a vyklopíme do misy vystlanej servítkami. Postup opakujeme, vždy potrieme panvicu olejom, až do posledného lievanca. Podávame potreté lekvárom a postriekané šľahačkou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Monika K. (julina) ID 9133 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 29.7.2007, 18:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

TORTA DEŇ A NOC (nepečená)



POTREBNÉ PRÍSADY

500g jemného tvarohu,250g práškového cukru,1 vanilkový cukor,200g masla,400ml mlieka,detské piškóty,ovocný kompot(zaváranina),14 plátkov želatíny,kakao a šlahačka na vrch.

POSTUP PRÍPRAVY

Do tortovej formy poukladáme piškoty,ktoré "pokropíme" šťavou z kompota.
V miske zmiešame tvaroh,práškový cukor,vanilkový cukor a maslo.
Medzi tým si pripravíme želatínu podla návodu.(ja som namočila 14 ks želatíny do 1 litra vody).
Po 5 min som ju vyžmýkala a dala do zohriateho mlieka.Nie varila!
A toto všetko som krásne naliala do tvarohovej plnky.Rozdelila som ju na dve časti.
Takže, na poukladané a vsiaknuté piškoty som naliala prvú časť tvarohovej plnky,poukladala marhule,piškoty a trochou zaliala(tak nastrašila) a zasa pridala piškoty,ale nemusíte,lebo potom vyplávajú na vrch.
Ja by som ich najradšej všade dávala :-)))
A nakoniec nalejeme tú kakaovú polku.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Maja S. (levíčatko) ID 17243 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 31.7.2007, 14:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Domáci



POTREBNÉ PRÍSADY

1 sladené kondenzované mlieko(Salko)
1 šľahačková smotana
rum podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Plechovku sladeného mlieka varíme vo vode 2 hodiny. Necháme vychladnúť a postupne pridávame šľahačku a rum, vyšľaháme.
Rady: sladené mlieko nesmie byť teplé, vytvoria sa zrazeninky a vyzerá to nechutne!!! Množstvo rumu je individuálne, ja dávam veľmi málo. Nápoj je výborný chladený!!! Nešľahajte dlho, nápoj na druhý deň zhustne!!! Na zdravie!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Mária K. (Kukučka) ID 6204 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 30.8.2008, 21:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkovo-makový závin z kysnutého medového cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

Na kvások: 0,5dcl vlažného mlieka, 30 g kvasníc, štipka soli, 1 kávová lyžička práškového cukru, 1 kávová lyžička polohrubej múky***Cesto: 500g polohrubej múky, 1 polievkovú lyžicu práškového cukru-kopcovitú, 1 lyžicu medu-najlepšie tekutý, 2-3štipky soli, kôra aj šťava z 1/2 citróna, 2 žĺtky, 80g roztopeného masla, 2dcl vlažného mlieka***Plnka: 1 kg jabĺk, 200 g pomletého maku, práškový cukor na ochutenie, škoricový cukor, hrozienka, 0,5dcl mlieka, šťava a kôra z druhej polovice citróna***Potretie: 1 vajíčko, 1 kávová lyžička medu, 1cm hrubý plátok masla, mandľové lupienky

POSTUP PRÍPRAVY

Recept na závin mám od svojej babky, je veľmi chutný a cesto je jemné, vláčne. Ale ako inak by to bolo, keby sa mi zrovna dnes závin nepotrhal, keď som celý postup nafotila a pridala na MMB, ale nevadí. Na chuti mu to neubralo.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 25.11.2011, 19:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracinka na slovenský spôsob -venované Aďke :o)



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracinka-ja som použila 4ks horných a 4ks dolných stehien, môžete použiť aj celé kura, ale treba ho rozporcovať, 1až 2kg zemiakov podľa veľkosti rodiny-ja som mala jedno kilo, 500g kyslej kapusty, 12% smotana-250 ml, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, mletá rasca, provensálske byliny, olej na vymazanie pekáčika, cca 5 dkg strúhaného údeného syra napr. Kriváň, nasekaná petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Vynikajúci a nenáročný obed pre milovníkov kuracinky, kyslej kapusty a zemiakov. Určite zvládne aj začiatočník v kuchyni, nie je tu čo pokaziť.:o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 4.9.2007, 14:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Tvarohová nátierka so syrom a sezónnou zeleninkou



POTREBNÉ PRÍSADY

250g mäkkého (odtučneného)tvarohu, 3 trojuholníčky syrokrému-ja som mala s príchuťou šunky, cca 5 dkg najemno nastrúhaného údeného syra, soľ, mleté čierne korenie, 1ks mladej cibuľky, 2 ks redkvičky, petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

kuk nižšie

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.8.2007, 12:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Vonava porova polievka so zeleninkou.



POTREBNÉ PRÍSADY

Porik jeden taky vacsi, 4 mrkvy, 3 zemiaky, vajce, 2dcl mlieka, olej, muka, sol, korenie, cesnak, cervena paprika, majoran, bujon, rezanceky

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji si urobime s mukou zasmazku pridame trocha sladkej papriky ale hrniec dat dole zo sporaka aby nam nezhorkla, zalejeme horucou vodou pridame bujon, sol, vegetu ja davam aj trocha majoranu nakrajanu mrkvu, porik, strucik cesnaku na vyvarenie troska neskor pridame zemiaky. Treba to varit tak postupne aby sa nam zemiaky nerozvarili skor ako mrkva... Vsetko spolu varime tesne pre koncom zavaram rezanceky aby bola polievocka hustejsia kto nechce nemusi je dobra aj tak niekedy namiesto rezancekou dam na zahustenie zahrst detskej krupice. Uplne nakoniec do polievky vlejem mlieko kde som rozmiesala 1 vajce. Odstavime a dochutime polievkovym korenim, petrzlenovou vnatou vsetko podla chuti.
Prajem dobru chut :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Adriana G. (adkap) ID 606 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 29.2.2008, 19:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

JABLKOVÉ ŠIŠKY



POTREBNÉ PRÍSADY

6 sladkokyslých letných jabĺk, 3 vajcia, mlieko, hladká múka, trochu cukru a soli, olej na vyprážanie, škoricový cukor na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Jablká ošúpeme a postrúhame
2. v miske urobíme z vajec,mlieka, múky, trochu cukru a soli husé palacinkové cesto.
3. do cesta pridáme nastrúhané jablká.
4. Na pekáči rozpálime olej a lyžicou ukladáme šišky. Pečieme soboch strán do zlatista.
5. upečené šišky vyberáme na kuchynský papier, aby neboli moc mastné.
6. posypeme každú škoricovým cukrom a ešte teplé podávame
Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Kristína S. (Simonova) ID 973 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 49651-49660)<< predošlé 1,.,4961, 4962, 4963, 4964, 4965, 4966, 4967, 4968, 4969, 4970, 4971,.,5120 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu