končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 194 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,20 ďalšie >> |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie s cesnakovo-korenistou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY cca 600g hovädzieho mäsa (ja som použila plece), 2 väčšie cibule, 1 celá hlávka cesnaku, čierne mleté korenie (nebudeme ním šetriť), soľ, veľká kyslá smotana, múka na zahustenie POSTUP PRÍPRAVY Recept pochádza ešte od môjho deda. :) Cesnaku sa nebojte, tým že sa krája a nepretláča, robí len jemnú chuť. Ani z ďaleka to nie je silné ako cesnačka. Dokonca niektorí hostia u nás doma ani neverili, že tam ide toľko cesnaku... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) Michaela B. (Leela) ID 25897 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 2.5.2012, 18:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie na hríbochPOTREBNÉ PRÍSADY hovädzie stehno (ja som mala asi 1kg),troška oleja, veľká cibuľa, za hrsť sušených hríbov, cca 150 g čerstvých šampiňónov, 2 lyžice horčice, soľ, korenie, voda-vývar, worčestrová omáčka, 2-3strúčiky cesnaku, prípadne aj pochúťková smotana, solamyl na zahustenie POSTUP PRÍPRAVY u nás veľmi obľúbené jedlo, z toho vyplýva, že som nestihla nafotiť ani na tanieri:o)))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (23) posledné: 6.12.2013, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Nejoblíbenější roštěnka mého manželaPOTREBNÉ PRÍSADY hovězí maso ( nejlépe zadní nebo roštěnku ), hladká mouka, sůl, pepř, masox 1-2, 2 větší cibule, olej POSTUP PRÍPRAVY Maso naklepeme , osolíme a opepříme a obalíme v hladké mouce.Na pánvi opečeme do růžova v oleji a naskládáme do pekáče.Posypeme nakrájenou cibulí, rozdrobíme masox ( množství podle chuti ), podlijeme vodou a na sporáku necháme probublat. Pak přikryjeme a dáme péct na 200-220 stupňů, podle druhu masa.Musíme častěji míchat, mouka se trošku chytá.Pečeme zhruba 1,5 hodiny, spíš podle měkkosti. Během pečení podle potřeby podléváme vodou a nesmíme zapomenout míchat, hlavně ode dna. Vhodná příloha je rýže, těstoviny nebo brambory, ale třeba i knedlík.Kdo co má rád. Přeji dobrou chuť OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) Monika K. (monky3) ID 23876 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 15.7.2012, 19:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie rolky so špenátovou zemiakovou kašou a sladkou mrkvouPOTREBNÉ PRÍSADY hovädzie mäso,platky slaniny,sušené dubáky,sol,korenie,nasekana cibula,zemiaky,mrazený špenat,cesnak,maslo,mlieko,muškatový oriešok,sol,korenie,varena mrkva,tymián,med,maslo POSTUP PRÍPRAVY . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 18.1.2014, 17:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Spanielske vtacky s prazenou ryzouPOTREBNÉ PRÍSADY 800 g hovadzej rostenky, horcica, prerastana slaninka, 3 vajicka natvdro uvarene, 3-4 sterilizovane uhorky, trochu sterilizovanej kapie, 1 cibula, olej, sol, korenie, 500 ml hovadzieho vyvaru ( ak nemate vyvar pouzite bujon, ale rozhodne vyvar je lepsi) 1 pohar ryze ( pre dve osoby), 1 mensia cibula POSTUP PRÍPRAVY Dnes je retro velmi in. S retro stylom sa stretavame v mode, dizajne, atd... Tak potom preco nie jeden skvely recept v retro style? OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (25) posledné: 14.2.2021, 6:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Sviečková na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY 600g hovädzie mäso (zadné) 300g mrkva 150g zeler 150g petržlen 150g cibuľa 150g slanina 2ks bobkový list 6 guľôčok nového korenia 6 guľôčok celé čierne korenie 50g kyslá smotana 100ml mlieko 50ml smotana na šľahanie 30g múka hladká 1 ks limetka alebo citrón 1 PLhorčica 100ml olej 50g cukor POSTUP PRÍPRAVY Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave. Toto je najlepší recept aký som kedy našla na sviečkovú.Fotka je z varechy ja som k nej robila normálnu kysnutú knedľu.Ďalej v recepte sa uvádza citrón,ale mala som limetku tak som dala tú,ale robila som to aj s citrónom....Mäso očistíme a našpikujeme slaninou a mrkvou. Osolíme, okoreníme a opečieme zo všetkých strán. Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame nadrobno a restujeme na oleji s trochou slaniny. Pridáme cibuľu nasekanú nadrobno a ešte restujeme. Nakoniec pridáme cukor s horčicou a necháme skaramelizovať. Zakvapkáme šťavou z citróna a necháme vydusiť. Základ zalejeme trochou vody a vložíme doň opečené mäso, korenie a soľ. Vodu v priebehu dusenia dolievame (mala by byť asi do polovice mäsa). Len čo je mäso mäkké, vyberieme ho a dorobíme omáčku. Do omáčky pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu z citróna a mlieko s rozmiešanou múkou. Pridáme kyslú smotanu a všetko zjemníme smotanou. Dochutíme soľou, cukrom a prípadne citrónovou šťavou a dôkladne prevaríme. Nakoniec omáčku prepasírujeme tak, aby všetka zelenina zostala v omáčke. Tip šéfkuchára: Ako príloha sú vynikajúce karlovarské knedle z toastového chleba. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) Iveta G. (Timea505) ID 128086 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 7.9.2017, 10:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Vklepané rezne /alebo mäso v cestíčku /POTREBNÉ PRÍSADY mäso - najlepšie hovädzina, sol, korenie, strúhanka, vajcia, kečup, horčica, cibuľa, cesnak POSTUP PRÍPRAVY Mäso pokrájame na plátky, osolíme , obalíme v strúhanke a vyklepeme. V tanieri vyšľaháme vajíčka 2-3 , podľa toho koľko máme mäska. Namočíme mäsko a sprudka opečieme. Na oleji opražime cibuľku, zalejeme vodou a povkladáme mäsko. Dusíme.............dusíme................kým nebude mäkké. Počas varenia pridáme korenie, ja dávam čierne korenie, bobkový list, pridáme asi 3 lyžičky horčice, 5 lyžičiek kečupu. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak, a zahustíme hladkou múkou. Vhodná príloha je zemiaková kaša. Prajem dobrú chuť !!!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) claudia o. (claudi) ID 9131 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 12.11.2009, 20:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Zamatové hovädzie...POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hovädzieho mäska /stehno/, soľ, mleté čierne korenie, strúhanka, plnotučná horčica, cibuľa, huby - čerstvé dubáky (alebo mrazené, ak nemáme, môžu byť šampiňóny - aj z konzervy). Ak máme zvyšok vína, piva alebo šampanského - stačí 0,5 dl, môžeme ním podliať mäsko - ale nemusí byť. Alkohol sa vyparí pri varení, takže sa nemusíme báť, že to budú papať aj detičky. POSTUP PRÍPRAVY Mäsko si nakrájame na rezne, oklepeme, narežeme na oboch koncoch, posolíme, okoreníme. Do taniera si nasypeme strúhanku a do každého rezníka ju jemne vklepeme prstami. Potom ich jemne natrieme plnotučnou horčicou, kto chce výraznejšiu a kyslejšiu chuť, môže jej dať viac. Na oleji každý rezník opečieme z oboch strán - odložíme do misy. Olej dolievame podľa potreby. Na zvyšnom oleji spražíme celú jednu cibuľu, podlejeme troškou vývaru alebo vodou, naukladáme mäsko, pridáme huby, dolejeme ešte do 3/4 obsahu vývarom alebo vodou a udusíme. V tlakovom stačí 15 min. - vypnúť a hotovo, v klasickom dlhšie, a zasa aj častejšie podlievať /pretože strúhanka dosť zahusťuje, aby to nechytilo). Nepotrebujeme už ničím zahusťovať. Podávame ryžu, k nej oblohu. Výborne k tomu chutia aj zavárané hrušky, jablká. (Ryžu robím ju na dva spôsoby - v mikrovlnke, aj v elektrickej rúre - nelepí sa a nemusím sa ňou zaoberať - mám ju osobitne v receptoch.) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 4.2.2018, 10:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
sviečková na smotane podľa mňaPOTREBNÉ PRÍSADY hovädzie mäso, mrkva, zeler, cibuľa, kaleráb, smotana na šľahanie, prúžok citrónu a ČL horčice, 3 zrnká čierneho korenia POSTUP PRÍPRAVY viem, že sviečková už je tu, ale takto ju robím ja :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Martina Š. (avivazka) ID 137431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 20.6.2015, 23:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie so zeleninou a chrumkavé pečené zemiaky podľa MartuškyPOTREBNÉ PRÍSADY hovädzie maso & mrkva & petrzlen & zeler & cibula & hladka muka & kysla smotana & bujon (kocka) & sol, mlete cier.korenie POSTUP PRÍPRAVY Dnes ma moja draha mamka prekvapila,ked som prisla do kuchyne a ona mi, zlatucka, fotila recept ,ktory som jej den predtym spominala, ze chcem dat na MMB :-) Takze, dnes vari super-mamka-Marta :-* OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 17.4.2012, 14:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 194 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,20 ďalšie >> |