končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 24 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
TORTY |
Orechová torta v modelovacej hmote + živé kvietkyPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (7) posledné: 7.3.2013, 11:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Obyčajné biele a kakaové linecké koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY Dávka na 1,5kg čajového: 600g hl.múky, 400g margaínu ( ja používam HERU), 200g pr.cukru, 1 vanilkový cukor, 1 žĺtok, Biela a hnedá čokoláda, marmeláda a posýpka. POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín vypracujeme cesto, vyvaľkáme a vykrajujeme rozne tvary. Pečieme pri teplote 150°C . Po upečení plníme a zdobíme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 78 návštěvníkov) KOMENTÁRE (66) posledné: 27.11.2014, 21:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Parížske rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 5 bielkov 200g kr.cukru 250g orechov 1 PL polohrubej múky 1 malá žufanka strúhanky Krém : 6dl mlieka , 60g zlatý klas , 350g pr.cukru , 250g masla , 125g hery , kakao, alebo roztopenú čokoládu POSTUP PRÍPRAVY Všetko zmiešať a striekať rohlíčky. Ja ich pečiem na 150-ke. Len teraz netuším koľko ich z tej dávky víde. Možno 30ks ale nie som si istá .Možno aj viac,alebo menej :o)) Krém: Uvarený puding ( varím len mlieko so zlatým klasom) nechávam vychladnúť bez miešania. Po vychladnutí stiahnem kožu a jednoduch ju vyhodím. Potom puding rozmiešam šľahačom do hladka. Maslo a práškový cukor vyšľaháme do biela. Potom postupne prišľahávame puding. Do hotového všľaháme trochu oleja, tým sa krém krásne nadľahčí a nieje taký ťažký. Ak by sa vám krémik zrazil napravíte to práve tým olejom, pridať kakao. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) KOMENTÁRE (31) posledné: 16.12.2010, 17:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Laskonky orechové ( tieto sú skvelé), alebo kokosovéPOTREBNÉ PRÍSADY cca na 30 - 45ks laskoniek : 210g bielkov, 450g kr.cukru, 280g orechov ( alebo kokosu), 125g pr.cukru, 125g vody Krém: 6dl mlieka , 60g zlatý klas , 350g pr.cukru , 250g masla , 125g hery orechy POSTUP PRÍPRAVY 2/3 kr.cukru dáme variť s vodou. Varíme až kým nebude robiť veľa hustých bubliniek. Najlepšia skúška je, keď si zoberiete drotené očko ( ja používam druhú stranu metličky na ručné miešanie .... tam je tiež očko:o) Očko namočíme do rozvaru a fúkneme ako do bublifuku, akorát bublinky nepojdu po jednej, ale musia ísť spojené do retiazky. Zvyšný kr.cukor vyšľaháme s bielkami na sneh a do neho všľaháme uvarený, ešte vriaci cukrový ozvar. Šľaháme takmer až do vychladnutia. Po vyšľahaní vmiešame už ručne orechy ( alebo kokos) zmiešané s práškovým cukrom. Takúto hmotu rozotierame cez formu na pečiaci papier.... ja ich robím vysoké cca 0,5mm. Pečieme pri teplote 160°C cca 30min. ( ja takmer všetko pečiem pri teplote 150 °C) Zo začiatku piekavam pri zatvorenej rúre a keď naskočí veľkosť, tak si ju trochu pootvorím, aby sa dosúšali. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 21.4.2010, 18:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Forma na laskonkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Linoleo veľkosti plechu, orezávač a šikovné ručičky :o) POSTUP PRÍPRAVY Nakresliť rovnaké kruhy na lino a povyrezávať. Na fotke mám dve formy sice už dosť staré ( cca 13 r., ale zato sa nezlomia a stále slúžia :o)veľká na normálne laskonky a maličké tzv minonky. Pi forme je priložená aj melohmotná ( 12 ročná) forma ktorú som použila snáď len raz, odvtedy mi trčí doma, keďže mám radšej tú ,, gumenú,, OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (10) posledné: 1.11.2017, 9:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Ešte jedny ružičky, teraz trochu inak :o)PRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 3.11.2008, 16:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Modelovacia hmotaPOTREBNÉ PRÍSADY 200g Pr.cukru ( najlepší je taký ten jemný ako múka) 200g Sušené mlieko... polotučné, alebo plnotučné Voda podľa potreby Potravinárske farbivo Olej na potretie dosky POSTUP PRÍPRAVY Cukor zmiešame s mliekom a po troške ( najlepšie lyžicou) pridávame vodu. poriadne prepracujeme až je tvárna ako plastelína :o) Ak je riedka pridáme sušené mlieko, ak tuhá pridáme vodu ( s ňou opatrne) Dobre prepracovanú hmotu si podľa potreby zafarbíme. Ak tvarujeme kvietky vaľkáme na mirnr olrjom potretej doske ( ja to vaľkám na hladkej kuchynskej linke) Ak tvarujeme postavičky a chceme zlepovať časti, tak štetečkom a vodou potierame zlepované miesta. A ak chcete poťahovať tortu ( viď kačička, alebo srdiečko so živými ružami v mojich receptoch) Vaľkáme na pocukrovanej doske. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 15.3.2010, 14:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Biela tortičkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Už si ani nepamätám aká bola vo vnútry , ale v podstate je to jedno. Vrch je poliaty bielou čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 4.11.2008, 11:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Orechové srdiečkoPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 10.11.2008, 14:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Tvarohová muchotrávka so želatínouPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY recept na muchotrávku je taký istý ako u tvarohového srdiečka ( ta bola zo zvyšku tvarohu) D formy na hríbik som dala stuhnúť piškoóty s tvarohovou masou, len pri nožičke som dala papier, aby bola vyššie biela hmota na nožke a dala stuhnúť... po stuhnutí som dala papier preč a klobúčik zaliala červenou želatínou ( uvarenou v jahodovej šťave) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 3.11.2008, 11:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |