končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 52 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Vianočka s banánom a čokoládouPOTREBNÉ PRÍSADY * 600g múka / 300g poloh. + 300g hl./ * 2 vajíčka * 200ml mlieko * 1 vanilkový cukor * 1/2 kocky droždie * 80g rozpustené maslo * 80g pr.cukor * 1 banán * 1/2 ML soľ * 50-60g čokoláda /nepovinné/ * ... POSTUP PRÍPRAVY - keď neviete čo s posledným banánom - upečte si vianočku - vonia banánovo a chutí výborne OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (84) posledné: 18.1.2015, 12:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
VianočkaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g polohrubej múky, 250 ml vlažnej vody, polku čerstvého droždia, 4 polievkové lyžice krištáľového cukru ( kto má rád sladšie môže pridať aj viac cukru, alebo aj vanilkový cukor. ) 1 čajová lyžička soli, 2 polievkové lyžice oleja, 2 vajcia, 1 rozšľahané vajce na potretie, mak na posypanie, hrozienka POSTUP PRÍPRAVY Do misky nasypeme múku, cukor a soľ a premiešame. Pripravíme si kvások, do polovice pohára dáme vlažnú, teplejšiu vodu a trochu cukru a rozlámeme do toho čerstvé droždie, ktoré necháme napučať. Malo by sa zodvihnúť až po okraj pohára. Do múky spravíme jamku a vlejeme rozšľahané vajcia vo zvyšnej vode, pridáme olej a vymiesime hladké cesto. Kto má rád vianočku s hrozienkami, môže ich pridať do cesta. Hrozienka je dobré nechať nejakú dobu v teplej vode, aby napuchli a neboli suché. Hotové cesto necháme kysnúť hodinu. Po vykysnutí si cesto rozdelíme na dve časti jednu väčšiu a jednu menšiu. Väčšiu časť cesta si rozdelíme na 4 časti a menšiu časť cesta na 3 časti. Spodnú časť upletieme zo štyroch častí a vrchnú z troch. Komu je ťažké upliecť spodnú časť zo štyroch kľudne môže pliecť aj spodnú z troch aj vrchnú z troch. Len si rozdelí cesto, tak aby na spodnú časť bolo viac cesta ako na vrchnú. Nakoniec pletence spojíme a to tak, že na tú spodnú pletenku položíme vrchnú menšiu pletenku a zahneme dĺžky vianočky, aby sa vrchná časť prilepila o spodnú teda konce. Vymastíme plech olejom, alebo môžme použiť aj papier na pečenie a necháme na plechu ešte kysnúť vianočku 30 minúť. Po vykysnutí potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme makom. Dáme piecť do predhriatej rúry. Je naozaj veľmi dobrá, cesto je vhodné aj na briošky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov) Katarína D. (PetraPA) ID 90945 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 26.4.2019, 22:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Vianočka - jednoduchá a hlavne fajnováPOTREBNÉ PRÍSADY * 450g múka / 250g hl +200g poloh/ * 1/2 kocky droždia * 2 vajíčka * 200ml mlieko * 70g kr.cukor * 50g maslo * 1/2 ML soľ * 2 PL hrozienka - nepovinné * ......... Na potretie : * 1 vajíčko + 1 PL mlieko * 1/2 bal vanilka * maslo * POSTUP PRÍPRAVY - jedna z mojich obľúbených - krehulinká , makučká, nenáročná na prípravu a ingrediencie OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 361 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (239) posledné: 23.12.2021, 7:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
VIANOČKA - "maxi", lacná, chutná..:-o)POTREBNÉ PRÍSADY 500g polohrubej múky, 1 vajíčko, 1,5 dl oleja, pol vrecúška PDP, 3 PL cukru, pol kocky droždia, 2,5 dl vlažného mlieka, štipku soli, hrozienka, štipku mletého muškátového kvetu, citronová kôra alebo príchuť, navrch posekané mandle alebo orechy. POSTUP PRÍPRAVY Viem,že je tu veľa receptov na vianočku, viaceré som vyskúšala, sú výborné - ale pridávam aj vianočku,ktorú robím najčastejšie (snád aspon pre vašu inšpiráciu). Takže: z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré NENECHÁME kysnúť, ale ho hned rozdelíme na tri časti, ktoré ušúľame a klasicky zapletieme do vianočky. Preložíme na plech, na ktorom je papier na pečenie, a potrieme olejom. Necháme kysnúť cca 30 minút. Potom potrieme vajíčkom, posypeme mandlami alebo orieškami a dáme piecť do vyhriatej rúry pri teplote 180 stupňov na cca 40 minút - pekne do zlatohneda. Je lahodne mäkkučká, vláčna, mňam. Vyskúšajte! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) alena t. (ajat) ID 26909 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 12.11.2012, 22:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Vianočka z 9 prameňovPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg Vianočkovej zmesi /kúpené v Maďarsku -Aldi/,10dkg másla,1/2 l mlieka,2 vajcia+1 bielok na potretie,keď ukladáme na seba upletené copy Vianočky a1 žĺtok na potretie .Nedávala som do vnútra hrozienka,ale posekané mandle /moji chlapi to nemajú radi/. POSTUP PRÍPRAVY Do nádoby preosejeme zmes na Vianočku,pridáme 2 vajcia,10dkg másla,1/2 l mlieka,hrozienka,alebo mandle .Necháme pracovať domácu pekáreň..nech si miesi /kto nemá môže ľutovať.....je to jednoduchšie/.Vypracované cesto preložíme do väčšej nádoby, /cesto vykysne tak,že z Vianočky sa najedia aj susedia/...necháme kysnúť.Na múkou poprášenú dosku dáme vykysnuté cesto,rozdelíme na 9 prameňov..4väčšie,3 stredné a 2 menšie. Upletieme Vianočku- Postup si môžme pozrieť na: http://www.youtube.com/watch?v=ecVZYsIlIj0 Hotovú,upletenú potrieme vaječným žĺtkom.Posypeme mandľovými lupienkami.Pečieme na 180°C Po upečení potrieme roztopeným máslom. Na to,že bola zmes kúpená,bola Vianočka krehká,chutná,vláčna,mňam:-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Bozena M. (bombiska) ID 79911 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 13.7.2009, 18:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Alsaská bábovka (Famózna vianočka....)POTREBNÉ PRÍSADY 15Oml mlieka, 100ml vajecneho konaku (likeru), 2 vajcia, 15Og masla- rozpustit, 500g polohrubej muky, 75g hrozienok, 50g mandli- nasekat nahrubo, 30g drozdia, 75g krystal.cukru, 1 malu lyzicku soli, maslo na vymastenie formy POSTUP PRÍPRAVY mlieko, liker, vajcia, rozpustene maslo, hrozienka, muku, cukor, sol, drozdie a mandle dame do DP a zapneme program cesto OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Klaudia R. (kladika) ID 65067 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 15.12.2013, 16:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Super vianočkaPOTREBNÉ PRÍSADY vianočka je upečená podľa ...Elena M (Eyka) ID 32399...ktorej za tento receptik posielam jedno veľké DAKUJEM... ...je fakt užasná - vrele všetkým odporúčam... POSTUP PRÍPRAVY Vkladám originál recept od pani Elenky Vianočka, ktorá zostane dlllllho mäkučká a vláčna.... Základný recept na vianočku som použila od Marta G. (Egreska) ID 53992 Ďakujem Martuška. Táto vianočka bola dobrá, ale len prvý deň po upečení, potom sa začala trúsiť a ostala suchá. Tak som ho trošku upravila a vyšla mi z toho super vláčna pravá francúzska brioška. A tu je nový recept: 200ml vlažného mlieka, 100g rozpusteného margarínu, pozor nie horúci (maslo, hera, palmarin...), 2 žĺtka, 90 g kryštál.cukru, pol ČL soli, 470g hladkej múky (na radu Estera L. (saxinka) ID 14692 som dala polovicu hladkej a polovicu polohrubej múky a bolo to oveľa lepšie), 1 sáčok sušených kvasníc (7g), hrozienka. (JA SOM DALA POL KOCKY CERSTVEHO DROZDIA) POSTUP PŘÍPRAVY Všetky suroviny dáme v napísanom poradí do DP a zapneme program sladký chlieb, alebo niečo podobné, čo máte. Po zapípaní, teda počas druhého miesenia pridáme namočené hrozienka. Ak dáte pravé maslo, brioška bude mať skvelú maslovú chuť, ako originál z Francúzska, mňaaaam. (PIEKLA SOM BEZ HROZIENOK, LEBO DETI ICH NECHCU, V PEKARNICKE MOULINEX NA ZAKLADOM PROGRAME) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) Jaroslava Z. (jazavka) ID 80567 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 3.6.2012, 22:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
VIANOCKA PECENA V RUREPOTREBNÉ PRÍSADY XXX POSTUP PRÍPRAVY XXX OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | MARIA L. (majecka) ID 765 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 6.6.2009, 11:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Super vianočka pre mlsné jazýčky alias pravá francúzska brioškaPOTREBNÉ PRÍSADY Vianočka, ktorá zostane dlllllho mäkučká a vláčna.... Základný recept na vianočku som použila od Marta G. (Egreska) ID 53992 Ďakujem Martuška. Táto vianočka bola dobrá, ale len prvý deň po upečení, potom sa začala trúsiť a ostala suchá. Tak som ho trošku upravila a vyšla mi z toho super vláčna pravá francúzska brioška. A tu je nový recept: 200ml vlažného mlieka, 100g rozpusteného margarínu, pozor nie horúci (maslo, hera, palmarin...), 2 žĺtka, 90 g kryštál.cukru, pol ČL soli, 470g hladkej múky (na radu Estera L. (saxinka) ID 14692 som dala polovicu hladkej a polovicu polohrubej múky a bolo to oveľa lepšie), 1 sáčok sušených kvasníc (7g), hrozienka. POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny dáme v napísanom poradí do DP a zapneme program sladký chlieb, alebo niečo podobné, čo máte. Po zapípaní, teda počas druhého miesenia pridáme namočené hrozienka. Ak dáte pravé maslo, brioška bude mať skvelú maslovú chuť, ako originál z Francúzska, mňaaaam. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 115 návštěvníkov) Elena M. (Eyka) ID 32399 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (82) posledné: 25.9.2013, 15:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
VianočkaPOTREBNÉ PRÍSADY Mam skvely recept na Vianocku. Nam velmi chuti. Dufam ze bude chutit aj vam: 40g droždia, 150ml mlieka, 100g praskoveho cukru, 500g hladkej múky, 1balíček vanilkoveho cukru, 4 žltky, štipka soli, štvrť lyžičky postrúhaneho muškátového orieška, hrozienka, mandle, 150g masla, mandlľové lupienky na posypanie. POSTUP PRÍPRAVY z droždia, vlažného mlieka a lyžičky cukru pripravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme nakysnutý kvások, zvyšný cukor, vanilkovy cukor, žltky soľ, muškátový oriešok, hrozienka, nasekane mandle, premiešame a nalejeme nakoniec rozpustene (ale trochu vychladene) maslo. vypracujeme vláčne tuhšie cesto a necháme na teplom mieste kysnúť asi hodinu. Počas kysnutia aspon dvakrát premiesime. Upletieme vianocku, položíe na vymastený plech, potrieme vajcom, posypeme mandľovými lupienkami a pečieme v rúre predhriatej na 180°C 20 minút, potom znížime teplotu na 160°C a dopekáme dalších 20 minut. Ale pre istotu to prikryte papierom na pecenie, nech sa vrch moc nespecie a taktiez pichnite potom do toho spajdlou, ci to je hotove. ak sa prilepi cesto tak este chvilu nechajte dopekat. Dobru chut!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) Beáta P. (bijaa) ID 71519 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 14.5.2013, 21:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 52 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |