. .. .. .. .. .. .
. .

Parížske rožky - RECEPT 9267

Alexandra P. (Tomík) ID 7783
.
mimibazar.sk/alexko
Bazárik v Čechách
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 30.10.2006
Naposledy: 7.12.2016 14:46
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 127
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 4
RECEPTY 24
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)


Parížske rožky


[ recept č. 9267 zo dňa  ]


Parížske rožky


POTREBNÉ PRÍSADY

5 bielkov 200g kr.cukru 250g orechov 1 PL polohrubej múky 1 malá žufanka strúhanky Krém : 6dl mlieka , 60g zlatý klas , 350g pr.cukru , 250g masla , 125g hery , kakao, alebo roztopenú čokoládu

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko zmiešať a striekať rohlíčky. Ja ich pečiem na 150-ke. Len teraz netuším koľko ich z tej dávky víde. Možno 30ks ale nie som si istá .Možno aj viac,alebo menej :o))


Krém:

Uvarený puding ( varím len mlieko so zlatým klasom) nechávam vychladnúť bez miešania. Po vychladnutí stiahnem kožu a jednoduch ju vyhodím. Potom puding rozmiešam šľahačom do hladka.
Maslo a práškový cukor vyšľaháme do biela. Potom postupne prišľahávame puding. Do hotového všľaháme trochu oleja, tým sa krém krásne nadľahčí a nieje taký ťažký. Ak by sa vám krémik zrazil napravíte to práve tým olejom, pridať kakao.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Všetky suroviny zmiešame do kopy.


...


Vrecko s hladkou rúrkou.


Rožteky striekame na papier na pečenie.


Rožteky po upečení.


Na rožteky striekame zúbkovanou rúrkou krém.


Po dobrom vychladnutí poťahujeme v čokoláde.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Laskonky orechové ( tieto sú skvelé), alebo kokosové | Parížske rožky | Obyčajné biele a kakaové linecké koláčiky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Michaela V. (misik) ID 5014 (12.12.2010, 13:37)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (16.12.2010, 17:32)
(L)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (8.2.2010, 21:12)
(flower) (flower) (flower) (Y) (Y) (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Gabriela K. (gabikaKa) ID 58190 (23.4.2009, 16:07)
Skúsim pridať jednu radu - mám ju od skúsenej cukrárky: keď puding hneď po uvarení poprášime cukrom, tak sa na pri chladnutí neurobí na ňom koža. (hello)
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (24.4.2009, 7:22)
Áno, aj to sme robievali v cukrárni (clamp) , ale doma to tak nerobím, lebo krém je sám o sebe dosť sladký a v takom malom množstve mi nevadí ak tu šupu vyhodím.
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (rybenka8) ID 37053 (22.4.2009, 13:38)
*-) a rozteky sa oblievaju alebo namacaju kolko si mam rozpustit cokoladky moze byt cokalada na varenie +cera? Cokolada ma byt asi skoro studena?Nechcem aby som nieco domrvila. :-p
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (23.4.2009, 16:00)
Ja mám čokoládu permanentne nachystanú v kastróliku, používam tú, čo je v albume vyfotená, ale kľudne može byť aj varová. Rožky si robím deň do predu, alebo ráno a až večer ich poťahujem(potom sú dobre stuhnuté a studené ) takže používam práve roztopenú čokoládu. Namáčam a potom dávam odkvapkať na starú mriežku z chladničky, ktorú mám položenú na plechu.
ODPOVEDAŤ
Irena V. (aneri) ID 17700 (22.4.2009, 11:46)
Do krému ide celé maslo a ešte aj polovica Hery? Nie je toho krému veľmi veľa na toto množstvo rožkov? Pýtam sa,lebo práve idem túto neskutočnú dobrotu spáchať. Ďakujem.
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (22.4.2009, 13:21)
no skúste z polovičnej dávky,

ja robievam veľké množstvá zákuskov spolu a krém robivam ten istý, takže mne nevadí ak ostane ( skor musím ešte dorábať :o))
ODPOVEDAŤ
Helena A. (hela60) ID 19552, mimibazar.sk/hela60 (29.3.2009, 23:53)
tvoje rožky vypadajú famózne, určite ich vyskúšam a to je dobré, že sa dajú upraviť aj pre bezlepkáčov... (Y)
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (30.3.2009, 11:52)
No to ma nenapadlo, ale určite to neni problém (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (3.3.2009, 19:49)
takéto rožky milujem (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) robím ich síce inak , ela raz možno vyskúšam podľatohto receptu (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) len by ma zaujímalo do čoho ide tá marmeláda :-$
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (3.3.2009, 19:57)
;-) Už tam neni ;-) písala som asi tri rcepty naraz, tak sa mi tam nejako ,,vloudila,, :-D
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (3.3.2009, 20:03)
to nevadí , to sa stáva ja mne :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (4.3.2009, 6:56)
(L)
ODPOVEDAŤ
Andrea N. (ruzicka) ID 17646, mimibazar.sk/ruzicka (3.3.2009, 17:41)
Ako dlho ich pečiete? ;-) Andrea
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (3.3.2009, 17:52)
tak to netuším ;-) pečiem ich od oka tak do zlatohneda , alebo skúšam rukou, keď ho trocha stlačím a cesto sa vráti, tak sú hotové (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia B. (LULUCC) ID 55196 (3.3.2009, 17:08)
:-p NÁDHERA...čo myslíte môžem dať namiesto orechov kokos???
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (3.3.2009, 17:50)
fúha, to som neskúšala , ale skúste a potom dajte vedieť ako to dopadlo (L)
ODPOVEDAŤ
Helena K. (helka333) ID 78665 (2.3.2009, 23:05)
Ďakujem za recept na krém.
ODPOVEDAŤ
Zuzana Č. (torta) ID 27958 (2.3.2009, 18:27)
(Y) (Y) (Y)vyzeraju super.a ten krem ste pouzili co mate v receptoch pri orechovej torte?
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (2.3.2009, 19:35)
Pečú sa super, vobec sa neroztekajú a držia krásne svoj tvar.Po upečení sú mäkučké ............... krémik som už dopísala (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Helena K. (helka333) ID 78665 (2.3.2009, 18:19)
Tieto rožky milujem, ďakujem za recept, zdá sa, že to cesto sa robí ľahko. Určite vyskúšam . :-) :-) A nemôžem nájsť ten krém , poradíte mi?
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (2.3.2009, 19:32)
Krémik som už dopísala
ODPOVEDAŤ
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (2.3.2009, 8:59)
Saska, vyzeraju fantasticky (Y) (Y) (Y)a tie bielky sa maju vyslahat na sneh alebo nie? (Y)
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (2.3.2009, 12:54)
Zuzka, bielky sa nešľahajú.... len sa všetko varechou zamieša a je to. Je to veľmi jednoducý receptík a rohlíčky sa super odlepujú a sú mäkulinké. Moje deti ich majú radi aj samé bez krému (Y)
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (2.3.2009, 7:50)
Pridala som aj obrázkový postup :-)
ODPOVEDAŤ
Anna G. (anina252) ID 78346 (22.4.2009, 12:35)
Ja by som chcela vedieť čo je to tá žufanka?
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (22.4.2009, 13:23)
žufanka = naberačka (L)
ODPOVEDAŤ
Anna G. (anina252) ID 78346 (22.4.2009, 14:04)
Aha, ďakujem. Parižske rožky mám veľmi rada a tieto vyzerajú úžasne. Pa
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (Tomík) ID 7783, mimibazar.sk/alexko (23.4.2009, 15:56)
Ďakujem :-$
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu