. .. .. .. .. .. .
. .

Moje lievance - RECEPT 1879

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 9133 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Moje lievance


[ recept č. 1879 zo dňa  ]


Moje lievance


POTREBNÉ PRÍSADY

Hladká múka podľa potreby asi 200g, 20 g droždia (polovička kocky), 1/2 l mlieka, 1 kocka cukru do kvásku, za hrsť cukru práškového - asi 1-1,5 polievkovej lyžice, 1 vajce, štipka soli.

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si spravíme kvások, do hrnčeka dáme mlieko, kocku cukru a zohrejeme na ohni, do teplého mlieka rozmrvíme droždie a vymiešame vidličkou, necháme trochu nakysnúť. Do misy alebo stredného kastróla dame múku asi 4 hrste ( ja dám vždy za hrsť aj polohrubej )-spolu 5 hrstí to je asi 200g, za hrsť práškového cukru, celé vajce, štipku soli a vylejeme kvások, vymiešame elektrickým šľahačom a necháme aspoň 1/2 hodiny kysnúť na teplom mieste. Cesto musí byť hustejšie ako na palacinky, takže zistíme, či pridáme múku alebo mlieko, po nakysnutí cesto zväčší objem a oddeľuje sa od nádoby. Pripravíme si panvicu na lievance, potrieme olejom, zohrejeme a malou naberačkou lejeme cesto na panvicu, pečieme na miernom ohni. Asi po minúte otočíme pomocou drevených plochých varešiek, ďalšiu minútu opečieme z druhej strany a vyklopíme do misy vystlanej servítkami. Postup opakujeme, vždy potrieme panvicu olejom, až do posledného lievanca. Podávame potreté lekvárom a postriekané šľahačkou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Potrebné suroviny.
Nakysnuté cesto.
Panvicu natierame olejom, zohreme na ohni.
Malou naberačkou lejeme cesto do otvorov na panvici.
Pečieme z každej strany 1-2 minúty na miernom ohni, čas si po prvej skúšobnej "várke" odhadneme.
Otočíme pomocou plochých drevených varečiek a opečieme.
Vyklopíme do misy vystlanej servítkami a podávame teplé s lekvárom a šľahačkou.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< TORTA DEŇ A NOC (nepečená) | Moje lievance | Kuracie pečienky so šampiňónmi >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Daniela M. (Danuska55) ID 2483, mimibazar.sk/danuska55 (29.7.2007, 18:38)
(PL) (PL) (PL) (PL)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu