
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Ivana B. (brculka8) ID 173421 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Jahodová rozprávková torta, šťavnatá a výborná[ recept č. 49544 zo dňa 20.8.2012 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Vynikajuca a nenarocna torta, fakt ako z rozpravky! budete na nu potrebovat : CESTO- 3 vajcia 100 g praskoveho cukru 100 g polohrubej muky 3 PL kakaa 1/2 KL prasku do peciva 2 PL oleja JAHODOVE ZELE- 350-400g cerstvych jahod praskovy cukor podla chuti 2x jahodove zele (alebo Galaretka, alebo akakolvek zelatina s jahodovym sirupom) 150ml vody PLNKA: 500g jemneho tvarohu, 1x praskova slahacka, 170ml mlieka, praskovy cukor podla chuti POSTUP PRÍPRAVY JAHODOVE ZELE: 1. Najprv si pripravime nadobu na zelatinovu zmes, ktoru vystelieme potravinarskou foliou (mala by byt rovnako velka alebo mensia ako tortova forma na korpus, ja som pouzila panvicu) 2. Pripravime si zele (mozeme aj den vopred), aby poriadne stuhlo. V mojom pripade som na miernom ohni rozpustila dve jahodove zelatiny v 150 ml vody, hned po rozpusteni som odstavila zo sporaka. 3. Ocistene jahody rozmixujeme s praskovym cukrom a vlejeme k pripravenej, mierne vychladenej zelatine. 4. Vylejeme do pripravenej nadoby a dame chladit. KORPUS: 1. Cele vajcia vyslahame s cukrom aspon dve minuty, pridame olej. Muku poriadne premiesame s kakaom a PDP a pomaly prislahavame k vajciam. 2. Na dno tortovej formy si zvyknem vystrihnut papier na pecenie a boky trosku potriem olejom. Pecieme pri 170 stupnoch ( cas neuvadzam, kazda rura je ina, treba urobit test sparadlom) PLNKA: 1. slahacku slahame 5 minut v 170ml mleka a 2-3 PL praskoveho cukru, 2. primiesame tvaroh, pripadne este ocukrime. Konecne upravy: na korpus nanesieme vrstvu plnky ( ja som ho este potrela jahodovym dzemom), na ktoru polozime stuhnute zele (z panvice obraciame ako palacinky) a natrieme druhu polovicu plnky, ozdobime, nechame vychladit a potom uz len rychlo degustujeme... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
![]() | Libuše g. (Liba1963) ID 146455 (2.10.2014, 10:01) |
Škoda té práškové šlehačky,hned bych vyzkoušela ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Ivana B. (brculka8) ID 173421 (7.10.2014, 21:25) |
vobec nemusi byt praskova, to preto, ze taku som mala akurat doma a vacsinou peciem co spajza da.. vyborna je aj slahacka ´tesco extra thick cream´ poriadne vymixovana s cukrom do tuha.. odporucam | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (30.9.2014, 13:19) |
poprosím, kde kúpim také želé? ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Ivana B. (brculka8) ID 173421 (1.10.2014, 20:04) |
och no ja zijem v anglicku ale na slovensku by tiez nemal byt problem zohnat dobre zele, pojde to s hocijakym ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (20.8.2012, 22:31) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Ivana B. (brculka8) ID 173421 (21.8.2012, 19:41) |
ta chut je dokonala, urcite vyskusajte! ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |