. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > OMÁČKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 152 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,16 ďalšie >>

OMÁČKY

!!!!!!TATARKA RÝCHLA, LACNÁ!!!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

2 dl oleja, 1 dl mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Ponorným mixérom- nie iným !!!!! šľaháme uvedené suroviny. Za 30 sekúnd zhustne. Ak chcete redšiu, treba pridať mlieko.
Dochutiť soľou, korením, horčicou, postrúhanými kyslými uhorkami. Môže sa použiť na šaláty, do zemiakového šalátu.
JE SUPER!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

Ľuba V. (lubav) ID 27763 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 22.4.2013, 17:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Tekvicový prívarok



POTREBNÉ PRÍSADY

Tekvica, olej, sladká smotana 12%, hladká múka, kôpor, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Obrázkový postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Zdena K. (zdena169) ID 29601 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 12.7.2011, 8:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Nevarená chrenová, kôprová omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 biely jogurt, 4 lyžice polotučného mlieka, 2 natvrdo uvarené vajíčka, chren /čerstvý, alebo sterilizovaný/, citrón, cukor, soľ, petržlenová vňať. ***Ak chcete pripraviť kôprovú – miesto chrenu použijete čerstvý kôpor a vynecháte petržlenovú vňať.

POSTUP PRÍPRAVY

Z receptov oddelenej stravy. Výborná a ľahká omáčka, vhodná aj ku grilovaným, mäsovým a zeleninovým jedlám.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 21.5.2009, 19:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

výborná tatarská od maminky z varených vajec....



POTREBNÉ PRÍSADY

mlieko, olej, kyslé uhorky, horčica, cibuľa , cesnak, soľ, cukor, mleté korenie, ocot, varené vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

do mixéra si dáme varené vajcia dve, zalejeme asi 2 dc mlieka, dve kyslé uhorky, poln cibule, lyžička horčice, pol stručika cesnaku trošku soli, trošku cukru, štipka ml. korenia , od oka na konci sa dochucuje a dolievame olej, ak robíte zemiakový šalát a máte varené zemiaky dajte jeden , zahustí to a nebude treba tak veľa oleja, miešame kým nezhustne, ak robím tatarsku robím hustejšiu a na konci pridávam na jemno nakrájanú uhorku pre chuť, a ak robím majonézu do šalátu tak robím riedšiu.....na konci dochutíme octom, cukrom a solou...doporučujem vyskúšať, je výborná a nejdu tam surové vajcia...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

nikoleta m. (nikišta) ID 30062 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 12.11.2015, 11:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Talianska rajčinová omáčka (salsa di pomodori)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 veľká cibuľa, 500g rajčín z konzervy (ja som okrem konzervy pridala aj čerstvé rajčiny a omáčky tak bolo viac), 3 vetvičky čerstvej bazalky alebo 1čl sušenej, 5PL olivového oleja, 5PL rajč.pretlaku, 2čl kr.curku, 1čl soli, na hrot noža čierne korenie mleté

POSTUP PRÍPRAVY

Jednoduchá omáčka má miernu chuť a je základom zapekaných cestovín cannelloni.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 13.9.2013, 0:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Špenatovo-syrečkova omačka na cestoviny



POTREBNÉ PRÍSADY

1 mrazeny špenat,1 syreček v črievku,1 smotana na varenie,3 stručiky cesnaku,soľ,MČK,trosku oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Do vyssej panvice si nalejeme trosku oleja.Špenat nerozmrazujeme,taky zamrazeny dame do panvice,ked sa rozmrazi a prevrie,pridame prelisovany cesnak,sol a MČK,premiesame.Potom pridame syrecek v crievku,miesame,aby sa to zjednotilo,ked to prevrie,tak pridame smotanu,tiez premiesame,aby sa to zjednotilo.Ochutname,popripade,podla chuti dochutit a ked to prevrie,tak odstavit.Podavame s cestovinou,najlepsie penne alebo farfale......Dobru chut

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Lenka T. (lenka0921) ID 107666 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 20.4.2016, 19:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

*♥*Omáčka z kuracích pŕs s hubami *♥* (Petto di pollo)



POTREBNÉ PRÍSADY

2 x kuracie prsia, cibuľa, cesnak cca 3 strúčiky, 50 g šampiňónov, 30 g prerastenej slaniny, krémový syr (1/2 bambina al. 2-3 trojuholníkové), 180 g kyslej smotany, 100 g šľahačkovej smotany, mlieko alebo vývar ( na zriedenie podľa potreby), 2 lyž. hladkej múky, soľ, zmes talianskeho korenia, grilovacie korenie, mčk, olej,citrónová šťava, cukor, vňať jarnej cibuľky (al. pažítka, petržlen)

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia pokrájame a na doske okoreníme zo všetkých strán grilovacím korením a talianskymi bylinkami. Vložíme ich do misky,jemne pokvapkáme olejom a zalejeme kyslou smotanou. Všetko dobre premiešame a odložíme do chladničky do druhého dňa alebo aspoň na pár hodín.
Pokrájame cibuľu a slaninku a na kvapke oleja opečieme v panvici. Pridáme pokrájané šampiňóny, orestujeme, osolíme, okoreníme mčk a necháme chvíľu dusiť pod pokrievkou. Súbežne s tým na druhej panvici opečieme kuracie prsia a odstavíme nabok.
K uduseným šampiňónom pridáme krémový syr, premiešame a necháme roztaviť, podlejeme trocha vodou alebo mliekom a pripravíme zátrepku zo šľahačkovej smotany a hladkej múky (rozšľaháme metličkou). Vlejeme ju do vriacej hubovej zmesi, pomiešame a zriedime podľa potreby mliekom alebo vývarom a necháme zovrieť. Do omáčky pridáme opečené kuracie prsia, pretlačený cesnak a pridáme i zvyšok marinády, ak nám ostal v nádobe. Zmes chvíľku povaríme. Do odstavenej omáčky po čiastočnom vychladnutí pridáme podľa vlastnej úvahy dochucovadlá - soľ, cukor, citrón a nadrobno pokrájanú zelenú vňaťku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 21.1.2011, 19:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Creme Fraiche



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kyslá smotana (alebo cmar, prípadne kyslé mlieko), 1 šľahačková smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Obe smotany zmiešame, misku odložíme na teplé miestečko a po 24 hodinách máme honosne znejúci Creme Fraiche hotový :o)

Pri podávaní stačí krém premiešať, ale je možné ho aj vyšľahať na hustú šľahačku. V chladničke v uzavretej nádobe vydrží čerstvý aj niekoľko dní. Krém je možné použiť aj na zaustenie omáčok, do prívarkov či polievok a má jednu výhodu oproti kyslej smotane - nezráža sa.

Ja som ho tentokrát použila v Matkinom vynikajúcom čerešňovom koláčiku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Natalia L. (Natinka22) ID 86833 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 11.5.2012, 10:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

CIBULOVY SOS



POTREBNÉ PRÍSADY

veeela cibule(asi 5-6 vacsich),smotana na varenie(ked nie je,staci mlieko),olej,hladka muka,sol,krystalovy cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Cibulu nakrajame na drobno,dame na olej,jemne osolime a oprazime mierne do sklovita...nesmie sa pripalit!!!takze neodbiehat na mmb!!!
Cibula pusti trocha stavy,nasypeme na nu krystalovy cukor,ja davam tak 7 a viac polievkovych lyzic.Zamiesame,kym sa cukor rozpusti...pozor,nech nam to neprihori!!!
Na cukrovu cibulu nalejeme smotanu na varenie,ked nemame,staci mlieko...podla potreby,ja robim cca 0,5-0,7litra....zamiesame a nechame zovriet.
Na zahustenie pouzijeme hladku muku,ja si ju rozhabarkujem mimo v malom mnozstve mlieka alebo vody.Pomaly pridam a omacku necham prevriet,nech zmizne pachut muky...povarime asi 3-5minut.
Nakoniec odstavime a omacku rozmiksujeme ponornym mixerom na hladko,dochutime solou a cukrom na nas jazycek.Chut ma byt sladkoslana vyvazena.
Najlepsie podavat s varenym hovadzim maskom z polievky a zemiakovou kasou....u nas sa po tejto pape vzdy zapraaaaasi!!!Podobne sa moze urobit tento sos z jablk,cervenych ribezli,chrenu...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

JANA B. (JOHNINKA) ID 9504 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 23.7.2010, 15:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

vyborna omacka



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie mäso,sunka,SLADKA smotana,mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravime si panvicu s olejom a pomali tam zacneme davat kuracie mäso pokrajane na kusky.Pokrajame si sunka na kocecky a pridame k mäsku,miesame asi 10-15min.Potom ktomu pridame sladku smotanu smiesanu s mlieckom a nechame chvilu povarit,potom DOBRú CHUť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Nikola G. (NikolkaNika) ID 41693 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 24.2.2011, 8:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 152 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,16 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu