končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 45 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Geniálny ´kuchynský´ gulášikPOTREBNÉ PRÍSADY Gulas robeny v pohodli vasej kuchyne, ale chuti rovnako dobre ako kotlikovy, je bajecny a u nas velmi oblubeny. Potrebujete: hovazdie maso 700g, bravcove maso 300g, 1x velka cibula, bravcova mast cca 2PL, 3x paradajka, 1x cervena a 1x zelena paprika (najlepsie mäsité), husty paradajkovy pretlak cca 80-100g, zemiaky cca 0.5kg , cesnak podla chuti, voda. koreniny: sol, cierne korenie, rasca drvena, mleta cervena paprika sladka a paliva, majoranka POSTUP PRÍPRAVY Pripravime si vsetky suroviny: maso a zemiaky nakrajame na kocky, cibulu nadrobno a papriku na mensie kusky. Paradajky olupeme a nakrajame na kocky(pozdlzne nakrojime a v miske ich zalejeme vriacou vodou,chvilu pockame, vodu zlejeme a zalejeme studenou, potom olupeme). 1. Do velkeho hrnca dame rozpalit bravcovu mast (aby nam pokryla dno) a dame prazit cibulu dosklovita. 2. pridame pretlak, chvilu orestujeme 3. pridame vsetko maso, okorenime a pridame rascu, zamiesame, restujeme 4. za staleho miesania pridame roztlaceny cesnak a mletu cervenu papriku (kto ma rad, moze aj palivu, nech to ma grady :) ) 5. podlejeme vodou a osolime, cca 20 minut podusime 6. zalejeme vodou, pridame papriku, paradajky a zemiaky 7. varime. kym maso nezmakkne, ak sa nam zda gulas riedky, mozme don este postruhat jeden zemiak Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 25.2.2014, 14:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Skvelé kuracie závitky so zemiakovou kašouPOTREBNÉ PRÍSADY na obalenie: 1x vajce, struhanka// masova plnka: 500g kuracich prs, 8ks sampinonov,1ks stredne velka cibula, tvrdy syr 50-100g, olej, sol, korenie// palacinky: 3dcl mlieka, 2dcl vody, 1dcl oleja, 2x vajce, 9 kopcovitych lyzic hladkej muky, stipka soli, 1KL kryst.cukru // zemiakova kasa: zemiaky, vlazne mlieko, maslo, petrzlenova vnat, sol POSTUP PRÍPRAVY masova plnka: 1. kuracie prsia a sampinony si nakrajame na male kocky, cibulu nadrobno, 2. na neprilnavej panvici rozohrejeme trosku oleja, pridame cibulu a oprazime dosklovita 3. pridame maso, prudko oprazime a prihodime sampinony, osolime a okorenime 4. ak maso nepusti dostatocne stavy, mozeme podliat trochou studenej vody max 1dcl 5. dusime 20 min 6. odstavime a do plnky struhame syr, kym nie je dostatocne husta Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 23.10.2012, 21:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rýchly KokosáčPOTREBNÉ PRÍSADY hrncek=250ml 3 vajcia, 2 hrnceky poloh. muky, 1 hrncek kryst. cukru, 1 vanilkovy cukor, 2 hrnceky struhaneho kokosu, 2 hrnceky mlieka, 1PDP, 1/2 hrnceka oleja, 2 PL kakaa, cokolada na ozdobu (pripadne oriesky, dzem....) POSTUP PRÍPRAVY 1. zltky vyslahame s cukrom a van. cukrom dopenista 2. pridame mlieko, olej a slahame 3.pomaly prislahavame muku a pridame PDP, kakao a kokos 4. z bielkov uslahame tuhy sneh a zlahka primiesame do masy ( uz neslahame) 5. mozeme pridat nasekane oriesky, ja som dala mandle a nesolene arasidy, ale nemusia byt 6. plech vystelieme papierom na pecenie, vylejeme cesto a pecieme v rozohriatej rure na 170 stupnov (cca 30min-test sparadlom, ci je kolacik hotovy) 7. lubovolne ozdobime - ja som preliala cokoladou, ale mozete potriet dzemom a spravit klasicku coko polevu Dobru chut :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 16.11.2016, 14:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Jahodová rozprávková torta, šťavnatá a výbornáPOTREBNÉ PRÍSADY Vynikajuca a nenarocna torta, fakt ako z rozpravky! budete na nu potrebovat : CESTO- 3 vajcia 100 g praskoveho cukru 100 g polohrubej muky 3 PL kakaa 1/2 KL prasku do peciva 2 PL oleja JAHODOVE ZELE- 350-400g cerstvych jahod praskovy cukor podla chuti 2x jahodove zele (alebo Galaretka, alebo akakolvek zelatina s jahodovym sirupom) 150ml vody PLNKA: 500g jemneho tvarohu, 1x praskova slahacka, 170ml mlieka, praskovy cukor podla chuti POSTUP PRÍPRAVY JAHODOVE ZELE: 1. Najprv si pripravime nadobu na zelatinovu zmes, ktoru vystelieme potravinarskou foliou (mala by byt rovnako velka alebo mensia ako tortova forma na korpus, ja som pouzila panvicu) 2. Pripravime si zele (mozeme aj den vopred), aby poriadne stuhlo. V mojom pripade som na miernom ohni rozpustila dve jahodove zelatiny v 150 ml vody, hned po rozpusteni som odstavila zo sporaka. 3. Ocistene jahody rozmixujeme s praskovym cukrom a vlejeme k pripravenej, mierne vychladenej zelatine. 4. Vylejeme do pripravenej nadoby a dame chladit. KORPUS: 1. Cele vajcia vyslahame s cukrom aspon dve minuty, pridame olej. Muku poriadne premiesame s kakaom a PDP a pomaly prislahavame k vajciam. 2. Na dno tortovej formy si zvyknem vystrihnut papier na pecenie a boky trosku potriem olejom. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 7.10.2014, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Skvelá kôprovka s hovädzím a domácou knedľouPOTREBNÉ PRÍSADY Knedla: 500g polohr.múky, 3 dcl mlieka, 1 a 1/2 PL oliv.oleja, 4g sušeného droždia ( alebo 20g čerstvého), 2 KL soli,2 KL kryšt.cukru Omacka: 2-3 PL masla, 2PL hladkej muky, cca 300ml smotany na varenie, mlieko, cerstvy alebo mrazeny kopor, sol, mlete cierne korenie Maso: 500g hov. steakov, 1ks cibula, mleta rasca, sol, korenie, olej, trochu studenej vody POSTUP PRÍPRAVY Maso: Na oleji si spenime nadrobno nakrajanu cibulku a prudko oprazime steaky. Podlejeme studenou vodou, ochutime rascou a korenim a nechame dusit (dlho, dlho, dlho) kym nie je makke a potom osolime. Knedla: vsetky prisady poriadne vymiesame, nechame vykysnut, rozdelime na bochnicky, nechame trosku podkysnut a robime ich 20 minut na pare. Pocas parenia neotvarame a po vybrati potrieme olivovym olejom a popichame sparadlom. Pouzivam iba tento recep na knedlu, pretoze je nadychana a chuti uzasne. Omacka: V hrnci si roztopime maslo a pridame hladku muku. Odtiahneme z plamena a vlejeme smotanu. Poriadne vymiesame a nechame prevriet, obcasne miesame, aby sme sa zbavili hrudiek. Kto ma rad hustu omacku nemusi pridavat mlieko, ale my mame radi taku riedku, preto pridavam mlieko (asi deci), znovu nechame prevriet a odstavime. Pridame posekany kopor a dochutime solou a korenim. Dobru chut!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 21.11.2013, 19:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia na vine s bylinkamiPOTREBNÉ PRÍSADY Velmi rychly a chutny recept, ktory zvladne hocikto. Neodporucam nahradzat bylinky susenymi, ak nemate cerstve, pouzite mrazene. Potrebujeme: 1 stredne velka cibula, 2 vacsie struciky cesnaku, 500-600g kuracich prs, 150ml sladkej smotany na varenie, studena voda, 1 dcl bieleho vina, stonka rozmarinu, koriander, petrzlenova vnatka, sol, korenie, olivovy olej, polovica citronu POSTUP PRÍPRAVY 1. Maso si pokrajame ako na rezne. Na olivovom oleji si oprazime pokrajanu cibulu dosklovita (nemusi byt pokrajana moc nadrobno, este to budeme mixovat) a pridame roztlaceny cesnak. Pridame maso a prudko opecieme z oboch stran, vyberieme na dosticku na krajanie a nechame trocha vychladnut. 2. Medzitym si pokrajame bylinky pridame ich k cibulke, vymackame na ne stavu z citrona, nachvilku odstavime a rozmixujeme ponornym mixerom. Dame znova na ohen a zalejeme vinom. Nechame prevriet dve, tri minutky a zalejeme vodou (mnozstvo zavisi od toho, aku mate radi omacku - ak hustejsiu dajte menej vody). 3. Maso si pokrajame na kocky a pridame do hrnca. Osolime, okorenime. Ked je maso makke, zalejeme smotanou, nechame chvilocku prevriet a mame hotovo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 18.6.2012, 18:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pecaminoso (´hriešny´)POTREBNÉ PRÍSADY vynikajuci nepeceny dezert s ovocim (recept mam od kolegyne Portugalcanky, pecaminoso je v preklade hriesny) Potrebujeme: 2x konzerva kondenzovaneho mlieka, rovnake mnozstvo mlieka, 6 zltkov, 400g hociakych keksov (bebe, marina, club.....) zavarane alebo cerstve ovocie, slahacka v pracku (+200ml mlieka a 1PL cukru na vyslahanie), mala salka kavy POSTUP PRÍPRAVY 1. Do hrnca si vylejeme kondenzovane mlieka. Z prazdnej konzervy si urobime ´odmerku´ na normalne mlieko a tiez vlejeme 2x. Pridame zltka a rozmiesame. 2.Privedieme k varu, kratko povarime ( asi 2 minutky) a odstavime. Nechame chladnut. Zmes zacne tuhnut. 3.Do tortovej formy si rozmrvime 200g susienok a zalejeme ich nasou zmesou. uvarime kavu a namacame v nej druhu polovicu susienok, ktore poukladame navrch. Nechame vychladnut. 4. Na vychladnuty zaklad (mne sa nechcelo cakat, tak som to mala este trochu teple, ale nejako to nevadilo) si poukladame oblubene ovocie. Slahacku v prasku si osobitne vyslahame v 200ml mlieka a 1PL cukru a vylejeme na ovocie. Urcite nedavajte do slahacky vela cukru, bolo by to presladene. 5. Lubovolne ozdobime a vzdy odkladame do chladnicky, az kym sa nespapa. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 28.8.2012, 20:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie soté so zeleninou a americkými zemiakmiPOTREBNÉ PRÍSADY Na tento skvely a jednoduchy recept potrebujete: 1 malu cervenu cibulu, 5ks cerstvych sampinonov, mrazena zeleninova zmes (mrkva, brokolica, karfiol, zelene fazulky), kuracie prsia cca 500g, smotana na varenie, sol, korenie, olej, Priloha: mlade male zemiacky POSTUP PRÍPRAVY Najprv si prichystame prilohu: zemiacky si umyjeme a nakrajame na mesiaciky, nesupeme. Ochutime, ako kto ma rad a dame piect do vyhriatej rury. Na troche oleja si spenime cibulku. Maso si pokrajame na kocky, pridame k cibulke a prudko opecieme. Pridame pokrajane sampinony, chvilu restujeme. Ak sampinony a masko pustia dost stavy, nepodlievame, ak malo, podlejeme studenou vodou, asi 1dcl.. Okorenime a nechame dusit asi 30 minut. Potom pridame mrazenu zmes, osolime a znova nechame dusit asi 15 minut. Ked uz je vsetko makke, zalejeme to sladkou smotanou na varenie, nechame prevriet a mame hotovo! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 9.6.2012, 18:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Perfektná hubováPOTREBNÉ PRÍSADY 1ks cibula, olej, cervena paprika mleta, asi 2-3 PL hladkej muky, mrkva cca 5 ks, hrst mrazeneho hrasku, stredne velke zemiaky 2 ks, susene huby, voda, sol, korenie mlete a cele, rasca, bujon hubovy alebo zeleninovy, bobkovy list 2 ks POSTUP PRÍPRAVY Huby si namocime do studenej vody aspon 3h pred varenim. Na troche oleja si spenime nadrobno pokrajanu cibulku, pridame mletu cervenu papriku, chvilku orestujeme, aby nezhorkla a prisypeme hladku muku. Zaprazku zalejeme studenou vodou ( ja som dala asi 2.5l), zamiesame a pridame scedene huby. Ked voda zacne vriet, stisime plamen, pridame na kolieska pokrajanu mrkvu a na kocky pokrajane zemiaky, bobkove listy, cele korenie, rascu, bujon. Varime asi hodinku, pridame mrazeny hrasok, povarime par minut. Nakoniec dochutime solou a mletym ciernym korenim. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 3.8.2013, 21:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Falošné španielske vtáčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 500g bravcovych steakov, 4-5 natvrdo uvarenych vajicok, 7 vacsich kysl. uhoriek, asi 100g slaniny, 1 velka cibula, horcica, olej, sol, mlete cierne korenie, mleta cervena paprika, rasca //// Priloha: ryza POSTUP PRÍPRAVY Dame si varit vajicka. Pripravime si ostatne prisady a pokrajame na male kocky- cibulu, slaninu, uhorky a potom aj uvarene vajicka. V hrnci si rozpalime olej a pridame slaninku, chvilu oprazime a pridame cibulu. Prazime dozlatova a pridame naklepane steaky. Prudko opecieme, potom podlejeme vodou, pridame uhorky, korenie, papriku a rascu, nesolime. Chvilu dusime, asi 15 minut, pridame horcicu a nakrajane vajicka. Dusime, kym maso nie je makke a dosolime, mozme pridat trochu vody z uhoriek. Ako priloha je perfektna ryza. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 1.10.2014, 20:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 45 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |