. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Zuzana Z. (zzuzana) ID 16174
.
mimibazar.sk/zzuzana
Oblasť: Prievidza-Bojnice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 14.5.2007
Naposledy: 20.1.2017 12:18
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 71
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 29
RECEPTY 46
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 46 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>

NÁTIERKY

Pórová nátierka s Nivou



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g rastlinného masla; 2 lyžice bieleho jogurtu; 2 lyžice pochúťkovej smotany; 2 lyžice postrúhanej Nivy; 1 lyžica citrónovej šťavy; 2 - 3 mladé póry; soľ; mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo so smotanou, s jogurtom a s citrónovou šťavou dohldka vymiešame. Ochutíme soľou, korením, pridáme očistené, najemno pokrájané póry a syr. Premiešame a necháme v chlade odležať. Podávame na chlebe, pečive alebo na suchých hriankách.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Vajíčková nátierka so syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

50 g roztierateľného syra; 100 g nátierkového masla; 5 strúčikov cesnaku; 2 - 3 lyžice bieleho jogurtu; soľ; 4 uvarené vajcia; šťava z citróna; pažítka

POSTUP PRÍPRAVY

Syr a nátierkové maslo spolu dobre vymiešame, pridáme prelisovaný cesnak a jogurt. Vajíčka ošúpeme, nahrubo postrúhame a vmiešame do zmesi. Podľa chuti osolíme. Podávame na čerstvom alebo nasucho opečenom chlebe.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Syrovo - cesnaková nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g Eidamu; 300 ml sójovej majonézy; 5 - 6 srúčikov cesnaku; soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Syr najemno postrúhame, pridáme majonézu a dôkladne premiešame. Očistený cesnak prelisujeme, pridáme k syru, zmiešame a podľa chuti osolíme. podávame s celozrnným chlebom alebo pečivom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Pikantné kurča po ázijsky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kurča; 8 - 9 cibúľ; 3 lyžičky mletej červenej papriky; 2 lyžičky mletého čierneho korenia; 100 ml oleja; soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Kurča pokrájame na kusy, zbavíme kože a mäso osolíme. Cibule ošúpeme, pokrájame na mesiačiky a dáme do misy. Posypeme paprikou, korením a premiešame. Pripravenú cibuľu rozložíme v pekáči, poukladáme na ňu kúsky kurčaťa a všetko rovnomerne polejeme olejom. Pekáč dáme do vyhriatej rúry.
Čas pečenia: 45 minút
Teplota: 220 st.C.
Počas pečenia mäso viackrát obrátime. pri prvom obrátení ho môžeme zakryť cibuľou a ku koncu ho uložíme znova navrch, aby sa opieklo. Podávame s ryžou a so šalátom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Žltý nápoj



POTREBNÉ PRÍSADY

20 ml kalvadosu; 20 ml hruškovice; 100 ml jablkovej šťavy; 2 - 3 kocky ľadu; sódovka

POSTUP PRÍPRAVY

Kalvados a hruškovicu zmiešame v šejkri, pridáme ĺad a jablkovú šťavu. krátko premiešame, vylejeme ho pohára a dolejeme sódovkou (do 200 ml).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Oranžový nápoj



POTREBNÉ PRÍSADY

50 ml broskyňovej vodky; 100 ml broskyňového džúsu; kocky ľadu; sódovka

POSTUP PRÍPRAVY

Vodku a džús vlejeme do šejkra a krátko premiešame. Vlejeme do pohára, pridáme 3 - 4 kocky ľadu a dolejeme sódovkou (do 200 ml).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Červený nápoj



POTREBNÉ PRÍSADY

20 ml griotky; 20 ml pomarančového likéru; 50 ml malinového sirupu; konzervované ovocie (podľa chuti); drvený ľad; sódovka

POSTUP PRÍPRAVY

griotku, pomarančový likér a malinový sirup nalejeme do šejkra, pridáme drvený ľad, uzavrieme a asi minútu miešame. nápoj precedíme cez sito do pohára, pridáme ovocie a do 200 ml dolejeme sódovku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Ankine "papučky"



POTREBNÉ PRÍSADY

4 žemle; 250 g šampiňónov; olej; 1 cibuľa; 1 zelená a 1 červená paprika; soľ; majorán; mletá paprika a čierne korenie; 1 vajce; 2 biele jogurty; horčica; cesnak; kôpor; kečup; olivy

POSTUP PRÍPRAVY

Nadrobno pokrájanú cibuľu podusíme na oleji, pridáme očistené, na pásiky pokrájané papriky, plátky šampiňónov a premiešame. Ochutíme soľou, korením a udusíme do mäkka. Pridáme trocha mletej papriky, rozmiešané vajce a nakoniec majorán. Jogurt zmiešame s horčicou, roztlačeným cesnakom a trošku kôpru (podľa chuti). Žemle priečne prekrojíme, mäkkú stranu natrieme ochuteným jogurtom a naň dáme vrstvu šampiňónovej zmesi. Syr postrúhame a posypeme ním povrch "papučiek". Poukladáme ich na vymastený plech a dáme do vyhriatej rúry zapiecť.
Čas pečenia: 10 minút
Teplota: 220 st.C.
Podávame ozdobené kečupom a olivami alebo kúskami zeleniny.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Mäsové guľky



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g údenej krkovičky; 400 g bravčového pliecka; 300 g uvarených zemiakov; 5 väčších surových zemiakov; 1 lyžica maizeny; 350 g hldkej múky; 1 - 2 vajcia; 4 strúčky cesnaku; soľ; mleté čierne korenie; mletá červená paprika; 2 cibule; 100 g údenej slaninky

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové mäso pokrájame na malé kocky, opražíme na oleji a 10 minút podusíme. Do väčšej misy dáme vychladnuté uvarené zemiaky, roztlačíme ich, pridáme mäso z pliecka, nadrobno posekanú krkovičku, postrúhané a vyžmýkané surové zemiaky, vajcia a múku. Zmes ochutíme soľou, korením a cesnakom, dôkladne zmiešame a postupne tvarujeme guľky. Obalíme ich v múke a dáme do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú na povrch, varíme ešte 5 - 6 minút (občas opatrne premiešame) a sitom ich vyberieme. Slaninu pokrájame na malé kocky, upražíme, pridáme cibuľu pokrájanú na tenké mesiačiky a za stáleho miešania ju poopražíme. Nakoniec pridáme trocha červenej papriky. Pred podávaním guľky posypeme zmesou slaniny a cibule.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Bifteky z vajcom



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g hovädzej sviečkovice; 6 zrniek čierneho korenia; soľ; olej; 4 vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

Sviečkovicu pokrájame na rezne ( asi 2 cm). opakom noža ich mierne naklepeme a osolíme. Korenie potlčieme, posypeme ním bifteky a rukou ho vtlačíme do mäsa. Na panvici rozohrejeme olej a mäso opekáme po 3 - 4 minúty z oboch strán. Formou na volské oká natrieme olejom, dáme zohriať a do jamiek opatrne zozbijeme vajcia. Osolíme ich a na malom ohni necháme stuhnúť. Pred podávaním položíme na každý biftek volské oko. Vhodnou prílohou sú zemiakové hranolčeky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 46 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu